Nasi rywale w sezonie 2006

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
harry
Trener

#1451 Postautor: harry » 2 lutego 2006, o 15:21

Witam!
Nie panikujcie i nie przesadzajcie z tym Rzeszowem.
Byłem na przymusowym zesłaniu na tych wrażych terenach prawie cały styczeń to i obcowałem na co dzień z lokalnymi gazetami ( z nudów) jak i z okolicznym gminem. I mogę stwierdzić: nie ma póki co robienia po majtkach. Józkowi tubylcy klasycznie robią dużo szumu i biją dużo piany a tak naprawdę to guzik z tego wychodzi. Autostrada ( narzucoca niestety odgórnie) do Rzeszowa ma być dociągnięta w 2013 ( w planach :wink: a naprawde? ). Wcześniej ma być skończona expresówka S-19 ( Białystok-Lublin-Rzeszów). Tak, że nie będzie aż tak tragicznie.
Lotnisko Józefy też mają od dawien dawna, a u nas po przespaniu wszyscy wzięli się za Świdnik, za wyjątkiem debili z Urzędu Marszałkowskiego (Niedźwiada :lol: :shock: :twisted: ) ale oni już chyba zakończą szybko kariery i mam nadzieję, ze ten chory pomysł zaraz po wyborach szlag trafi. Kiedy dociągną autostradę do Mojżeszowa my powinniśmy już mieć lotnisko.
Jeżeli chodzi o inwestycje to tak jak u nas największe robią hipermarkety, centra usługowo- hotelowe itp. O żadnych poważniejszych nie mam mowy.
ZE stadionem droga jeszcze bardzo daleka - cała masa różnych przeciwności losu, nieuregulowanych spraw gruntowych, finansowych itd. Pani Marta bardzo chce, jej kumpela, szefowa lokalnego klubu biznesu też no i wszystkie władze oczywiście ale tylko w prasie. Jak przychodzi co do czego to wszyscy umywają ręce i pokazują na innych kolegów.
Skąd my to znamy? Oto Polska wschodnia właśnie.
O żużlu pisze się bardzo mało. Króluje siatkówka, koszykówka i hokej. Może później coś się ruszy.

Awatar użytkownika
Jaga
Junior

#1452 Postautor: Jaga » 2 lutego 2006, o 15:48

harry a powiedz mi jedno : jesteś już po kwarantannie?? Bo niestety przebywanie na tamtejszych terenach wiesz z czym się grozi a szkoda byś zapadł na juzkowe choroby i nie daj Bóg pozarażał ludzi w Lublinie :?
Jednocześnie składam wyrazy współczucia iż taki kawał czasu musiałeś na ukrainie przebywać ... czyżbyś miał jakieś grzechy na sumieniu i musiałes odpokutować ? :lol:

P.S.
Autostrada Kraków-Tarnów ma być ukończona w 2007 wg planów z 96 roku a jak narazie to tereny pod autostrade nie są nawet wykupione hehe więc mojrzeszuf niech zapomni o autostradzie 8)
Obrazek
PROSTACY'05 ~ Ultra Brigade

NSN

Awatar użytkownika
jacur78
Senior

#1453 Postautor: jacur78 » 2 lutego 2006, o 19:51

A taką oto opinię znalazłem na krośnieńskim forum... :)

"Poza tym im dłużej nikt nas nie docenia i lekceważy tym lepiej dla nas. Myślę, że gdyby pojawił się sponsor to można byłoby nawet jechać o Ekstraligę."

Najśmieszniejsze jest to ze jest to opinia o KSŻ-cie

Awatar użytkownika
Smirnek
Senior
Kontakt:

#1454 Postautor: Smirnek » 2 lutego 2006, o 20:07

jacur78 pisze:A taką oto opinię znalazłem na krośnieńskim forum... :)

"Poza tym im dłużej nikt nas nie docenia i lekceważy tym lepiej dla nas. Myślę, że gdyby pojawił się sponsor to można byłoby nawet jechać o Ekstraligę."

A z kim oni chcÄ… do e-ligi :lol: Z Karajczancewem i Jaroszinem? :twisted:

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#1455 Postautor: Apocalips » 2 lutego 2006, o 20:23

Smirnek pisze:
jacur78 pisze:A taką oto opinię znalazłem na krośnieńskim forum... :)

A z kim oni chcÄ… do e-ligi :lol: Z Karajczancewem i Jaroszinem? :twisted:

Jak to z kim ?! A Krzycho Bęben to co ?!

