Nasi rywale w sezonie 2006

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
WojtekF
Szkółkowicz

#226 Postautor: WojtekF » 12 marca 2005, o 11:30

Przyznaje Ci grzesieck racje. Rzeczywiscie troche przesadzilem z tym "dawaniem rady" przez Burze i G. Rempale. Oni zreszta punktowali glownie na slabych zespolach a sprzet mieli znacznie lepszy niz w sezonie 2004.

Niezmienia to jednak faktu, iz postawa Szuminy, Romanka, Povazhnego a co za tym idzie postawa calego zespolu rybnickiego w sezonie 2005 jest wielka zagadka :?: :?: :?: :?:
Pozdrawiam wszystkich!!!!
Jest super!!!
Wojtek Fan Falubazu!!!

Gość

#227 Postautor: Gość » 12 marca 2005, o 11:42

WojtekF - przemawia przez Ciebie niechęć i zapewne nie lubisz Rybnika , zwłaszcza Czernickiego , dlatego skończ z tym obiektywizmem , bo u Ciebie go nie ma.

Awatar użytkownika
WojtekF
Szkółkowicz

#228 Postautor: WojtekF » 12 marca 2005, o 12:00

Hollywood pisze:WojtekF - przemawia przez Ciebie niechęć i zapewne nie lubisz Rybnika , zwłaszcza Czernickiego , dlatego skończ z tym obiektywizmem , bo u Ciebie go nie ma.

Z tym Czernickim to masz niestety Holly racje. Chcialbym to zmienic, ale niestety mi za bardzo nie wychodzi. A z tym Rybnikiem to sie mylisz. Lubie wszystkie kluby. Najbardziej Falubaz a najmniej te, ktore kombinatorstwem i poprzez uklady w GKSZ osiagaja swoje cele w polskim zuzlu(Bydgoszcz, Gdansk). Rybnik natomiat lubie.

Chcialbym, aby Povazhny, Romanek czy Szumina przypomnieli sobie, jak sie jezdzi. Ale czy to nastapi, to nie jestem w stanie powiedziec.

Czy pisanie, ze Romanek, Szumina, Povazhny mieli bardzo slaby sezon 2004 jest brakiem obiektywizmu :?: :?: :?:

Dlatego tez sadze, iz jesli w sezonie 2005 ich forma sie nie poprawi to Kuciapa, Sledz, T.Rempala czy Baran beda ich objezdzac.

Jest super!!!

Wojtek Fan Falubazu!!!

Gość

#229 Postautor: Gość » 12 marca 2005, o 12:12

Czy pisanie, ze Romanek, Szumina, Povazhny mieli bardzo slaby sezon 2004 jest brakiem obiektywizmu

nie porównuj ekstraligi do 1-ligi , Rkm był za słaby kadrowo na takie kluby jak Tarnów czy Wrocław , ale z takim Rzeszowem to sobie poradzi.
Gdansk w ekstralidze nie będzie istniał , a w 1-lidze jechał wszystkich po koleji.

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#230 Postautor: grzesieck » 12 marca 2005, o 12:42

Hollywood pisze:
Czy pisanie, ze Romanek, Szumina, Povazhny mieli bardzo slaby sezon 2004 jest brakiem obiektywizmu

nie porównuj ekstraligi do 1-ligi , Rkm był za słaby kadrowo na takie kluby jak Tarnów czy Wrocław , ale z takim Rzeszowem to sobie poradzi.
Gdansk w ekstralidze nie będzie istniał , a w 1-lidze jechał wszystkich po koleji.

ja natomiast Józków nie lubie, a Rybnik to mi <>< czy spadnie czy awansuje, a wynik obstawiam ok. 53:37 dla Rzeszowa...

trzeba sie juz chyba nad typerem zastanawiac, bo widze ze niektorzy nie moga wytrzymac :wink:
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#231 Postautor: Lublin_Fan » 12 marca 2005, o 13:24

Obstawianie wygranej Rzeszowa 20 punktami z Rybnikiem to moim zdaniem spora przesada. I cały czas uważam, że w tym meczu Sledz jest bliżej olimpijki niz dobrego wyniku. Generalnie rzecz ujmując Rzeszów zrobił straszny błąd zatrudniając dwóch Stachyrów oraz Śledzia. Niedobrze też, że zatrzymali u siebie Barana. Niedobrze dla nich, bo Lublin bedzie się śmiał :lol:
WojtekF ty pewnych rzecz z odległej Zielonki nie widzisz. My panów S i Ś znamy bardzo dobrze i wiemy na co ich stać.

