Nasi rywale w sezonie 2006

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
kilar
Trener

#1401 Postautor: kilar » 29 stycznia 2006, o 16:46

boxing pisze:Ja tez obstawiam, ze nie bedzie automatyczniego spadku z e-ligi - raczej ostatnia druzyna pojedzie baraz z trzecim zespolem pierwszej ligi.

Nawet przy ewentualnych wzmocnieniach Rybnika, to 1ligowiec jest w lepszej sytuacji niz ROW. Praktycznie na extralige nie ma sie kim wzmacniac... Zagar ? Jezeli chcialby to juz dawno moglby podpisac kontrakt z polskim zespolem. Nie sadze, zeby cos mu sie odmienilo. Lindbaeck ? To co pokazal w Atlasie, to krotko mowiac smiech na sali - jest to raczej uzupelnienie skladu niz wzmocnienie. Z polakow: Chrzanowski uciekl do Rzeszowa, Czerwinski tez narazie nie kwapi sie podpisywac kontraktu z RKM, a reszta to typowi sredniacy, ale na 1 lige, niz wiecej. Takze w takich barazach Rybnik duzo nie zdziala, wiec takie rozwiazanie jest wedlug mnie malo prawdopodobne, gdyz po co pchac sie na sile do extraligi, skoro sa nikle szanse na jej utrzymanie dluzej niz jeden rok.

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#1402 Postautor: boxing » 29 stycznia 2006, o 17:00

Na chwile obecna ROW jest murowanym kandydatem do 8 miejsca. Ale czy w konfrontacji z trzecim zespolem 1 ligi bedzie bez szans? Obecny sklad Rybnika nie robi wrazenia, ale zostaly im 2 dni. TEORETYCZNIE mozemy sobie wyobrazic taka kadre rybniczan:

Zagar
Lindbaek
Wiltshire
Czerwinski
Szombierski
Powaznyj
Smolinski
Gafurow

Druchniak
Pawlaszczyk
M.Jablonski

Nie wiem, czy zdaza, nie wiem, czy maja na to kase - ale TEORETYCZNIE jeszcze moga sie wzmocnic: na e-lige niewiele to pomoze, ale w konfrontacji barazowej z pierwszoligowcem - byliby bardzo trudnym przeciwnikiem.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
jas
Senior
Kontakt:

#1403 Postautor: jas » 29 stycznia 2006, o 17:08

jezeli 8ma druzyna eligi pojedzie w barazu z 3cia z 1szej ligi to Rybnik i tak jest do przodu. jako murowany kandydat do ostaniego miejsca w elidze maja juz zalatwione miejsce w barazu o elige 2007. starujac w 1szej lidze musieliby zajac 3cie miejsce, aby w tym barazu pojechac. czy daliby rade z tym skladem? smiem watpic
Srodmiescie zawsze z MOTOREM!!!

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#1405 Postautor: boxing » 29 stycznia 2006, o 17:29

Jak pisalem post - to jeszcze nie podpisal, ale faktycznie, jest juz info na SF - wykreslamy Slowenca z "teoretycznego" skladu Rybnika. Tym samym drugi niechetny polskiej lidze (po Louisie) zawodnik jednak dal sie skusic :D

Awatar użytkownika
neo
Kontakt:

#1406 Postautor: neo » 29 stycznia 2006, o 18:13

ej a kiedy będzie wiadomo ile awansuje a ile spadnie ???
a tak wogóle to przypomina mi się wypowiedź jednego górala z zakopanego w faktach dotyczaca zainstalowania góralom kas fiskalnych :
"....ten co to wymyślił to chyba dupom myśloł a nie głowom...."---odnośnie decyszji GKSŻ mam takie samo zdanie......... 8)
- 30 C Rosjanie zamykają okna w łazienkach...

