Zapisy na koszulki-temat zamknięty, szukaj nowego wyżej ;-)

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#76 Postautor: mikas » 3 marca 2006, o 18:39

Nie chodzi mi o rozmiarówke (tez sie przeraziłem jak zobaczyłem,ale po pierwsze np. w Tarnowie kibice w takich koszulkach chodza i nie wyglądaja jakby chodzili w worku na ziemniaki a po drugie po to mamy dostać koszulkę próbną aby skonfrontowac rozmiarówke z rzeczywistością) tylko o ciągłe Twoje pisanie ze lepiej tak a lepiej tak. Po cholere znów wyjeżdzasz z jakimis koszulkami polo skoro juz dawno było wyjasniane co i jak, po cholere mi piszesz o moim czasie o którym nic nie wiesz itd. Co to ma w ogole do koszulek które zamawiamy??
Potrafisz tylko napisac jakby było dobrze gdyby coś tam, nawet wtedy gdy od miesiąca zajmujemy się czymś innym i mamy wszystko finalizować, czemu to ma w ogole służyć?? A szczegolnie nieelegancko brzmi to z pod palców :wink: kogoś kto zabierał sie już za tyle projektów i żadnego nie skończył.
I nie pisz ze gatunek gówniany bo nie będzie to szmata jak Ci sie wydaje tylko jednen z najlepszych rodzajów poliestru jaki jest możliwy jeśli nie najlepszy.

Pozdrawiam

P.S. Tak spokojnego człowieka jak ja to ze świecą szukać :wink:
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
m.a.c.i.e.k.s
Junior

#77 Postautor: m.a.c.i.e.k.s » 3 marca 2006, o 18:48

Obrazek
tak prezentujÄ… siÄ™ te czcionki

mikas przesłałem Ci na maila!

mi osobiście pasowała by 2, 3 lub 9
pozdro

pysio

#78 Postautor: pysio » 3 marca 2006, o 19:04

Jeśli tak to czy mozna zmienic rozmiar??Mikas jak dostaniesz juz koszukle to podasz rozmiar na forum??

Snys
Zawodowiec

#79 Postautor: Snys » 3 marca 2006, o 19:44

No wlasnie, te rozmiary jakies duze. Ja rowniez musze zobaczyć koszulke w realu, bo xl ma 80 cm dł. wiec siegac mi bedzie prawie do kolan :wink:

Awatar użytkownika
ciapek
Kontakt:

#80 Postautor: ciapek » 3 marca 2006, o 21:26

dla mnie dobre czcionki to 1 ,6 ,7 ,10 ,proponuje by zadnej ankiety nie robić z czcionkami ,ale zeby osoby które sie cała akcja zajmuja wybrały najodpowiedniejszą...taka moja mała sugestia :)
-->~Tż LuBlIn~<--
Obrazek

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#81 Postautor: mikas » 3 marca 2006, o 23:11

Po pierwsze dziękuje m.a.c.i.e.k.s. za czcionki :)

Po drugie co do rozmiarówki, koszulki są typowo piłkarskie więc są lekko luźne,ale bez przesady skoro inni kibice w nich chodza i nie ma problemu to u nas też nie powinno być. Poczekajmy na koszulke próbną.

Co do czcionki oto jaką informację dostałem z firmy Regio:
[...] Jadnak z czcionÄ… jest sprawa inna. obrys, czyli
zamiana na wektory czcionki zniekształca ją trochę, więc aby nie było
zarzutów, że ma to inną formę niż na projekcie, postanowiliśmy szukać
dalej. i tyle. Zależy nam na najwyższej jakości oferowanych Wam koszulek.[...] nie klepiemy z gotowych czcionek, tylko czcionka dla osoby
zorientowanej składa się z tzw. wektorów, które są niezbędne do
prawidłowego wycięcia przez ploter ( ploter "widzi linie" jeżeli nie widzi
tej w środku, która jest brzegiem obrysu to nic w środku nie wytnie) i
tyle.[...]

To na razie tyle. Do poniedziałku wszystkie problemy z czcionką postaram sie rozwiązać.

pysio pisze:Jeśli tak to czy mozna zmienic rozmiar??Mikas jak dostaniesz juz koszukle to podasz rozmiar na forum??