Pozdr.

Awatar użytkownika
neir1
Szkółkowicz

#232 Postautor: neir1 » 12 marca 2005, o 14:07

z tym Åšledziem przesadzacie Darek jak dostanie sprzet to pojedzie a co do zwyciestwa Rzeszowa 20 punktami nad Rybnikiem to raczej to jest nie realne w sumie to Rzeszow sie nie wzmocnil tak strasznie :D

Awatar użytkownika
WojtekF
Szkółkowicz

#233 Postautor: WojtekF » 12 marca 2005, o 15:19

Lublin_Fan pisze:Obstawianie wygranej Rzeszowa 20 punktami z Rybnikiem to moim zdaniem spora przesada. I cały czas uważam, że w tym meczu Sledz jest bliżej olimpijki niz dobrego wyniku. Generalnie rzecz ujmując Rzeszów zrobił straszny błąd zatrudniając dwóch Stachyrów oraz Śledzia. Niedobrze też, że zatrzymali u siebie Barana. Niedobrze dla nich, bo Lublin bedzie się śmiał :lol:
WojtekF ty pewnych rzecz z odległej Zielonki nie widzisz. My panów S i Ś znamy bardzo dobrze i wiemy na co ich stać.

Pozdr.

Oczywsicie, ze niektorych spraw nie widze, bowiem nie mam bezposredniego dostepu do mediow podkarpackich czy lubelskich. Jednak na biezaco sledze czasopisma zuzlowe czy strony zuzlowe a takze przegladam Wasze i rzeszowskie forum wiec cos wiem na ten temat.

Moje zdanie na temat Panow S.
Janusz to wg. mnie trener bardzo dobry, ktoremu min. zawdzieczacie wysokie miejsca jakie Wasza druzyna zajela w sezonach 2003 i 2004. Bez wielkich nazwisk, bez wielkiego budzetu druzyna zajela odpowiednio 3cie i 2gie miejsce w lidze. Dobrym posunieciem Rzeszowa bylo wg. mnie Jego sciagniecie.
Dawid to zawodnik slaby, ale nie narzekajacy na urodzaj dobrych juniorow Rzeszow potrzebowal sciagnac zawodnika podobnej klasy co Miesiac.
Sledz- sciagniecie Jego bylo podyktowane kontuzja Trojana. W kwestii tego zawodnika akurat sie zgadzam. Nie zdziwie sie jesli ten zawodnik osiagnie srednia biegowa ponizej 1,4 w sezonie 2005.

To jednak nie zmienia faktu, ze wzmocniony dodatkowo Maxem Rzeszow bedzie silny.Ba! Smie twierdzic, ze w tamtym sezonie obok Gdanska byl w 1 lidze najlepszy. Poczatkowo przesladowal ten klub ogromny pech zwiazany z kontuzjami natomiast w 2 czesci sezonu Rzeszow dzielnie gonil Was i Gorzow. Byl nawet bliski jazdy w barazach. Pamietam to bardzo dokladnie, gdyz bardzo mnie interesowalo, kto bedzie przeciwnikiem Falubazu w barazach. I cieszylem sie, ze nie zostala nim druzyna najsilniejsza z trojki druzyn czyli Rzeszow.

Jest super!!!

Wojtek Fan Falubazu!!!

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#234 Postautor: Łoptymista » 12 marca 2005, o 15:36

Wojtek przeceniasz terenerski talent Janusza S. Tak naprawdę to TŻ miał innego coacha.
Popatrz co Jasiek zrobił w lubelskiej szkółce... NIC. Podobnych wyników życzę mu w Rzeszowie.

