Skład na sezon 2014

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

Re: Skład na sezon 2014

#176 Postautor: $korzen$ » 16 października 2013, o 22:54

Ale jaki jest sens wymieniac Cama i Miesiaca (czy nawet jednego z nich) na Schleina czy Smolinskiego? Bo ja tu wielkiego sensu nie widze. Woodward pojedzie i na betonie, to dobry zawodnik, kwestia sprzetu i treningu. Tak jak napisalem powyzej, Cam jak dostanie mozliwosc wyposazenia sie w zajebiste fury to i spokojnie moze sie zakrecic kolo top 5 I ligi. Zeby mu jeszcze wyperswadowac ten dlugi tor..... I im dluzej nad tym mysle tym coraz bardziej sklaniam sie do tego, ze za szybko zapomnielismy co w naszych barwach wyczynial Miskowiak. Gadamy o Ljungach, Nichollsach, Wattach... ale po co tak daleko szukac skoro pod reka mamy na prawde zajebistego zawodnika. Na prawde Miskowiak sprawil mi absolutnie nie mniej radosci niz Okularnik, Lee, Stefani i inni liderzy (dalej pamiecia nie siegam bo i po co?) Sam Misiek chetnie by tu wrocil, argumenty mamy w kieszeni na prawde mocne. Kozaka i tak zakontraktowac trzeba i Sprawka od tego nie ucieknie, no chyba, ze celuje w 2 lige. Ekstraliga sie skurczy i Miskowiak z czasem sam sobie zda sprawe, ze ta Ekstraliga to dla niego cholerne ryzyko. Klubowi sponsorzy, z tego co mi wiadomo, na pewno sie do kontraktu dorzuca. Dodajac do tego obrazki z Olimpu, gdzie do Miska ustawialy sie wieksze kolejki niz do Kasprzaka czy Kolodzieja mowi wszystko. Mocno zastanawia mnie tez Jonas Davidsson. Dziwna sprawa jest z nim, w elitserien srednia prawie 1.9. Lepsza niz Batchelora, Bombera, mlodego laguty, Jedrzejaka czy Holty. No ale w elidze drewno totalne. Rodzi sie pytanie, czy to nie jest taki typowy Kuciapa czy Wegrzyk 8) Za slaby na e-lige a wymarzony na I lige? Sprzet na pewno ma dobry, bedzie chcial sie podniesc i odbudowac swoje nazwisko w Polsce... boje sie tylko, ze KSM go za bardzo rozpiescil bo gdzies mi sie w glowie przypomina, ze jemu Falubaz przed sezonem sypnal kolo 300tys za sam podpis? Ale tutaj pewnosci nie mam, cos mi swita, ale nie wiem czy rzeczywiscie tak bylo.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#177 Postautor: niespokojny » 16 października 2013, o 23:05

KSMu w ekstralidze drogi Maxxie jednak nie będzie. Tak donosi PS i espeedway, cytując Witkowskiego. Jeżeli w roku wyborów jedziemy o utrzymanie to kwestia czasu kiedy wylądujemy w II lidze. Nie ma się czym podniecać w takim razie. Tchórzliwego Davidssona brać na nasz tor? No no, to dopiero może być mina.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#178 Postautor: $korzen$ » 16 października 2013, o 23:09

Na pewno predzej wezme Davidssona niz Smolinskiego :) Niespokojny bez spiny przeciez o czyms gadac trzeba :)

Awatar użytkownika
istred
Trener

#179 Postautor: istred » 16 października 2013, o 23:09

W elidze chyba nie będzie KSM w przyszłym sezonie.

Generalnie póki wszyscy zawodnicy są wolni to opcji montowania składu jest bardzo dużo.
Według mnie możemy wybierać w trzech grupach zawodników:
1) armata - pewniak na TOP 3 I ligi - coś jak Karlsson w 2004 r. - Lingren i zawodnicy jego pokroju, pewnie nieosiągalni dla klubów pierwszoligowych, ew. zawodnicy typu Harris, B.Pedersen, Lidbaeck.
2) I linia - Miśkowiak, Kildemand, Okoniewski, Świderski, Kuciapa, Jeleniewski, Nicholls itp.
3) II linia - tutaj już cały przekrój zawodników, od Barana czy Miesiąca po Schleina, Karlssona czy Woodwarda.