Tak będzie można zmienić rozmiar oraz podam na forum dokładne rozmiary koszulki którą dostanę.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Holly

#83 Postautor: Holly » 4 marca 2006, o 00:42

Ktos Cie kiedys nazwal wirtualnym bohaterem - i mial 100% racji... Zero argumentow, wieczna krytyka jakiegokolwiek innego zdania niz Twoje.
BTW - co ze sponsorem flagi? Czyzby kolejne bicie piany z Twojej strony?

Od nazywania forumowiczow od v-bohaterów to jesteś specjalistą.
Zero argumentów ? rozróżniasz merytoryczną dyskusje od jedno-zdaniowej wypowiedzi ? ( przejrzyj moje posty , przejżyj i swoje posty a wtedy zobaczysz jakie to złożone wypowiedzi udzielasz ) , rozrózniasz krytyke od sugestii ? czy ja kiedykolwiek kogoś skrytykowałem ? moze miałem inne zdanie , ale róznica zdan to nie krytyka.
Jeżeli ktoś nie udziela sie po strychach i nie szczerzy sie przy prezesach klubu to jest oczywiście coś z nim nie tak?
Co do flagi to tą sprawe uzgadniam z Mikasem wiec nie musze wyjawiać sedna sprawy na forum.

Koper
Trener
Kontakt:

#84 Postautor: Koper » 4 marca 2006, o 01:21

Snys pisze:No wlasnie, te rozmiary jakies duze. Ja rowniez musze zobaczyć koszulke w realu, bo xl ma 80 cm dł. wiec siegac mi bedzie prawie do kolan :wink:
Ja tez pewnie zamiast L zdecyduje sie na M a pewnie i ta moze byc za duza :)

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#85 Postautor: sadychor » 4 marca 2006, o 11:23

A bierzecie pod uwagę, że nie zawsze na stadionie świeci słoneczko, wieje przyjemna bryza od Bystrzycy i można się chłodzić zimnymi napojami :?: Czasami trzeba mieć coś więcej na sobie niż tylko koszulke. Wtedy taka ciut większa sprawdza się świetnie.
PS Jeśli o forumowych bohaterach mowa, gdzie jest Łoptymista :?: :twisted:
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

pysio

#86 Postautor: pysio » 4 marca 2006, o 11:45

A bierzecie pod uwagę, że nie zawsze na stadionie świeci słoneczko, wieje przyjemna bryza od Bystrzycy i można się chłodzić zimnymi napojami Czasami trzeba mieć coś więcej na sobie niż tylko koszulke. Wtedy taka ciut większa sprawdza się świetnie.
PS Jeśli o forumowych bohaterach mowa, gdzie jest Łoptymista

Racja :!:

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#87 Postautor: mikas » 5 marca 2006, o 00:29

W związku z tym, że nastąpiły komplikacje z czcionką "w obrysie" musimy ją zmienić. Przeszukałem ok. 2 tyś. czcionek znajdujących się w sieci i niestety czcionki "gunplay" w obrysie nigdzie nie ma :( Do wyboru będą zatem dwie inne czcionki. Myśle,że firma Regio pójdzie nam na ręke i każdy będzie mógł sobie wybrać taką która mu bardziej pasuje. Do wyboru będa takie czcionki jak na projektach poniżej (w obrysie oraz wypełnione). Do tego będzie można wybrać sobie czcionke wypełnioną taką jak w pierwotnym wzorze.
Obrazek czcionka ta nazywa siÄ™: "Crash Test Shadow"

Obrazek ta czcionka to: "Bullpen"

Jutro napisze jak rozwiązemy sprawę ponownego składania zamówien lub naniesienia poprawek na zamówienia już złożone.

Koszulkę próbną mam otrzymać we wtorek lub środę, więc wtedy też ruszy akcja zbierania pieniązków za koszulki.
Jutro podam wszystkie szczegóły.
Jeszcze raz przepraszam za wszystkie komplikacje.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Koper
Trener
Kontakt:

#88 Postautor: Koper » 5 marca 2006, o 00:55

mikas pisze:Koszulkę próbną mam otrzymać we wtorek lub środę, więc wtedy też ruszy akcja zbierania pieniązków za koszulki.
Chyba optymalnie byloby gdybys mial po jednej koszulce probnej (nawet jeszcze bez nadruku) ale w kazdym rozmiarze. Aby ludzie ktorzy zamowili XL mogli przymierzyc sobie rowniez L podobnie jak Ci co zamowili L aby mogli sobie przymierzyc tez M:)

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#89 Postautor: mikas » 5 marca 2006, o 01:02

