Skład na sezon 2014
Re: Skład na sezon 2014
Ale jaki jest sens wymieniac Cama i Miesiaca (czy nawet jednego z nich) na Schleina czy Smolinskiego? Bo ja tu wielkiego sensu nie widze. Woodward pojedzie i na betonie, to dobry zawodnik, kwestia sprzetu i treningu. Tak jak napisalem powyzej, Cam jak dostanie mozliwosc wyposazenia sie w zajebiste fury to i spokojnie moze sie zakrecic kolo top 5 I ligi. Zeby mu jeszcze wyperswadowac ten dlugi tor..... I im dluzej nad tym mysle tym coraz bardziej sklaniam sie do tego, ze za szybko zapomnielismy co w naszych barwach wyczynial Miskowiak. Gadamy o Ljungach, Nichollsach, Wattach... ale po co tak daleko szukac skoro pod reka mamy na prawde zajebistego zawodnika. Na prawde Miskowiak sprawil mi absolutnie nie mniej radosci niz Okularnik, Lee, Stefani i inni liderzy (dalej pamiecia nie siegam bo i po co?) Sam Misiek chetnie by tu wrocil, argumenty mamy w kieszeni na prawde mocne. Kozaka i tak zakontraktowac trzeba i Sprawka od tego nie ucieknie, no chyba, ze celuje w 2 lige. Ekstraliga sie skurczy i Miskowiak z czasem sam sobie zda sprawe, ze ta Ekstraliga to dla niego cholerne ryzyko. Klubowi sponsorzy, z tego co mi wiadomo, na pewno sie do kontraktu dorzuca. Dodajac do tego obrazki z Olimpu, gdzie do Miska ustawialy sie wieksze kolejki niz do Kasprzaka czy Kolodzieja mowi wszystko. Mocno zastanawia mnie tez Jonas Davidsson. Dziwna sprawa jest z nim, w elitserien srednia prawie 1.9. Lepsza niz Batchelora, Bombera, mlodego laguty, Jedrzejaka czy Holty. No ale w elidze drewno totalne. Rodzi sie pytanie, czy to nie jest taki typowy Kuciapa czy Wegrzyk
Za slaby na e-lige a wymarzony na I lige? Sprzet na pewno ma dobry, bedzie chcial sie podniesc i odbudowac swoje nazwisko w Polsce... boje sie tylko, ze KSM go za bardzo rozpiescil bo gdzies mi sie w glowie przypomina, ze jemu Falubaz przed sezonem sypnal kolo 300tys za sam podpis? Ale tutaj pewnosci nie mam, cos mi swita, ale nie wiem czy rzeczywiscie tak bylo.
- niespokojny
- Trener
KSMu w ekstralidze drogi Maxxie jednak nie będzie. Tak donosi PS i espeedway, cytując Witkowskiego. Jeżeli w roku wyborów jedziemy o utrzymanie to kwestia czasu kiedy wylądujemy w II lidze. Nie ma się czym podniecać w takim razie. Tchórzliwego Davidssona brać na nasz tor? No no, to dopiero może być mina.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Na pewno predzej wezme Davidssona niz Smolinskiego
Niespokojny bez spiny przeciez o czyms gadac trzeba 
W elidze chyba nie będzie KSM w przyszłym sezonie.
Generalnie póki wszyscy zawodnicy są wolni to opcji montowania składu jest bardzo dużo.
Według mnie możemy wybierać w trzech grupach zawodników:
1) armata - pewniak na TOP 3 I ligi - coś jak Karlsson w 2004 r. - Lingren i zawodnicy jego pokroju, pewnie nieosiągalni dla klubów pierwszoligowych, ew. zawodnicy typu Harris, B.Pedersen, Lidbaeck.
2) I linia - Miśkowiak, Kildemand, Okoniewski, Świderski, Kuciapa, Jeleniewski, Nicholls itp.
3) II linia - tutaj już cały przekrój zawodników, od Barana czy Miesiąca po Schleina, Karlssona czy Woodwarda.
I tylko od Sprawki zależy jak będzie wyglądał nasz skład, możliwości jest mnóstwo.
