Stadion przy Al.Zygmuntowskich 5

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#1076 Postautor: Cz@rek » 8 stycznia 2006, o 20:33

Monter_77 pisze:Moze troche nie na temat:

http://www.sportowefakty.pl/index.php?d ... s_id=98732

Skoro hale w Kielcach budowac sie bedzie 12 miesiecy, a stadion zostanie ukonczony w okolo 15 miesiecy, a u nas przerobka Globusa na hale trwa juz z 5 lat, to mozna wnosic ze przebudowa stadionu w Lublinie zajmie ponad 6 lat.

A żeby było zabawniej to p. Pruszkowski uważa że wszystko jest zgodne
z harmonogramem :!: :evil:

Awatar użytkownika
Pils
Szkółkowicz

#1077 Postautor: Pils » 8 stycznia 2006, o 21:43

Cz@rek pisze:

Skoro hale w Kielcach budowac sie bedzie 12 miesiecy, a stadion zostanie ukonczony w okolo 15 miesiecy, a u nas przerobka Globusa na hale trwa juz z 5 lat, to mozna wnosic ze przebudowa stadionu w Lublinie zajmie ponad 6 lat.

i nasze dziewczyny z SPR musza rozgrywac swoje mecze pucharowe w ...Chelmie.
Wstyd zeby w Chelmie czy tez Pulawach(nie umniejszajac nic tym miastom) byla lepsza baza niz w stolicy wojewodztwa. :x

Awatar użytkownika
dilucio
Senior

#1078 Postautor: dilucio » 9 stycznia 2006, o 14:22

Pils pisze:
Cz@rek pisze:

Wstyd zeby w Chelmie czy tez Pulawach(nie umniejszajac nic tym miastom) byla lepsza baza niz w stolicy wojewodztwa. :x

nie marudz chlopcze niedlugo beda graly na Globusie :evil: :twisted: :lol: :D

Awatar użytkownika
Pils
Szkółkowicz

#1079 Postautor: Pils » 9 stycznia 2006, o 18:16

dilucio pisze:
Pils pisze:
Cz@rek pisze:

nie marudz chlopcze niedlugo beda graly na Globusie :evil: :twisted: :lol: :D

czasem troche musze :wink:

Koper
Trener
Kontakt:

#1080 Postautor: Koper » 14 stycznia 2006, o 05:58

kdsz pisze:A ja mam nadzieję, że ktoś pomyślał o zwiększeniu strefy bezpieczeństwa, tak by nasz tor otrzymał licencję FIM i by mogły się na nim odbywać zawody międzynarodowe.

speedway.info.pl pisze:Kolejną propozycje budowy nowego stadionu żużlowego przedstawiła tym razem brytyjska firma Helical Bar. Brytyjczycy chcą w Toruniu wybudować najnowocześniejszy obiekt w Polsce, który będzie spełniał wszelkie wymogi FIM i na którym będzie można rozgrywać zawody Grand Prix.

Koszt wybudowania nowego stadionu to około 30 mln. złotych, zaś koszt remontu starego obiektu to blisko 20 mln. Przedstawiciele Helical Bar są w stanie wybudować nowy obiekt bardzo szybko, bo już w dziewięć miesięcy! Firma Helical Bar dodatkowo ma przez 5 lat sponsorować toruński klub.

Jak sie domyslam w Toruniu powstalby stadion bez podgrzewanej murawy ale mimo wszystko zwraca uwage kwestia ze mialby to byc stadion wybudowany za 30 mln zl ktory jest okreslany jako najnowoczesniejszy obiekt w Polsce gdzie mozna byloby rozgrywac zawody GP i jednoczesnie trudno sobie wyobrazic aby nasz obiekt wyremontowany za 37 mln zl nie spelnial wszelkich wymogow FIM.

Czarek
Trener

#1081 Postautor: Czarek » 16 stycznia 2006, o 07:43

http://www.kurier.lublin.pl/modules.php ... &sid=22374

Artykuł o nieszczęsnej kracie na stadionie.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

wojteko
Senior

#1083 Postautor: wojteko » 16 stycznia 2006, o 10:36

to moze ja sobie pozwole.....za Kurier Lubelski

Kod: Zaznacz cały

WIADOMOÅšCI: Zdejmijcie tÄ™ kratÄ™

LUBLIN WŁADZE TRAKTUJĄ KIBICÓW JAK PRZESTĘPCÓW

Od kilkunastu lat lubelscy kibice nie mogą w normalnych warunkach śledzić zmagań sportowych na stadionie miejskim przy Alejach Zygmuntowskich. Powodem jest wysoka na około pięć metrów stalowa krata utrudniająca widoczność.

NarzekajÄ… na niÄ… wszyscy – kibice i dziaÅ‚acze. Postawione rzekomo dla bezpieczeÅ„stwa żelastwo, nie dość, że nie speÅ‚nia swojego zadania, to szpeci obiekt i wystawia Lublin na poÅ›miewisko przed całą sportowÄ… PolskÄ…. – Od trzech lat jestem fanem żużla – mówi Damian Sochar. – Nie jestem z Lublina, ale tu siÄ™ przeniosÅ‚em i pracujÄ™. Powiem szczerze – krata oddzielajÄ…ca trybuny od toru i boiska to skandal.
Wielki pÅ‚ot z grubych prÄ™tów otacza prawie caÅ‚e boisko. Jedyne miejsce, gdzie krata zostaÅ‚a zmniejszona, to trybuna główna z lożą dla VIP-ów, na której czÄ™stymi gośćmi sÄ… także wÅ‚adze miasta – wÅ‚aÅ›ciciele obiektu przy Al. Zygmuntowskich. Im krata nie przeszkadza w oglÄ…daniu zawodów sportowych.
– Skoro w tym miejscu można byÅ‚o jÄ… zdjąć, to może inni kibice też bÄ™dÄ… mogli oglÄ…dać zawody sportowe bez kraty? – mówi Dariusz Bigelmajer, szef Fanklubu TÅ» Lublin. – Ta krata to nieporozumienie. Jedyne co dobrze robi, to skutecznie utrudnia oglÄ…danie zawodów zarówno żużlowych, jak i piÅ‚karskich. ByÅ‚em na wielu stadionach w Polsce i nigdzie czegoÅ› takiego nie widziaÅ‚em.
Bijatyka, jaka wybuchÅ‚a w czasie meczu Motor – Avia w ubiegÅ‚ym roku dobitnie pokazaÅ‚a, że istnienie kraty nie przyczynia siÄ™ w znaczny sposób do poprawy bezpieczeÅ„stwa. W czasie jesiennych zamieszek wandale bez problemu przemieszczali siÄ™ miÄ™dzy sektorami, próbowali brać policjantów „w kleszcze”, a to, co dziaÅ‚o siÄ™ na boisku w ogóle ich nie interesowaÅ‚o.
Niebawem policja ma oceniać sposób zapewniania bezpieczeństwa na lubelskim stadionie. Przyjrzy się także samej kracie otaczającej boisko. KOT, WIT

Awatar użytkownika
wojtas
Junior

#1085 Postautor: wojtas » 16 stycznia 2006, o 10:57

sting126 pisze:Juz wiesz czemu chcialem przeczytac artykul?;) Dzieki Wojtku.

Ach, samouwielbienie... :lol: gdzie Cie kurier dopadl Prezesie?? :lol: :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1086 Postautor: Gelo » 16 stycznia 2006, o 11:00

Żeby bylo skutecznie trzeba akcję ciagnac i podeprzec kibicami. Ci niestety jak zwykle mają dużo do powiedzenia tylko zza klawiatury i to najlepiej ponarzekać, a najlepiej na Pruszkowskiego - nieważne czy na temat czy nie. Mam nadzieje, ze tym razem bedzie inaczej i kibice wezma sprawę w swoje ręce . Inaczej skonczy się jak rok temu - kilka tekstów w próżnię.

Czarek
Trener

#1088 Postautor: Czarek » 16 stycznia 2006, o 11:14

sting126 pisze:
wojtas pisze:
sting126 pisze:Juz wiesz czemu chcialem przeczytac artykul?;) Dzieki Wojtku.

Ach, samouwielbienie... :lol: gdzie Cie kurier dopadl Prezesie?? :lol: :wink:

Telefonicznie mnie dopadl;)

Żeby bylo skutecznie trzeba akcję ciagnac i podeprzec kibicami. Ci niestety jak zwykle mają dużo do powiedzenia tylko zza klawiatury i to najlepiej ponarzekać, a najlepiej na Pruszkowskiego - nieważne czy na temat czy nie. Mam nadzieje, ze tym razem bedzie inaczej i kibice wezma sprawę w swoje ręce . Inaczej skonczy się jak rok temu - kilka tekstów w próżnię.

Może list otwarty kibiców żużla i piłki? Fancluby z pewnością zbiorą sporo podpisów. Można też rzucić na sieć formularze by każdy zebrał parę podpisów - ja gwarantuję kilka.
Potem nagłośnić akcję przez media i może się uda.

Czyli co? Organizujemy manifestacje? Tniemy kraty sami? Czy slemy listy, maile i dzwonimy do Kuriera z poparciem inicjatywy zdjecia krat?

Awatar użytkownika
wojtas
Junior

#1089 Postautor: wojtas » 16 stycznia 2006, o 11:15

Tak na serio z tymi kratami, to zadzwonic do kuriera mozna (Prezes ma kontakty :lol: ) - tylko nie wiem po co :shock: A zeby rozbierac kraty to trzeba miec pozwolenie. Gdyby udalo sie takie zalatwic to mysle ze sie zbierzemy i damy rade w jedno popoludnie. Kto ma wezmie gumowki i damy rade. Wiem ze najprosciej to skladac deklaracje na klawiaturze, ale na mnie mozna liczyc w tej kwestii. Na pewno znajdzie sie jeszcze wielu chetnych.
Obrazek

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#1090 Postautor: luCas » 16 stycznia 2006, o 11:19

Postuluje o zdjecie kraty i jak najszybsze wyslanie jej na stadion rzeszowski, najlepiej przed 1-sza kolejka e-ligi. Wiadomo jacy tam sa kibice i kto wie co moze im do glowy przyjsc, moze beda chcieli Holte po nogach calowac, albo jakies gorsze rzeczy. Dobrym pomyslem bedzie podlaczenie jej pod prad, a wtedy spelni role "elektrycznego pastucha" na nieokrzesanych kibicow Marnych Folii potocznie zwanych "bydłem"
A teraz na powaznie, oczywiscie jestem za zdjeciem tego zelastwa, nie spelnia ono rzadnej roli.
Martwi mnie tylko jedna rzecz, znow jakis niebieski wyjdzie i powie, ze krata ma byc i tyle
:twisted:
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1091 Postautor: Gelo » 16 stycznia 2006, o 11:29

Czyli co? Organizujemy manifestacje? Tniemy kraty sami? Czy slemy listy, maile i dzwonimy do Kuriera z poparciem inicjatywy zdjecia krat?

Tak jest - ten ostatni sposób wydaje sie najsensowniejszy. Można jeszcze wystosować pismo do naszego forumowego kolegi - prezydenta miasta. Myślę, że kto jak kto ale prezes wie jak takie rzeczy się załatwia :wink:

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#1092 Postautor: mikas » 16 stycznia 2006, o 12:11

Hehe nie ma to jak mieć wśród kibiców i na forum dziennikarzy lubelskich gazet, już kolejny artykuł jak na zamówienie naszego forum :D

Gelu wiesz może kiedy policja ma wizytowac stadion i oceniac jego bezpieczeństwo? Może właśnie tego samego dnia zorganizowac na stadionie jakąś manifestacje połączoną ze zbiórką podpisów pod apelem o zdjęcie krat.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1093 Postautor: Gelo » 16 stycznia 2006, o 12:37

mikas pisze:Hehe nie ma to jak mieć wśród kibiców i na forum dziennikarzy lubelskich gazet, już kolejny artykuł jak na zamówienie naszego forum :D

Gelu wiesz może kiedy policja ma wizytowac stadion i oceniac jego bezpieczeństwo? Może właśnie tego samego dnia zorganizowac na stadionie jakąś manifestacje połączoną ze zbiórką podpisów pod apelem o zdjęcie krat.

wszystko jest do sprawdzenia

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#1094 Postautor: Łoptymista » 16 stycznia 2006, o 12:43

mikas pisze:Gelu wiesz może kiedy policja ma wizytowac stadion i oceniac jego bezpieczeństwo? Może właśnie tego samego dnia zorganizowac na stadionie jakąś manifestacje połączoną ze zbiórką podpisów pod apelem o zdjęcie krat.

Lepiej przekonać nadzór budowlany, że krata stanowi zagrożenie dla... Wtedy ich opinia trafi do polciji, która będzie musiała potwierdzić że krata jest be. Policja sama z siebie nie dojdzie do tak rewolucyjnytch wniosków jak zdjęcie kraty.

Awatar użytkownika
wojtas
Junior

#1096 Postautor: wojtas » 16 stycznia 2006, o 14:12

A nie lepiej wyslac, za przykladem Gdanszczan, list otwarty od kibicow?? Kurier moze go opublikowac na swych lamach i cos to moze da. Oczywiscie maila moge im poslac, bo to zaden problem, tylko nie wiem czy wiekszego skutku nie odniesie napisanie listu zbiorowego - od ogolu kibicow.
Obrazek

Awatar użytkownika
tajfun

#1097 Postautor: tajfun » 16 stycznia 2006, o 14:24

ja już wysłałem :)
fajnie ze wkoncu ktos sie tym zainteresował :!:

Czarek
Trener

#1098 Postautor: Czarek » 16 stycznia 2006, o 14:33

wojtas pisze:A nie lepiej wyslac, za przykladem Gdanszczan, list otwarty od kibicow?? Kurier moze go opublikowac na swych lamach i cos to moze da. Oczywiscie maila moge im poslac, bo to zaden problem, tylko nie wiem czy wiekszego skutku nie odniesie napisanie listu zbiorowego - od ogolu kibicow.

Właśnie. List otwarty poparty autorytetem fanclubu :wink: i zbierać tylko podpisy.

Holly

#1099 Postautor: Holly » 16 stycznia 2006, o 14:47

Moim zdaniem to nie masz szans , bo jeżeli mają modernizować obiekt to zapewne nowy stadion nie będzie zawierał elementów okratowania trybun a na dzień dzisiejszy myśle że to nie ma szans - poprostu trzeba będzie przemęczyć sie jeszcze z jeden sezon.