Skład na sezon 2006

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Metalliczny
Senior
Kontakt:

#4901 Postautor: Metalliczny » 10 lutego 2006, o 11:53

Kacper nie będzie jeździł. Rodzice są temu przeciwni i z tego co pamiętam, decyzja jest ostateczna.
Ostatnio zmieniony 10 lutego 2006, o 14:24 przez Metalliczny, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Carew
Szkółkowicz

#4902 Postautor: Carew » 10 lutego 2006, o 11:59

Czyli co juz konic definitywny jego kariery zuzlowej czy jest jeszcze jakas sznasa np. ze ten rok odposci i w nastepnym bedzie jezdzil ????
----- FORZA JUVE -----

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#4903 Postautor: bkapusta » 10 lutego 2006, o 12:24

Carew pisze:Czyli co juz konic definitywny jego kariery zuzlowej czy jest jeszcze jakas sznasa np. ze ten rok odposci i w nastepnym bedzie jezdzil ????

No nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie decyzja ostateczna to decyzja ostateczna.
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
Miras

#4904 Postautor: Miras » 10 lutego 2006, o 14:27

1. Bohumil Brhel
2. Jacek Rempala/Adam Shields
3. Piotr Swist
4. Dawid Norris/Tomas Suchanek
5. Chris Louis/Grzegorz Knapp
6. Lubis Tomicek/Jurica Pavlić
7. Andreas Messing/Maciej Michaluk
8. Daniel Jeleniewski

Musze przyznac, ze mocne jak na pierwsza lige nazwiska i przynajmniej na papierze wyglada to dosc obiecujaco. Zobaczymy czy przelozy to sie na wynik. Ja bede trzymal kciuki za waszych scigaczy. Dosc juz tej wegetacji na pierwszo czy drugoligowych torach. Powoli zaczyna wszystko wracac do normalnosci. Czyli Tarnow i Rzeszow w e-lidze, Lublin z duzymi szansami na awans juz w tym roku, a i Krosno mimo wielu problemow finansowych jakos daje rade.
A tak na marginesie. Swist z Brhelem znaja sie bardzo dobrze z wystepow w Rzeszowie, ale to pewnie wiecie. :)

Na koniec jeszcze...

W tamtym roku prawie wytypowalem koncowa tabele:

1. Stal Rzeszow
2. Iskra Ostrow
3. Stal Gorzow
4. ROW Rybnik

5. GKM Grudziadz
6. Motor Lublin
7. KSZ Krosno
8. Kolejarz Opole

Teraz tez sie zabawie, a co :D

1. Motor Lublin
2. Iskra Ostrow
3. Falubaz Zielona Gora
4. Stal Gorzow
5. KSZ Krosno
6. Start Gniezno
7. GKM Grudziadz
8. -
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
neo
Kontakt:

#4905 Postautor: neo » 10 lutego 2006, o 19:24

Miras pisze:1. Motor Lublin
2. Iskra Ostrow
3. Falubaz Zielona Gora
4. Stal Gorzow
5. KSZ Krosno
6. Start Gniezno
7. GKM Grudziadz
8. -

żebyś chłopie wiedział ile bym dał żebyś się nie mylił................
- 30 C Rosjanie zamykają okna w łazienkach...

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#4906 Postautor: Gelo » 10 lutego 2006, o 20:02

neo pisze:
Miras pisze:1. Motor Lublin
2. Iskra Ostrow
3. Falubaz Zielona Gora
4. Stal Gorzow
5. KSZ Krosno
6. Start Gniezno
7. GKM Grudziadz
8. -

żebyś chłopie wiedział ile bym dał żebyś się nie mylił................

A po co masz przepłacać? Przecież tak będzie :D ewentualnie zamieni się miejscami pierwsza dwójka, co niewiele zmieni w sumie :)

Awatar użytkownika
WojtekF
Szkółkowicz

#4907 Postautor: WojtekF » 10 lutego 2006, o 20:16

Za marzenia nie karają, bo jak można inaczej nazwać typowanie zajęcia 1-ego miejsca przez Lublin a zwłaszcza zajęcia 5-tego miejsca przez Krosno. Zresztą autor postu dał odczuć, że jest emocjonalnie związany z całą Polską południow-wschodnią i nikt Mu tego nie broni.

