Zaprojektuj koszulkÄ™ i flagÄ™ TÅ» Lublin!!!

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Holly

#51 Postautor: Holly » 10 stycznia 2006, o 23:48

Wogóle to moim zdaniem najelpsze będą koszuliki typu longslave , bo mi sie nie uśmiecha w kwietniu w koszulce na krótki rekaw paradować po stadionie , zreszta na zawodach żużlowych jest zazwczaj chłodno.
A fanclub to koszulki z ubiegłego sezonu to ma zamiar jeszcze nosić ? czy zmienia trendy ?
Ogólnie to koszt zrobienia 1szt koszulki z nadrukiem dwustronnym to :
koszulka = 15-19zł
nadruk = 10-15 zł
to jest ok 30-35 zł za sztuke , ale przy zamówieniu większej ilości np 50szt koszt sie obniży może nawet i do 25zł/szt takze to nie dużo.
Szaliki to koszt 15-18zł za szt przy zamówieniu conajmniej 50szt.
Na flagi w tym sezonie trzeba przeznaczyć ok 2000-2500 zł.

Awatar użytkownika
prt
Junior
Kontakt:

#52 Postautor: prt » 11 stycznia 2006, o 00:20

dorzucÄ™ i swoje 3 grosze:

1. przypuszczam, że właściwym (a może właściwszym będzie lepsze?) tokiem postępowania, będzie najpierw ustalenie w pierwszej lepszej firmie robiącej podobne gadżety warunków nadruku. chodzi o techniczne parametry. to może baaaaardzo pomóc ludziom, którzy projektują ewentualne nadruki.
możliwe, że wiele z tych zaprezentowanych już nie będzie się dało zrobić za kwoty, które tu podajemy i które są dla większości do zaakceptowania.
czyli: najpierw konkrety ze strony "drukarni", potem grzebiemy w adobach i innych a dopiero na końcu pokazujemy prace i dajemy do osądzenia i wybrania.

2. jeżeli chodzi o smycze, kubki, breloczki czy inne drobne gadżety - kiedyś próbowałem wysondować chętnych na forum. niewiele osób wyraziło zainteresowanie - domyślam się więc, że to kiepski interes.

3. stanowczo domagam się, by we wszelkich napisach używać wyłącznie języka polskiego. nikomu do szczęścia nie jest potrzebny "fun club", "hooligans", "fans" i tym podobne. a już na 100% ja takiej koszulki na siebie nie włożę. już chyba bym wolał z Dodą albo ze Stachurskim koszulkę. :lol:
poza tym zwracam uwagę, że marketingowo hasło "Razem wygrywamy, razem przegrywamy" jest złe.
nie wiem, czy w ogóle jest potrzeba aby jakieś wymyślne hasła na takiej koszulce się znajdowały.

dyskusja na pewno się rozwinie i wszystko się pięknie skończy.

Centrum Konferencyjne BENSIP. Miejsce Spotkań.

http://www.bensip.pl
http://www.sport.bensip.pl

Restauracja-Bar. Przyjęcia Okolicznościowe. Transmisje sportowe na żywo.
Szkolenia. Konferencje. Imprezy integracyjne.

