Niezmienia to jednak faktu, iz postawa Szuminy, Romanka, Povazhnego a co za tym idzie postawa calego zespolu rybnickiego w sezonie 2005 jest wielka zagadka
Nasi rywale w sezonie 2006
- WojtekF
- Szkółkowicz
Przyznaje Ci grzesieck racje. Rzeczywiscie troche przesadzilem z tym "dawaniem rady" przez Burze i G. Rempale. Oni zreszta punktowali glownie na slabych zespolach a sprzet mieli znacznie lepszy niz w sezonie 2004.
Niezmienia to jednak faktu, iz postawa Szuminy, Romanka, Povazhnego a co za tym idzie postawa calego zespolu rybnickiego w sezonie 2005 jest wielka zagadka

Pozdrawiam wszystkich!!!!
Jest super!!!
Wojtek Fan Falubazu!!!
Jest super!!!
Wojtek Fan Falubazu!!!
-
Gość
- WojtekF
- Szkółkowicz
Hollywood pisze:WojtekF - przemawia przez Ciebie niechęć i zapewne nie lubisz Rybnika , zwłaszcza Czernickiego , dlatego skończ z tym obiektywizmem , bo u Ciebie go nie ma.
Z tym Czernickim to masz niestety Holly racje. Chcialbym to zmienic, ale niestety mi za bardzo nie wychodzi. A z tym Rybnikiem to sie mylisz. Lubie wszystkie kluby. Najbardziej Falubaz a najmniej te, ktore kombinatorstwem i poprzez uklady w GKSZ osiagaja swoje cele w polskim zuzlu(Bydgoszcz, Gdansk). Rybnik natomiat lubie.
Chcialbym, aby Povazhny, Romanek czy Szumina przypomnieli sobie, jak sie jezdzi. Ale czy to nastapi, to nie jestem w stanie powiedziec.
Czy pisanie, ze Romanek, Szumina, Povazhny mieli bardzo slaby sezon 2004 jest brakiem obiektywizmu
Dlatego tez sadze, iz jesli w sezonie 2005 ich forma sie nie poprawi to Kuciapa, Sledz, T.Rempala czy Baran beda ich objezdzac.
Jest super!!!
Wojtek Fan Falubazu!!!
Jest super!!!
Wojtek Fan Falubazu!!!
-
Gość
Czy pisanie, ze Romanek, Szumina, Povazhny mieli bardzo slaby sezon 2004 jest brakiem obiektywizmu
nie porównuj ekstraligi do 1-ligi , Rkm był za słaby kadrowo na takie kluby jak Tarnów czy Wrocław , ale z takim Rzeszowem to sobie poradzi.
Gdansk w ekstralidze nie będzie istniał , a w 1-lidze jechał wszystkich po koleji.
Hollywood pisze:Czy pisanie, ze Romanek, Szumina, Povazhny mieli bardzo slaby sezon 2004 jest brakiem obiektywizmu
nie porównuj ekstraligi do 1-ligi , Rkm był za słaby kadrowo na takie kluby jak Tarnów czy Wrocław , ale z takim Rzeszowem to sobie poradzi.
Gdansk w ekstralidze nie będzie istniał , a w 1-lidze jechał wszystkich po koleji.
ja natomiast Józków nie lubie, a Rybnik to mi <>< czy spadnie czy awansuje, a wynik obstawiam ok. 53:37 dla Rzeszowa...
trzeba sie juz chyba nad typerem zastanawiac, bo widze ze niektorzy nie moga wytrzymac
METHANOL ADVENTURE TEAM
- Lublin_Fan
- Zawodowiec
Obstawianie wygranej Rzeszowa 20 punktami z Rybnikiem to moim zdaniem spora przesada. I cały czas uważam, że w tym meczu Sledz jest bliżej olimpijki niz dobrego wyniku. Generalnie rzecz ujmując Rzeszów zrobił straszny błąd zatrudniając dwóch Stachyrów oraz Śledzia. Niedobrze też, że zatrzymali u siebie Barana. Niedobrze dla nich, bo Lublin bedzie się śmiał
WojtekF ty pewnych rzecz z odległej Zielonki nie widzisz. My panów S i Ś znamy bardzo dobrze i wiemy na co ich stać.
Pozdr.
WojtekF ty pewnych rzecz z odległej Zielonki nie widzisz. My panów S i Ś znamy bardzo dobrze i wiemy na co ich stać.
