Co dalej Panie Dyrektor ??

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
papi
Trener

#201 Postautor: papi » 24 lipca 2005, o 21:44

warto troche odkurzyć temat, Apocalips już zaczął snuć plany co będzie w następnym sezonie, więc nie bede gorszy :wink:
Moim zdaniem sezon powoli mozna uznać za zamknięty. Choć w Rzeszowem powalczyć można, to nawet w przypadku awansu do półfinału na nic więcej nie ma co liczyć :x Rok temu okres transferowy był pełny optymizmu, tymczasem dni mijały i nic sie nie działo. Zamiast wzmocnień zawodnikow w e-ligi z TŻu odchodzili kolejni zawodnicy. W tym nie może być podobnie :!: Wiekszosc klubow skupia sie na play-off, trzeba w tym czasie pogadac z zawodnikami, którzy mogliby tu przyjść. Wg mnie powinno się jak najszybciej podpisać umowy z Jeleniem, Piszczem, Focusem i Joonasem. To są priorytety i nie ma na co czekać. Richardson raczej nie jest tylko snem, zawsze mowil że chce do nas wrocic, za rok na pewno nie bedzie w GP, bo jest po prostu za słaby. Za 3 tygodnie wakacje bedzie mial też Trumi i szansa na jego powrót pewnie też jest duża. Dlatego nie ma na co czekać. A juniorzy :?: Ja bym zostawił Domina i Śmieje, mają jeszcze rok, jak im sie da normalny sprzęt to mogą pojeździć co dziś pokazali. A uzupelnic szkółkowiczami i jak najlepiej przygotowywać ich do licencji. Narazie to czysta fikcja. Jak wiadomo o nowym sezonie jeszcze pewnie nikt nie mysli, a ja uważam, że przydaloby się. W jakimś wywiadzie chyba Siwek mowil, że drużyna bedzie budowana tak by w ciągu 2 sezonow ponownie zaatakować e-lige. W 100% sie z tym zgadzam. Nie ma co się porywać, trzeba zrobić klub z prawdziwego zdarzenia, sprawny organizacyjnie i finansowo, postarać się o szybki remont stadionu, przenieść park maszyn, unormować sytuacje szkółki i zbudować podwaliny dla drużyny ktora w sezonie 2007 znów powalczy o extraklase. Mam nadzieje, że zacznie się od zmiany na pewnych stanowiskach, ale jeśli Siwek spełni w/w punkty (w co szczerze wątpie) to nie widze problemu by został :wink:
aha i jeszcze jedno. Kloszard niech idzie do Piły, albo gdzie chce. Dziś cały mecz był asekurowany przez Piszcza i mam nadzieje, że poza play-offami (a może nawet i tu nie) nie będziemy musieli go oglądać z koziołkiem na plastronie :wink: Krzyż na droge i powodzenia w 2 lidze :)

Awatar użytkownika
motorlublin
Szkółkowicz

#202 Postautor: motorlublin » 24 lipca 2005, o 22:00

pora na .... NOWEGO DYREKTORA :wink:

Snys
Zawodowiec

#203 Postautor: Snys » 24 lipca 2005, o 22:07

Dzis podczas meczu usłyszałem coś takiego "Siwek został zawieszony i razem z księgowym ma sie rozliczyć z klubem z kasy..."

Nie wiem czy to prawda czy bzdura wiec moze ma ktos jakÄ…Å› wiedze na ten temat ?

go!
Trener

#204 Postautor: go! » 24 lipca 2005, o 22:50

papi pisze:[...'Jak wiadomo o nowym sezonie jeszcze pewnie nikt nie mysli, a ja uważam, że przydaloby się.[...]

Ja wiem że nie pisze się zwyczajowo takich takich postów ale jak go napiszę jednak to nie będę musiał przepisywać całości :)

papi - po prostu 100% racji :!: :D

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#205 Postautor: Regdal » 25 lipca 2005, o 00:28

Ja bym zostawił Domina i Śmieje, mają jeszcze rok, jak im sie da normalny sprzęt to mogą pojeździć co dziś pokazali.

Przecież "Mały" jeździ na normalnym sprzęcie,więc nie wiem co masz tu na myśli.On po prostu jest za słaby aby normalnie punktować,(widze to spore braki techniczne ).Co do Śmieji to skoro w Rybniku się nie łapie,to i u nas bym nie widział tego młodzieńca.Niech się uczy jeździć w 2 lidze.