:roll:
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin

Pozdrawiam - Apocalips

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#1456 Postautor: $korzen$ » 2 lutego 2006, o 23:45

Holly pisze:Nie bądźcie takimi ignorantami bo sie zdziwicie jak Brhel czy Shields będą właśnie robić po 2 , 3 punkty w meczach.

Ze co ? Skad wysnules takie wnioski ? zwlaszcza jezeli chodzi o Brhela.

Holly

#1457 Postautor: Holly » 3 lutego 2006, o 00:04

Ze co ? Skad wysnules takie wnioski ? zwlaszcza jezeli chodzi o Brhela

Sezon sezonowi nie równy , patrz wynik Jensena z Gniezna z przed kilku sezonów i patrz na wynik Brhela jak jeździł w Rzeszowie.
Dlatego sytuacja może sie odwrócić i Jesper w 2006 będzie jeździł jak Brhel z Opola , a Brhel jak Jesper 2005 z Lublina.

Awatar użytkownika
wojtas
Junior

#1458 Postautor: wojtas » 3 lutego 2006, o 00:27

Holly pisze:
Ze co ? Skad wysnules takie wnioski ? zwlaszcza jezeli chodzi o Brhela

Sezon sezonowi nie równy , patrz wynik Jensena z Gniezna z przed kilku sezonów i patrz na wynik Brhela jak jeździł w Rzeszowie.
Dlatego sytuacja może sie odwrócić i Jesper w 2006 będzie jeździł jak Brhel z Opola , a Brhel jak Jesper 2005 z Lublina.

Holly, nie przesadzaj. Wiadomo ze wszystko jest mozliwe, ale idac tym tokiem rozumowania to nie zdziwilbym sie jakby Rickardsson mial w tym sezonie srednia 0,78.
Reguly nie ma, dlatego kontraktuje sie zawodnikow "ktorzy sprawiaja" wrazenie najpewniejszych.
Obrazek

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#1459 Postautor: kilar » 3 lutego 2006, o 00:45

Holly pisze:Sezon sezonowi nie równy , patrz wynik Jensena z Gniezna z przed kilku sezonów i patrz na wynik Brhela jak jeździł w Rzeszowie.

Czyli co... Ostrow spada, a Krosno ma extralige :?:

Awatar użytkownika
Portek
Senior

#1460 Postautor: Portek » 3 lutego 2006, o 01:02

kilar pisze:
Holly pisze:Sezon sezonowi nie równy , patrz wynik Jensena z Gniezna z przed kilku sezonów i patrz na wynik Brhela jak jeździł w Rzeszowie.

Czyli co... Ostrow spada, a Krosno ma extralige :?:

Nie, Zielona spada a Krosno ma extralige :P

Holly

#1461 Postautor: Holly » 3 lutego 2006, o 01:41

Jakość drużyny a dyspozycja poszczególnych zawodników to dwie inne sprawy.Może mnie ktoś w tej chwili zapewnić że Brhel czy Shields będą punktować na poziomie przynajmniej 7-9 ptk w meczu ?
Oczywiście usilnie nie twierdze ze Jensen będzie kozaczył w pierwszej lidze ale trzeba brać pod uwage to że jak sie przyłoży do startów w Polsce to bez problemu jest w stanie przewieść jakiego Brhela.

Awatar użytkownika
Portek
Senior

#1462 Postautor: Portek » 3 lutego 2006, o 02:07

Holly pisze:trzeba brać pod uwage to że jak sie przyłoży do startów w Polsce to bez problemu jest w stanie przewieść jakiego Brhela.

No napewno nie bez problemu ale nie mowie ze nie potrafilby go "przewiesc" Brhel to nie jest jakas znowu ciota. Przyklad: Kylmaekorpi jezdzil jak wariat,nie odpuszczal,a Brhel mimo to i tak byl od niego lepszy, przyjezdzal przed nim:
4. Brhel, Kylmakorpi, Dominiczak, Sekula (w) 3:3 (12:12)
10 Brhel, Czechowicz, Kylmakorpi, Dominiczak 5:1 (28:32)
13. Kylmakorpi, Pietraszko, Brhel, Pawliczek 1:5 (37:41)
15 Pietraszko, Brhel, Kylmakorpi, Czechowicz - 2:4

Bezposredni pojedynek z meczu w Opolu 3:1 dla Brhela.