Pozdr.
- WojtekF
- Szkółkowicz
Lublin_Fan pisze:Obstawianie wygranej Rzeszowa 20 punktami z Rybnikiem to moim zdaniem spora przesada. I cały czas uważam, że w tym meczu Sledz jest bliżej olimpijki niz dobrego wyniku. Generalnie rzecz ujmując Rzeszów zrobił straszny błąd zatrudniając dwóch Stachyrów oraz Śledzia. Niedobrze też, że zatrzymali u siebie Barana. Niedobrze dla nich, bo Lublin bedzie się śmiał![]()
Pozdr.
Oczywsicie, ze niektorych spraw nie widze, bowiem nie mam bezposredniego dostepu do mediow podkarpackich czy lubelskich. Jednak na biezaco sledze czasopisma zuzlowe czy strony zuzlowe a takze przegladam Wasze i rzeszowskie forum wiec cos wiem na ten temat.
Moje zdanie na temat Panow S.
Janusz to wg. mnie trener bardzo dobry, ktoremu min. zawdzieczacie wysokie miejsca jakie Wasza druzyna zajela w sezonach 2003 i 2004. Bez wielkich nazwisk, bez wielkiego budzetu druzyna zajela odpowiednio 3cie i 2gie miejsce w lidze. Dobrym posunieciem Rzeszowa bylo wg. mnie Jego sciagniecie.
Dawid to zawodnik slaby, ale nie narzekajacy na urodzaj dobrych juniorow Rzeszow potrzebowal sciagnac zawodnika podobnej klasy co Miesiac.
Sledz- sciagniecie Jego bylo podyktowane kontuzja Trojana. W kwestii tego zawodnika akurat sie zgadzam. Nie zdziwie sie jesli ten zawodnik osiagnie srednia biegowa ponizej 1,4 w sezonie 2005.
To jednak nie zmienia faktu, ze wzmocniony dodatkowo Maxem Rzeszow bedzie silny.Ba! Smie twierdzic, ze w tamtym sezonie obok Gdanska byl w 1 lidze najlepszy. Poczatkowo przesladowal ten klub ogromny pech zwiazany z kontuzjami natomiast w 2 czesci sezonu Rzeszow dzielnie gonil Was i Gorzow. Byl nawet bliski jazdy w barazach. Pamietam to bardzo dokladnie, gdyz bardzo mnie interesowalo, kto bedzie przeciwnikiem Falubazu w barazach. I cieszylem sie, ze nie zostala nim druzyna najsilniejsza z trojki druzyn czyli Rzeszow.
Jest super!!!
Wojtek Fan Falubazu!!!
Jest super!!!
Wojtek Fan Falubazu!!!
- Łoptymista
- Trener
-
Zaratustra
- Kadrowicz
WojtekF pisze:
To jednak nie zmienia faktu, ze wzmocniony dodatkowo Maxem Rzeszow bedzie silny.Ba! Smie twierdzic, ze w tamtym sezonie obok Gdanska byl w 1 lidze najlepszy. Poczatkowo przesladowal ten klub ogromny pech zwiazany z kontuzjami natomiast w 2 czesci sezonu Rzeszow dzielnie gonil Was i Gorzow. Byl nawet bliski jazdy w barazach. Pamietam to bardzo dokladnie, gdyz bardzo mnie interesowalo, kto bedzie przeciwnikiem Falubazu w barazach. I cieszylem sie, ze nie zostala nim druzyna najsilniejsza z trojki druzyn czyli Rzeszow.
Rzeszów będzie na pewno solidny,ale faworytem moim zdaniem nie jest.Ostrów i Gorzów mają składy (przynajmniej teoretycznie)mocniejsze.Co do poprzedniego sezonu to(może pamiętasz), u nas też były kontuzje i gdyby nie one, wynik na koniec sezonu mógłby(choć oczywiście nie musiał) być nieco inny.
Åoptymista pisze:Wojtek przeceniasz terenerski talent Janusza S. Tak naprawdÄ™ to TÅ» miaÅ‚ innego coacha.
Åoptymisto, ale tak na wszelki wypadek to Å›ciÄ…gnÄ™liÅ›my takze tego "innego coacha"
Czasem aż oczy bolą patrzeć, jak się przemęcza dla naszego klubu, prezes Półtorak Marta, naszego klubu „Marma”. Ciągle pracuje! Wszystkiego przypilnuje i jeszcze inni, niektórzy, wtykają jej szpilki. To nie ludzie – to wilki!