Zaratustra
Kadrowicz

#235 Postautor: Zaratustra » 12 marca 2005, o 15:38

WojtekF pisze:
To jednak nie zmienia faktu, ze wzmocniony dodatkowo Maxem Rzeszow bedzie silny.Ba! Smie twierdzic, ze w tamtym sezonie obok Gdanska byl w 1 lidze najlepszy. Poczatkowo przesladowal ten klub ogromny pech zwiazany z kontuzjami natomiast w 2 czesci sezonu Rzeszow dzielnie gonil Was i Gorzow. Byl nawet bliski jazdy w barazach. Pamietam to bardzo dokladnie, gdyz bardzo mnie interesowalo, kto bedzie przeciwnikiem Falubazu w barazach. I cieszylem sie, ze nie zostala nim druzyna najsilniejsza z trojki druzyn czyli Rzeszow.

Rzeszów będzie na pewno solidny,ale faworytem moim zdaniem nie jest.Ostrów i Gorzów mają składy (przynajmniej teoretycznie)mocniejsze.Co do poprzedniego sezonu to(może pamiętasz), u nas też były kontuzje i gdyby nie one, wynik na koniec sezonu mógłby(choć oczywiście nie musiał) być nieco inny.

Awatar użytkownika
GRISZA
Szkółkowicz
Kontakt:

#236 Postautor: GRISZA » 13 marca 2005, o 11:17

Łoptymista pisze:Wojtek przeceniasz terenerski talent Janusza S. Tak naprawdę to TŻ miał innego coacha.

Łoptymisto, ale tak na wszelki wypadek to ściągnęliśmy takze tego "innego coacha" 8)
Czasem aż oczy bolą patrzeć, jak się przemęcza dla naszego klubu, prezes Półtorak Marta, naszego klubu „Marma”. Ciągle pracuje! Wszystkiego przypilnuje i jeszcze inni, niektórzy, wtykają jej szpilki. To nie ludzie – to wilki!

Danio

#237 Postautor: Danio » 15 marca 2005, o 11:11

Faktem jest to że Janusz Stachyra to żaden strateg ani dobry trener! i on to sam najlepiej wie :!: Jacek Ziółkowski to jest prawdziwy i doświadczony majsterszyk :!: i to dzięki niemu Stachyra senior zawdzięcza dziś pochwały. Stachyra dobrze wiedział że sam to nic nie zdziała wielkiego i dlatego ściągnął Ziólkowskiego ze sobą :!: i to jest bardzo duży plus na konto Rzeszowian ze mają Ziółkowskiego a Stachyra J. to tylko antrapa :D :D . Więc jak pouczy się się jeszcze troche ( pare lat ) przy boku Jacka to zapewne wtedy będzie chodził dumny jak paw i może zostanie dobrym trenerem :shock:

Siwek Patataj

#238 Postautor: Siwek Patataj » 15 marca 2005, o 11:25

Danio pisze:Faktem jest to że Janusz Stachyra to żaden strateg ani dobry trener! i on to sam najlepiej wie :!: Jacek Ziółkowski to jest prawdziwy i doświadczony majsterszyk :!: i to dzięki niemu Stachyra senior zawdzięcza dziś pochwały. Stachyra dobrze wiedział że sam to nic nie zdziała wielkiego i dlatego ściągnął Ziólkowskiego ze sobą :!: i to jest bardzo duży plus na konto Rzeszowian ze mają Ziółkowskiego a Stachyra J. to tylko antrapa :D :D . Więc jak pouczy się się jeszcze troche ( pare lat ) przy boku Jacka to zapewne wtedy będzie chodził dumny jak paw i może zostanie dobrym trenerem :shock:

Pełen podziwu jestem dla tych transformacji mentalnych, które polegają na deprecjonowaniu (o ile można mówić o deprecjonowaniu w ogóle) zasług Stachyry dla naszej drużyny. Jak po ubiegłym sezonie "jeździłem po Stachyrze jak po burej kobyle", że jest nieudacznikiem, kiepskim strategiem, rzekłbym trenerskim amatorem, to dostawałem od Was razy i wskazywano mi na sukcesy drużyny, które ponoć miały świadczyć o klasie tego trenera. Teraz, gdy Stachyra odszedł wszyscy mówią na niego "beee". Ponoć tylko krowa nie zmienia poglądów, ale żeby tak nagle, radykalnie wszyscy przejrzeli na oczy? Potrzeba było zdrady, rejterady, by dostrzec to, co widoczne było niemal gołym okiem? (brak umiejętności w zestawianiu par, stosowaniu rezerw taktycznych, "leżąca" szkółka żużlowa). Ojj.

lucki73
Ostatnio zmieniony 15 marca 2005, o 14:24 przez Siwek Patataj, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
jas
Senior
Kontakt:

#239 Postautor: jas » 15 marca 2005, o 12:00

oj Lucki, troszeczke przeinaczasz fakty. pare osob mialo zdanie podobne do Twojego w kwestii umiejetnosci trenerskich Jaska (w tym na przyklad ja), lecz zgadzalem sie tez z czescia, iz wykonal on postawione przed soba zadania. co z tego, ze jest dupa a nie trener skoro w ubieglym sezonie nam wystarczal. mial walczyc o elige - walczyl, wiec swoje zadanie wykonal, a jego umiejetnosci to temat na zupelnie inna dyskusje :twisted: .

ps:
lucki73 pisze:Teraz, gdy Stachyra odeszedł

:shock: :shock: :shock: po kim jak po kim, ale po Tobie to sie takiego byka nie spodziewalem :wink:
Srodmiescie zawsze z MOTOREM!!!

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#240 Postautor: $korzen$ » 15 marca 2005, o 14:24

Jaki byk !? tosz to jezyk JOZKOWY

Siwek Patataj

#241 Postautor: Siwek Patataj » 15 marca 2005, o 14:27

jas pisze:
ps:
lucki73 pisze:Teraz, gdy Stachyra odeszedł

:shock: :shock: :shock: po kim jak po kim, ale po Tobie to sie takiego byka nie spodziewalem :wink:

Ja po sobie też, serio :wink: Nawet nie wiem jak to się stało :) Zrzucić mogę to li tylko na karb bezwzrokowego stukania w klawiaturę i na żonę, która stała nade mną ze śniadaniem :wink:

lucki73

PS. A wiesz, że zawsze czytam później dwa razy to co napisałem i nie zauważyłem tej pomyłki? Chyba jaskra mnie atakuje, albo jakaś inna katarakta :wink:

Danio

#242 Postautor: Danio » 15 marca 2005, o 14:42

Rzeszów wygra z Rybnikiem u siebie i to niemal pewne! Ale obstawianie wyniku dokładnego to wróżenie z fusów a już wygraną 20 pkt! czysta kpina z znajomości całego żuzla i innych klubów! albo brak szacunku dla przeciwnika u MOJrzeszów!! Ale to u nich normalne- myślą że mają super gwiazdorów w zespole :D

Gość

#243 Postautor: Gość » 15 marca 2005, o 14:47

- myślą że mają super gwiazdorów w zespole

jak to nie majÄ… ? a Maciek Kuciapa IMP 2005 ?

Zulu
Junior

#244 Postautor: Zulu » 16 marca 2005, o 10:04

Moim zdaniem w nadchodzącym sezonie interesującą ekipę będzie miał Grudziądz, który wzmocnił się Magnusem Zetterstroemem. Poinformował nas o tym wczoraj "Kurier Lubelski ", w którym obok wywiadu z Norbertem Batorem, szefem KK, ukazała się na str. 16 taka oto wiadomość - cytuję:

Zorro z Pawłem

Szwed Magnus Zetterstroem znany z występów w TŻ Sipma Lublin będzie w nadchodzącym sezonie zawodnikiem pierwszoligowego GTŻ Grudziądz. Popularny "Zorro" związał się z grudziądzkim klubem na cztery spotkania. Istnieje możliwość ich zwiększenia w przypadku udanych startów zawodnika na torze. Przypomnijmy, że w barwach GTŻ będzie też jeździł Paweł Knapp, który w ubiegłym roku był mocnym punktem lubelskiej druzyny.