I tylko od Sprawki zależy jak będzie wyglądał nasz skład, możliwości jest mnóstwo.
Chętnie zobaczyłbym kogoś z "armat", ale domyślam się, że w tym klubie to nierealne, dlatego "realnie" chciałbym zobaczyć skład zbudowany z trzech zawodników I linii i trzech drugiej (w tym jeden "straszak").
Z kolei nie chciałbym zobaczyć zawodników pokroju Trojanowskiego czy Kudriaszowa.

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#180 Postautor: Maxx » 16 października 2013, o 23:16

Jeśli kolejny sezon w lubelskim wykonaniu miałby być na zasadzie "przeczekać" to rodzi się pytanie - na co czekać? Aż sponsorzy ostatecznie się wysypią i cały ten "Klub Wesołego Szampana" przestanie istnieć? To tak jakby samemu strzelić sobie w kolano. Bezsens. Skoro mamy za sobą sezon totalnych oszczędności (skutecznych jak mniemam) to może czas podjąć ryzyko i zawalczyć o Ekstraligę? Po co były te oszczędności skoro nie miałoby być żadnych ich efektów?

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#181 Postautor: niespokojny » 16 października 2013, o 23:22

Smoliński byłby ciekawą opcją, ale przy SGP, przy lidze angielskiej i długim torze to on nie będzie miał czasu na polską ligę.
Rzucam w 'miarę' realną propozycję jak na lubelskie warunki.
Jeleniewski
Schlein/Stachyra
Gafurow
Miesiąc
Miśkowiak/Harris/Nicholls/Lindbaeck

Najgorzej że przy takiej jeździe o pietruchę coraz mniej ludzi zacznie przychodzić na stadion. Aż w końcu frekwencja z ostatniego meczu z Loko będzie normą. Wtedy i sponsorzy odejdą i nie będzie niczego. Trzeba skład zbudować rozsądnie, ale tak żeby był cień szansy powalczyć nim o awans. Z zastrzeżeniem że wg znawców, koneserów a nie według Sprawki. Zamiast płacić jakimś Trojanom można sprowadzić ciekawych zawodników z zagranicy. Trzech wyróżniających się zawodników, musi być w zespole. Tak jak to było w sezonie 2012.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

max3
Zawodowiec

#182 Postautor: max3 » 17 października 2013, o 00:15

O utrzymanie harry..??? Przy takiej promocji jaka Kepa zrobił dla naszego miasta,przy takim wsparciu miasta 1mln zł sadze ,ze Żuk przy ambitnych celach i S.A jest w stanie wyłożyć 1,5mln ,sponsor o możliwościach extraligowych (500tys za sezon przy awansie kolejne 300tys)a ten pajac znowu chce walczyć o utrzymanie , to niech zatrudni Piszcza itp. wyjdzie na pewno na plus.

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#183 Postautor: GIGI » 17 października 2013, o 00:50

max3 pisze:O utrzymanie harry..??? Przy takiej promocji jaka Kepa zrobił dla naszego miasta,przy takim wsparciu miasta 1mln zł sadze ,ze Żuk przy ambitnych celach i S.A jest w stanie wyłożyć 1,5mln ,sponsor o możliwościach extraligowych (500tys za sezon przy awansie kolejne 300tys)a ten pajac znowu chce walczyć o utrzymanie , to niech zatrudni Piszcza itp. wyjdzie na pewno na plus.

Przede wszystkim to nie tylko Kępa. Po drugie zorganizować turniej to nie to samo co pojechać cały sezon( 14- 20 spotkań). Po trzecie to ja nie widzę S.A. za prezesury Sprawki. Czy ktoś jest mi w stanie odpowiedzieć na pytanie: Ilu nowych sponsorów załatwił Dariusz dla Lublina? Ten człowiek kompletnie nie ma siły przebicia. Tuniej pokazał że popyt na żużel na najwyższym poziomie w Lublinie jest ogromny! Teraz czas dla Dariusza, jak on to wykorzysta to się okaże. Pierwsze co bym zrobił na jego miejscu to wziął pana Marka Kępę, Krzyśka Cugowskiego i Jurka Kraśnickiego na dobrą wódkę i prosił o rady jak skutecznie rozmawiać ze sponsorami.