Chętnie zobaczyłbym kogoś z "armat", ale domyślam się, że w tym klubie to nierealne, dlatego "realnie" chciałbym zobaczyć skład zbudowany z trzech zawodników I linii i trzech drugiej (w tym jeden "straszak").
Z kolei nie chciałbym zobaczyć zawodników pokroju Trojanowskiego czy Kudriaszowa.
Generalnie póki wszyscy zawodnicy są wolni to opcji montowania składu jest bardzo dużo.
Według mnie możemy wybierać w trzech grupach zawodników:
1) armata - pewniak na TOP 3 I ligi - coś jak Karlsson w 2004 r. - Lingren i zawodnicy jego pokroju, pewnie nieosiągalni dla klubów pierwszoligowych, ew. zawodnicy typu Harris, B.Pedersen, Lidbaeck.
2) I linia - Miśkowiak, Kildemand, Okoniewski, Świderski, Kuciapa, Jeleniewski, Nicholls itp.
3) II linia - tutaj już cały przekrój zawodników, od Barana czy Miesiąca po Schleina, Karlssona czy Woodwarda.
I tylko od Sprawki zależy jak będzie wyglądał nasz skład, możliwości jest mnóstwo.
Chętnie zobaczyłbym kogoś z "armat", ale domyślam się, że w tym klubie to nierealne, dlatego "realnie" chciałbym zobaczyć skład zbudowany z trzech zawodników I linii i trzech drugiej (w tym jeden "straszak").
Z kolei nie chciałbym zobaczyć zawodników pokroju Trojanowskiego czy Kudriaszowa.
Jeśli kolejny sezon w lubelskim wykonaniu miałby być na zasadzie "przeczekać" to rodzi się pytanie - na co czekać? Aż sponsorzy ostatecznie się wysypią i cały ten "Klub Wesołego Szampana" przestanie istnieć? To tak jakby samemu strzelić sobie w kolano. Bezsens. Skoro mamy za sobą sezon totalnych oszczędności (skutecznych jak mniemam) to może czas podjąć ryzyko i zawalczyć o Ekstraligę? Po co były te oszczędności skoro nie miałoby być żadnych ich efektów?
MOTOR LUBLIN
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
- niespokojny
- Trener
Smoliński byłby ciekawą opcją, ale przy SGP, przy lidze angielskiej i długim torze to on nie będzie miał czasu na polską ligę.
Rzucam w 'miarę' realną propozycję jak na lubelskie warunki.
Jeleniewski
Schlein/Stachyra
Gafurow
Miesiąc
Miśkowiak/Harris/Nicholls/Lindbaeck
Najgorzej że przy takiej jeździe o pietruchę coraz mniej ludzi zacznie przychodzić na stadion. Aż w końcu frekwencja z ostatniego meczu z Loko będzie normą. Wtedy i sponsorzy odejdą i nie będzie niczego. Trzeba skład zbudować rozsądnie, ale tak żeby był cień szansy powalczyć nim o awans. Z zastrzeżeniem że wg znawców, koneserów a nie według Sprawki. Zamiast płacić jakimś Trojanom można sprowadzić ciekawych zawodników z zagranicy. Trzech wyróżniających się zawodników, musi być w zespole. Tak jak to było w sezonie 2012.
Rzucam w 'miarę' realną propozycję jak na lubelskie warunki.
Jeleniewski
Schlein/Stachyra
Gafurow
Miesiąc
Miśkowiak/Harris/Nicholls/Lindbaeck
Najgorzej że przy takiej jeździe o pietruchę coraz mniej ludzi zacznie przychodzić na stadion. Aż w końcu frekwencja z ostatniego meczu z Loko będzie normą. Wtedy i sponsorzy odejdą i nie będzie niczego. Trzeba skład zbudować rozsądnie, ale tak żeby był cień szansy powalczyć nim o awans. Z zastrzeżeniem że wg znawców, koneserów a nie według Sprawki. Zamiast płacić jakimś Trojanom można sprowadzić ciekawych zawodników z zagranicy. Trzech wyróżniających się zawodników, musi być w zespole. Tak jak to było w sezonie 2012.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
O utrzymanie harry..??? Przy takiej promocji jaka Kepa zrobił dla naszego miasta,przy takim wsparciu miasta 1mln zł sadze ,ze Żuk przy ambitnych celach i S.A jest w stanie wyłożyć 1,5mln ,sponsor o możliwościach extraligowych (500tys za sezon przy awansie kolejne 300tys)a ten pajac znowu chce walczyć o utrzymanie , to niech zatrudni Piszcza itp. wyjdzie na pewno na plus.