A dyrektorowi z wielkim szacunkiem wielkie dzięki i na nowego proponuję pana Ziółkowskiego.

Shack
Administrator

#206 Postautor: Shack » 25 lipca 2005, o 01:53

Regdal pisze:A dyrektorowi z wielkim szacunkiem wielkie dzięki i na nowego proponuję pana Ziółkowskiego.

Buhahahahah no to dałeś, dobrze ze jestem zmeczony bo bym sie turlał po podłodze. A LKŻu już nie pamietasz ? Ktoś miał czas aby sie wykazać

Awatar użytkownika
Kiry
Senior

#207 Postautor: Kiry » 25 lipca 2005, o 07:50

go! pisze:
papi pisze:[...'Jak wiadomo o nowym sezonie jeszcze pewnie nikt nie mysli, a ja uważam, że przydaloby się.[...]

Ja wiem że nie pisze się zwyczajowo takich takich postów ale jak go napiszę jednak to nie będę musiał przepisywać całości :)

papi - po prostu 100% racji :!: :D

no i rosnie nam duet na miare Milczuka z Kołodziejem, chłopaki do dzieła, pierestrojka :lol:

go!
Trener

#209 Postautor: go! » 25 lipca 2005, o 11:00

Gawrzyk pisze:
Ja słyszałem przed meczem rózne plotki:
[...]
:!:

Ja słyszałem jedną, po meczu
Że policja po meczu przyjechała z alkotestem a Franków pojechał bo mu wyszło że ma 1,5 promila :P

Snys
Zawodowiec

#210 Postautor: Snys » 25 lipca 2005, o 11:15

Gawrzyk pisze:Następnym razem jak nie masz 100% pewności to nie pisz bzdur :!:

Chyba wyraźnie napisałem

"Nie wiem czy to prawda czy bzdura wiec moze ma ktos jakÄ…Å› wiedze na ten temat "

Wiec skoro tylko na forum moge sie dowiedziec ze to nie prawda to wlasnie chce to uslyszeć a nikt tu nie pisze ze TAK JEST I KONIEC...?
Dlaczego mialem w to nieuwierzyc ? Moze akurat to byłaby prawda ? Czy to cos tak strasznie nieprawdopodobnego z punktu widzenia zwyklego kibica ?
Celem posta było wlasnie potwierdzenie/zdementowanie, czyli uzyskanie 100% info.
Nie jest to prawdÄ…....i ok - wszytko jasne....

Juz prosciej sie nie da...... :roll:

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#211 Postautor: Talib » 25 lipca 2005, o 12:18

go! pisze:
Gawrzyk pisze:
Ja słyszałem przed meczem rózne plotki:
[...]
:!:

Ja słyszałem jedną, po meczu
Że policja po meczu przyjechała z alkotestem a Franków pojechał bo mu wyszło że ma 1,5 promila :P

Tę plotkę można również zdementować. Franków pojechał, bo jeździł ze słabiutkimi i wolniutkimi Krośnianami. A na taki Rzeszów obawiam się, że nawet i 3 promile mu nie wystarczą (znów będzie coś nie tak z tymi silnikami).

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#212 Postautor: Regdal » 25 lipca 2005, o 14:40

Shack pisze:
Regdal pisze:A dyrektorowi z wielkim szacunkiem wielkie dzięki i na nowego proponuję pana Ziółkowskiego.

Buhahahahah no to dałeś, dobrze ze jestem zmeczony bo bym sie turlał po podłodze. A LKŻu już nie pamietasz ? Ktoś miał czas aby sie wykazać

LKŻ to inna bajka,inne realia.pan siwek mógłby nadal pozostać w klubie ale nie w roli dyrektora,lecz sponsora (firma yago).Natomiast jako dyrektor popełnił wiele błędów,wiec należy dać szansę innej osobie.Nie będę tutaj wymieniał tych potknięć ,ale odświeżenie dyrektorskiego stołka napewno by się przydało.Moim zdaniem pan Źiółkowski powinien objąć tę funkcję.