Awatar użytkownika
truskawa
Zawodowiec

#184 Postautor: truskawa » 17 października 2013, o 08:26

GIGI pisze:Czy ktoś jest mi w stanie odpowiedzieć na pytanie: Ilu nowych sponsorów załatwił Dariusz dla Lublina?

http://www.kmzlublin.pl/ Przewijasz na stronie głównej na sam dół i masz listę sponsorów. Ja doliczyłem się 50 małych sponsorów.
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#185 Postautor: Gelo » 17 października 2013, o 08:42

Jezeli opieramy się na wywiadzie z Okoniem na SF - to ja bym nie wyciągał zbyt daleko idących wniosków, że go nie chcą w Rzeszowie. Powiedział tylko, że nikt nie odbiera od niego telefonów i można to odebrać jakoby nikt go nie chciał. Ale w kazdej chwili moga odebrac i sytuacja odwroci się o 180 stopni. Ktoś w tym Rzeszowie będzie musiał jezdzić a jakoś nie wydaje mi się, że będą jechać tylko o utrzymanie - to nie Lublin. Cos czuje, że własnie na Okoniu, Pavlicu i chyba Kuciapie będą budować skład. Do tego "po starej znajomosci" Watt i z głowy (na rezerwę Lampart). Dawid pewnie wyląduje w Rybniku. Kwestia co z Karolem i Łełkiem...

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#186 Postautor: Łoptymista » 17 października 2013, o 09:11

truskawa pisze:
GIGI pisze:Czy ktoś jest mi w stanie odpowiedzieć na pytanie: Ilu nowych sponsorów załatwił Dariusz dla Lublina?

http://www.kmzlublin.pl/ Przewijasz na stronie głównej na sam dół i masz listę sponsorów. Ja doliczyłem się 50 małych sponsorów.

Ale pytanie brzmiało ilu załatwił DS:p, a z tego to wiemy "pewne" pieniądze były wynikiem działań innych osób.

Poza tym obawiam sie, że ta lista może być średnioaktualna. Wiem, że niektóre firmy na bank nie współpracowały w sezonie 2013 z KMŻ, a to niestety podważa nieco wiarygodność całego tego zestawienia.

Mam nadzieję, że prezes był w ostatnią sobotę na stadionie i zobaczył ilu nowych i naprawdę potężnych sponsorów można przyciągnąć do żużla. Teraz nie zostaje nic innego i działać.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#187 Postautor: Gelo » 17 października 2013, o 09:19

Pewnie był i pewnie widział. Ale co z tego? Co im powie? "sypnijcie kase, ale uprzedzam, że my jedziemy o utrzymanie i najwazniejsza jest stabilizacja finansowa" albo "sypnijcie kase ale dla klubu nie ma większego znaczenia czy na trybunach jest dwa czy trzy tysiące ludzi". Pewnymi wypowiedziami prezes ustawił się w kiepskiej pozycji negocjacyjnej. Co oczywiste - ja gdybym był sponsorem ładowałbym kase w produkt, który niesie za sobą potencjalny sukces. A jak ktoś jest sfokusowany na bylejakość i kolejny rok wegetacji - to z kimś takim nie chciałbym rozmawiać. I co najwazniejsze - widac jak na dłoni gdzie trzeba sie udac i do kogo - ale czy prezes podejmie takie kroki? Szczerze wątpię.

simona
Szkółkowicz

#188 Postautor: simona » 17 października 2013, o 09:46

Maxx pisze:Jeśli kolejny sezon w lubelskim wykonaniu miałby być na zasadzie "przeczekać" to rodzi się pytanie - na co czekać? Aż sponsorzy ostatecznie się wysypią i cały ten "Klub Wesołego Szampana" przestanie istnieć? To tak jakby samemu strzelić sobie w kolano. Bezsens. Skoro mamy za sobą sezon totalnych oszczędności (skutecznych jak mniemam) to może czas podjąć ryzyko i zawalczyć o Ekstraligę? Po co były te oszczędności skoro nie miałoby być żadnych ich efektów?

dokładnie tak jak napisałeś nikt nie będzie sobie strzelał z tego śmiesznego klubiku w kolano , pensja jest ! JEST :) profity z pełnionej funkcji są ! SĄ . Więc dopóty sponsorzy ( czytaj Miasto, Bogdanka :) :) :) będą nikt nie będzie dbał o kibiców , a tym bardziej walczył o awans . Awans do wyższej ligi wiadomo z czym się wiąże ( założenie S.A ) , a oszczędności czy faktycznie były okaże się niebawem .