Takiej możliwości nie ma, koszulka próbna jest tylko jedna (trudno żeby wysyłali nam kilka gratisów), zastanawiam sie jeszcze nad tym czy zamówić L czy XL.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Koper
Trener
Kontakt:

#90 Postautor: Koper » 5 marca 2006, o 02:25

mikas pisze:Takiej możliwości nie ma, koszulka próbna jest tylko jedna (trudno żeby wysyłali nam kilka gratisów), zastanawiam sie jeszcze nad tym czy zamówić L czy XL.
Zamow L z jednego prostego powodu, ona jest po srodku miedzy M a XL a wiec kazdy sobie sprawdzi jak wyglada L i jak bedzie uwazal ze potrzebuje wiekszej zamowi XL a jak mniejszej to M a jak bedzie dobra L to pozostanie wlasnie przy L-ce.

P.S.Czcionka Bullpen w obrysie jest w porzadku.

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#91 Postautor: mikas » 5 marca 2006, o 10:39

Ustalenia zawarte w tym poście nieaktualne, patrz tutaj: http://www.zuzel.info/viewtopic.php?p=99101#99101

W związku z kłopotami z czcionką proszę wszystkich o naniesienie poprawek w swoich zamówieniach w pozycji "Czcionka".

Pozycja ta powinna teraz wyglÄ…dac nastpujÄ…co:

Czcionka - Crash Test Shadow
lub
Czcionka - Bullpen
lub
Czcionka - gunplay

Dotyczy to zarówno napisów w obrysie jak i wypełnionych.

Oczywiście jeśli z tyłu koszulki ktoś chce mieć napis inną czcionką to też proszę to zaznaczyć.

Dla przypomnienia tak wyglądają poszczególne czcionki:

Crash Test Shadow
http://img304.imageshack.us/img304/9786/gotowe40th.jpg

Bullpen
http://img304.imageshack.us/img304/9150/gotowe20na.jpg

Gunplay
ObrazekObrazek
Projekt powyżej wykonany przez pav-a.

Jeszcze raz przepraszam za wszystkie komplikacje.
Ostatnio zmieniony 5 marca 2006, o 21:38 przez mikas, łącznie zmieniany 5 razy.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#92 Postautor: bkapusta » 5 marca 2006, o 10:51

Wyedytowalem swoje zamowionko.

Mikas to juz mozna wysylac Ci kase?

edit: To poczekam, po co ma lezec u ciebie na koncie i kusic. Tyle teraz tych tanich lini lotniczych ;-)

edit2: Jak cos mam bardzo mocny akumulator :P Tak mi sie jakos skojarzylo... Pozdro dla Mikasa ;-)
Ostatnio zmieniony 5 marca 2006, o 11:13 przez bkapusta, łącznie zmieniany 2 razy.
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
ciapek
Kontakt:

#93 Postautor: ciapek » 5 marca 2006, o 10:55

Mikas ,jeśli wszyscy do 12 MArca zapłacą to kiedy możemy się spodziewać koszulek ??Będą na 2 lub 9 kwietnia :?
-->~Tż LuBlIn~<--

Obrazek

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#94 Postautor: mikas » 5 marca 2006, o 11:04

Bkapusta, jeśli jesteś zdecydowany na 100% i nie chcesz poczekac do wtorku/środy na zdjęcia koszulki to możesz wysyłać.

Ciapek, mam nadzieję,że przed meczem z Krosnem koszulki będziemy mieli, tak to planowałem od początku i mam nadzieję że to się uda.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

wojteko
Senior

#95 Postautor: wojteko » 5 marca 2006, o 11:08

mikas pisze: mam nadzieję,że przed meczem z Krosnem koszulki będziemy mieli, tak to planowałem od początku i mam nadzieję że to się uda.

w innym wypadku mikasowi przyczepi sie akumulator na jaja i wszyscy chyba wiedza co dalej z mikasem sie stanie :wink: :?: pzdr :lol:
P.S swoje zapotrzebowanie zmienilem gruntownie-thx

edited by mikas:
Wojtku chciałbym zauważyć że na razie to czy dostaniesz koszulki zależy tylko odemnie, więc się zachowuj :twisted: :wink: :lol:

edit wojteko
mikas ten twoj edit to za yabbers'a :?: :wink:

edited by mikas:
nie, nie mściwy nie jestem. Choć kto wie :wink:
Ostatnio zmieniony 5 marca 2006, o 11:28 przez wojteko, łącznie zmieniany 1 raz.

meesha
Trener
Kontakt:

#96 Postautor: meesha » 5 marca 2006, o 11:13

bkapusta pisze:To poczekam, po co ma lezec u ciebie na koncie i kusic.
To nie jego konto więc śmiało możesz wysyłać 8) :wink:

proszę wszystkich o naniesienie poprawek w swoich zamówieniach w pozycji "Czcionka".
A co mają zrobić ci, którym się te nowe czcionki nie podobają za bardzo :?: :(
Czy ten Bullpen i Crash mają małe literki czy tylko drukowane :?: :?: :?:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#97 Postautor: mikas » 5 marca 2006, o 11:22

meesha pisze:
bkapusta pisze:To poczekam, po co ma lezec u ciebie na koncie i kusic.
To nie jego konto więc śmiało możesz wysyłać 8) :wink:

Dokładnie, konto jest naszego Fanklubowego skarbnika Meeshy, więc jakby pieniądze znikneły to do niego pretensje proszę mieć :wink:

proszę wszystkich o naniesienie poprawek w swoich zamówieniach w pozycji "Czcionka".
A co mają zrobić ci, którym się te nowe czcionki nie podobają za bardzo :?: :(
Czy ten Bullpen i Crash mają małe literki czy tylko drukowane :?: :?: :?:

Jak Ci sie nie podoba to nie zamawiaj :twisted: :lol:

Jeśli ktoś chce inną to niech mi na maila przysle swoją czcionkę i mu sie zrobi czcionką którą chce. Wybraliśmy wydaje mi sie najciekawsze czcionki z możliwych.

Zapomniałem podziękowac Wojtasowi, który wczoraj pół dnia poświęcił na kombinacje z nowymi czcionkami. Każdy kto zamówi koszulke niech doliczy sobie jeszcze do tego kilka złotych na piwo dla Wojtasa i mu przy okazji piwko zafunduje :wink:
Dzięki Wojtas jeszcze raz za pomoc.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Jaga
Junior

#98 Postautor: Jaga » 5 marca 2006, o 12:25

Holly pisze:
xl 80 65
l 77 63
m 74 61

rozmiar M w klacie wychodzi ponad 120 cm , dzięki .....
Ja rezygnuje z mojego zamówienia bo nie chce chodzic w koszuli nocnej.

JA mam koszulke XXL i ona ma w klacie chyba 125 cm więc rozmiar M ma bankowo mniej !!

Mikas ja mam takie kurka wodna zapytanko ;)
Bo jakos nabrałem zarabista ochote na waszą koszulke i mam pytanie czy byłoby mozliwe że zapłace Ci dopiero 18 marca jak się pojawie w Lublinie czy będziesz potrzebował hajs wczesniej ? Bo jakby np była możliwość założenia za mnie to byłbym w pizdu happy i do zgona wdzięczny :D
Co Ty na to ?
Obrazek
PROSTACY'05 ~ Ultra Brigade

NSN

Awatar użytkownika
m.a.c.i.e.k.s
Junior

#99 Postautor: m.a.c.i.e.k.s » 5 marca 2006, o 12:42

meesha pisze:Czy ten Bullpen i Crash mają małe literki czy tylko drukowane :?: :?: :?:

Bullpen ma, a crashtest nie.
Obrazek

Awatar użytkownika
wojtas
Junior

#100 Postautor: wojtas » 5 marca 2006, o 12:53

meesha pisze:Czy ten Bullpen i Crash mają małe literki czy tylko drukowane :?: :?: :?:

W przypadku malych literek czcionki Crash to nie wiem czemu ale sÄ… one odwrotnoscia kolorow. Tzn. wewnatrz sa czarne a obrys jest bialy. Dlatego w tym przypadku mozliwe sa tylko wielkie litery.

Mikas pisze:Jeśli ktoś chce inną to niech mi na maila przysle swoją czcionkę i mu sie zrobi czcionką którą chce. Wybraliśmy wydaje mi sie najciekawsze czcionki z możliwych.

Ale nie naduzywajcie tej opcji bo i bez tego zamieszanie jest niemale.

Mikas pisze:Każdy kto zamówi koszulke niech doliczy sobie jeszcze do tego kilka złotych na piwo dla Wojtasa i mu przy okazji piwko zafunduje :wink:

O matko, niebyloby co ze mnie zbierac jakbym sie tyle ozlopal 8) Jestem skromny wiec to obiecane od Mikasa mi w zupelnosci wystarczy :lol: :lol:
Obrazek