Jednak kibicom z Zielonej Góry, Ostrowa, Grudziądza, Gniezna pozostaje wierzyć, że nie będzie takich niespodzianek jakich życzyłby sobie kibic z Rzeszowa.
Pozdrawiam wszystkich!!!!
Jest super!!!
Wojtek Fan Falubazu!!!

Awatar użytkownika
Fork
Zawodowiec

#4908 Postautor: Fork » 11 lutego 2006, o 21:56

Domyślam się że kolega Miras jest z Rzeszowa :wink:
No cóż pierwsze dwa miejsca w tabeli chyba się zgadzają, ale reszta?
CoÅ› mi nie pasuje...
pozdrawiam.
trening czyni mistrza.

Awatar użytkownika
Kubbas
Junior
Kontakt:

#4909 Postautor: Kubbas » 12 lutego 2006, o 00:57

Metalliczny pisze:Kacper nie będzie jeździł. Rodzice są temu przeciwni i z tego co pamiętam, decyzja jest ostateczna.

Masz chyba zle informacje ;)

Metalliczny
Senior
Kontakt:

#4910 Postautor: Metalliczny » 12 lutego 2006, o 11:00

Być może. Z tego co pamiętam pojawiła się kiedyś taka informacja i to całkiem niedawno. Jak wiesz coś więcej to powiedz.

Awatar użytkownika
Kubbas
Junior
Kontakt:

#4911 Postautor: Kubbas » 12 lutego 2006, o 12:06

Metalliczny pisze:Być może. Z tego co pamiętam pojawiła się kiedyś taka informacja i to całkiem niedawno. Jak wiesz coś więcej to powiedz.

Juz niedlugo bardziej szczeglowych informacji "udzieli sam zainteresowany" :)

Manitou
Kadrowicz
Kontakt:

#4912 Postautor: Manitou » 12 lutego 2006, o 12:18

Czyżby udało się przekonać rodziców :?: Dla mnie byłaby to bardzo miła informacja, bo bardzo kibicowałem młodemu Kępie do czasu kontuzji i informacja o tym, że rodzice Kacpra nie wyrażają zgody na dalszą karierę syna szczerze mnie zdołowała. Kacper wracaj :!: :idea:

wojteko
Senior

#4913 Postautor: wojteko » 12 lutego 2006, o 12:23

Kubbas pisze:Juz niedlugo bardziej szczeglowych informacji "udzieli sam zainteresowany" :)

chłopcze jestes taki sam jak wielu na tym forum :!: delikatnie Cie okreslic to "pieniacz". Po co zaczynasz wogole tą gadke- ja wiem ale niepowiem czy aby tylko chcesz na siebie zwrocic uwage :?: Lepiej wogole trzeba bylo niezaczynac rozmowy na ten temat.
Metaliczny grzecznie zapytal o co chodzi przedstawiajac wczesniejsze fakty a Ty jaja sobie zaczynasz robic :cry: Zastanow sie na przyszlosc co chcesz przez to osiagnac :?: bo jak narazie to pokazales sie ze swoim wpisem jako miernej jakosci redaktorzyna :cry:

Awatar użytkownika
Kubbas
Junior
Kontakt:

#4914 Postautor: Kubbas » 12 lutego 2006, o 13:00

wojteko pisze:chłopcze jestes taki sam jak wielu na tym forum :!: delikatnie Cie okreslic to "pieniacz". Po co zaczynasz wogole tą gadke- ja wiem ale niepowiem czy aby tylko chcesz na siebie zwrocic uwage :?: Lepiej wogole trzeba bylo niezaczynac rozmowy na ten temat.
Metaliczny grzecznie zapytal o co chodzi przedstawiajac wczesniejsze fakty a Ty jaja sobie zaczynasz robic :cry: Zastanow sie na przyszlosc co chcesz przez to osiagnac :?: bo jak narazie to pokazales sie ze swoim wpisem jako miernej jakosci redaktorzyna :cry:

Czy ja napisalem cos w stylu "wiem ale nie powiem"?
Chyba nie trudno sie po moim wpisie domyslec ze Kacper planuje powrot na tor prawda?
i wiecej szczegolow przeciez podawac nie trzeba bo to jest jeden i najwazniejszy(!!)
Wiem ze wielu forumowiczow jest bardzo zainteresowanych powrotem Kacpra do sportu dlatego tez napisal ten post. Wcale to nie mialo byc cos w stylu: "wiem ale nie powiem"

wojteko
Senior

#4915 Postautor: wojteko » 12 lutego 2006, o 13:10

Kubbas pisze: Wcale to nie mialo byc cos w stylu: "wiem ale nie powiem"

z pelnym szacunkiem dla Twoich informacji ale wiesz jak to zabrzmialo :?:
..... chiałeś dobrze, a wyszło tak jak zwykle :cry: na nastepny raz prosze rozwijaj swoje wątki a ręczę że niedomówienia się niepojawią pzdr

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#4916 Postautor: grzesieck » 12 lutego 2006, o 14:10

czepiasz sie wojtek :>
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
Fork
Zawodowiec

#4917 Postautor: Fork » 12 lutego 2006, o 20:28

Może i się czepia, ale faktycznie Kubbas mógł jaśniej wyjasnić swój "wpis"
Lub w ogóle nie zaczynać wątku.

Z moje go punktu widzenia wyglÄ…da to tak:
1.Rodzice napewno się boją. Kacper przeszedł wiele ciężkich operacji, przeżył szok. (stracenie kilku zębów oraz szwy na twarzy dla młodego chłopaka to chyba dramat)
2.Kacper nie zaczął startować na "owalu" dla "kasy". Jego rodzice maja naprawde duzo pieniędzy więc wg nich kontynuacja przez Kacpra tak niebezpiecznego sportu jakim jest żużel nie jest konieczna.
3.Czytałem gdzieś w gazecie że podobno Kacper ma zacząć grać w tenisa :roll: Choć jakoś nie wierze aby osiągnął wielkie sukcesy w tym sporcie.

Osobiście nie wiem jaka jest sytuacja w familii Kępów lecz wydaje mi sie ze jest raczej więcej "za" niż "przeciw" argumentów mówiących o kontynuowania kariery przez Kacpra Kępe.

pozdrawiam.
trening czyni mistrza.

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#4918 Postautor: bkapusta » 12 lutego 2006, o 22:08

Moze poprostu chlopak sie uparl bo lubi ten sport ;-)

Fakt, faktem, ze jesli chce cos osiagnac w nadchodzacym sezonie to powinien podejmowac decyzje na dniach bo czasu na przygotowanie coraz mniej.

W klubie pewnie nikt nie bedzie protestowal. Przyda sie zawodnik do MLP. Z Mackiem i Karolem mogli by stworzyc ciekawa paczke, a za rok, moze dwa... Mrrr... Fajnie bylo by doczekac sie sukcesow tej trojki. ;-)
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#4919 Postautor: Torsen » 12 lutego 2006, o 22:25

Jeśli to prawda, to bardzo się cieszę. Od początku krótkiej kariery Kacpra należę do jego zagorzałych fanów, dostrzegając oczywiste przebłyski talentu.
Przyznam szczerze, że w żadnym przypadku "asekuracyjna"reakcja rodziców nie zdziwiłaby mnie. W żadnym, poza rodziną "żużlową", jaką stanowi klan Kępów. Kto jak kto, ale Marek Kępa wiedział, w jakie buty ubrał syna. Znał więc ryzyko, mimo wszystko zatem dziwi ta mocno emocjonalna reakcja. Podkreślam, osobiście nigdy nie posłałbym dziecka na tor żużlowy. Ale Marek Kępa, wieloletni żużlowiec z krajówej czołówki, zrobił to, mimo pełnej świadomości niebezpieczeństwa. Czy po bydgoskiej kraksie dowiedział się o żużlu czegoś, czego do tej pory nie wiedział? Wątpię. Dlatego nigdy nie straciłem wiary w powrót Kacpra. Oby jak najszybszy.