Jak odpoczniesz to sie troche poturlaj,przetrzesz kurz ze swojej podłogi.

rob7
Senior

#213 Postautor: rob7 » 25 lipca 2005, o 14:52

p.Ziółkowski jako kierownik drużyny byłby idealny, natomiast dyrektorem zarządzającym powinna być osoba niekoniecznie znająca się na żużlu ale profesjonalnie przygotowana do zarządzania, taki duet mógłby odnieść sukces

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#214 Postautor: Cooper » 25 lipca 2005, o 14:57

Regdal pisze:Przecież "Mały" jeździ na normalnym sprzęcie,więc nie wiem co masz tu na myśli.On po prostu jest za słaby aby normalnie punktować,(widze to spore braki techniczne ).Co do Śmieji to skoro w Rybniku się nie łapie,to i u nas bym nie widział tego młodzieńca.Niech się uczy jeździć w 2 lidze.

Tak, tak. zajebisty jest przeciez tylko Klimek. Ale on niestety w przyszlym sezonie bedzie pewnie startowal jednoczesnie w 8 klubach E-ligi wiec mozemy o nim zapomniec. Pamietacie rok temu Dawidka Stachyre? Maly jest lepszy niz Dawidek rok temu. Kwestia kluczowa jest ilosc startow. On musi jezdzic od poczatku sezonu po 4 razy w meczu. i bedzie dobrze. Starty ma, a skutecznosc w walce na dystansie bedzie wypadkowa ilosci startow.

P.S. Przy okazji Klimka....wszystkim fanom polecam bacznie obserwowac jazde Piaszczynskiego w KM Ostrow. Wczoraj zdobyl 1 punkt z Opolem.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Shack
Administrator

#215 Postautor: Shack » 25 lipca 2005, o 15:51

Regdal pisze:LKŻ to inna bajka,inne realia.pan siwek mógłby nadal pozostać w klubie ale nie w roli dyrektora,lecz sponsora (firma yago).Natomiast jako dyrektor popełnił wiele błędów,wiec należy dać szansę innej osobie.Nie będę tutaj wymieniał tych potknięć ,ale odświeżenie dyrektorskiego stołka napewno by się przydało.Moim zdaniem pan Źiółkowski powinien objąć tę funkcję.

A dlaczego LKŻ był inna bajką ?? Dlaczego w czasie LKŻu nie udało sie pozyskać żadnego sponsora ani zakontraktować żadnego klasowego zawodnika ? Może poporstu z tak nieudolnymi działaczami nikt nie chciał rozmawiać ??

Dudi
Junior

#216 Postautor: Dudi » 25 lipca 2005, o 16:42

Shacku masz zdecydowanie rację! Nic mnie bardziej nie ucieszyło w tym roku, jak odejście Ziółkowskiego. To nieudacznik, z którym nikt nie chciał przez wiele lat rozmwiać. Miał okazje do wykazania się i ...Troche kuma papierkowe pierdoły ale menedżer z niego żaden...Nie przyprowadził do klubu najmniejszej kasy. Pamiętajmy, ze za jego "kadencji "klub miał najgorsze wyniki na przestrzeni 30 lat!

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#217 Postautor: Cooper » 25 lipca 2005, o 16:51

Bo to ze jest sie dobrym kierownikiem druzyny nie oznacza, ze bedzie sie dobrym dyrektorem przeciez... :roll:
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Czarek
Trener

#218 Postautor: Czarek » 25 lipca 2005, o 16:52

A ponieważ TZ kontraktuje zawodników jako ostatni (i na tym traci) proponuję już rozpocząć rozmowy ze Staszkiem i Knappem - taki mały rewanż za wyciągnięcie od nas Staszka i Dadosa bodajże już we wrześniu.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
kleczes_GKM
Szkółkowicz
Kontakt:

#219 Postautor: kleczes_GKM » 25 lipca 2005, o 17:18

Co do Knappka to wszystko jest mozliwe i wcale bym sie nie zdziwil gdyby powrocil do Lublina, tylko nauczcie Go liczyc do 4, bo chlopak wczoraj okrazania pomylil :P Jesli chodzi o Pawla to sprawa wyglada troche inaczej - ma swietny sezon dzis jedze do Szwecji gdzie jutro pojedzie mecz w barwach Smederny, stamtad do Anglii, zeby reprezentowac klub z Oxfordu widac, ze moze cosjeszcze w zuzlu osiagnac i ja na jego miejscu chcialbym podniesc swoje umiejetnosci a to moze zrobic w Ekstralidze. Oczywiscie to jest moje zdanie nie Pawła nie chce zebyscie pomysleli, ze teraz robi z siebie niewiaodmo kogo :)

Pozdrawiam.