max3 pisze:O utrzymanie harry..??? Przy takiej promocji jaka Kepa zrobił dla naszego miasta,przy takim wsparciu miasta 1mln zł sadze ,ze Żuk przy ambitnych celach i S.A jest w stanie wyłożyć 1,5mln ,sponsor o możliwościach extraligowych (500tys za sezon przy awansie kolejne 300tys)a ten pajac znowu chce walczyć o utrzymanie , to niech zatrudni Piszcza itp. wyjdzie na pewno na plus.
Przede wszystkim to nie tylko Kępa. Po drugie zorganizować turniej to nie to samo co pojechać cały sezon( 14- 20 spotkań). Po trzecie to ja nie widzę S.A. za prezesury Sprawki. Czy ktoś jest mi w stanie odpowiedzieć na pytanie: Ilu nowych sponsorów załatwił Dariusz dla Lublina? Ten człowiek kompletnie nie ma siły przebicia. Tuniej pokazał że popyt na żużel na najwyższym poziomie w Lublinie jest ogromny! Teraz czas dla Dariusza, jak on to wykorzysta to się okaże. Pierwsze co bym zrobił na jego miejscu to wziął pana Marka Kępę, Krzyśka Cugowskiego i Jurka Kraśnickiego na dobrą wódkę i prosił o rady jak skutecznie rozmawiać ze sponsorami.
GIGI pisze:Czy ktoś jest mi w stanie odpowiedzieć na pytanie: Ilu nowych sponsorów załatwił Dariusz dla Lublina?
http://www.kmzlublin.pl/ Przewijasz na stronie głównej na sam dół i masz listę sponsorów. Ja doliczyłem się 50 małych sponsorów.
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN
Jezeli opieramy się na wywiadzie z Okoniem na SF - to ja bym nie wyciągał zbyt daleko idących wniosków, że go nie chcą w Rzeszowie. Powiedział tylko, że nikt nie odbiera od niego telefonów i można to odebrać jakoby nikt go nie chciał. Ale w kazdej chwili moga odebrac i sytuacja odwroci się o 180 stopni. Ktoś w tym Rzeszowie będzie musiał jezdzić a jakoś nie wydaje mi się, że będą jechać tylko o utrzymanie - to nie Lublin. Cos czuje, że własnie na Okoniu, Pavlicu i chyba Kuciapie będą budować skład. Do tego "po starej znajomosci" Watt i z głowy (na rezerwę Lampart). Dawid pewnie wyląduje w Rybniku. Kwestia co z Karolem i Łełkiem...
- Łoptymista
- Trener
truskawa pisze:GIGI pisze:Czy ktoś jest mi w stanie odpowiedzieć na pytanie: Ilu nowych sponsorów załatwił Dariusz dla Lublina?
http://www.kmzlublin.pl/ Przewijasz na stronie głównej na sam dół i masz listę sponsorów. Ja doliczyłem się 50 małych sponsorów.
Ale pytanie brzmiało ilu załatwił DS:p, a z tego to wiemy "pewne" pieniądze były wynikiem działań innych osób.
Poza tym obawiam sie, że ta lista może być średnioaktualna. Wiem, że niektóre firmy na bank nie współpracowały w sezonie 2013 z KMŻ, a to niestety podważa nieco wiarygodność całego tego zestawienia.
Mam nadzieję, że prezes był w ostatnią sobotę na stadionie i zobaczył ilu nowych i naprawdę potężnych sponsorów można przyciągnąć do żużla. Teraz nie zostaje nic innego i działać.