Snys
Zawodowiec

#1407 Postautor: Snys » 29 stycznia 2006, o 18:14

neo pisze:ej a kiedy będzie wiadomo ile awansuje a ile spadnie ???
8)

po sezonie ? GKSÅ» juz mnie niczym nie zaskoczy...

ogis1

#1408 Postautor: ogis1 » 29 stycznia 2006, o 20:34

boxing pisze:Na chwile obecna ROW jest murowanym kandydatem do 8 miejsca. Ale czy w konfrontacji z trzecim zespolem 1 ligi bedzie bez szans? Obecny sklad Rybnika nie robi wrazenia, ale zostaly im 2 dni. TEORETYCZNIE mozemy sobie wyobrazic taka kadre rybniczan:

Zagar
Lindbaek
Wiltshire
Czerwinski
Szombierski
Powaznyj
Smolinski
Gafurow

Druchniak
Pawlaszczyk
M.Jablonski

Wiltshire powrócił do jazdy ale tylko na antypodach. Zrezygnował (jak narazie) z ofert kilku klubów w Polsce. Ale nic nie jest przesądzone.
Nawet jeśli uda im się go zakontraktować to i tak siła uderzenia jest chyba za słaba na E-ligę. Co do baraży, to po objeżdżeniu z najlepszymi i oczywiście odpowiednią gratyfikacją finansową zawodnicy rybniccy (o ile po tylu porażkach nie stracą jeszcze chęci do jazdy) mogą być górą.

Pozdrawiam

Snys
Zawodowiec

#1409 Postautor: Snys » 30 stycznia 2006, o 18:50

fragment najnowszego regulaminu

Art. 757
Po zakończeniu rozgrywek o DMP, drużyna sklasyfikowana na ósmym miejscu zostanie zdegradowana do DM I Ligi w następnym sezonie. Jej miejsce w DMP w następnym sezonie zajmie drużyna sklasyfikowana na pierwszym miejscu w DM I Ligi. Drużyna, która zajęła siódme miejsce w DMP rozegra dwa mecze barażowe z drużyną DM I Ligi sklasyfikowaną na drugim miejscu. Gospodarzem pierwszego meczu barażowego jest drużyna DM I Ligi. Przy równości sumy punktów meczowych i biegowych z dwóch meczów barażowych, o zwycięstwie w barażu zadecyduje bieg dodatkowy, rozegrany po drugim meczu barażowym, w którym weźmie udział po jednym zawodniku z każdej drużyny. Zwycięzca barażu uzupełni skład Ekstraligi w następnym sezonie, pokonany - I ligi.
W przypadku, jeżeli do 31 lipca 2006 r. Polski Związek Motorowy utworzy żużlową ekstraligę zawodową w rozumieniu ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o sporcie kwalifikowanym, decyzje dotyczące liczebności tej ligi w sezonie 2007 oraz sposobu degradacji i awansu do ekstraligi
podejmie ZG PZM
.

Tak jak mozna było sie spodziewać, jak bedzie liga zawodowa dopiero wtedy beda kombinować..... :evil:

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#1410 Postautor: bkapusta » 30 stycznia 2006, o 20:28

M.Jablonski w Gnieznie.
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#1411 Postautor: boxing » 30 stycznia 2006, o 20:36

Tym sposobem Gniezno ma bardzo mocny sklad juniorski - Mirek Jablonski, Sebastian Alden, Adrian Gomolski. Za to z seniorami u nich slabiutko.

Awatar użytkownika
dilucio
Senior

#1412 Postautor: dilucio » 30 stycznia 2006, o 21:47

Młodziezowy Indywidualny Mistrz Czech niejaki Martin Malek wzmocnil zespol z Krosna :wink:

http://sportowefakty.pl/index.php?dysc_ ... _id=103341

Awatar użytkownika
neo
Kontakt:

#1413 Postautor: neo » 30 stycznia 2006, o 23:04

Snys pisze:fragment najnowszego regulaminu

Art. 757
Po zakończeniu rozgrywek o DMP, drużyna sklasyfikowana na ósmym miejscu zostanie zdegradowana do DM I Ligi w następnym sezonie. Jej miejsce w DMP w następnym sezonie zajmie drużyna sklasyfikowana na pierwszym miejscu w DM I Ligi. Drużyna, która zajęła siódme miejsce w DMP rozegra dwa mecze barażowe z drużyną DM I Ligi sklasyfikowaną na drugim miejscu. Gospodarzem pierwszego meczu barażowego jest drużyna DM I Ligi. Przy równości sumy punktów meczowych i biegowych z dwóch meczów barażowych, o zwycięstwie w barażu zadecyduje bieg dodatkowy, rozegrany po drugim meczu barażowym, w którym weźmie udział po jednym zawodniku z każdej drużyny. Zwycięzca barażu uzupełni skład Ekstraligi w następnym sezonie, pokonany - I ligi.
W przypadku, jeżeli do 31 lipca 2006 r. Polski Związek Motorowy utworzy żużlową ekstraligę zawodową w rozumieniu ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o sporcie kwalifikowanym, decyzje dotyczące liczebności tej ligi w sezonie 2007 oraz sposobu degradacji i awansu do ekstraligi
podejmie ZG PZM
.

Tak jak mozna było sie spodziewać, jak bedzie liga zawodowa dopiero wtedy beda kombinować..... :evil:

zasmuciłeś mnie !!!! liczyłem że trzecie miejsce też będzie jakoś premiowane a tu figa. Mimo wszystko wierzę w nasz zespól że damy radę!!! nie mniej boję się trochę o rywalizację z ZG i Ostrowem...
- 30 C Rosjanie zamykają okna w łazienkach...

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#1415 Postautor: Talib » 31 stycznia 2006, o 11:32

Mam takie pytanie, może ktoś wie, bo mi to chyba umknęło. I liga w sezonie 2005: Zielona Góra, Ostrów, Gorzów, Grudziądz, Lublin, Krosno, Gniezno i kto ósmy?

Speedway-Mati
Zawodowiec

#1416 Postautor: Speedway-Mati » 31 stycznia 2006, o 11:58

Talib pisze:Mam takie pytanie, może ktoś wie, bo mi to chyba umknęło. I liga w sezonie 2005: Zielona Góra, Ostrów, Gorzów, Grudziądz, Lublin, Krosno, Gniezno i kto ósmy?

Zielonej Góry nie było w I lidze 2005 bo była w Ekstralidze, tażke Gniezna nie było ponieważ rywalizowało ono w II lidze. Oprzucz wyżej wymienionych w I lidze 2005 stratował Rzeszów i Opole a także Rybnik.
Obrazek

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1417 Postautor: Gelo » 31 stycznia 2006, o 12:08

Talib pisze:Mam takie pytanie, może ktoś wie, bo mi to chyba umknęło. I liga w sezonie 2005: Zielona Góra, Ostrów, Gorzów, Grudziądz, Lublin, Krosno, Gniezno i kto ósmy?

Chyba chodziło o sezon 2006 - mozliwości jest kilka: 1. pojedzie 7 zespołów, 2. pojedzie Opole/Ukraina Równe albo jakiś królik z kapelusza, 3. mało prawdopodobne - pojedzie Wybrzeże.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#1418 Postautor: $korzen$ » 31 stycznia 2006, o 18:41

Jedyne realne wyjscie to pierwszy wariant wymieniony przez Gela. Jedynym zespolem ktory nawiazal by walke z Krosnem to zespol z Opola, pod warunkiem ze podpisze z nimi Stojanowski i wzmocnia sie obco przynajmniej na poziomie Gjedde.

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#1419 Postautor: kilar » 31 stycznia 2006, o 20:09

W wypowiedzi M. Jablonskiego (na sportowychfaktach.pl) baaaaaardzo zaciekawilo mnie ostatnie zdanie : " Uważam jednak, że pierwszą czwórkę na koniec rundy zasadniczej powinniśmy mieć na pewno!"

:shock: Mlodziencza fantazja :?

sledzio

#1420 Postautor: sledzio » 1 lutego 2006, o 01:06

kilar pisze:W wypowiedzi M. Jablonskiego (na sportowychfaktach.pl) baaaaaardzo zaciekawilo mnie ostatnie zdanie : " Uważam jednak, że pierwszą czwórkę na koniec rundy zasadniczej powinniśmy mieć na pewno!"

