Gelo pisze:Torsen pisze:Za myśli się nie karze. Uważam, że Czarek ma rację.
Ja też. Aczkolwiek zdecydowanie odbiegamy od tematu - o wyższości ras możemy dyskutować w osobnym wątku - temat jest "stadion"
No wlasnie to jest temat stadion, wiec wracajac do tematu
Kurier z 06.03.2006
WIADOMOÅšCI: Okratowany tylko Lublin
LUBLIN
Najprawdopodobniej 14 marca, podczas posiedzenia komisji sportu, rozstrzygną się losy żelaznej kraty okalającej tor na stadionie przy Al. Zygmuntowskich. Na posiedzeniu obecny ma być miejski komendant policji. Swoją delegację wysyłają też kibice. O sprawie piszemy już od wielu tygodni.
– Interpelacja do prezydenta Lublina Andrzeja Pruszkowskiego zostaÅ‚a już wysÅ‚ana – mówi radny Dariusz PiÄ…tek. – ZapytujÄ™ w niej o możliwość usuniÄ™cia górnej części ogrodzenia. Po spotkaniu z przedstawicielami kibiców jestem przekonany co do zasadnoÅ›ci usuniÄ™cia pÅ‚otu. Trudno polemizować z takimi argumentami, że żelastwo zasÅ‚ania widoczność. Ponadto na polskich stadionach odchodzi siÄ™ od montowania ogrodzeÅ„. Nawet na „najgroźniejszych” obiektach w Polsce – Legii w Warszawie czy WisÅ‚y w Krakowie – ogrodzenia albo znikajÄ… w ogóle, albo zostajÄ… zdecydowanie obniżone. Tylko w Lublinie konstrukcja jak staÅ‚a, tak stoi.
– Dotychczas tylko w Warszawie na stadionie Legii ogrodzenie byÅ‚o wyższe od naszego – mówi Dariusz Bigelmajer, prezes Fanklubu TÅ» Sipma. – Przygotowujemy na posiedzienie komisji zdjÄ™cia, na których widać, że tam ogrodzenie już jesieniÄ… ubiegÅ‚ego roku zostaÅ‚o usuniÄ™te. Zostawiono tylko niewielki odcinek na wieszanie flag. Można byÅ‚o podjąć takÄ… decyzjÄ™ w stolicy, Krakowie, Poznaniu. Mam nadziejÄ™, że bÄ™dzie można i u nas.
Grzegorz Kotyłło