Awatar użytkownika
Jaga
Junior

#53 Postautor: Jaga » 11 stycznia 2006, o 00:39

No więc ja wrzuce nie moje 3 gorsze ale 3 projekty :P

1.
Obrazek

2.
Obrazek

3.
Obrazek

I tak ... my sobie zamawialismy takie koszulki i jedna sztuka kosztowała nas 45zł poczatkowo myslalem ze to duzo i pewnie kasa wyrzucona w błoto ale jakie było moje zdziwienie jak dostałem koszulke do łapy !! :shock: No poprostu full wypas i jest ona warta tej ceny naprawde ... zresztą mikas i kilka osob je widziało na zywca a i w innych miastach tez zrobiły furore np w zielonce (ze mnie to chcieli zdzierać ta koszulke hehe) i np z mojrzeszowie bo nawet odgapili takie same :P
Ale jeśli chodzi o godło z przodu koszulki to wewaliłem takie ale można oczywiście coś innego zrobić (tylko że za kolorowe chyba będzie trzeba wiecej zapłacić ale można wykibinować jakiś niewielkie logo z napisem ktore bedzie widniało w okolicach serca) natomiast z tyłu to mozna robić cuda :D A mianowicie nie musi to być ksywa może być co kto chce oczywiście ograniczenie jest takie że jedna linijka u góry i jedna na dole (choć wytargowałem u producenta by kumplowi zrobili jedna u góry a 3 na dole :P ) inna opcja to może być taka że np jest tylko napis na dole lub tylko u góry albo wogole gołoe plecy!!
Wielkość czcionki do napisów jest dopbierana w ten sposób aby żadany napis sie zmiescił i był dobrze widoczny
W sumie z producentem idzie sie naprawde dobrze dogadać i raczej idzi ena ręke kibicom!
Jeśli chodzi o zamówienie to musi być minimum 10 koszulek by móc zrealizować takie zamówienie ale oczywiście nim więcej tym lepiej bo można się i potargować albo o cene albo o wielkość koziołka na klacie ;)
wiadomo nim większy tym lepszy

kolorystyka koszulek np może ulec zmianie ale zrobiłem taką ponieważ mikas pisał aby królowały barwy niebieski-zolty-biały barwy klubu i jestem jak najbardziej za bo koszulka ma klub odzwierciedlać !!

No jeszcze postaram się jais projekcik koszulek czy tez flagi machnąć bo czuje ze mam wene 8)

P.S.
No to licze że za zajęcie 1 miejsca na najlepszy projekcik FC zasponsoruje mi jedną ? ;) :lol:

/edit
Byłbym zapomniał materiał nie jest taki zwykły tylko to jest chyba poliwstyren czy coś takiego nawet bardzo ciepły człowiek sie w nim nie poci mimo wszystko i no porpostu są warte tej ceny ... Tarnów poleca :D
Ostatnio zmieniony 11 stycznia 2006, o 00:50 przez Jaga, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
PROSTACY'05 ~ Ultra Brigade

NSN

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#54 Postautor: mikas » 11 stycznia 2006, o 00:45

Super Holly :D szczególnie to ile trzeba przeznaczyć na flagi mnie rozbawiło :wink: Może byś się zrzucił jak już nie raz obiecywałeś :wink:

Dla porównania kosztów,koszulki polo jakie teraz ma Fan Klub (mamy zamiar je dalej nosić :wink: ) wyniosły nas ok 30zł. Przy czym za czystą koszulkę płaciliśmy 10zł, sami robiliśmy nadruki od początku do końca (projekt, wycinanie z folii za która sami płaciliśmy, wprasowywanie napisów i loga w koszulkę, przy okazji wielkie podziękowania dla GO! który robił to praktycznie sam). Koszulki były robione po kosztach przez osoby z Fan Klubu od początku do końca. Jak wtedy liczyliśmy gdybyśmy zlecili to firmie jedna koszulka wyniosłaby nas grubo ponad 50zł. Zapomnij o koszcie 30-35zł w przypadku kilku elementów które mają na niej występować. Koszty nadruku jednego małego elementu to minimum 5zł większe to ok.10-15zł. Za każdy element płaci się oddzielnie. Po zsumowaniu kosztów koszulki, wszystkich elementow, kosztów produkcji dopiero wychodzi koszt koszulki i o cenie jaką przedstawiłeś możemy raczej zapomnieć. W tych okolicach cenowych (30-40zł) można było rok temu zrobić koszulki z takiego materiału jak ma Krosno czy Gorzów z góra trzema nadrukami. Myślę, tez że właśnie coś w tym stylu trzeba będzie zrobić. Dla zobrazowania dokladniej tutaj macie koszulki Gorzowa. Rok temu płacili za nie 32zł.
Obrazek
Obrazek
Koszulki będą z krótkim rękawem (po pierwsze dodatkowe koszty, po drugie w lecie będzie sie mozna w takich z długim rękawem ugotować)

Prt niestety nie spotkałem się jeszcze z firmą która jest w stanie ocenić koszt koszulki przed otrzymaniem projektu. Wszędzie jest jedna rozmowa: "Przyślijcie projekt a my wycenimy"
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
kaczka

#55 Postautor: kaczka » 11 stycznia 2006, o 00:52

Jinxsior pisze:A ja zaproponuje cos takiego.
Zuzlowiec na tyle moze byc inny(powinien byc :) ) no i koziol jakis taki bardziej orginalny, bo tego perfidnie ukradlem ze sportowych faktowObrazek

Ja bym tu dal jakiegos lubelskiego zawodnika :)

Awatar użytkownika
Jaga
Junior

#56 Postautor: Jaga » 11 stycznia 2006, o 00:55

mikas pisze:Prt niestety nie spotkałem się jeszcze z firmą która jest w stanie ocenić koszt koszulki przed otrzymaniem projektu. Wszędzie jest jedna rozmowa: "Przyślijcie projekt a my wycenimy"

A ja się spotkałem hehe jest to własnie firma z Rybnika która nam robiła koszulki i przez nas sprawdzona już 6 razy :D
Poza tym możecie wskoczyć na ich strone i sami oblukać conieco http://www.regio.pl
Osobiście polecam im wysłać mejla z zapytaniem lub zadzwonić bo odpowiedzieć odpowiedzą i jeśli chodzi o dogadanie to jak pisałem wychodza naprzeciw kibicom ;)
Obrazek

NSN

Holly

#57 Postautor: Holly » 11 stycznia 2006, o 00:56

Mikas , za 15zł zrobie Ci dwa nadurki A4 , jeden z przodu , drugi z tyłu - sitodrukiem.Na A4 chyba spore logo sie zmieści ?
A co do flag to znajdzie sie sponsor który przysponrosuje 70% wydatków. :D

Awatar użytkownika
istred
Trener

#58 Postautor: istred » 11 stycznia 2006, o 01:01

Obrazek

Kiedyś coś takiego udało mi się stworzyć...
Jako, że nie znam się zupełnie na grafice więc projekt zrobiłem w paintcie, więc jakby komuś się chciało zrobić podobny, ale porządnie to byłoby miło :)

Co mi siÄ™ podoba:
1. Układ (po prawej stronie herb miasta, po lewej kozioł (właśnie taki, nie ten z logo klubu) )
2. Hasło "Ponad pół wieku tradycji"
3. Ogólnie kolorystyka, choć tło ktoś mógłby ładnie urozmaicić :wink:
4. Oczywiście koniecznie Motor... w temacie, który odświerzył Mikas, była przez wiele miesięcy dyskusja i zakończyła się ona tym, że umownie wśród kibiców będzie 'Motor', taki też miał być doping... średnio to wyszło, myśle że zrobinie flagi z nazwą Motor coś w tutaj może zmienić.
Ostatnio zmieniony 11 stycznia 2006, o 01:03 przez istred, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Jaga
Junior

#59 Postautor: Jaga » 11 stycznia 2006, o 01:02

Holly pisze:Szaliki to koszt 15-18zł za szt przy zamówieniu conajmniej 50szt.

Tu się mylisz ... my teraz zamawiamy szaliki osiedlowe i za zamówienie złożone z 10 szali płacimy po niecałe 20zł od łeba
Tak że przy 50 sztukach to koszt byłby cos w okolicy 10zł

Holly pisze:Na flagi w tym sezonie trzeba przeznaczyć ok 2000-2500 zł.

No tu Cie musze wysmiać :lol: sory ale za 2 tysiaki to być miał naprawde wielgachną flage a w zasadzie za te pieniądze mielibyście całkiem fajną sektorówke 8)
Koszt flagi 8-10 metrów długości i wysokość ok 1,5 metra to koszt max 600zł no chyba że mówimy o wyzłącanej :P

P.S.
mikas te koszulki krosna i gorzowa niestety mają troszke lipny materiał i sie człowiek w nich poci (wiesz jak czasem jest hehe) i lipa bo one są jednostronne ( w sensie że z jednej jest kolor a z drugiej biała lipa) a ładnie to nie wygląda
Obrazek

NSN

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#60 Postautor: mikas » 11 stycznia 2006, o 01:04

Holly pisze:Mikas , za 15zł zrobie Ci dwa nadurki A4 , jeden z przodu , drugi z tyłu - sitodrukiem.Na A4 chyba spore logo sie zmieści ?
A co do flag to znajdzie sie sponsor który przysponrosuje 70% wydatków. :D

Czy mam rozumieć że podejmujesz sie wykonania tych koszulek?? :wink:

Przyprowadz tego sponsora, myślę że pozostałe 30% jakoś w Fan Klubie uzbieramy.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Holly

#61 Postautor: Holly » 11 stycznia 2006, o 01:10

Tu się mylisz ... my teraz zamawiamy szaliki osiedlowe i za zamówienie złożone z 10 szali płacimy po niecałe 20zł od łeba

Jeżeli zamawiacie 10 szalików = 20zł , to 50 szalików będzie po 15 zł , jeśli umiesz liczyć , żeby szalik kosztował 10zł musisz zamówić 100szt :D

No tu Cie musze wysmiać sory ale za 2 tysiaki to być miał naprawde wielgachną flage a w zasadzie za te pieniądze mielibyście całkiem fajną sektorówke
Koszt flagi 8-10 metrów długości i wysokość ok 1,5 metra to koszt max 600zł no chyba że mówimy o wyzłącanej

i znów sie mylisz , bo ja mówiłem o trzech dużych flagach (1,8m na 10m) koszt to jednej to ok 700zł czyli za 3szt ok 2000.

Czy mam rozumieć że podejmujesz sie wykonania tych koszulek??

ja Ci mówie jakie są ceny , bo sam robiłem koszulkę i zapłaciłem dokładnie 33 zł i nadrki były z dwóch stron.także przy zamówiniu powiedzmy 50szt zapłacisz w granicach 30zł/szt.

Przyprowadz tego sponsora, myślę że pozostałe 30% jakoś w Fan Klubie uzbieramy

podaj numer konta fanklubowego to postaram sie słowa dotrzymać.

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#62 Postautor: mikas » 11 stycznia 2006, o 01:25

Holly pisze:

Przyprowadz tego sponsora, myślę że pozostałe 30% jakoś w Fan Klubie uzbieramy

podaj numer konta fanklubowego to postaram sie słowa dotrzymać.

Po weekendzie sie odezwe. Napisz tylko co ten tajemniczy sponsor chce wzamian.

P.S. Mam nieodparte wrażenie że rozmowy o flagach, szalikach itp. prowadziłem już Holly z Tobą nie jeden raz. Za każdym razem pisałeś lub mówiłeś ile trzeba kasy, jak wszystko zrobić, tylko nigdy nie szły za tym konkretne działania (podobnie jak kiedyś obiecywałeś poprowadzić doping jeśli będzie megafon, nawet specjalnie go dla Ciebie załatwiliśmy wtedy :) ale jakoś na stadionie już nie chciałeś go wziąc w swoje dłonie :wink: ) mam nadzieje że tym razem na słowach sie nie skończy :D
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Jaga
Junior

#63 Postautor: Jaga » 11 stycznia 2006, o 01:45

Holly pisze:

Jeżeli zamawiacie 10 szalików = 20zł , to 50 szalików będzie po 15 zł , jeśli umiesz liczyć , żeby szalik kosztował 10zł musisz zamówić 100szt :D

Ale co umiejetnossc liczenia ma do ceny ? wiadomo że nim wiecej szalików tym taniej ale jesli my w Łodzi zamawiamy 10 szalików po 20 zł a Ty chcesz zamówić 50 szali po 15-18zł no to życze powodzenia
Bo tak na zdrowy rozsadek to nim wiecej to cena idzie w dół
Ale niech Ci będzie :P

Holly pisze:

No tu Cie musze wysmiać sory ale za 2 tysiaki to być miał naprawde wielgachną flage a w zasadzie za te pieniądze mielibyście całkiem fajną sektorówke
Koszt flagi 8-10 metrów długości i wysokość ok 1,5 metra to koszt max 600zł no chyba że mówimy o wyzłącanej

i znów sie mylisz , bo ja mówiłem o trzech dużych flagach (1,8m na 10m) koszt to jednej to ok 700zł czyli za 3szt ok 2000.

Jezeli mowa o 3 flagach to spoko ale taki max to 2tysiaki za 3 naprawde
Sami jestesmy na etapie robienia jednej flagi i wiem jakie sa ceny i nam powiedziano że w 500zł to sie spokojnie zmiescimy

Codo tych szalików to jesli jutro nie zapomne to Ci dowód przedstawie bo teraz lekka niewyroba jest :?
Obrazek

NSN

Koper
Trener
Kontakt:

#64 Postautor: Koper » 11 stycznia 2006, o 08:06

Mikas wkleil wzor koszulki Stali Gorzow a ja wklejam wzory Stali Rzeszow:)
Obrazek
Obrazek

Nie da sie nie zauwazyc podobienstwa do projektow jakie wkleil Jaga tylko ze w barwach naszego klubu.

wiecej wzorow i szczegolow tutaj: http://stal.rzeszow.pl/phpbb/viewtopic. ... sc&start=0

K.A.M.I.L.
Zawodowiec
Kontakt:

#65 Postautor: K.A.M.I.L. » 11 stycznia 2006, o 09:43

Projekt Jagi jest chyba najlepszy jeśli chodzi o koszulki. Tylko zamiast samego TŻ Lublin dodać jeszcze Motor, tak żeby wyszło TŻ Motor Lublin. Jeżeli taka koszulka kosztowałaby 32 zł, napewno znalozłoby się wielu chętnych na jej zakup.

Pozdrawiam
MOTOR LUBLIN

Holly

#66 Postautor: Holly » 11 stycznia 2006, o 10:42

Po weekendzie sie odezwe. Napisz tylko co ten tajemniczy sponsor chce wzamian.

P.S. Mam nieodparte wrażenie że rozmowy o flagach, szalikach itp. prowadziłem już Holly z Tobą nie jeden raz. Za każdym razem pisałeś lub mówiłeś ile trzeba kasy, jak wszystko zrobić, tylko nigdy nie szły za tym konkretne działania (podobnie jak kiedyś obiecywałeś poprowadzić doping jeśli będzie megafon, nawet specjalnie go dla Ciebie załatwiliśmy wtedy ale jakoś na stadionie już nie chciałeś go wziąc w swoje dłonie ) mam nadzieje że tym razem na słowach sie nie skończy

Owy sponsor zadowoli sie uściśnięciem dłoni tak wybitnego konesera speedwaya jak Ty. :D

W tej drugiej kwestii masz sporo racji , teoretycznie mnie stać na takie kwestie ale nie stać mnie jest poświęcać czas na to - niestety.
Jeżeli chcesz sie dowiedzieć więcej to GG.

Co do koszulek , typ koszulek przedstawiony poniżej jest nienajelpszy , nie chodzi o wzór ale o typ tych koszulek , są to koszulki w rodzaju tych co posiada kk czyli piłkarskie poliestorowe , to jest tandeta.
Najefektowniejszymi , schludnymi oraz taki w ktorych można chodzić sobie nacodzień są koszuli bawełniane polo o gram nie mniejszej niż 190.
W takie koszulki najlepiej jest zainwestować.
Kwestai koszulek , szalików czy czapeczek a nawet flag to sprawa banalnie prosta jaki w zrobieniu wzoru , wykonaniu oraz finalizacji ale potrzeba osób kompetentynch i dysponujących sporym czasem.

Awatar użytkownika
Carter#15
Szkółkowicz

#67 Postautor: Carter#15 » 11 stycznia 2006, o 10:57

Jakie wymiary mniej wiecej ma miec flaga?

Awatar użytkownika
Jaga
Junior

#68 Postautor: Jaga » 11 stycznia 2006, o 11:14

Koper pisze:Nie da sie nie zauwazyc podobienstwa do projektow jakie wkleil Jaga tylko ze w barwach naszego klubu.

No z tym że należy zauważyć iż Tarnów wypuścił te koszulki juz przeszło rok temu i w tej firmie to my zapoczątkowaliśmy produkcje koszuleż dla kibiców żuzlowych a mojrzeszowskie psy odgapiły wszystko!!! Zatem że tak powiem mój projekt posiada prawa autorkie chomologacje i wszystko zgodne z prawem a oni ... no krótko mowiac ZŁODZIEJE !!!!!!!!!!!!!

Holly to nie jest taki wypowy śliski poliestyren
Ale rozumie Cie bo początkowo tak samo myslałem ale jest on inaczej jako uszyty/wychatowany czy jak oni to robia i jest całkiem inny niż takie koszulki ktore wypuściło KRosno czy własnie Gorzów
osobiście jak załozyłem a siebie tą koszulke to zmieniłem o nich(poliestyrenie) zdanie o 180stopni bo są całkiem inne niż właśnie te o ktorych mówisz. A wiem bo takie własnie zwykłe poliestyrenowe miałem i nic fajnego.

JEśli chodzi o napis z tyłu to oczywiście każdy może mieć jaki chce nie musi to być TŻ Lublin ... może to być TŻ Motor Lublin (tylko że małymi literami ) a nawet można zrobić napis "Kocham" Żeszuf i też będzie dobrze :lol:

A koszulka nie będzie kosztować tak jak K.A.M.I.L. Mówi tylko no niestety znacznie więcej tzn w okolicy 50 ale wczoraj z mikasem opracowalismy plan jak zrobić żeby wyszło taniej ... tu pozdrowienia dla mojrzeszowa ;)

P.S.
Tak czy siak złodzieje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek

P.S.2
Jeżeli ktoś wie jak ze strony zrobioną we flashu zapisac obrazek na kompie w formacie .jpg lub .gif to niech pisze na PW a wtedy że tak powiem ulepsze moje projekty bo szczerze to lekko brzydkie są bo robione na predce a nie mam fioletowego ( :P ) pojęcia jak to zrobić ażeby te projekty właśnie wyszły tak jak te nasze stare czy tych parszywych phiii józków
Obrazek

NSN

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#69 Postautor: bkapusta » 11 stycznia 2006, o 11:45

Nie no Panowie ale troche powagi chyba nie chcecie ubierac sie w poliester? Zwlaszcza jak sloneczko przygrzeje? Bawelna to podstawa ;-)
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#70 Postautor: luCas » 11 stycznia 2006, o 12:09

bkapusta pisze:Nie no Panowie ale troche powagi chyba nie chcecie ubierac sie w poliester? Zwlaszcza jak sloneczko przygrzeje? Bawelna to podstawa ;-)

hehehe a myslisz, ze koszulki np pilkarskie to z bawelny robia? :wink: Sam ostatnio stalem sie szczesliwym posiadaczem koszulki 100% poliester firmy Umbro i musze potwierdzic ze ma lepsze "wlasciwosci" niz 100% cotton :twisted:
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski

Awatar użytkownika
Jaga
Junior

#71 Postautor: Jaga » 11 stycznia 2006, o 13:22

luCas pisze:
bkapusta pisze:Nie no Panowie ale troche powagi chyba nie chcecie ubierac sie w poliester? Zwlaszcza jak sloneczko przygrzeje? Bawelna to podstawa ;-)

hehehe a myslisz, ze koszulki np pilkarskie to z bawelny robia? :wink: Sam ostatnio stalem sie szczesliwym posiadaczem koszulki 100% poliester firmy Umbro i musze potwierdzic ze ma lepsze "wlasciwosci" niz 100% cotton :twisted:

No wreszcie ktoÅ› siÄ™ ze mnÄ… zgadza :D
no i nie dość że w upalne dni jest przewiewna to wbrew pozorom dobrze wchłania ewentualny pot ... a co najlpesze jak jest chłodno to w niej jest ciepło :)
Hmmm ... może dla testów prześle wam moja koszulke i sami ocenicie ? ;)

/edit
Pod koszulke poliestyrenową zawsze można ubrać tę ulubianą z bawełny 8)
Ostatnio zmieniony 11 stycznia 2006, o 14:35 przez Jaga, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

NSN

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#72 Postautor: bkapusta » 11 stycznia 2006, o 14:27

luCas pisze:

Jasne ze stroje sportowe sa robione z coraz to nowszych sytentykow majacych corazto lepsze parametry.

Jednak jesli chodzi o mnie nie ma to jak bawelna. Przyznaje, ze wysokiej klasy syntetyki maja swoje zalety jednak subiektywna 'przyjemnsoc noszenia' jest dla mnie najwieksza przy bawelnie.

Nie wiem jak widza to inni forumiowicze ale jesli chodzi o mnie koszulke kupil bym tylko bawelniana.
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#73 Postautor: luCas » 11 stycznia 2006, o 15:16

Nie wiem jak widza to inni forumiowicze ale jesli chodzi o mnie koszulke kupil bym tylko bawelniana.

No wlasnie tutaj glownie chodzi o koncepcje koszulki, czy ma ona byc taka do noszenia na "co dzien" czy bardziej chodzi tu o koszulke "okazjonalna"??, cos takiego jak mial klub kibica. Ja osobiscie mam zle doswiadczenia z kupowaniem koszulek bawelnianych na meczach zuzlowych robionych przez firmy zajmujace sie gadzetami, przewaznie sa robione z bawelny o niskiej jakosci i kiepska technnika nadruku. Moim zdaniem te "sztuczne" sa bardziej efektowne i bardziej wytrzymale. Chyba mozna tez pozwolic sobie na wieksze urozmaicenie kolorystyczne niz w przypadku bawelny?
Moze jakas mala ankieta? :D
Ostatnio zmieniony 11 stycznia 2006, o 15:18 przez luCas, łącznie zmieniany 1 raz.
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski

meesha
Trener
Kontakt:

#74 Postautor: meesha » 11 stycznia 2006, o 15:18

Nie ma problemu, można przecież zrobić 50 bawełnianych i 50 sztucznych. Oby tylko byli na nie chętni...
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Jaga
Junior

#75 Postautor: Jaga » 11 stycznia 2006, o 15:23

LuCas ma racje takie bawełniane to zazwyczaj tandeta i takie koszulki poliestyrenowe są o niebo bardziej efektywne i zdecydowanie trwalsze. W praniu sie nic nie spiera więc niema obaw schną naprawde szybko i idzie je doprać niemalze ze wszystkiego (no wyjątek stanowi zywica którą ufajdałem swoją w Zielonce :P )

Holly problem jest bo przejrzałem kilka stron gdzie szale produkują i nigdzie nie ma cenników gdyż każdy producent wysyła cennik na mejla
No ale jakiś czas temu były u nas zamawiane szaliki na http://www.szaliki.com i za 30 szali zostało zapłacone 390zł czyli 13zł na sztuce zatem jak się zamówi te 50 sztuk to cena dobije do tych 10 zł naprawde!!
No ale mysl i zamawiaj jak chcesz 8)

meesha jakbyście zamówili 50 sztuk u tego producenta co my to byście mogli nieźle sie z nim potargować o cene :D to wam moge zagwarantować 8)
Obrazek

NSN