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#189 Postautor: GIGI » 17 października 2013, o 10:06

Do pozyskania sponsorów niezbędna jest decyzja dotycząca stadionu. Co z nim będzie jak kopacze się wyniosą? Dzierżawa na xx lat i robimy stadion stricte żużlowy/ centrum sportów motorowych? Czy może zostawiamy murawę dla trampkarzy bądź do celów treningowych. Moim zdaniem od tego Dario powinien zacząć.

Awatar użytkownika
truskawa
Zawodowiec

#190 Postautor: truskawa » 17 października 2013, o 10:23

Łoptymista pisze:Ale pytanie brzmiało ilu załatwił DS:p, a z tego to wiemy "pewne" pieniądze były wynikiem działań innych osób.
To niech te osoby zostaną prezesami. Wtedy cały splendor i bogactwo w postaci 5 tysi wypłaty i Zafiry im przypadnie. Tyle wygrać.
Łoptymista pisze:Wiem, że niektóre firmy na bank nie współpracowały w sezonie 2013 z KMŻ, a to niestety podważa nieco wiarygodność całego tego zestawienia.
No jeżeli tak jest to już jest niedobrze i powinny ich reklamy zostać bezwzględnie usunięte ze strony klubowej.
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#191 Postautor: mustafa » 17 października 2013, o 10:33

GIGI pisze:Dzierżawa na xx lat i robimy stadion stricte żużlowy/ centrum sportów motorowych? Czy może zostawiamy murawę dla trampkarzy bądź do celów treningowych.

Ja mam nadzieję, że będzie żużlowy i będzie możliwość poszerzenia toru na łukach. Od czasu gdy wprowadzono badziewne tłumiki brak mocy w silnikach powoduje, że zawodnikom nie starcza miejsca na wyprzedanie na lubelskim torze. Bo w "wykształcenie" komisarzy i wprowadzenie najnowszego tłumika przestałem już wierzyć.

Rudy
Junior

#192 Postautor: Rudy » 17 października 2013, o 11:47

$korzen$ pisze: Dodajac do tego obrazki z Olimpu, gdzie do Miska ustawialy sie wieksze kolejki niz do Kasprzaka czy Kolodzieja mowi wszystko.

Chyba nie byłeś na tej konferencji od początku.Większość ludzi w tym i ja przed konferencją zebraliśmy autografy i porobiliśmy sobie fotki z zawodnikami,a Misiek wpadł pod koniec konferencji i dlatego wszyscy w tym i ja i moi znajomi staliśmy do niego po autograf.I taki to oto jest mit tych tłumów przy Miśku. To nie jest argument który mówi wszystko ;-) .
"Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem".

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#193 Postautor: Gelo » 17 października 2013, o 11:55

Misiek byłby ok - ale powiedzmy sobie szczerze - w Wybrzeżu jezdził słabiej niz u nas. Dwa - nie jest to typ walczaka - rozegranie pierwszego łuku i w zasadzie koniec wrażeń. Trzy - czy on w ogóle wybiera się gdzieś poza Gdańsk? Cztery - mam do niego trochę żal za okres transferowy - jeżeli wierzyć w to co sie pisało - mimo zamydlania oczu rzekomym sentymentem - poleciał na obiecane większe pieniądze. Jezeli miałoby się to odbyć na zasadzie powrotu syna marnotrawnego na rozsądnych dla klubu warunkach - to w porządku. Ale w obecnej sytuacji ja bym nie przepłacał. Misiek wie, że w ekstralidze jego poziom to 5-7 punktów.

