Stadion przy Al.Zygmuntowskich 5

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
zdzisio
Kontakt:

#1576 Postautor: zdzisio » 23 lutego 2006, o 17:57

Nawet jak by dojsc do porozumienia to obawiam sie ze te dwa sektory i drugi luk tak jak ktos tu pisal moze nie starczyc bo flagi kibicow Motoru sa dlugie jak na zdjeciach widac

Koper
Trener
Kontakt:

#1577 Postautor: Koper » 23 lutego 2006, o 18:02

dj.hwdp pisze:Nawet jak by dojsc do porozumienia to obawiam sie ze te dwa sektory i drugi luk tak jak ktos tu pisal moze nie starczyc bo flagi kibicow Motoru sa dlugie jak na zdjeciach widac
Na tym wlasnie polega komrpomis...ze obie strony rezygnuja z czegos...kibice LKP Motor beda wieszac wymiennie rozne flagi na roznych meczach a nie wszystkie w czasie jednego :)

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#1578 Postautor: Cooper » 23 lutego 2006, o 20:18

Gelo pisze:
Gelu bez jaj, jak tak dalej pójdzie to zaraz jeszcze napiszesz,że nie chcemy ze Stingiem usunięcia krat.

No ja myśle. Mam też nadzieje, że pomysł kompromisu z matołami nie przysłania Ci zdrowego rozsądku.

Po co te prowokacje?
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

harry
Trener

#1579 Postautor: harry » 23 lutego 2006, o 21:11

Ze zdjęć faktycznie wychodzi, ze kibiców było około 5 tysięcy. Ale z tego co pamiętam to jakieś 70% miało darmowy wjazd ( kobiety, dzieci, znajomi, rodziny, renciści, kombatanci itd) bo był to przede wszystkim zjazd wyborczy ser Kurczuka.
Jeżeli chodzi o flagi to trzeba przyznać, że prezentują się okazale ale wcześniej czy póżniej Motor w końcu awansuje wyżej i będą one musiały zniknąć z prozaicznego powodu - będą przeszkadzały oglądać mecz, bo na pewno szczególnie na pierwsze mecze ludzi troche dowali i sami je pościągają. Dlatego radzę już teraz ambitnym chłopcom z KK, żeby zaczeli szukać alternatywnych rozwiązań.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#1580 Postautor: Lublin_Fan » 23 lutego 2006, o 22:42

Ale po co ten szum z ilością ludzi na meczu z Avią???

Raz na kilka lat się udała frekwencja. Przy czym był to wypadek przy pracy. Dobrze pamiętam jak w prasie pisano, że zaproszonych zostało mnóstwo gości, którzy kiedyś grali w Motorze lub pracowali na jego korzyść. Zjawili się bo wypadało. Zjawili się bo Motor obchodził swoje wielkie święto.

W przeciągu ostatnich 3 lat na żużel wielokrotnie przychodziło tyle samo (i więcej) ludzi. I jakoś nikt nie robi z tego ósmego cudu świata. To rzecz oczywista, że na żużel chodzi kilka razy więcej ludzi niż na piłkę. Kto próbuje z tym dyskutować, ma chyba niepokolei w głowie. Lub jest totalnym "fanatykiem znad bystrzycy", dla którego kraty to "idea warta krwi"

Pozdr... do więzienia :lol:

Koper
Trener
Kontakt:

#1581 Postautor: Koper » 23 lutego 2006, o 23:41

Lublin_Fan pisze:W przeciągu ostatnich 3 lat na żużel wielokrotnie przychodziło tyle samo (i więcej) ludzi. I jakoś nikt nie robi z tego ósmego cudu świata. To rzecz oczywista, że na żużel chodzi kilka razy więcej ludzi niż na piłkę. Kto próbuje z tym dyskutować, ma chyba niepokolei w głowie. Lub jest totalnym "fanatykiem znad bystrzycy", dla którego kraty to "idea warta krwi" :lol:

Madre slowa :)

Awatar użytkownika
Monter_77

#1582 Postautor: Monter_77 » 24 lutego 2006, o 00:58

Lublin_Fan pisze:Ale po co ten szum z ilością ludzi na meczu z Avią???

Raz na kilka lat się udała frekwencja. Przy czym był to wypadek przy pracy. Dobrze pamiętam jak w prasie pisano, że zaproszonych zostało mnóstwo gości, którzy kiedyś grali w Motorze lub pracowali na jego korzyść. Zjawili się bo wypadało. Zjawili się bo Motor obchodził swoje wielkie święto.