Pewnie był i pewnie widział. Ale co z tego? Co im powie? "sypnijcie kase, ale uprzedzam, że my jedziemy o utrzymanie i najwazniejsza jest stabilizacja finansowa" albo "sypnijcie kase ale dla klubu nie ma większego znaczenia czy na trybunach jest dwa czy trzy tysiące ludzi". Pewnymi wypowiedziami prezes ustawił się w kiepskiej pozycji negocjacyjnej. Co oczywiste - ja gdybym był sponsorem ładowałbym kase w produkt, który niesie za sobą potencjalny sukces. A jak ktoś jest sfokusowany na bylejakość i kolejny rok wegetacji - to z kimś takim nie chciałbym rozmawiać. I co najwazniejsze - widac jak na dłoni gdzie trzeba sie udac i do kogo - ale czy prezes podejmie takie kroki? Szczerze wątpię.
Maxx pisze:Jeśli kolejny sezon w lubelskim wykonaniu miałby być na zasadzie "przeczekać" to rodzi się pytanie - na co czekać? Aż sponsorzy ostatecznie się wysypią i cały ten "Klub Wesołego Szampana" przestanie istnieć? To tak jakby samemu strzelić sobie w kolano. Bezsens. Skoro mamy za sobą sezon totalnych oszczędności (skutecznych jak mniemam) to może czas podjąć ryzyko i zawalczyć o Ekstraligę? Po co były te oszczędności skoro nie miałoby być żadnych ich efektów?
dokładnie tak jak napisałeś nikt nie będzie sobie strzelał z tego śmiesznego klubiku w kolano , pensja jest ! JEST
Do pozyskania sponsorów niezbędna jest decyzja dotycząca stadionu. Co z nim będzie jak kopacze się wyniosą? Dzierżawa na xx lat i robimy stadion stricte żużlowy/ centrum sportów motorowych? Czy może zostawiamy murawę dla trampkarzy bądź do celów treningowych. Moim zdaniem od tego Dario powinien zacząć.
To niech te osoby zostaną prezesami. Wtedy cały splendor i bogactwo w postaci 5 tysi wypłaty i Zafiry im przypadnie. Tyle wygrać.Łoptymista pisze:Ale pytanie brzmiało ilu załatwił DS:p, a z tego to wiemy "pewne" pieniądze były wynikiem działań innych osób.
No jeżeli tak jest to już jest niedobrze i powinny ich reklamy zostać bezwzględnie usunięte ze strony klubowej.Łoptymista pisze:Wiem, że niektóre firmy na bank nie współpracowały w sezonie 2013 z KMŻ, a to niestety podważa nieco wiarygodność całego tego zestawienia.
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN
GIGI pisze:Dzierżawa na xx lat i robimy stadion stricte żużlowy/ centrum sportów motorowych? Czy może zostawiamy murawę dla trampkarzy bądź do celów treningowych.
Ja mam nadzieję, że będzie żużlowy i będzie możliwość poszerzenia toru na łukach. Od czasu gdy wprowadzono badziewne tłumiki brak mocy w silnikach powoduje, że zawodnikom nie starcza miejsca na wyprzedanie na lubelskim torze. Bo w "wykształcenie" komisarzy i wprowadzenie najnowszego tłumika przestałem już wierzyć.
$korzen$ pisze: Dodajac do tego obrazki z Olimpu, gdzie do Miska ustawialy sie wieksze kolejki niz do Kasprzaka czy Kolodzieja mowi wszystko.
Chyba nie byłeś na tej konferencji od początku.Większość ludzi w tym i ja przed konferencją zebraliśmy autografy i porobiliśmy sobie fotki z zawodnikami,a Misiek wpadł pod koniec konferencji i dlatego wszyscy w tym i ja i moi znajomi staliśmy do niego po autograf.I taki to oto jest mit tych tłumów przy Miśku. To nie jest argument który mówi wszystko
"Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem".
Misiek byłby ok - ale powiedzmy sobie szczerze - w Wybrzeżu jezdził słabiej niz u nas. Dwa - nie jest to typ walczaka - rozegranie pierwszego łuku i w zasadzie koniec wrażeń. Trzy - czy on w ogóle wybiera się gdzieś poza Gdańsk? Cztery - mam do niego trochę żal za okres transferowy - jeżeli wierzyć w to co sie pisało - mimo zamydlania oczu rzekomym sentymentem - poleciał na obiecane większe pieniądze. Jezeli miałoby się to odbyć na zasadzie powrotu syna marnotrawnego na rozsądnych dla klubu warunkach - to w porządku. Ale w obecnej sytuacji ja bym nie przepłacał. Misiek wie, że w ekstralidze jego poziom to 5-7 punktów.