Pojedynek z meczu w Lublinie:
2. Brhel, Kylmaekorpi, Rembas, Pietraszko 2:4 (5:7)
8. Kylmaekorpi, Brhel, Rembas, Dominiczak 3:3 (23:25)
15. Brhel, Kylmaekorpi, Franków, Trumiński 3:3 48:42)

2:1 dla Brhela.

Czyli liczÄ…c ich bezposrednie pojedynki w meczach ligowych w Polsce wychodzi 5:2 dla Czecha. Chyba nie powiemy ze Jensen jest jakis duzo lepszy od Kylmaekorpiego(jezeli wogole jest). Jezeli to jest ten sam poziom a Brhel wygrywal z Kylmaekorpim to wychodzi ze Brhel jest lepszy i od Fina i od Dunczyka.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#1464 Postautor: $korzen$ » 3 lutego 2006, o 14:40

Holly pisze:Jakość drużyny a dyspozycja poszczególnych zawodników to dwie inne sprawy.Może mnie ktoś w tej chwili zapewnić że Brhel czy Shields będą punktować na poziomie przynajmniej 7-9 ptk w meczu ?
Oczywiście usilnie nie twierdze ze Jensen będzie kozaczył w pierwszej lidze ale trzeba brać pod uwage to że jak sie przyłoży do startów w Polsce to bez problemu jest w stanie przewieść jakiego Brhela.

Co do jakosci druzyny to masz absolutna racje, ale nie przesadzajmy z tym Brhelem. Obecnie w I lidze wedlug mnie jest tylko trzech obco ktorzy teoretycznie beda lepsi niz Brhel, sa to Max,Karlsson i Hamill. Jezeli chodzi o takich zawodnikow jak Louis,Ferjan,Davidsson czy Zorro, dla mnie nie sa to na pewno zawodnicy lepsi i pewniejsi niz Brhel. Patrzac obiektywnie, Bo jak na pierwszoligowe realia jest na prawde solidnym zawodnikiem. Co do Shieldsa, kto powiedzial ze to bedzie nasz etatowy czy drugi obco ? Te miejsca w tej chwili sa zarezerwowane raczej dla Louisa oraz Brhela badz Norrisa. Podejrzewam ze Shieldsa zobaczymy w ok 4 meczach. Co do Jensena, dla mnie tutaj nawet nie ma nad czym rozmawiac, zaloze sie ze znowu w jego wykonaniu zobaczymy totalna padake bowiem urodzil mu sie kolejny potomek :D

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1465 Postautor: Gelo » 3 lutego 2006, o 16:03

Ja mimo ogólnego braku zaufania do pepików jestem dziwnie spokojny o Brhela. Mam tylko niewielkie obawy co z formą po poważnej kontuzji (w końcu w jego wieku kości się już tak nie zrastają ;) ) ale to chyba wyjdzie już przy pierwszych sparingach. Trzeba tylko go mocno pilnować - wypychać z parkingu wcześniej i zadbać, zeby przywoził najlepszy sprzęt.

Koper
Trener
Kontakt:

#1466 Postautor: Koper » 3 lutego 2006, o 16:43

harry pisze:Lotnisko Józefy też mają od dawien dawna, a u nas po przespaniu wszyscy wzięli się za Świdnik, za wyjątkiem debili z Urzędu Marszałkowskiego (Niedźwiada :lol: :shock: :twisted: ) ale oni już chyba zakończą szybko kariery i mam nadzieję, ze ten chory pomysł zaraz po wyborach szlag trafi. Kiedy dociągną autostradę do Mojżeszowa my powinniśmy już mieć lotnisko.

Warto jednak zauwazyc ze lotnisko w Swidniku ma miec pas o dlugosci 1500m a w Rzeszowie jest juz teraz prawie 3500m. Roznica taka ze jesli nawet zostanie przebudowane lotnisko fabryczne w Swidniku to nie bedzie moglo przyjmowac duzych samolotow a jedynie male i srednie. Tanie linie lotnicze takie jak Ryanair lataja wlasnie na duzych. To wlasnie dzieki tanim liniom lotniczym Rzeszow zyskal kilka ciekawych polaczen lotniczych w Europie.

harry pisze:Jeżeli chodzi o inwestycje to tak jak u nas największe robią hipermarkety, centra usługowo- hotelowe itp. O żadnych poważniejszych nie mam mowy.