A jak mówił poważnie ? :)

Awatar użytkownika
Portek
Senior

#1421 Postautor: Portek » 1 lutego 2006, o 02:14

kilar pisze:W wypowiedzi M. Jablonskiego (na sportowychfaktach.pl) baaaaaardzo zaciekawilo mnie ostatnie zdanie : " Uważam jednak, że pierwszą czwórkę na koniec rundy zasadniczej powinniśmy mieć na pewno!"

Start niech mysli o utrzymaniu...Bądzmy szczerzy...oprocz juniorow to niczym nie moga sie poszczycić. Krosna nie skreslajmy, mają specyficzny tor na ktorym moga byc bardzo grozni...jezeli beda wygrywac u siebie...utrzymanie moze stac sie faktem.

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#1422 Postautor: Talib » 1 lutego 2006, o 02:15

Gelo pisze:

Chyba chodziło o sezon 2006 - mozliwości jest kilka: 1. pojedzie 7 zespołów, 2. pojedzie Opole/Ukraina Równe albo jakiś królik z kapelusza, 3. mało prawdopodobne - pojedzie Wybrzeże.

Dzięki za sprostowanie :wink: .
Pozwolę sobie uzupełnić, aczkolwiek się zgadzam:

1. 7-zespołowa I liga, bo nikomu z GKSŻ nie wpadnie do pustego łba żeby się tym zająć...

2a. Opole, bo o zagranicznych można zapomnieć (w sezonie, w którym Lwów debiutował w II lidze, nie mógł zdaje się awansować wyżej niezależnie od wyników, albo coś pomyliłem).

2b. No właśnie, królik z kapelusza! Podobnie jak Rybnik w e-lidze. Jak dla mnie to tylko Poznań, bo reszta ma "stadiony", na których bida z nędzą cienko przędzą i skład w sumie też w miarę.

3. Dobrze będzie, jeśli Wybrzeże w ogóle pojedzie...

PS.

Speedway-Mati

Oprzucz tego, że się czepiasz to Cię lubię... :D

Danio

#1423 Postautor: Danio » 1 lutego 2006, o 09:13

Jeżeli Gdańsk pozbiera się i dogadają się na Wybrzeżu to jeszcze mogą całkiem ciekawy skład zmontować z wypożyczeń:
1.T. Piszcz- kiedyś już jeździł, zna dobrze tor
2. M. Franków- miałby znacznie blizej do Gdańska :D
3. K. Jabłoński- zadeklarował się że jak tylko wyjaśni się sprawa w Gdańsku to podpisuje tam choćby nawet w II lidze :!:
4. P. Dym
5. Z. Suchecki- kandydat Dzikowskiego
6. G. Kłopot
Do tego niech podpisze Ch.Gjedde i juniorków wypożyczą np. z Leszna i szkolą swoich i mają szansę powalczyć o środek tabeli a napewno nie będą murowanym faworytem do spadku!
W przypadku gdyby Gdańsk rozpoczął od II ligi uważam że powinna jakaś drużyna zająć wolne miejsce np. Opole :?:

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1424 Postautor: Gelo » 1 lutego 2006, o 14:08

Do tego niech podpisze Ch.Gjedde i juniorków wypożyczą np. z Leszna i szkolą swoich i mają szansę powalczyć o środek tabeli a napewno nie będą murowanym faworytem do spadku!

Tak jak to robiÄ… skutecznie od lat ;)

Chris C.

#1425 Postautor: Chris C. » 2 lutego 2006, o 08:50

"Młodzieńcza fantazja"(kilar)"oprócz juniorów to niczym nie mogą się
poszczycić"(portek)...panowie o co wam chodzi???
Chyba że wasz skład rzuca wszystkich na kolana ???
Świst ,Rempała itd.moim zdaniem pewniak do wejścia do extraligi...
hhhaaaa...haaaaaa...haaaaaaaa....haaaaaa....hahaaaaaaaa :D :D :D