Wywiady z ludźmi lubelskiego żużla

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#1376 Postautor: bkapusta » 3 stycznia 2007, o 05:35

jataman21 pisze:A ja Gelu myślę, że masz jakąś urazę do Dawida i nie patrzysz obiektywnie... jestesmy w sytuacji takiej, że i taki Dawid może nam pomóc, nie walczymy o e-lige a o utrzymanie i własnie zawodnicy na tym poziomie są nam potrzebni. Pokaż mi Gelu realny skład z rezerwami, gdzie Dawid nie ma szans na walke o skład.
Pozdrawiam

Akurat Gelo patrzy obietywnie.

Jak sie cos robi to sie robi dobrze, a nie takie pie******ie kotka za pomoca mlotka.

A Dawid to taki zuzlowiec na pol etatu, "chcialbym ale sie boje".

Skoro nie chce byc zuzlowcem niech sie sciga amatorsko.
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
ziomal
Kontakt:

#1377 Postautor: ziomal » 3 stycznia 2007, o 06:48

monim zdaniem jest to dobra decyzja ,że stawia na studia. przecież za rok/2/3 czy ileś tam je skończy i będzie mógł śmigać bez żadnych ograniczeń. z pozostałych zawodnikó jest jednym z najepszych na rynku i może walczyć o miejsce w składie więc nie wiem o co się czepiacie??

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1378 Postautor: Gelo » 3 stycznia 2007, o 08:43

A ja Gelu myślę, że masz jakąś urazę do Dawida i nie patrzysz obiektywnie...

Jedyną urazę jaką mam do Dawida to jego jazda - przez tyle lat nauczył się tylko puścić sprzęgło i złapać krawężnik. I nic poza tym - żadnego balansu ciałem, pomyślunku jak rozegrać łuk (np wyjechać z rywalem pod płot), żadnej próby zrobienia np nożyc lub wyjścia z krawężnika pod bandę i pojechania po szerokiej. Jeździ zachowawczo (jak rozumiem żeby nie zniszczyć sprzętu) i co najważniejsze - nieskutecznie. A do chłopaka nic nie mam - jak wybrał studia - wybrał dobrze - może zrobi karierę jako naukowiec.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1380 Postautor: Gelo » 3 stycznia 2007, o 09:42

sting126 pisze:Do wszystkich, ktorzy pisza,ze rozumieja decyzje Dawida itp. jedno zdanie: Protasiewicz skonczyl studia jezdzac w trzech ligach i GP wiec opowiastki o niemozliwosci jazdy z dala od Rzeszowa mozna wlozyc miedzy bajki...

Dokladnie - jakby Dawid jezdził jak Protasiewicz - też moglby pogodzić naukę ze sportem. Tutaj niestety rzeczywistość zweryfikowała Dawida jako zawodnika - brak popytu.

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#1382 Postautor: ravajas » 3 stycznia 2007, o 10:17

Gelo pisze:A mnie się w głowie nie mieści, że młody człowiek na początku kariery żużlowej nie ma ambicji być Rickardssonem. Jakby miał talent, nie wykręcałby się studiami. To tyle. A prawda jest taka, że w Rzeszowie go nie chcą, a w Krośnie nie zarobi, bo tam bieda aż piszczy. Jak go Lublin nie przygarnie to dupa zbita - i wcale nie dlatego, że są studia - po prostu jest za słabym żużlowcem żeby znależć pracodawcę.

wygląda to tak, że studia traktuje jako kotwicę. zresztą sam się do tego przyznaje. tym samym wytrąca on argumenty z ręki tym, którzy uważają, że w żużlu będzie z niego pożytek.
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

rob7
Senior

#1383 Postautor: rob7 » 3 stycznia 2007, o 10:31

Gelo pisze:Jak stawia na intelekt to powinien już przestać jezdzić - nie będzie męczył siebie i kibiców. I tak jezdzi tak jakby zamiast o punktach myślal o egzaminach. I dalej bede uwazal, że gdyby byl dobrym zuzlowcem pogodzilby studia ze speedwayem.

... przynajmniej postawił na coć sensownego a idąc tym tokiem rozumowania to Trumiński, Jeleniewski, Piszcz itd. powinni już dość dawno przestać męczyć siebie i kibiców bo osiągnięcia mają podobne
a przecież ich chcecie w drużynie.
Wielu studentów uprawia zawodowo różne sporty łącząc naukę i treningi
a że Dawid chce robić podobnie to nie wiem dlaczego takie zgorszenie na forum.

Awatar użytkownika
jataman21
Senior

#1384 Postautor: jataman21 » 3 stycznia 2007, o 10:42

Dokładnie... Stachyra jako junior w tym sezonie poczynił ogromne postępy i nie wmawiajcie bzdur. Zawodowy sport z uczelnią oczywiście da się połączyć, ale nie każdy to potrafi. Ja uważam że nawet studiując i kładąc lache na żużel Stachyra będzie lepszy od wszystkich Hansenów CHarczenek, Piszczów juz o Kusach nie wspomne...
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#1386 Postautor: Cooper » 3 stycznia 2007, o 11:56

Noo bez przesady. Jestem zwolennikiem sciagniecia Dawida i wierze nawet w to, ze jest w stanie pozytywnie zaskoczyc, ale jak na razie to moze on Sledziowi motor umyc (o rany co ja wypisuje). Mimo wszystko jakos bardziej widze Sledzia wygrywajacego z Pedersenem, Jablonskim, czy nawet Knappem, niz Dawidka.

A tak w ogole, to przy okazji, poniewaz lubelski zuzel stoi pod sciana, a wrecz na skraju przepasci, chcialbym oglosic swoje poparcie dla powrotu DÅš do Lublina. Chwilowo wybaczam te wszystkie nienajlepsze chwile i dni. 8)

No, to teraz mysle, ze decyzja o podpisaniu w Lublinie powinna przyjsc Darkowi latwiej 8)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#1387 Postautor: ravajas » 3 stycznia 2007, o 11:59

jataman21 pisze:Ja uważam że nawet studiując i kładąc lache na żużel Stachyra będzie lepszy od wszystkich Hansenów CHarczenek, Piszczów juz o Kusach nie wspomne...

w kładzeniu lachy na pewno.
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

rob7
Senior

#1388 Postautor: rob7 » 3 stycznia 2007, o 12:14

radze przeczytać wywiad ze zrozumieniem, Dawid wyraźnie mówi że chce
trenować i jeździć ale też chce studiować i że połączenie tych czynności jest możliwe wyłącznie w Rzeszowie lub Lublinie nie ma tam stwierdzenia
ze kładzie lachę na cokolwiek

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1390 Postautor: Gelo » 3 stycznia 2007, o 13:19

rob7 pisze:radze przeczytać wywiad ze zrozumieniem, Dawid wyraźnie mówi że chce
trenować i jeździć ale też chce studiować i że połączenie tych czynności jest możliwe wyłącznie w Rzeszowie lub Lublinie nie ma tam stwierdzenia
ze kładzie lachę na cokolwiek

A czy dopuszczanie myśli o zakończeniu kariery w wieku 22 lat nie jest tym samym co kładzenie lachy?

meridol

#1391 Postautor: meridol » 3 stycznia 2007, o 13:28

jataman21 pisze: Ja uważam że nawet studiując i kładąc lache na żużel Stachyra będzie lepszy od wszystkich Hansenów CHarczenek, Piszczów juz o Kusach nie wspomne...

Bzdura

rob7
Senior