Żużlowe różności

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
jas
Senior
Kontakt:

#1901 Postautor: jas » 12 stycznia 2006, o 01:42

Drabol wkleil ow teledysk z opisem 2 posty wyzej :roll:
Srodmiescie zawsze z MOTOREM!!!

Awatar użytkownika
Pils
Szkółkowicz

#1902 Postautor: Pils » 12 stycznia 2006, o 09:04

Awatar użytkownika
tajfun

#1903 Postautor: tajfun » 12 stycznia 2006, o 09:48

Dotyczą one Grega Hancocka i Bjarne Pedersena. W przypadku tego ostatniego jest to podwójnie ważne, bowiem nadal nie są przekreślone jego starty w gdańskich barwach

jak nie jest przekreslone... przeciez podpisal w toruniu... znowu wp popisała sie wiedzą :D

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#1904 Postautor: bkapusta » 12 stycznia 2006, o 09:50

tajfun pisze:
Dotyczą one Grega Hancocka i Bjarne Pedersena. W przypadku tego ostatniego jest to podwójnie ważne, bowiem nadal nie są przekreślone jego starty w gdańskich barwach

jak nie jest przekreslone... przeciez podpisal w toruniu... znowu wp popisała sie wiedzą :D

I podpisal tez w Gdansku... wiec wp.pl nie do konca mija sie z prawda.
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
tajfun

#1905 Postautor: tajfun » 12 stycznia 2006, o 10:01

bkapusta pisze:
tajfun pisze:

jak to "też" ... o ile mi wiadomo mozna podpisac tylko jeden kontrakt na sezon?

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#1906 Postautor: bkapusta » 12 stycznia 2006, o 10:11

tajfun pisze:
bkapusta pisze:
tajfun pisze:

jak to "też" ... o ile mi wiadomo mozna podpisac tylko jeden kontrakt na sezon?

Jemu sie udalo dwa, dlatego jest zamieszanie i dlatego nie sa przekreslone jego starty w Gdansku, jednak bardziej prawdopodobne jest, ze go poprosu zdyskfailfikuja na rok.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

Awatar użytkownika
Arkadiusz

#1907 Postautor: Arkadiusz » 12 stycznia 2006, o 10:56

Wedlug mnie nie maja zadnych podstaw do dyskwalifikacji. Podpisal w Gdansku nie zostal kontrakt zgloszony wiec jest nie wazny. Po drugie Gdansk nie dostal w terminie licencji wiec nie wiem o so to cale zamieszanie.

Sytuacja jest chora Gdansk ktory wogole nie ma prawa pokazywac sie w elidze kolejny sezon bedzie sie slizgal i pewnie zostanie dopuszczony co jest ewenementem na skale swiatowa malo tego jestem na 100% przekonany ze uniewaznia kontrakt Pedersena z Toruniem i okaze sie ze ten z Gdanskiem jest jednak wazny.

Coz porabany mamy kraj. Oby moj scenariusz sie nie sprawdzil.

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#1908 Postautor: bkapusta » 12 stycznia 2006, o 11:31

Arkadiusz pisze:Wedlug mnie nie maja zadnych podstaw do dyskwalifikacji. Podpisal w Gdansku nie zostal kontrakt zgloszony wiec jest nie wazny. Po drugie Gdansk nie dostal w terminie licencji wiec nie wiem o so to cale zamieszanie.

Sytuacja jest chora Gdansk ktory wogole nie ma prawa pokazywac sie w elidze kolejny sezon bedzie sie slizgal i pewnie zostanie dopuszczony co jest ewenementem na skale swiatowa malo tego jestem na 100% przekonany ze uniewaznia kontrakt Pedersena z Toruniem i okaze sie ze ten z Gdanskiem jest jednak wazny.

Coz porabany mamy kraj. Oby moj scenariusz sie nie sprawdzil.

To czy maja podstawy/prawo nie ma nic do rzeczy w przypadku GKSZ ;-)
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

Awatar użytkownika
tajfun

#1909 Postautor: tajfun » 12 stycznia 2006, o 11:39

dziwne... nie jednak w polskim żużlu...

jesli Gdańsk nie zostatnie dopuszczony do rozgrywek w elidze to napewno wskoczy jakas druzyna z pierwszej ligi... zielonka czy ostrow..
w tygodniku czytalem ze istnieje mozliwosc barażu pod koniec marca miedzy zielonką a ostrowem o miejsce w elidze... ubył by nam jeden mocny rywal...

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#1910 Postautor: bkapusta » 12 stycznia 2006, o 11:41

Problem w tym ze GKSZ widziw e-lidze Ostrow - natomiast Ostrow sie tam wybiera dopiero w 2007. Z drugiej strony GKSZ niebardzo sobie wyobraza w e-lidze Zielonke - ta natomiast gotowa tam wskoczyc, za kazda cene bo jak wszyscy wiemy mistrzostwo Polski im sie nalezy - sa zi best i juz!
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

Awatar użytkownika
tajfun

#1911 Postautor: tajfun » 12 stycznia 2006, o 11:46

no wlasnie... jakiś spisek całej eligi był zeby zielonka spadła 8)
ale to wszystko pokopane... jesli nawet jedna z tych druzyn bedzie jechala w ekstralidze to nie moze skorzystac z uslug zuzlowcow z GP

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#1912 Postautor: bkapusta » 12 stycznia 2006, o 11:56

tajfun pisze:no wlasnie... jakiś spisek całej eligi był zeby zielonka spadła 8)
ale to wszystko pokopane... jesli nawet jedna z tych druzyn bedzie jechala w ekstralidze to nie moze skorzystac z uslug zuzlowcow z GP

Proste, ze spisek. jakim innym cudem przenajswietszy znalaz by sie w pierwszej lidze razem z druzynami z Litwy [Grudziadz], Bialorusi [Lublin] Ukrainy [Krosno]. ;-)

Swoja droga ciekawe by bylo jakby puscili Zielonke do ekstraligi. Oczywiste jest, ze by wtopli wszystko z wszystkimi. spadek z hukiem lige nizej. Ekstra powiekszone do dziesieciu [Lublin, Ostrow, Gorzow? up ;-)] a pierwsza lige w ktorej zostalo 6 druzyn polaczono by z druga liga. I chcialbym wtedy zobaczyc miny wyznawcow w Falubazie umilowanych ;-) Ojjjj zabloalo by... Jeszcze ich dzieci by sie leczyly z tej traumy. Dlatego nie rozumiem oficjalnego oswiadczenia klubu z ZG, ze jesli ich zaprosza teraz do e-ligi to oni bardzo chetnie... Brak wyobrazni czterowymiarowej czy jak?;-)

Najlepiej dla zuzla bylo by gdyby teraz ani Ostrow ani Zielonka ani nikt inny nie skoczyl za Gdansk lige wyzej. Taki niespodziewany awans zabil by poprostu druzyne ktora by z niego skorzystala - spadek pewny. A to tragedia w obliczu powiekszenia e-ligi. Gdansk i tak juz na krawedzi niech dokonczy swa agonie w e-lidze a pozniej odbudowa w I lidze albo budowa od nowa w II. Kluby e-ligowe jakos wytrzymaja deficytowe mecze z Gdanskiem ;-)
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

Awatar użytkownika
dilucio
Senior

#1914 Postautor: dilucio » 12 stycznia 2006, o 13:10

http://przegladzuzlowy.pl/news_bydgoszc ... 1089885336

moze by i tak w Lublinie zrobić zeby 1 % podatku przeznaczyc na Tż zawsze uzyskane z tego tytulu pieniadze mozna by bylo przeznaczyc na szkolke(jak Bydgoszcz) albo jakies inne cele :D

Awatar użytkownika
prt
Junior
Kontakt:

#1915 Postautor: prt » 12 stycznia 2006, o 13:24

dilucio pisze:http://przegladzuzlowy.pl/news_bydgoszc ... 1089885336

moze by i tak w Lublinie zrobić zeby 1 % podatku przeznaczyc na Tż zawsze uzyskane z tego tytulu pieniadze mozna by bylo przeznaczyc na szkolke(jak Bydgoszcz) albo jakies inne cele :D

więcej na ten temat masz pod linkiem:
viewtopic.php?t=1966&start=175

jest tam też odpowiedź Gawrzyka.

Centrum Konferencyjne BENSIP. Miejsce Spotkań.

http://www.bensip.pl
http://www.sport.bensip.pl

Restauracja-Bar. Przyjęcia Okolicznościowe. Transmisje sportowe na żywo.
Szkolenia. Konferencje. Imprezy integracyjne.

Czarek
Trener

#1916 Postautor: Czarek » 13 stycznia 2006, o 09:44

Można będzie odliczać od podatku karnety i bilety na imprezy sportowe, ale w praktyce nie na żużel gdyż przepis dotyczy "klubów sportowych mających osobowość prawną i licencję sportową, skupiających co najmniej 50 zawodników, w tym 30 juniorów".
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

hayabusarider

#1917 Postautor: hayabusarider » 13 stycznia 2006, o 11:40

Po co TÅ»-owi "Nasz" 1 %???
TÅ» gardzi takimi marnymi groszami.
Czy tak to jest?
Nie wiedziałem że to taki,srający pieniędzmi klub (widać to po zawodnikach którzy podpisali umowy na bieżący sezon)
Lecz zapewne dla szkółki były to jakiś zastrzyk.

Awatar użytkownika
dilucio
Senior

#1918 Postautor: dilucio » 13 stycznia 2006, o 23:47

WyjdÄ… na ulice :D :lol:

Kibice ZKŻ - u Kronopol chcą zorganizować demonstrację pod Urzędem Marszałkowskim i zablokować pobliskie rondo. Planują wymóc tym na Marszałku Województwa, Andrzeju Bocheńskim, zmianę skandalicznej, ich zdaniem, decyzji o zdegradowaniu projektu przebudowy zielonogórskiego stadionu żużlowego, z pierwszego, na trzecie miejsce w kolejce po unijną dotację. Warto dodać, że eksperci projekt modernizacji obiektu przy ulicy Wrocławskiej ocenili na prawie 94 procent, podczas, gdy żarska starówka i biblioteka w Gorzowie, które decyzją Marszałka wyprzedziły stadion, dostały ich zaledwie po siedemdziesiąt kilka! Rozczarowania nie kryją działacze ZKŻ - u, władze miasta, oraz kibice, którzy protestują najgłośniej.

Do końca tygodnia wszystkie szczegóły demonstracji sympatyków Zielonogórskiego Klubu Żużlowego mają zostać ustalone, a więc spodziewać możemy się ich rychłego "wyjścia na ulicę"!

speedway.info.pl

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#1919 Postautor: bkapusta » 14 stycznia 2006, o 10:51

Chciałby zarabiać więcej niż Roman Chromik czy Rafał Szombierski - kontynuuje Szołtysek.

To o Czerwinskim.. srednia 2.288... Najlepszym zawodniku Rybnika [byl tam liderem] a Chromik byl najgorszym seniorem z srednia 1.683...

Rozumiem, ze przedd 2005 mozna im bylo dac taka sama oferte bo czerwinski w elidze nie blyszczal... Jednak okazalo sie, ze chlopak sie rozwija... Byl liderem... Chce na tym zarobic, jego prawo... A rownac go do najgorszego w druzynie to przesada.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

Speedway Fan
Senior

#1920 Postautor: Speedway Fan » 14 stycznia 2006, o 14:09

Z cyklu józki piszą ;)

Koziołki podniecone bo ktos napisal ze Wilku idzie do nich Crying or Very sad Mam nadzieję ze to nieprawda!!
Wilku po tak dobrym sezonie zasługuje na znacznie lepszy klub a przede wszystkim na znacznie lepszych kibiców, bo ci lubelscy (w wiekszosci) to hołota i bydlo nie z tej ziemi (ze wspomne typów pokroju gejlo, hollywood, jacur itp).

Awatar użytkownika
Kaka
Szkółkowicz
Kontakt:

#1921 Postautor: Kaka » 14 stycznia 2006, o 14:11

Mieczysław pisze:Z cyklu józki piszą ;)

Koziołki podniecone bo ktos napisal ze Wilku idzie do nich Crying or Very sad Mam nadzieję ze to nieprawda!!
Wilku po tak dobrym sezonie zasługuje na znacznie lepszy klub a przede wszystkim na znacznie lepszych kibiców, bo ci lubelscy (w wiekszosci) to hołota i bydlo nie z tej ziemi (ze wspomne typów pokroju gejlo, hollywood, jacur itp).

Mógłbyś podać linka lub temat w jakim znajduje się ta wypowiedź.
Z góry dziękuję :)
Obrazek

Speedway Fan
Senior

#1922 Postautor: Speedway Fan » 14 stycznia 2006, o 14:13

Awatar użytkownika
tajfun

#1923 Postautor: tajfun » 14 stycznia 2006, o 14:26

no widzicie.. czegos nowego sie mozna dowiedziec o lubelskich kibicach... ci z żeszofa są tacy kulturalni przeciez, mili, grzeczni...
a swoją drogą autor postu wcale nie ukrywa czegoś co bylo wiadomo od dawna... ze zeszóf to ukraina :D

Awatar użytkownika
Jaga
Junior

#1924 Postautor: Jaga » 14 stycznia 2006, o 14:42

Jak sie nie udzielałem na tym ukraińskim forum to postanowiłem że coś napisze hehe bo ten kolo to przegioł pałe na maxa :P

A banem sie nie martwie hehe ob jak dostane to mi sciagnÄ… ;)

Tak ku pokrzepieniu serc bym coś patriotycznego (anty mojrzeszowskiego napisał) ale nie chce tu dostać bana więc napisze tylko tyle ... Cała Polska "kocha" żeszuf :twisted:

/edit
nie dosc ze usuneli moje posty prawdy to jeszcze dostałem bana :P

Oj prawda w oczy kole nie ma co !!
Obrazek
PROSTACY'05 ~ Ultra Brigade

NSN

baranek
Junior

#1925 Postautor: baranek » 14 stycznia 2006, o 18:00

tylko kto tu jest pała(y) nie z tej ziemi to ja nie powiem, jak chcieli wbić do baru, to taki pijaczek jak ich pogonił to sie wszyscy z pod baru brechtali z nich, a puźniej podchodzili do jakiegoś mikrofonu( nie wiem czy to był do nagrywania głosu do jakiejś transmisji, bo czy wogule taka była z tego meczu) i darli mordy i ten sam "degustator browaru" pogonił frajerów. Ale wyglądali po prostu "super", obaj pingle, włoski na żelik, spodnie ala pedałki i te szmaty z jakimś ptakiem co ma niby robić za logo. Ja taki typ frajera widze raz na pół roku w Lublinie, a wystarczy że przyjedzie cyrk z józkolandu i widze pedałów że mi starczy na 10 lat

edit: chyba troche przeginacie, a Twojego postu to juz nawet sie nie da zrozumiec :roll: