Nasi rywale w sezonie 2006
- WojtekF
- Szkółkowicz
Paradoksalnie drużyna rybnicka decydując się na jazdę w ekstralidze ma najmniej do stracenia, gdyż:
1) Nie mamy pewności czy rozszerzą ekstraligę od sezonu 2007 (raczej tak), ale jeśli nie to drużyna która zajmie 8 m-ce spada automatycznie. Natomiast drużyny z Ostrowa i Zielonej Góry nie posiadają w swoich składach jeźdźców z GP więc o ile do tych drużyn nie doszedłby np. Chrzanowski, bardzo ciężko będzie im zająć 7 pozycję. Jeśli natomiast rozszerzą e-ligę to nie wiemy jakie będą zasady przyznawania awansów i spadków, gdyż może być tak że 8 drużyna e-ligi będzie walczyła z 3-cią drużyną 1 ligi a może być tak, że 8-ma drużyna e-ligi automatycznie spada. Reasumując, znacznie łatwiej ostrowianom i zielonogórzanom będzie się znaleźć w e-lidze 2007 (zwłaszcza powiększonej), jesli w sezonie 2006 wystartują w 1 lidze.
2) Drużynie rybnickiej i tak będzie trudno awansować do e-ligi, chyba że e-ligę powiększą a 3 druzyna z 1 ligi będzie do niej bezpośrednio awansowała, to w przypadku braku ZG lub Ostrowa w 1 lidze, rybniczanie mają na zajęcie 3 m-ca w 1 lidze szanse, choć i to nie jest powiedziane.
1) Nie mamy pewności czy rozszerzą ekstraligę od sezonu 2007 (raczej tak), ale jeśli nie to drużyna która zajmie 8 m-ce spada automatycznie. Natomiast drużyny z Ostrowa i Zielonej Góry nie posiadają w swoich składach jeźdźców z GP więc o ile do tych drużyn nie doszedłby np. Chrzanowski, bardzo ciężko będzie im zająć 7 pozycję. Jeśli natomiast rozszerzą e-ligę to nie wiemy jakie będą zasady przyznawania awansów i spadków, gdyż może być tak że 8 drużyna e-ligi będzie walczyła z 3-cią drużyną 1 ligi a może być tak, że 8-ma drużyna e-ligi automatycznie spada. Reasumując, znacznie łatwiej ostrowianom i zielonogórzanom będzie się znaleźć w e-lidze 2007 (zwłaszcza powiększonej), jesli w sezonie 2006 wystartują w 1 lidze.
2) Drużynie rybnickiej i tak będzie trudno awansować do e-ligi, chyba że e-ligę powiększą a 3 druzyna z 1 ligi będzie do niej bezpośrednio awansowała, to w przypadku braku ZG lub Ostrowa w 1 lidze, rybniczanie mają na zajęcie 3 m-ca w 1 lidze szanse, choć i to nie jest powiedziane.
Pozdrawiam wszystkich!!!!
Jest super!!!
Wojtek Fan Falubazu!!!
Jest super!!!
Wojtek Fan Falubazu!!!
Fakt faktem, że Rybnik ma skład słaby nawet jak na I lige. Awans im nie grozi - kuchenne drzwi jakie sie otwierają są dla nich jedyną szansą na Ekstraligę. A potem - niech sie pali niech sie wali. Szołtysek chyba kalkuluje że odjedzie sezon a potem i tak powiększą ligę i Rybnik się jakoś utrzyma. Dla mnie to troche bez sensu- z obecnym skladem mogą niee zdobyć żadnego punktu. Po raz pierwszy trzymam kciuki za Falubaz - tylko dlatego że nie bedziemy musieli znosić ich kibiców na forach no i nam będzie łatwiej o awans.
Gelo pisze:Fakt faktem, że Rybnik ma skład słaby nawet jak na I lige. Awans im nie grozi - kuchenne drzwi jakie sie otwierają są dla nich jedyną szansą na Ekstraligę. A potem - niech sie pali niech sie wali. Szołtysek chyba kalkuluje że odjedzie sezon a potem i tak powiększą ligę i Rybnik się jakoś utrzyma. Dla mnie to troche bez sensu- z obecnym skladem mogą niee zdobyć żadnego punktu. Po raz pierwszy trzymam kciuki za Falubaz - tylko dlatego że nie bedziemy musieli znosić ich kibiców na forach no i nam będzie łatwiej o awans.
Dlaczego w razie rozszerzenia ekstraligi Rybnik ma się utrzymać na zasadzie "jakoś tam będzie"? Popatrzmy na ewentualną tabelę I ligi po seoznie 2006.
1. Zielonka,
2. Ostrów,
3. Lublin
4. GrudziÄ…dz,
5. Gorzów, itd.
To co, kto będzie miał większe szanse w barażu pt. Rybnik - Lublin? Ja bym się raczej nie podjął ryzyka obstawiania takiego zakładu...
A co do Zielonki w e-lidze: oby nie, bo co z naszymi "grzybkami" Wojtek
Gawrzyk pisze:Zasada jakoś tam będzie polega na tym, że:
- z eligi nikt w sezonie 2006 nie spada;
- w sezonie 2007 w elidze pojadą zespoły, które spełnią warunki licencyjne. Zresztą, Szołtysek wie co robi. Sam decyduje o swym losie, wszak jako jedyny z gremium GKSŻ jest nadal prezesem klubu. Krzywdy nie da sobie zrobic...
To wiedzą wszyscy (Rybnik prawie spełnia warunki licencyjne), bo akurat dmuchane bandy to problem najmniejszy z możliwych. Ja tylko chciałem pokazać, że Szołtysek nie ryzykuje nic, na dodatek jak znam życie to Chrzanka w przypadku "awansu" przytuli właśnie Rybnik, niestety na pewno nie Lublin, nie ta kasa i jakby co nie ten wynik w barażach. A szkoda.
Gelo pisze:jak znam życie to Chrzanka w przypadku "awansu" przytuli właśnie Rybnik, niestety na pewno nie Lublin, nie ta kasa i jakby co nie ten wynik w barażach. A szkoda.
Czyli jak rozumiem Rybnik ma wiecej pieniędzy od nas...
Ja mysle, ze chodzi o to, ze Chrzanek powiedzial 'tylko ekstraliga'. Nie wiem ile bysmy musieli dac $$$ zeby go przekonac... I czy ogolnie taka kwota istnieje
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
bkapusta pisze:Gelo pisze:jak znam życie to Chrzanka w przypadku "awansu" przytuli właśnie Rybnik, niestety na pewno nie Lublin, nie ta kasa i jakby co nie ten wynik w barażach. A szkoda.
Czyli jak rozumiem Rybnik ma wiecej pieniędzy od nas...
Ja mysle, ze chodzi o to, ze Chrzanek powiedzial 'tylko ekstraliga'. Nie wiem ile bysmy musieli dac $$$ zeby go przekonac... I czy ogolnie taka kwota istnieje
Do mnie takie argumenty jak "tylko ekstraliga" nie przemawiająza bardzo - żuzlowcy mają to w głębokim poważaniu - Chrzanek już raz jezdził w I lidze i korona mu z z głowy nie spadła. Myslę, że będzie miał propozycje z Ekstraligi ale akurat do Rybnika raczej nie pojdzie. Rkm nie ma pieniedzy na utrzymanie Czerwińskiego, nie ma na klasowych obcokrajowców, a ma podpisać z Chrzanowskim? Mało to prawdpodobne.
Myśle że Chrzanek trafi do Rzeszowa
albo Torunia. Wszyscy pozostali mają dopięte mocne składy. W dodatku nie od dziś wiadomo że józki już są z nim "po słowie", a i skład oparty tylko na dwóch klasowych zawodniakach nie gwarantuje dobrego miejsca w lidze. Pamiętam np. jak Gdańsk spadł z Eligi (chyba w 2000) mając w składzie Rickardssona, Ułamka, Cegielskiego.
Ostrów NIE, Zielona Góra się waha
Coraz głośniej wszyscy zastanawiają się jaka drużyna mogłaby zastąpić Lotos Gdańsk w ekstralidze. Na dzień dzisiejszy jasne jest stanowisko działaczy z Ostrowa, którzy nie zamierzają wystartować w najwyższej klasie rozgrywkowej.
Jak mówi sam prezes ostrowskiego klubu na wszystko jest już za późno- „Stanowisko klubu z Ostrowa jest jasne. MieliÅ›my jeździć w pierwszej lidze, wiÄ™c bÄ™dziemy w niej jeździli. Teraz jest za późno na zmiany, bo jakie mamy szanse w meczu z zespoÅ‚ami, które zakontraktowaÅ‚y sobie zawodników z Grand Prix? BylibyÅ›my drużynÄ… "na dokÅ‚adkÄ™", "chÅ‚opcami do bicia". Taka sytuacja mnie nie interesuje.”- komentuje całą sprawÄ™ Jan Åyczywek. CiÄ…gle natomiast nie znane jest stanowisko zielonogórskiego klubu. Prezes Robert Dowhan uważa, iż ekstraliga powinna liczyć dziesięć zespołów. Na takÄ… opcjÄ™ skÅ‚onny byÅ‚by siÄ™ zgodzić Jan Åyczywek. Gdyby jednak tak siÄ™ nie staÅ‚o ZKÅ» zamierza pierw porozmawiać z wÅ‚adzami GKSÅ»- u o możliwoÅ›ci uczciwej walki z silniejszymi drużynami. Jednak wszystko wskazuje na to, iż zarówno Ostrów jak i Zielona Góra odmówiÄ… startów w ekstralidze. W takim wypadku zaproszenie dostatnie RKM Rybnik, który jako jedyny spoÅ›ród kandydujÄ…cych zespołów speÅ‚nia wymogi licencyjne. Jednak co z tego, jak obecny skÅ‚ad RKM- u nie nadaje siÄ™ do rywalizacji z najlepszymi ekipami w kraju. Tak wiÄ™c GKSÅ» ma „ciężki orzech” do zgryzienia. Przypomnijmy, iż w piÄ…tek ma zapaść decyzja, która drużyna zastÄ…pi Lotos, natomiast dzieÅ„ później GKSÅ» ma oficjalnie zatwierdzić skÅ‚ad ekstraligi na sezon 2006
http://espeedway.pl/index.php?co=newsy&id=7625

Coraz głośniej wszyscy zastanawiają się jaka drużyna mogłaby zastąpić Lotos Gdańsk w ekstralidze. Na dzień dzisiejszy jasne jest stanowisko działaczy z Ostrowa, którzy nie zamierzają wystartować w najwyższej klasie rozgrywkowej.
Jak mówi sam prezes ostrowskiego klubu na wszystko jest już za późno- „Stanowisko klubu z Ostrowa jest jasne. MieliÅ›my jeździć w pierwszej lidze, wiÄ™c bÄ™dziemy w niej jeździli. Teraz jest za późno na zmiany, bo jakie mamy szanse w meczu z zespoÅ‚ami, które zakontraktowaÅ‚y sobie zawodników z Grand Prix? BylibyÅ›my drużynÄ… "na dokÅ‚adkÄ™", "chÅ‚opcami do bicia". Taka sytuacja mnie nie interesuje.”- komentuje całą sprawÄ™ Jan Åyczywek. CiÄ…gle natomiast nie znane jest stanowisko zielonogórskiego klubu. Prezes Robert Dowhan uważa, iż ekstraliga powinna liczyć dziesięć zespołów. Na takÄ… opcjÄ™ skÅ‚onny byÅ‚by siÄ™ zgodzić Jan Åyczywek. Gdyby jednak tak siÄ™ nie staÅ‚o ZKÅ» zamierza pierw porozmawiać z wÅ‚adzami GKSÅ»- u o możliwoÅ›ci uczciwej walki z silniejszymi drużynami. Jednak wszystko wskazuje na to, iż zarówno Ostrów jak i Zielona Góra odmówiÄ… startów w ekstralidze. W takim wypadku zaproszenie dostatnie RKM Rybnik, który jako jedyny spoÅ›ród kandydujÄ…cych zespołów speÅ‚nia wymogi licencyjne. Jednak co z tego, jak obecny skÅ‚ad RKM- u nie nadaje siÄ™ do rywalizacji z najlepszymi ekipami w kraju. Tak wiÄ™c GKSÅ» ma „ciężki orzech” do zgryzienia. Przypomnijmy, iż w piÄ…tek ma zapaść decyzja, która drużyna zastÄ…pi Lotos, natomiast dzieÅ„ później GKSÅ» ma oficjalnie zatwierdzić skÅ‚ad ekstraligi na sezon 2006
http://espeedway.pl/index.php?co=newsy&id=7625
Dowhan już wcześniej wyrażał zainteresowanie e-ligą i myśle że zaproszenie przyjmie ostatecznie nawet jak przyjdzie im odjechać baraż z III drużyną I-ligi to i tak e-liga zostanie w Z-G a e-liga to zamożniejsi sponsorzy, szansa na przebudowę stadionu itd...
natomiast 10 drużyn w e-lidze to pomysł z kosmosu bo w pierwszej lidze zostałoby cztery drużyny bo w start Gdańska nie bardzo wierzę i trzeba byłoby połączyć I i II ligę totalne zamieszanie
natomiast 10 drużyn w e-lidze to pomysł z kosmosu bo w pierwszej lidze zostałoby cztery drużyny bo w start Gdańska nie bardzo wierzę i trzeba byłoby połączyć I i II ligę totalne zamieszanie
Kod: Zaznacz cały
Marek Cieślewicz, Tobias Busch i Krzysztof Pecyna to nowi zawodnicy Startu Gniezno.
za przegladzuzlowy.pl
No jak dla mnie Krsono jest stracone...
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
http://www.przegladzuzlowy.pl/news_gnie ... 1089885470
Nowi zawodnicy Startu Gniezno. Pecyna nie dołączy więco do Gdańska, tak więc maleją ich szanse na sklecenie przyzwoitego I ligowego składu.
Nowi zawodnicy Startu Gniezno. Pecyna nie dołączy więco do Gdańska, tak więc maleją ich szanse na sklecenie przyzwoitego I ligowego składu.
bkapusta pisze:No jak dla mnie Krsono jest stracone...
Niekoniecznie. Jeśli Gdańsk rozpocznie z II ligi, a w ekstralidze zdecyduje się jeździć (i otrzyma licencję) Rybnik lub Z.Góra, to w I lidze będzie tylko 7 zespołów i nikt nie spadnie.
Inny wariant kożystny dla Krosna to powiększenie ekstraligi i połączenie I i II ligi, ale to jest mniej prawdopodobne.
Odnośnie Gdańska....
Grzegorz Dzikowski, dotychczasowy trener drużyny ma przygotowane kontrakty do podpisania ze Zbigniewem Czerwińskim, Adamem Pietraszką, Grzegorzem Kłopotem, Andym Smithem i Australijczykami Rory Schleinem i Troyem Batchelorem. Na rynku zostało jeszcze kilku zawodników, którzy mogliby wzmocnić zespół.
http://www.sportowefakty.pl/index.php?d ... _id=101890
Grzegorz Dzikowski, dotychczasowy trener drużyny ma przygotowane kontrakty do podpisania ze Zbigniewem Czerwińskim, Adamem Pietraszką, Grzegorzem Kłopotem, Andym Smithem i Australijczykami Rory Schleinem i Troyem Batchelorem. Na rynku zostało jeszcze kilku zawodników, którzy mogliby wzmocnić zespół.
http://www.sportowefakty.pl/index.php?d ... _id=101890
Dowhan już wcześniej zgłaszał chęć,tak więc chyba im się uda,
a z "górnej półki" czyli GP zostało dwóch
http://www.sport.zgora.pl/zuzel/news.ph ... 3_19_38_26
z takim składem nic nie ryzykują, bo baraż z trzecia drużyną I-ligi
wygrajÄ… bez problemu
a z "górnej półki" czyli GP zostało dwóch
http://www.sport.zgora.pl/zuzel/news.ph ... 3_19_38_26
z takim składem nic nie ryzykują, bo baraż z trzecia drużyną I-ligi
wygrajÄ… bez problemu
nieeeeeee, co Wy dajecie?
jesli Zielonka wskoczy do Ekstraligi, to, przy pomyślnych wiatrach i farcie, mamy II miejsce (dopuszczam jednak myśl, że Ostrów wytrzyma finansowo - na papierze wyglądają imponująco...). baraże nie dla nas!
jesli Zielonka wskoczy do Ekstraligi, to, przy pomyślnych wiatrach i farcie, mamy II miejsce (dopuszczam jednak myśl, że Ostrów wytrzyma finansowo - na papierze wyglądają imponująco...). baraże nie dla nas!
Centrum Konferencyjne BENSIP. Miejsce Spotkań.
http://www.bensip.pl
http://www.sport.bensip.pl
Restauracja-Bar. Przyjęcia Okolicznościowe. Transmisje sportowe na żywo.
Szkolenia. Konferencje. Imprezy integracyjne.
Gawrzyk pisze:Czerwinski, Schlein i Batchelor przydali by sie u nas...
Jak to mówią - kasa misiu kasa. Młodzi Australijczycy są goli i weseli. Wybrzeże być może stać, bo mają jeszcze cały budżet na wykorzystanie...
Wiem wiem ale pomarzyc mozna
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,