-
Danio
Faktem jest to że Janusz Stachyra to żaden strateg ani dobry trener! i on to sam najlepiej wie
Jacek Ziółkowski to jest prawdziwy i doświadczony majsterszyk
i to dzięki niemu Stachyra senior zawdzięcza dziś pochwały. Stachyra dobrze wiedział że sam to nic nie zdziała wielkiego i dlatego ściągnął Ziólkowskiego ze sobą
i to jest bardzo duży plus na konto Rzeszowian ze mają Ziółkowskiego a Stachyra J. to tylko antrapa
. Więc jak pouczy się się jeszcze troche ( pare lat ) przy boku Jacka to zapewne wtedy będzie chodził dumny jak paw i może zostanie dobrym trenerem 
-
Siwek Patataj
Danio pisze:Faktem jest to że Janusz Stachyra to żaden strateg ani dobry trener! i on to sam najlepiej wieJacek Ziółkowski to jest prawdziwy i doświadczony majsterszyk
i to dzięki niemu Stachyra senior zawdzięcza dziś pochwały. Stachyra dobrze wiedział że sam to nic nie zdziała wielkiego i dlatego ściągnął Ziólkowskiego ze sobą
i to jest bardzo duży plus na konto Rzeszowian ze mają Ziółkowskiego a Stachyra J. to tylko antrapa
![]()
. Więc jak pouczy się się jeszcze troche ( pare lat ) przy boku Jacka to zapewne wtedy będzie chodził dumny jak paw i może zostanie dobrym trenerem
Pełen podziwu jestem dla tych transformacji mentalnych, które polegają na deprecjonowaniu (o ile można mówić o deprecjonowaniu w ogóle) zasług Stachyry dla naszej drużyny. Jak po ubiegłym sezonie "jeździłem po Stachyrze jak po burej kobyle", że jest nieudacznikiem, kiepskim strategiem, rzekłbym trenerskim amatorem, to dostawałem od Was razy i wskazywano mi na sukcesy drużyny, które ponoć miały świadczyć o klasie tego trenera. Teraz, gdy Stachyra odszedł wszyscy mówią na niego "beee". Ponoć tylko krowa nie zmienia poglądów, ale żeby tak nagle, radykalnie wszyscy przejrzeli na oczy? Potrzeba było zdrady, rejterady, by dostrzec to, co widoczne było niemal gołym okiem? (brak umiejętności w zestawianiu par, stosowaniu rezerw taktycznych, "leżąca" szkółka żużlowa). Ojj.
lucki73
Ostatnio zmieniony 15 marca 2005, o 14:24 przez Siwek Patataj, łącznie zmieniany 1 raz.
- jas
- Senior
- Kontakt:
oj Lucki, troszeczke przeinaczasz fakty. pare osob mialo zdanie podobne do Twojego w kwestii umiejetnosci trenerskich Jaska (w tym na przyklad ja), lecz zgadzalem sie tez z czescia, iz wykonal on postawione przed soba zadania. co z tego, ze jest dupa a nie trener skoro w ubieglym sezonie nam wystarczal. mial walczyc o elige - walczyl, wiec swoje zadanie wykonal, a jego umiejetnosci to temat na zupelnie inna dyskusje
.
ps:
po kim jak po kim, ale po Tobie to sie takiego byka nie spodziewalem 
ps:
lucki73 pisze:Teraz, gdy Stachyra odeszedł
Srodmiescie zawsze z MOTOREM!!!