W przeciągu ostatnich 3 lat na żużel wielokrotnie przychodziło tyle samo (i więcej) ludzi. I jakoś nikt nie robi z tego ósmego cudu świata. To rzecz oczywista, że na żużel chodzi kilka razy więcej ludzi niż na piłkę. Kto próbuje z tym dyskutować, ma chyba niepokolei w głowie. Lub jest totalnym "fanatykiem znad bystrzycy", dla którego kraty to "idea warta krwi"

Pozdr... do więzienia :lol:

Ja jednak sprobuje podyskutowac. Nie mam nie po koliei w glowie ani nie jestem "fanatykiem znad Bystrzycy" bo na meczach Motoru pojawiam sie srednio raz na rok. Na zuzlu bywam zdecydowanie czesciej i tez kraty mnie wku...aja.

Troszke obiektywizmu. Dlaczego ostatnie 3 lata bierzesz pod uwage?? Pare lat temu na pojedynki "na szczycie" z Wanda Krakow i Slaskiem Swietochlowice przychodzilo mniej niz 1000 ludzi.
Zwroc uwage, ze Motor gra o klase nizej. Za dwa lata sytuacja moze sie zmienic, proporcje na trybunach moga sie odwrocic i Twoj argument bedzie g... wart.
We wczesniejszym poscie zaproponowalem pewien kompromis (trudne slowo, dla niektorych chyba w ogole nieznane).Kraty mozna zostawic w miejscach gdzie nie utrudniaja widocznosci (drugi wiraz) plus w dwoch sektorach od strony bramy ciagnika i klatce dla gosci. Reszta stadionu z normalnym ok.1,5 metrowym plotem.
Nie pojdziemy dzis do kina, nie pojdziemy do kosciola, nie pojdziemy do burdelu, serce nas na Montex wola...
Obrazek

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#1583 Postautor: kdsz » 24 lutego 2006, o 06:39

Podejrzewam, że gadanie o kompromisie nie ma żadnego sensu. Argumentacja kibicow piłkarskich jest tak absurdalna, że na kilometr pachnie typowo polską mentalnoscią: "nie skonsultowali tego z nami, to my się na to nie zgodzimy, a co".

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1584 Postautor: Gelo » 24 lutego 2006, o 08:39

Cooper pisze:
Gelo pisze:
Gelu bez jaj, jak tak dalej pójdzie to zaraz jeszcze napiszesz,że nie chcemy ze Stingiem usunięcia krat.

No ja myśle. Mam też nadzieje, że pomysł kompromisu z matołami nie przysłania Ci zdrowego rozsądku.

Po co te prowokacje?

Bo tak mi sie podoba.

hayabusarider

#1585 Postautor: hayabusarider » 24 lutego 2006, o 08:42

No i Mojrzeszów jest o krok przed nami. :evil:
Właśnie zamówili dmuchane bandy i wpłacili zaliczkę!!.
Ciekawe czy u nas w TŻ nie porywają się z motyką na księżyc??
Dmuchane bandy,modernizacja stadionu,chyba naprawdę liczą na to iż wejdą do E-ligii.A to będzie możliwe tylko dzięki Fartowi!!,Obecny skład na papierze to maksymalnie 2-3 miejsce w tabeli.Do E-ligii daleka droga.
Ale myślę że Wielkie zaangażowanie się zawodników i wspaniały doping kibiców przełoży się na odpowiednie miejsce w tabeli.
Pamiętacie Motor za czasów H.Nielsena?? 8)

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#1586 Postautor: Lublin_Fan » 24 lutego 2006, o 19:34

Monter_77 pisze:Troszke obiektywizmu. Dlaczego ostatnie 3 lata bierzesz pod uwage?? Pare lat temu na pojedynki "na szczycie" z Wanda Krakow i Slaskiem Swietochlowice przychodzilo mniej niz 1000 ludzi.
Zwroc uwage, ze Motor gra o klase nizej. Za dwa lata sytuacja moze sie zmienic, proporcje na trybunach moga sie odwrocic i Twoj argument bedzie g... wart.