Właśnie dlatego powinien jeździć u nasGelo pisze:Misiek byłby ok - ale powiedzmy sobie szczerze - w Wybrzeżu jezdził słabiej niz u nas.
Bo jest dobry. Wygrywa łuk i zapitala do mety. Wolisz Miesiąca? Dokładne przeciwieństwo. W plecy na starcie i walka do końca(nie zawsze skuteczna).Gelo pisze:Dwa - nie jest to typ walczaka - rozegranie pierwszego łuku i w zasadzie koniec wrażeń.
A ma kontrakt na 2 lata? Nie zauważyłem, żeby kierował się sentymentami przy wyborze klubu na kolejny rok.Gelo pisze:Trzy - czy on w ogóle wybiera się gdzieś poza Gdańsk?
Nic nowego u żużlowca.Gelo pisze: Cztery - mam do niego trochę żal za okres transferowy - jeżeli wierzyć w to co sie pisało - mimo zamydlania oczu rzekomym sentymentem - poleciał na obiecane większe pieniądze.
A kasa pewnie ta sama jak za komplet u nasGelo pisze:Misiek wie, że w ekstralidze jego poziom to 5-7 punktów.
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN
Misiek to jest kozak i ja go przyjme z otwartymi rekami i jak sie mamy bawic w Nichollsy czy Watty to ja chce Miskowiaka. Tak na teraz uwazam, ze ponizszy sklad bylby ok i mogli bysmy niezlych jaj znowu narobic:
Ljung
Miesiac
Jeleniewski
Woodward
Miskowiak
Mazur
Bober
No i ciekawe czy Jelen pojdzie swoim torem czyli 1 sezon dobry 2 fatalny.
Ljung
Miesiac
Jeleniewski
Woodward
Miskowiak
Mazur
Bober
No i ciekawe czy Jelen pojdzie swoim torem czyli 1 sezon dobry 2 fatalny.
No tak na zdrowy rozsądek to wypadałoby go puścić do Gdańska i wziąć Stachyre$korzen$ pisze:No i ciekawe czy Jelen pojdzie swoim torem czyli 1 sezon dobry 2 fatalny
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN
Stachyra idzie do e-ligi. Ponoc w Toruniu juz mu robia kevlar.
Jakie Miśkowiaki Watty i tam inne sraty graty. Nasz budżet to max 2 miliony. Znowu będzie trzeba robić dwie drużyny. Jak mam oglądać Miśkowiaków przez 10 kolejek a resztę sezonu Rempałów i Piszczów to zacznijmy od razu tymi drugimi przynajmniej wyjdziemy na plus i nie będzie się z nać śmiać Polska.
Bo jest dobry. Wygrywa łuk i zapitala do mety. Wolisz Miesiąca? Dokładne przeciwieństwo. W plecy na starcie i walka do końca(nie zawsze skuteczna).
Dobry - jak na 1 ligę. Nawet bardzo dobry Odniosłem się jedynie do stylu jazdy - nie jest to nawet... Kuciapa (który może nie wyprzedza w każdym wyścigu ale próbuje jak przegra start). Ale nie wolę Miesiąca - dla mnie najważniejsze są punkty a nie wrażenia artystyczne.
A ma kontrakt na 2 lata? Nie zauważyłem, żeby kierował się sentymentami przy wyborze klubu na kolejny rok.
Tu nie chodzi o Miśka - co o Wybrzeże. Byliby ostatnimi kretynami gdyby nie zaczęli budowy składu od swoich najlepszych zawodników - i tak to właśnie przedstawiają. Znowu obiecają mu gruszki na wierzbie i poleci jak piesek z wywalonym jęzorem. Żeby być precyzyjnym - byłoby fajnie jakby u nas jeździł ale ja akurat po okresie transferowym nie przebieram nogami i za nim aż tak bardzo nie tęsknię. Kolejna złotówa.
Zwolennikom Pawła Miesiąca przypominam, że w sezonie 2014 będzie królował beton.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.