Kamil78
Kontakt:

#220 Postautor: Kamil78 » 25 lipca 2005, o 17:25

Jest duży racji w poście kolegi z Grudziądza nie zdziwię się jak go weźmie pobliski Apator. Chociaż osobiście widzę go jako lidera w przyszłym roku w Lublinie. Grzesio Knapp jak najbardziej jest także mile widziany w Lublinie (akurat zrobi się wolne miejsce po Franku hi hi sam chce odejść nie trzeba go będzie wyrzucać)

Geest
Senior

#221 Postautor: Geest » 25 lipca 2005, o 17:29

Obiło mi się niegdyś o uszy, że Staszek ma ważny kontrakt jeszcze na przyszły sezon, prawda to?
A poza tym nie wiem, czy chciałby do Lublina, bo sam mówił, że nikt z naszego klubu się nim przed sezonem nie zainteresował.

Awatar użytkownika
kleczes_GKM
Szkółkowicz
Kontakt:

#222 Postautor: kleczes_GKM » 25 lipca 2005, o 17:39

Stachu podpisal kontrakt w Grudziadzu na 1 sezon, wiec po rozgrywakch jest do wziecia praktycznie "za darmo" :wink:

Koper
Trener
Kontakt:

#223 Postautor: Koper » 25 lipca 2005, o 18:01

Czarek pisze:A ponieważ TZ kontraktuje zawodników jako ostatni (i na tym traci) proponuję już rozpocząć rozmowy ze Staszkiem i Knappem - taki mały rewanż za wyciągnięcie od nas Staszka i Dadosa bodajże już we wrześniu.
No ja rowniez jak najbardziej widze Staszka i Knappa u nas w sezonie 2006. Grzesiek ma tutaj wielu kibicow i zostal milo przyjety w czasie meczu z Grudziadzem. Lee Richardson jak nie bedzie zawodnikiem GP tez niech wraca do nas :lol:

Awatar użytkownika
wojtek_78
Szkółkowicz

#224 Postautor: wojtek_78 » 25 lipca 2005, o 19:08

Koper pisze:Lee Richardson jak nie bedzie zawodnikiem GP tez niech wraca do nas :lol:

I tu jest pies pogrzebany. Niech kochani prezesi klubów, znani szerszemu gronu jako Głowna Komedia ups... Komisja Sportu Żużlowego przestaną tworzyć głupie ograniczenia. Otwórzmy w pełnym tego słowa znaczeniu granice. Niech ilość i jakosć zawodników startujących w Polsce wyznaczy rynek, a nie głupie ograniczenia. Dlaczego np. Nicholls gania ogony w Tarnowie z powodu kontuzji Ricjardssona?? A nie mógłby błyszczeć w którymś klubie I ligi?? Co ma do rzeczy GP?? Czyżby jeżdżący tam zawodnicy byli za słabi/dobrzy na I bądź II ligę?? A może wprowadźmy kolejne absurdalne zakazy np. rudzi, łysi i kulawi mogą jeździć tylko w II lidze, czarni i szczerbaci w I lidze, a reszta w e-lidze??

Awatar użytkownika
czaszka
Junior

#225 Postautor: czaszka » 25 lipca 2005, o 19:30

Cooper pisze:Pamietacie rok temu Dawidka Stachyre? Maly jest lepszy niz Dawidek rok temu.

:shock: :shock: :lol: :lol: Nie no w sumie Mały w tym sezonie już objechał takich tuzów jak Śpiewanek, Jędrzejkiewicz, Prucnal a Dawid w tamtym sezonie m.in. Hliba, Kuciapę, Ferjana a do tego z Jeleniem wygrywali podwójnie większość młodzieżowych biegów w Lublinie :) Rozmumiem że jeszcze jesteś pod wrażeniem pierwszego zwycięstwa ligowego w karierze Dominiczaka ale proszę o więcej obiektywizmu :wink:

Pozdrowienia :)