Akurat kilka wczesniejszych lat (przed rokiem 2003) tylko potwierza moje słowa. Pamiętam doskonale szarże Muszyńskiego w roku 1997 (lub 1998) w meczu z Krosnem, które oglądało 4000 tysiecy ludzi. I tak było wielokrotnie w przeciągu kilku tamtych lat, pomimo strasznej mizerii. Tylko naprawde zła pogoda, końcówca sezonu i przeciwnik klasy Kraków czy Swiętochłowice powodowały, że na trybunach zasiadał tysiąc ludzi. Odnosząc to do piłki można przypomnieć mecze z czwartej (!) ligi, które oglądało 300 osób.

Idąc dalej, od roku 1992 żużel zawsze miał większą frekwencję niż piłka.

A o dumaniu o tym co za dwa lata to nie wziąłeś pod uwagę, że TŻ również może awansować. Zatem sytuacja wcale nie musi się odwrócić i jak to mawiasz: Twój argument będzie g... wart.

Pozdr.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1587 Postautor: Gelo » 24 lutego 2006, o 19:40

A o dumaniu o tym co za dwa lata to nie wziąłeś pod uwagę, że TŻ również może awansować. Zatem sytuacja wcale nie musi się odwrócić i jak to mawiasz: Twój argument będzie g... wart.
Pozdr.

Warto też dodać, że jest to bardzo prawdopodobne. Prędzej TŻ bedzie w ekstraklasie (bo ma na to skład), niz kopidupki wejdą do II ligi.

Awatar użytkownika
jacur78
Senior

#1588 Postautor: jacur78 » 24 lutego 2006, o 20:12

Mi argument o koniecznosci istnienia krat jako wieszakow dla flag wydaje sie wrecz smieszny... Ale skoro kibole pilkarscy musza miec takowe wieszaki to moze by zaintalowac je im na koronie stadionu za krzeselkami. W ten sposob i wilk bylby syty i owca cała

Awatar użytkownika
Monter_77

#1589 Postautor: Monter_77 » 24 lutego 2006, o 20:15

Lublin_Fan pisze:
Monter_77 pisze:Troszke obiektywizmu. Dlaczego ostatnie 3 lata bierzesz pod uwage?? Pare lat temu na pojedynki "na szczycie" z Wanda Krakow i Slaskiem Swietochlowice przychodzilo mniej niz 1000 ludzi.

Akurat kilka wczesniejszych lat (przed rokiem 2003) tylko potwierza moje słowa. Pamiętam doskonale szarże Muszyńskiego w roku 1997 (lub 1998) w meczu z Krosnem, które oglądało 4000 tysiecy ludzi. I tak było wielokrotnie w przeciągu kilku tamtych lat, pomimo strasznej mizerii. Tylko naprawde zła pogoda, końcówca sezonu i przeciwnik klasy Kraków czy Swiętochłowice powodowały, że na trybunach zasiadał tysiąc ludzi. Odnosząc to do piłki można przypomnieć mecze z czwartej (!) ligi, które oglądało 300 osób.

Idąc dalej, od roku 1992 żużel zawsze miał większą frekwencję niż piłka.

.

Bo zawsze od 1992 roku zuzlowcy byli o klase,dwie a nawet 3 wyzej niz pilkarze. W polowie lat 80-tych sytuacja byla odwrotna i mialo to przelozenie na frekwencje.

Czy uwazasz ze zle by sie stalo gdyby w miejscach o ktorych pisalem powyzej kraty zostaly??
Nie pojdziemy dzis do kina, nie pojdziemy do kosciola, nie pojdziemy do burdelu, serce nas na Montex wola...
Obrazek

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#1590 Postautor: Lublin_Fan » 24 lutego 2006, o 20:22

Oj widać, ze skleroze masz ;)

przecież ja pierwszy napisałem, żeby zostawić kraty na drugim łuku, właśnie dla flag.

O frekwnecji przed rokiem 1992 sie nie wypowiadam bo wtedy nie chodziłem na mecze.