A czytales w lokalnej prasie cos na ten oto temat? :

gazeta.pl pisze:Największa inwestycja lotnicza w Polsce - bazę serwisową dla samolotów planują w Rzeszowie wspólnie irlandzki Ryanair oraz azjatycka firma Singapur Technology. Chcą obsługiwać wszystkie tanie linie z centralnej i wschodniej Europy.

Ryanair to największa europejska tania linia lotnicza. Zakłada przewiezienie w tym roku 35 mln pasażerów, a w roku 2012 podwojenie tej liczby. Dziś ma prawie sto samolotów i czeka na odbiór kolejnych 70. Od wiosny lata już z Wrocławia, na jesieni planuje uruchomić połączenia z ośmiu innych polskich miast (Gdańsk, Szczecin, Poznań, Łódź, Kraków, Bydgoszcz i Rzeszów).

Rzeszów kontra Ryga

Informację o planach wybudowania bazy w Rzeszowie potwierdził "Gazecie" Michael Hickey, członek zarządu Ryanaira, odpowiedzialny za nadzorowanie zakupów i serwisowania samolotów. Nieoficjalnie w centrali firmy w Dublinie dowiedzieliśmy się też, że obsługa maszyn tanich przewoźników przewidziana jest dla pierwszej fazy przedsięwzięcia. W przyszłości baza przejęłaby również usługi dla linii korzystających z największych maszyn pasażerskich świata.

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#1467 Postautor: luCas » 3 lutego 2006, o 17:06

Tanie linie lotnicze takie jak Ryanair lataja wlasnie na duzych. To wlasnie dzieki tanim liniom lotniczym Rzeszow zyskal kilka ciekawych polaczen lotniczych w Europie.

Zalezy co rozumiesz przez pojecie "duze", z tego co wiem nawet na takim lotnisku jak Poznan duze samoloty laduja rzadko lub prawie wcale. Najczesciej sa to samoloty srednie, np takie jak boeing 737, ATR. Tanie linie raczej nie korzystaja z samolotow wiekszych. Dlugosc pasa jest w sumie istotna, choc nie sadze aby w rzeszowie nawet za 30 lat ladowaly samoloty ktorym taka dlugosc bedzie potrzebna.
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#1468 Postautor: sadychor » 3 lutego 2006, o 17:22

Te 3500 m służy głównie Policji do testowania samochodów pościgowych. 1500 m starcza na takie popierdułki, których używają tanie linie lotnicze(główne wymienił luCas, ja bym dorzucił jeszcze Embraiera).
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

Koper
Trener
Kontakt:

#1469 Postautor: Koper » 3 lutego 2006, o 17:33

KolejnÄ…, niewÄ…tpliwÄ… zaletÄ… tego projektu sÄ… przewozy niskokosztowe zwane popularnie „low cost”, ten rodzaj przewozów jest niezbÄ™dny dla woj. lubelskiego. Przewoźnicy typu „low cost” używajÄ… ciężkich samolotów np. typu B 767, które zabierajÄ… okoÅ‚o 200 pasażerów na pokÅ‚ad.

zrodlo: http://www.pllublin.pl

Z kolei jak sprawdzilem na stronce Ryanaira to wlasnie sa wymienione takie samoloty o jakich napisal LuCas.

We have 12 European bases and a fleet of over 100 brand new Boeing 737-800 aircraft, with firm orders for a further 125 new aircraft, which will be delivered over the next seven years. These additional aircraft will allow Ryanair to double in size to over 70m. passengers p.a. by 2012.