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#4920 Postautor: boxing » 12 lutego 2006, o 22:46

Fork pisze:stracenie kilku zębów oraz szwy na twarzy dla młodego chłopaka to chyba dramat

Nie przesadzajmy z tym dramatem: kontuzja rzeczywiscie malo przyjemna jak zreszta kazda, ale choc Kacper sporo sie ocierpial, to chyba sam nie odbieral swojej sytuacji jako dramatycznej.
"Dramatem" nazwalbym nieodwracalny uraz kregoslupa czy krwiaka w mozgu, ale wybite zeby, zalozone szwy, zlamana szczeka czy konczyna - to czesta rzecz w sportach motocyklowych czy sportach walki. Gdybys napisal, ze to dramat dla mlodej dziewczyny - to moze bym sie zgodzil, ale Kacper na wybieg dla modelek raczej sie nie wybiera. Kontuzje dluzej czy krocej zostaja w pamieci, ale w przypadku urazu Kacpra "dramat" to chyba za duze slowo.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
Marcinex
Senior

#4921 Postautor: Marcinex » 12 lutego 2006, o 23:06

Torsen pisze:Przyznam szczerze, że w żadnym przypadku "asekuracyjna"reakcja rodziców nie zdziwiłaby mnie. W żadnym, poza rodziną "żużlową", jaką stanowi klan Kępów. Kto jak kto, ale Marek Kępa wiedział, w jakie buty ubrał syna. Znał więc ryzyko, mimo wszystko zatem dziwi ta mocno emocjonalna reakcja. Podkreślam, osobiście nigdy nie posłałbym dziecka na tor żużlowy. Ale Marek Kępa, wieloletni żużlowiec z krajówej czołówki, zrobił to, mimo pełnej świadomości niebezpieczeństwa. Czy po bydgoskiej kraksie dowiedział się o żużlu czegoś, czego do tej pory nie wiedział? Wątpię. Dlatego nigdy nie straciłem wiary w powrót Kacpra. Oby jak najszybszy.

Zgadzam się z tobą w 100%. Żużel to bardzo niebezpieczny sport, w którym zdarzały się wypadki śmiertelne oraz nieodwracalne kalectwa zawodników. Kontuzja Kacpra może nie zagrażała jego życiu, tylko była dosyć przykra w skutkach. Takie wypadki mogą się przydażać zarówno na meczu jak i na zwykłym treningu i rodzice Kacpra dobrze o tym wiedzieli. Jeśli zgadzali się na jego jazdę wcześniej, to miejmy nadzieję że zgodzą się i teraz. Jak i inni bardzo liczę na powrót Kacpra na motocykl, bo być może ma on talent jeszcze większy od ojca i może osiągać jeszcze większe sukcesy.

meesha
Trener
Kontakt:

#4922 Postautor: meesha » 12 lutego 2006, o 23:17

A czy Kacper nie kończy wkrótce 18 lat i będzie miał w "głębokim poważaniu" :wink: decyzje rodziców :?: :) :wink:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#4923 Postautor: grzesieck » 12 lutego 2006, o 23:19

Kacper juz chyba dawno skonczyl 18 lat :>
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
Marcinex
Senior

#4924 Postautor: Marcinex » 12 lutego 2006, o 23:21

meesha pisze:A czy Kacper nie kończy wkrótce 18 lat i będzie miał w "głębokim poważaniu" :wink: decyzje rodziców :?: :) :wink:

Kacper skończy wkrótce 19 lat i może nie powinien mieć w "głębokim poważaniu" decyzji rodziców (w końcu to oni go sponsorują), o ile to rodzice powinni zaakceptować jego chęci do powrotu, bo w końcu jest on już dorosły.

Awatar użytkownika
Nazir
Junior

#4925 Postautor: Nazir » 12 lutego 2006, o 23:55

Nie zgodzę się z tym, że typ kontuzji jaka przytrafiła sie Kacprowi to "chleb powszedni" i norma wpisana w ryzyko uprawiania czarnego sportu. Normą -
jeśli już chcecie jakoś te wypadki kategoryzować byłoby wybicie barku, złamane kończyny czy nawet urazy kregosłupa.
Wydaje mi sie jednak, że tak "specyficzna" (jak na sporty motorowe) kontuzja już na progu kariery mogła (czemu nie nalezy sie dziwić) wywołać w rodzicach Kacpra określoną decyzję dotyczacą powrotu ich syna na tor.
Inna sprawa, że od osiągnięcia pełnoletności kazdy ma prawo decydowac sam o sobie...