Awatar użytkownika
truskawa
Zawodowiec

#194 Postautor: truskawa » 17 października 2013, o 12:11

Gelo pisze:Misiek byłby ok - ale powiedzmy sobie szczerze - w Wybrzeżu jezdził słabiej niz u nas.
Właśnie dlatego powinien jeździć u nas :)
Gelo pisze:Dwa - nie jest to typ walczaka - rozegranie pierwszego łuku i w zasadzie koniec wrażeń.
Bo jest dobry. Wygrywa łuk i zapitala do mety. Wolisz Miesiąca? Dokładne przeciwieństwo. W plecy na starcie i walka do końca(nie zawsze skuteczna).
Gelo pisze:Trzy - czy on w ogóle wybiera się gdzieś poza Gdańsk?
A ma kontrakt na 2 lata? Nie zauważyłem, żeby kierował się sentymentami przy wyborze klubu na kolejny rok.
Gelo pisze: Cztery - mam do niego trochę żal za okres transferowy - jeżeli wierzyć w to co sie pisało - mimo zamydlania oczu rzekomym sentymentem - poleciał na obiecane większe pieniądze.
Nic nowego u żużlowca.
Gelo pisze:Misiek wie, że w ekstralidze jego poziom to 5-7 punktów.
A kasa pewnie ta sama jak za komplet u nas
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#195 Postautor: $korzen$ » 17 października 2013, o 13:08

Misiek to jest kozak i ja go przyjme z otwartymi rekami i jak sie mamy bawic w Nichollsy czy Watty to ja chce Miskowiaka. Tak na teraz uwazam, ze ponizszy sklad bylby ok i mogli bysmy niezlych jaj znowu narobic:

Ljung
Miesiac
Jeleniewski
Woodward
Miskowiak
Mazur
Bober

No i ciekawe czy Jelen pojdzie swoim torem czyli 1 sezon dobry 2 fatalny.

Awatar użytkownika
truskawa
Zawodowiec

#196 Postautor: truskawa » 17 października 2013, o 13:30

$korzen$ pisze:No i ciekawe czy Jelen pojdzie swoim torem czyli 1 sezon dobry 2 fatalny
No tak na zdrowy rozsądek to wypadałoby go puścić do Gdańska i wziąć Stachyre :P
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#197 Postautor: $korzen$ » 17 października 2013, o 15:22

Stachyra idzie do e-ligi. Ponoc w Toruniu juz mu robia kevlar.

Mad
Senior

#198 Postautor: Mad » 17 października 2013, o 15:29

Jakie Miśkowiaki Watty i tam inne sraty graty. Nasz budżet to max 2 miliony. Znowu będzie trzeba robić dwie drużyny. Jak mam oglądać Miśkowiaków przez 10 kolejek a resztę sezonu Rempałów i Piszczów to zacznijmy od razu tymi drugimi przynajmniej wyjdziemy na plus i nie będzie się z nać śmiać Polska.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#199 Postautor: Gelo » 17 października 2013, o 16:12

Bo jest dobry. Wygrywa łuk i zapitala do mety. Wolisz Miesiąca? Dokładne przeciwieństwo. W plecy na starcie i walka do końca(nie zawsze skuteczna).

Dobry - jak na 1 ligę. Nawet bardzo dobry Odniosłem się jedynie do stylu jazdy - nie jest to nawet... Kuciapa (który może nie wyprzedza w każdym wyścigu ale próbuje jak przegra start). Ale nie wolę Miesiąca - dla mnie najważniejsze są punkty a nie wrażenia artystyczne.
A ma kontrakt na 2 lata? Nie zauważyłem, żeby kierował się sentymentami przy wyborze klubu na kolejny rok.

Tu nie chodzi o Miśka - co o Wybrzeże. Byliby ostatnimi kretynami gdyby nie zaczęli budowy składu od swoich najlepszych zawodników - i tak to właśnie przedstawiają. Znowu obiecają mu gruszki na wierzbie i poleci jak piesek z wywalonym jęzorem. Żeby być precyzyjnym - byłoby fajnie jakby u nas jeździł ale ja akurat po okresie transferowym nie przebieram nogami i za nim aż tak bardzo nie tęsknię. Kolejna złotówa.

Czarek
Trener

#200 Postautor: Czarek » 17 października 2013, o 18:20

Zwolennikom Pawła Miesiąca przypominam, że w sezonie 2014 będzie królował beton.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.