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#1470 Postautor: luCas » 3 lutego 2006, o 17:45

Wszystko zalezy jaka terminologie przyjac :lol: Dla mnie duzy to np 747 :D Strona internetowa niestniejacego lotniska w Niedzwiadzie to swoisty fenomen :lol: Pomysl chybiony, nie tylko ze wzgledu na odleglosc, tutaj moim zdaniem role odgrywaja partykularne interesy przediebiorcow, ktorzy zapewne posiadaja tam dzialki, oczywiscie na sprzedaz. Budowanie lotniska 40 km od Lublina to zupelny bezsens. Chyba raczej przesÄ…dzone jest to, ze lotnisko jednka tam nie powstanie.
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#1471 Postautor: sadychor » 3 lutego 2006, o 17:48

Koper pisze:
KolejnÄ…, niewÄ…tpliwÄ… zaletÄ… tego projektu sÄ… przewozy niskokosztowe zwane popularnie „low cost”, ten rodzaj przewozów jest niezbÄ™dny dla woj. lubelskiego. Przewoźnicy typu „low cost” używajÄ… ciężkich samolotów np. typu B 767, które zabierajÄ… okoÅ‚o 200 pasażerów na pokÅ‚ad.

zrodlo: http://www.pllublin.pl
(...)

Może i używają, ale nie w Europie, bo nie ma gdzie takiego samolotu rozbujać. W USA i Kanadzie lub Azji owszem. U nas wszędzie można dolecieć Benkiem 737, koszty mniejsze, szansa zebrania pełnego pokładu większa - czyli nie wozimy powietrza. 767 to transatlantyk jak w morde strzelił.
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

Awatar użytkownika
jas
Senior
Kontakt:

#1472 Postautor: jas » 3 lutego 2006, o 17:54

luCas pisze:Strona internetowa niestniejacego lotniska w Niedzwiadzie to swoisty fenomen :lol:

to ja Wam powiem cos lepszego. kilka miesiecy temu byla u mnie w szkole delegacja samorzadowcow i przedsiebiorcow z naszego pieknego Lublina. pomijam juz fakt, ze opowiadali takie pierdoly, ze tlumaczka musiala sie baaaaaaaaardzo wysilac, zeby w tlumczeniu na angielski wyszlo cos z sensem (oczywiscie nikt z delegacji po angielsku nie mowil :lol: ). ale najbardziej zaciekawilo mnie to co zobaczylem pozniej. mielismy wszyscy razem elegancki obiad i mi trafil sie stolik z ... Prezezesem Portu Lotniczego Lublin. to jest chyba ewenement na skale swiatowa - jest firma Port Lotniczy Lublin - a lotniska brak :roll:
Srodmiescie zawsze z MOTOREM!!!

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#1473 Postautor: Cz@rek » 3 lutego 2006, o 18:43

Koper
Trener
Kontakt:

#1474 Postautor: Koper » 3 lutego 2006, o 18:50

Cz@rek pisze:Zapraszam do dyskusji tutaj:
http://forum.um.lublin.pl/viewtopic.php?t=65&start=150

Pociagnij temat tam gdzie wszystkich zaprosiles Cz@rku :wink: Ja wkleilem wyciag z tej rozmowy o lotnisku z zuzlowego forum :)

Awatar użytkownika
dilucio
Senior

#1475 Postautor: dilucio » 3 lutego 2006, o 20:25

Przygotowania Zielonki do sezonu:
Dziś wszyscy krajowi zawodnicy ZKŻ - u Kronopol oraz reprezentujący PSŻ Poznań, Andrzej Huszcza i Daniel Pytel, wyjechali na 10 - dniowe zgrupowanie do Świerardowa Zdroju. Obóz będzie miał charakter wybitnie kondycyjny, co oznacza, że nie będzie przypominał treningu polskiej kadry narciarzy alpejskich, którzy całe dnie szusują na stoku. Żużlowców czekają wyczerpujące wędrówki na nartach, ćwiczenia w siłowni oraz coś z zupełnie innej beczki. - "Codziennie będziemy rąbać drzewo na czas. :shock: Wiele lat temu uczestniczyłem w zgrupowaniu, gdzie mnie i innych zawodników czekały podobne ćwiczenia. Pamiętam, że m.in. z Andrzejem Huszczą ostro potraktowaliśmy pień drzewa. Były to bardzo wyczerpujące zajęcia, ale mocno poprawiały wytrzymałość i kondycję" - mówi trener ZKŻ - u, Aleksander Janas.

Miejmy nadzieję, że te nowatorskie (?) metody przyniosą rezultat i w sezonie wszyscy zawodnicy z Myszką Miki na plastronach prezentować będą żelazną kondycję!

Na podst. http://www.gazeta.pl

no to bedziemy mieli strong menow na motorach zuzlowych :D :lol: :wink: