Stadion przy Al.Zygmuntowskich 5
-
Michael
kilar pisze:Te kraty powstaly z mysla o meczach pilkarskich Motoru. Dzieki nim chuligani nie wbiegaja na boisko w czasie spotkania tak jak to bylo w Lubartowie.
Jestem przekonany ze jakby Motor i TZ mieli swoje odrebne stadiony, to tych krat na zuzlu nikt by nie montowal.
Po pierwsze - kibole Motoru i tak mają sposobność wbiegnięcia na boisko np. przy bramie od strony Bystrzycy, ale tego nie czynią, a raz nawet dostali się na pas bezpieczeństwa i doszli nim do sektora Stalowej Woli.
Po drugie - na piłce ochroniarze stoją teraz na torze odwróceni plecami do boiska
Po trzecie - usunięcie krat (oczywiście ich górnej części) opóźniają właśnie takie nieracjonalne argumenty na rzecz ich pozostania.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
- _piotrusss
- Kadrowicz
Czarek pisze:Po pierwsze - kibole Motoru i tak mają sposobność wbiegnięcia na boisko np. przy bramie od strony Bystrzycy
Ale jednak wejście na boisko jest dużo bardziej ograniczone niż jakby krat nie bylo. Gdyby jakiś wbiegł na murawę bezpośrednio z trybuny to pobiegliby za nim inni i nie byloby mozłiwości ich zatrzymania. Male przejscie przy bramie jednak łatwiej zatamować.
Po trzecie - usunięcie krat (oczywiście ich górnej części) opóźniają właśnie takie nieracjonalne argumenty na rzecz ich pozostania.
Nie byłoby najmniejszych dyskusji gdyby nie regularne burdy kibiców motoru.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski
czerwoni bandyci, gdy chcieli zatrzymać uciekinierów ze Wschodniego Berlina wybudowali mur, obstawili budkami strażników i wieżyczkami strzelniczymi.
czy to jest argument za istnieniem muru i strzelaniem do ludzi?
są państwa, w których chuligaństwo na stadionach było podobnym do polskiego problemem a jednak poradzono sobie z nim dużo prościej i taniej:
konsekwencjÄ… w karaniu.
czy to jest argument za istnieniem muru i strzelaniem do ludzi?
są państwa, w których chuligaństwo na stadionach było podobnym do polskiego problemem a jednak poradzono sobie z nim dużo prościej i taniej:
konsekwencjÄ… w karaniu.
Centrum Konferencyjne BENSIP. Miejsce Spotkań.
http://www.bensip.pl
http://www.sport.bensip.pl
Restauracja-Bar. Przyjęcia Okolicznościowe. Transmisje sportowe na żywo.
Szkolenia. Konferencje. Imprezy integracyjne.
Ten caly pomysł z modernizacje stadionu przy al.Zygmuntowskich uwazam za kompletną bzdure i wyrzucenie pieniedzy w błoto.Owszem stadion moze jakos sie tam zmiesci,ale gdzie zaplecze??parkingi??A pojemność naszego nowego stadionu poprostu mnie rozmieszyła.
Jest tyle innych(lepszych)lokalizacji tego przedsiewziecia(np.stary czechow,miejsce po bylej zieleni,jesli sie nie myle nalezy do miasta).
W mysleniu naszych wlodarzy nie widac wiekszej logiki,no ale coz mozna sie juz bylo do tego przyzwyczaic.
Jest tyle innych(lepszych)lokalizacji tego przedsiewziecia(np.stary czechow,miejsce po bylej zieleni,jesli sie nie myle nalezy do miasta).
W mysleniu naszych wlodarzy nie widac wiekszej logiki,no ale coz mozna sie juz bylo do tego przyzwyczaic.
A ja mam taką śmiałą koncepcję:
Po otwarciu odcinka ul. Lubelskiego Lipca'80 (zwanej popularnie "Trasą Zieloną) między rondem tego samego imienia (zwanym popularnie "rondem na Klinie"
) a al. Piłsudskiego można zamknąć Al. Zygmuntowskie przy wlocie w Piłsudskiego dzięki czemu uzyskujemy dodatkową przestrzeń do wykorzystania na parkingi oraz np. park maszyn z całym zapleczem, który mógłby "wyjść" na istniejącą obecnie ulicę
Ot, takiego mam se pomysła
Po otwarciu odcinka ul. Lubelskiego Lipca'80 (zwanej popularnie "Trasą Zieloną) między rondem tego samego imienia (zwanym popularnie "rondem na Klinie"
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
meesha pisze:A ja mam taką śmiałą koncepcję:
Po otwarciu odcinka ul. Lubelskiego Lipca'80 (zwanej popularnie "Trasą Zieloną) między rondem tego samego imienia (zwanym popularnie "rondem na Klinie") a al. Piłsudskiego można zamknąć Al. Zygmuntowskie przy wlocie w Piłsudskiego dzięki czemu uzyskujemy dodatkową przestrzeń do wykorzystania na parkingi oraz np. park maszyn z całym zapleczem, który mógłby "wyjść" na istniejącą obecnie ulicę
![]()
To jest jakies wyjscie,ale na zmiane planow musielibysmy pewnie czekac jakies 5 lat
Dla mnie naj...rozwiazaniem jest budowa stadionu gdzies na obrzezach(najlepiej Czechów-miałbym blisko
PILS pisze:Dla mnie naj...rozwiazaniem jest budowa stadionu gdzies na obrzezach(najlepiej Czechów-miałbym blisko)
Jeśli myślisz o Górkach Czechowskich to jest mały problem - właścicielem tego terenu jest kielecka spółka Echo Investment i z tego co się orientuję nie mają w planie budować tam stadionu
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
meesha pisze:A ja mam taką śmiałą koncepcję:
Po otwarciu odcinka ul. Lubelskiego Lipca'80 (zwanej popularnie "Trasą Zieloną) między rondem tego samego imienia (zwanym popularnie "rondem na Klinie") a al. Piłsudskiego można zamknąć Al. Zygmuntowskie przy wlocie w Piłsudskiego dzięki czemu uzyskujemy dodatkową przestrzeń do wykorzystania na parkingi oraz np. park maszyn z całym zapleczem, który mógłby "wyjść" na istniejącą obecnie ulicę
![]()
popieram w 100% tylko może trzeba komuś zasugerować ten pomysł???
komuś z naszych władz miejskich
No nie do końca.Faktycznie teren wzdłuż Koncertowej należy do miasta.
Teren ten od dawna czeka na inwestora a plan zagospodarowania
przewiduje obiekty sportowe i rekreacyjne.To właśnie ten teren po byłym
MPZ i przyległe parkingi.
Popieram pomysł z lokalizacją tam nowego stadionu co niewykluczałoby
modernizacji starego,choć zdaję sobie sprawę że jednocześnie takie
projekty nie przejdÄ… przez radÄ™ miasta.
PS:Jeśli ECHO dostanie wreście zgodę na swój projekt,to może i oni
coś dorzucą do nowego stadionu (byłby po sąsiedzku).
Teren ten od dawna czeka na inwestora a plan zagospodarowania
przewiduje obiekty sportowe i rekreacyjne.To właśnie ten teren po byłym
MPZ i przyległe parkingi.
Popieram pomysł z lokalizacją tam nowego stadionu co niewykluczałoby
modernizacji starego,choć zdaję sobie sprawę że jednocześnie takie
projekty nie przejdÄ… przez radÄ™ miasta.
PS:Jeśli ECHO dostanie wreście zgodę na swój projekt,to może i oni
coś dorzucą do nowego stadionu (byłby po sąsiedzku).
Prezydent Pruszkowski juz z 10 dni nie goscil na forum, nie odniosl sie do koncepcji budowy calkowicie nowego stadionu, bardziej funkcjonalnego, chociaz zlokalizowanego poza centrum miasta. Pozniej sie okaze, ze wszystko jest juz zaklepane, za pozno na jakiekolwiek zmiany i rusza modernizacja stadionu wg przygotowanego juz projektu. A najczarniejszy scenariusz jest taki, ze koszty okaza sie o 50% wieksze a 50% zamierzen nie uda sie zrealizowac.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!
meesha pisze:PILS pisze:Dla mnie naj...rozwiazaniem jest budowa stadionu gdzies na obrzezach(najlepiej Czechów-miałbym blisko)
Jeśli myślisz o Górkach Czechowskich to jest mały problem - właścicielem tego terenu jest kielecka spółka Echo Investment i z tego co się orientuję nie mają w planie budować tam stadionu
Tak jak napisał Czarek,chodziło mi o tereny po dawnej miejskiej zieleni.
prt pisze:są państwa, w których chuligaństwo na stadionach było podobnym do polskiego problemem a jednak poradzono sobie z nim dużo prościej i taniej:
konsekwencjÄ… w karaniu.