-
Siwek Patataj
jas pisze:
ps:lucki73 pisze:Teraz, gdy Stachyra odeszedł
![]()
![]()
po kim jak po kim, ale po Tobie to sie takiego byka nie spodziewalem
Ja po sobie też, serio
lucki73
PS. A wiesz, że zawsze czytam później dwa razy to co napisałem i nie zauważyłem tej pomyłki? Chyba jaskra mnie atakuje, albo jakaś inna katarakta
-
Danio
Rzeszów wygra z Rybnikiem u siebie i to niemal pewne! Ale obstawianie wyniku dokładnego to wróżenie z fusów a już wygraną 20 pkt! czysta kpina z znajomości całego żuzla i innych klubów! albo brak szacunku dla przeciwnika u MOJrzeszów!! Ale to u nich normalne- myślą że mają super gwiazdorów w zespole 
-
Gość
Moim zdaniem w nadchodzącym sezonie interesującą ekipę będzie miał Grudziądz, który wzmocnił się Magnusem Zetterstroemem. Poinformował nas o tym wczoraj "Kurier Lubelski ", w którym obok wywiadu z Norbertem Batorem, szefem KK, ukazała się na str. 16 taka oto wiadomość - cytuję:
Zorro z Pawłem
Szwed Magnus Zetterstroem znany z występów w TŻ Sipma Lublin będzie w nadchodzącym sezonie zawodnikiem pierwszoligowego GTŻ Grudziądz. Popularny "Zorro" związał się z grudziądzkim klubem na cztery spotkania. Istnieje możliwość ich zwiększenia w przypadku udanych startów zawodnika na torze. Przypomnijmy, że w barwach GTŻ będzie też jeździł Paweł Knapp, który w ubiegłym roku był mocnym punktem lubelskiej druzyny.

Zorro z Pawłem
Szwed Magnus Zetterstroem znany z występów w TŻ Sipma Lublin będzie w nadchodzącym sezonie zawodnikiem pierwszoligowego GTŻ Grudziądz. Popularny "Zorro" związał się z grudziądzkim klubem na cztery spotkania. Istnieje możliwość ich zwiększenia w przypadku udanych startów zawodnika na torze. Przypomnijmy, że w barwach GTŻ będzie też jeździł Paweł Knapp, który w ubiegłym roku był mocnym punktem lubelskiej druzyny.
-
Danio
No napewno Grudziądz będzie mocny z tym Pawłem
Grudziądz w zeszłym roku moim zdaniem miał lepszy skład niż w tym roku a walczyli o utrzymanie
i nawet mieli Puzona, SawkÄ™, Buczka i Samego Hamilla. ÅšciagniÄ™ci FijaÅ‚ek czy Fajfer to zawodnicy nawet nie do porównania do w/w zawodników!U nich jest zawsze chora sytuacja- w meczach jeżdzÄ… zawodnicy z nazwiska a nie dyspozycji, czÄ™sto Staszek objeżdzaÅ‚ Åukaszewskiego a mimo tego żadko jeżdziÅ‚ w rundzie zasadniczej i pewnie w tym sezonie tak samo bÄ™dzi w przypadku Fajfera czy FijaÅ‚ka- z urzedu dostanÄ… miejsce w skÅ‚adzie!a treningi, rywalizacja to bÄ™dzie pic na wode u KÄ™dziory.PowalczÄ… o utrzymanie z Opolem i Krosnem. Być może Grzesio Knapp nie zdoÅ‚a pociÄ…gnąć tego wózka sam który powinien równo jeżdzić przez caÅ‚y sezon czego nie da siÄ™ powiedzieć o pozostaÅ‚ych zawodnikach. WiÄ™c może powtórka z rozrywki- spadek GTÅ» i powrót Grzecha w 2006 do Lublina 
mikas pisze:A K.Baran to chyba koniecznie chce do Trojana dołączyć jeszcze zanim się w Polsce sezon zacznie,już dwa upadki dzis zaliczył na Wyspach(w 3 startach na razie) w tym jeden na prowadzeniuPodobnie jak Piszczyk rok temu
I jak tu sie dziwic,że w Rzeszowie zawsze plaga kontuzji jest
a jest gdzies relacja live ??
na sportowych faktach ukazał sie skarb kibica wszystkich lig i przynam szczerze, ze nie widze innego rozwiazania jak awans Ostrowa. w obecnej sytuacji rzeszow ma tylko 4 seniorow i jesli powaznie mysli o awansie to zaden z nich nie moze juz zlapac kontuzji, ten skarb kibica jeszcze raz utwierdzil mnie w przekonaniu że gorzow raczej nie jest faworytem rozgrywek, oni maja tylko 3 seniorow (jako 4 bedzie prawdopodobnie Hlib), ale maja Lorama, ktory oprocz duzych mozliwosci rok temu zaslynal tez z niepowaznego traktowania swojego pracodawcy, dlatego mysle ze gorzow nie powiniem w zadnym stopniu zagrozic Iskrze, a TŻ jesli beda omijale kontuzje to 4 na pewno jest w zasiegu
dla chętnych: http://www.sportowefakty.pl/index.php?d ... s_id=48824
dla chętnych: http://www.sportowefakty.pl/index.php?d ... s_id=48824