Pozdr

meesha
Trener
Kontakt:

#1591 Postautor: meesha » 24 lutego 2006, o 20:25

Lublin_Fan pisze:O frekwnecji przed rokiem 1992 sie nie wypowiadam bo wtedy nie chodziłem na mecze.
Co przecież nie oznacza, że tych meczy nie było :wink: 8)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
istred
Trener

#1592 Postautor: istred » 24 lutego 2006, o 21:04

A czy nie można poprostu skrócić krat? zeby została tylko dolna część. wszędzie tak jest i jakoś nikt nie narzeka... i flagi można wieszać i mecz oglądać... tylko w Lublinie jakoś każdy ma problem :evil:

meesha
Trener
Kontakt:

#1593 Postautor: meesha » 24 lutego 2006, o 21:09

istred pisze:A czy nie można poprostu skrócić krat? zeby została tylko dolna część.
Toż przecie od początku o to nam chodzi (całości i tak nie można zlikwidować bo coś musi odgradzać pas bezpieczeństwa od trybun... Kiedyś była to półtorametrowa siatka, teraz mógłaby być półtorametrowa kratka :wink: Ale nie 3,5-metrowa :twisted:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
istred
Trener

#1594 Postautor: istred » 24 lutego 2006, o 21:19

No to kur... oni (kibice piłkarscy) są ślepi że muszą mieć flagi wysoko? Na wszystkich stadionach, nawet typowo piłkarskich, ogrodzenie jest normalne i nikomu to nie przeszkadza, a nawet wszyscy są zadowoleni. Tylko w Lublinie komus musialo nie pasować :evil:

Snys
Zawodowiec

#1595 Postautor: Snys » 24 lutego 2006, o 21:31

Chodzi o to że zdecydowana wiekszosc dolnej kraty jest zasłaniana przez banery reklamowe. Na wczesniejszych stronach jest dyskusja na ten temat.

Tu widać to w miare dokladnie

http://motorlublin.com/galeria/sezon040 ... ierna.html

Koper
Trener
Kontakt:

#1596 Postautor: Koper » 24 lutego 2006, o 23:04

Gelo pisze:
Pozdr.

Warto też dodać, że jest to bardzo prawdopodobne. Prędzej TŻ bedzie w ekstraklasie (bo ma na to skład), niz kopidupki wejdą do II ligi.
Chociaz tez glosno to zapowiadali ze awansuja, nawet byly glosne transfery typu transfer Bugały czy Soczewki do Motoru:) W sumie to znam tylko te 2 nazwiska, wiem tylko tyle ze jednak kibice naszego Motoru moga byc zawiedzeni a rewelacja rozgrywek III ligii jest beniaminek Avia Swidnik.

Nie da sie ukryc ze klub LKP Motor ma bardzo duzy lobbing ktorego nie potrafi wykorzystac, mysle ze gdyby taki lobbing miala Lublinianka czy tez inne kluby sportowe (nie-pilkarskie) potraifilby to lepiej wykorzystac...Ale to takie moje gdybanie.

Wracajac do tematu czekam na ta chwile ze zostanie podjeta decyzja o zdjeciu krat a kibicom LKP Motor co najwyzej zostawione dwa sektory krat na flagi.

Mysle ze jak temat krat zostanie zamkniety warto nadal dyskutowac o projekcie modernizacji stadionu przy Zygmuntowskich tym bardziej ze jak mowil dyr. Kasinski jeszcze bedzie kontaktowal sie z Pania Kasprzak w sprawie naniesienia poprawek do tego projektu.

harry
Trener

#1597 Postautor: harry » 24 lutego 2006, o 23:07

Jeszcze raz napiszę: flagi kibiców Motoru zasłaniają połwe trybun. Dopóki chodzi na ich mecze garstka ludzi to jeszcze uchodzi ale gdyby Motor awansował to przyszłoby naprawdę dużo ludzi i wtedy te ich flagi tylko migneły by się. Bez oglądania na to kto ile wydał na ich zrobienie...
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Czarek
Trener

#1598 Postautor: Czarek » 25 lutego 2006, o 00:01

Kibice piłkarscy, którzy popierają pomysł pozostawienia krat są mentalnie bliżej Azji niż Europy. A my (mówię tu o normalnych kibicach żużla i futbolu) chcielibyśmy by lubelski stadion zbliżał się do standardów europejskich. I to nas różni.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
neo
Kontakt:

#1599 Postautor: neo » 25 lutego 2006, o 16:03

sądzę że na tą decyzję to sobie jeszcze poczekamy bo ten temat nie pojawił się dzisiaj a rezultatów ciąglę nie ma.......istna paranoja!!!!
- 30 C Rosjanie zamykają okna w łazienkach...

Holly

#1600 Postautor: Holly » 25 lutego 2006, o 19:12

Moze mi ktoś powiedzieć kiedy na stadionie będzie komplet krzesełek ?