Własnie dziwi mnie to że w takiej anglii wprowadzenie takich przepisów na stadionach to był niemalże pikuś a w Polsce boją się wyłozyć odpowiedzniej ilości kasy na to by utemperować takich szympansów co chasają po stadionach tylko w jednym celu ... by komuś dokopać!!
W kulki tak z tym prawem lecą w Polsce że się w pale nie mieści
A w takiej Angli wyjdziesz za 60cm płotek na stadionie i odrazu Cie zgarnia policja i albo dostajesz zarąbiście wysoki mandacik (w najlepszym razie) albo poprostu już dożywotni zakaz stadionowy ktory oczywiście jest przestrzegany!!
A u nas co jest ? Ma ktoś zakaz to nawet tego aż tak bardzo eni sprawdzają choć zdażąją się takie akcje że czasem sprawdzą czy sa puszczani tajniacy na sektory kibiców. A w innych krajach tego nie ma bo ten kto ma zakaz to sie boi podchodzić chociarzby pod sam stadion.
No jednak pod tym względem śmiało moge powiedzieć że Polska jest tak zacofana że się w pale nie mieści i tylko wstyd!!
Hooliganka zadymy i wejscia z brama to stoi u nas na porządku dziennym i dopiero jak ktoś zginie to w tych sejmach się zastanawiaja nad zaostrzeniem przepisów dla hoolsów ... i co się dzieje ? No jak zwykle nic jest tylko gorzej
Sorki za takiego OT ale nie przejde obok takiego tematu bez słowa
Już nie truje idem spać hehe

PROSTACY'05 ~ Ultra Brigade
NSN
-
slaw
Spokojnie, spokojnie. W piątkowej wyborczej jest napisane że na Globus już kasy zabraklo wiec z pwnością przsuną się "terminy realizacji remontu". Ale o tym dowiemy sie po wyborach.
A jeżeli już dojdzie do remontu to mam nadzieję że miejsca na kibiców nie będą taką równiną jak w Bydgoszczy. Oświetlenie też nie jest imponujące a mają GP.
A jeżeli już dojdzie do remontu to mam nadzieję że miejsca na kibiców nie będą taką równiną jak w Bydgoszczy. Oświetlenie też nie jest imponujące a mają GP.
Czarek pisze:Po pierwsze - kibole Motoru i tak mają sposobność wbiegnięcia na boisko np. przy bramie od strony Bystrzycy, ale tego nie czynią, a raz nawet dostali się na pas bezpieczeństwa i doszli nim do sektora Stalowej Woli.
Po drugie - na piłce ochroniarze stoją teraz na torze odwróceni plecami do boiska
Jezeli nie byloby krat, to ochroniarze musieliby stac w odleglosci (conajwyzej
-
slaw
Pewnie że bylem we Wroclawiu. Jak skakaliśmy po zwycięstwie Golloba to zawaliła się lawka. Ale chodzi mi o to że w Bydg. kolejne rzędy siedzeń są tak nisko że siedzący przede mną zasłaniają mi widok. Jak się wyprostuję to zaslaniam tym za mną. Poza tym organizacja i dzicz, nigdy więcej.
Do Wrocka zawsze.
Do Wrocka zawsze.
Moze troche nie na temat:
http://www.sportowefakty.pl/index.php?d ... s_id=98732
Skoro hale w Kielcach budowac sie bedzie 12 miesiecy, a stadion zostanie ukonczony w okolo 15 miesiecy, a u nas przerobka Globusa na hale trwa juz z 5 lat, to mozna wnosic ze przebudowa stadionu w Lublinie zajmie ponad 6 lat.
http://www.sportowefakty.pl/index.php?d ... s_id=98732
Skoro hale w Kielcach budowac sie bedzie 12 miesiecy, a stadion zostanie ukonczony w okolo 15 miesiecy, a u nas przerobka Globusa na hale trwa juz z 5 lat, to mozna wnosic ze przebudowa stadionu w Lublinie zajmie ponad 6 lat.
Nie pojdziemy dzis do kina, nie pojdziemy do kosciola, nie pojdziemy do burdelu, serce nas na Montex wola...