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Danio

#245 Postautor: Danio » 16 marca 2005, o 10:26

No napewno Grudziądz będzie mocny z tym Pawłem :D Grudziądz w zeszłym roku moim zdaniem miał lepszy skład niż w tym roku a walczyli o utrzymanie :!: i nawet mieli Puzona, Sawkę, Buczka i Samego Hamilla. Ściagnięci Fijałek czy Fajfer to zawodnicy nawet nie do porównania do w/w zawodników!U nich jest zawsze chora sytuacja- w meczach jeżdzą zawodnicy z nazwiska a nie dyspozycji, często Staszek objeżdzał Łukaszewskiego a mimo tego żadko jeżdził w rundzie zasadniczej i pewnie w tym sezonie tak samo będzi w przypadku Fajfera czy Fijałka- z urzedu dostaną miejsce w składzie!a treningi, rywalizacja to będzie pic na wode u Kędziory.Powalczą o utrzymanie z Opolem i Krosnem. Być może Grzesio Knapp nie zdoła pociągnąć tego wózka sam który powinien równo jeżdzić przez cały sezon czego nie da się powiedzieć o pozostałych zawodnikach. Więc może powtórka z rozrywki- spadek GTŻ i powrót Grzecha w 2006 do Lublina :D

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#246 Postautor: mikas » 17 marca 2005, o 21:50

A K.Baran to chyba koniecznie chce do Trojana dołączyć jeszcze zanim się w Polsce sezon zacznie,już dwa upadki dzis zaliczył na Wyspach(w 3 startach na razie) w tym jeden na prowadzeniu :twisted: Podobnie jak Piszczyk rok temu :wink: I jak tu sie dziwic,że w Rzeszowie zawsze plaga kontuzji jest :roll:
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Snys
Zawodowiec

#247 Postautor: Snys » 17 marca 2005, o 21:56

mikas pisze:A K.Baran to chyba koniecznie chce do Trojana dołączyć jeszcze zanim się w Polsce sezon zacznie,już dwa upadki dzis zaliczył na Wyspach(w 3 startach na razie) w tym jeden na prowadzeniu :twisted: Podobnie jak Piszczyk rok temu :wink: I jak tu sie dziwic,że w Rzeszowie zawsze plaga kontuzji jest :roll:

a jest gdzies relacja live ??

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#248 Postautor: mikas » 17 marca 2005, o 22:01

MOTOR LUBLIN
Obrazek

Snys
Zawodowiec

#249 Postautor: Snys » 17 marca 2005, o 22:06

Awatar użytkownika
papi
Trener

#250 Postautor: papi » 17 marca 2005, o 22:08

na sportowych faktach ukazał sie skarb kibica wszystkich lig i przynam szczerze, ze nie widze innego rozwiazania jak awans Ostrowa. w obecnej sytuacji rzeszow ma tylko 4 seniorow i jesli powaznie mysli o awansie to zaden z nich nie moze juz zlapac kontuzji, ten skarb kibica jeszcze raz utwierdzil mnie w przekonaniu że gorzow raczej nie jest faworytem rozgrywek, oni maja tylko 3 seniorow (jako 4 bedzie prawdopodobnie Hlib), ale maja Lorama, ktory oprocz duzych mozliwosci rok temu zaslynal tez z niepowaznego traktowania swojego pracodawcy, dlatego mysle ze gorzow nie powiniem w zadnym stopniu zagrozic Iskrze, a TŻ jesli beda omijale kontuzje to 4 na pewno jest w zasiegu
dla chętnych: http://www.sportowefakty.pl/index.php?d ... s_id=48824