Skład na sezon 2006

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
kilar
Trener

#4026 Postautor: kilar » 29 grudnia 2005, o 20:57

Na pewno masz troche racji. Wystarczy spojrzec na lubelakow. Trumna, Piszcz, Jelen, Mordel jezeli naprawde byliby porzadnymi ligowcami to mieliby juz podpisane kontrakty przynajmniej w tej 1 lidze. Wyjatkiem moze byc Sledz oraz Staszek. Ale przeciez oni przezywali swoje lata swietnosci poza Lubliniem.
Jeleniowi nie daje duzo szans w rywalizacji ze Swistem, Knappem, czy Rempala. Moze na naszym torze jakos sobie by jeszcze radzil, ale wyjazdy to jego pieta achillesowa. Dla niego najwazniejsze powinny byc regularne starty w klubie, a w Lublinie jakos tego nie widze. Jezeli bedzie grzal lawe, to przez ten rok nie zrobi wielkiego postepu. Moze jakims rozwiazaniem dla niego byloby odejscie do 2-ligowego klubu, ktora ma aspiracje walki o 1 lige np. Poznan, Opole. 2 liga w tym roku nie bedzie wcale taka slaba, a Daniel mialby okazje do zdobywania doswiadczenia przy bylych ekstraligowcach. Na pewno jest to lepsze rozwiazanie niz ciagle niepewne miejsce w skladzie. Na extralige dla Jelenia jest chyba jeszcze za wczesnie.
Mordel zostal w Lublinie i co z tego ma teraz ?? Oprocz szczegolnej sympatii kibicow to niestety nic. A przeciez to byl kiedys bardzo dobry zawodnik. Niestety trzeba bylo uciekac za czasow LKZ lub nawet wczesniej, w ktorych toczylo sie walke o przedostatnie miejsce z Wanda Krakow.

EDIT:
3 extraligowcach :twisted:
Ostatnio zmieniony 29 grudnia 2005, o 21:21 przez kilar, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#4027 Postautor: Gelo » 29 grudnia 2005, o 21:16

2 liga w tym roku nie bedzie wcale taka slaba, a Daniel mialby okazje do zdobywania doswiadczenia przy bylych ekstraligowcach.

... przy wszystkich dwóch ekstraligowcach i to jeżdzących w jednej drużynie - czyli doświadczenie na ekstraligowcach zdobywałby w dwóch meczach w sezonie. Ja myśle, że skoro jego żądania są nie do przyjęcia dla klubu pierwszoligowego, to druga liga w ogóle nie wchodzi w rachubę - chyba że pójdzie do II ligi na zasadzie "na złość mamie niech mi uszy zmarzną". W Rzeszowie wróżę trzy biegi w sezonie - chociaż dla Józków nawet Jeleń byłby wzmocnieniem :twisted: - ale po co im zawodnik który jest porównywalny ze Stachyrą i Miesiącem? Dlatego niech kolega lepiej uderzy głową w mur i podpisze w Lublinie. Jak będzie dobry - będzie jeździł - nie ma lepszej motywacji jak perspektywa zarobku - wtedy można się wykazać a nie "wirtualnymi postępami" które nie mają przełożenia na wyniki.

PaniczTZ

#4028 Postautor: PaniczTZ » 29 grudnia 2005, o 21:26

Ja tylko jednego nie rozumiem tu wszyscy pisza ze daniel ma wygorowane warunki. a ja ma pytanie ? jak ktos wie ile chce za podpis to niech napisze, bo tak z ciekawosci bym sie dowiedzial ile to znaczy wygorowane :lol:
TZ EMERYCI SIPMA W EKSTRALIDZE ;)

Holly

#4029 Postautor: Holly » 29 grudnia 2005, o 21:32

Moim zdaniem niech sobie nie zawracają głowy Jeleniem i Piszczem.
Niech chłopaki sie spróbują w ekstralidze.Skład seniorski już mamy !!!
Ja bym kurde zakontraktował na dwa mecze (z Krosnem i Gnieznem) Emiliano Sancheza , byłoby ciekawie.
ps. Harry podpisaliście już kontrakt z Edkeim Kennettem ??????

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#4030 Postautor: Gelo » 29 grudnia 2005, o 21:36

PaniczTZ pisze:Ja tylko jednego nie rozumiem tu wszyscy pisza ze daniel ma wygorowane warunki. a ja ma pytanie ? jak ktos wie ile chce za podpis to niech napisze, bo tak z ciekawosci bym sie dowiedzial ile to znaczy wygorowane :lol:

A czy to ważne ile? Jaka różnica dla kibiców czy jest to 1000 złotych czy 1000000? Ważne, że dla klubu jest to za dużo - koniec kropka.

PaniczTZ

#4031 Postautor: PaniczTZ » 29 grudnia 2005, o 21:44

ja tak mysle ze nam jeszcze jednego seniora brakuje!!! i widze miejsce dla jerzego szczkiela :lol: jesli by tylko chcial wrocic to strzal w 10-tke doswiadczenie ogromne itp.
p.s ja tak tylko sie zastanawiam czy naszym emerytkom rempale, swistowi i brhelowi bedzie sie chcialo walczyc na torze o ta wymarzona ekstralige?? taki swist przyjedzie i jak mu wyjdze mecz i trzeba bedzie mu zaplacic wieksza kase (a znasza plynnoscia finansowa w klubie TZ roznie bywa :lol: ) to juz go wiecej nie zobaczymy :D

PaniczTZ

#4032 Postautor: PaniczTZ » 29 grudnia 2005, o 21:47

A czy to ważne ile? Jaka różnica dla kibiców czy jest to 1000 złotych czy 1000000? Ważne, że dla klubu jest to za dużo - koniec kropka.[/quote]
dla klubu to ta pierwasz suma to zaduzo 8)

Awatar użytkownika
volf

#4033 Postautor: volf » 29 grudnia 2005, o 21:59

PaniczTZ pisze:zastanawiam czy naszym emerytkom rempale, swistowi i brhelowi bedzie sie chcialo walczyc na torze o ta wymarzona ekstralige?? taki swist przyjedzie i jak mu wyjdze mecz i trzeba bedzie mu zaplacic wieksza kase
A skąd to wiesz - Świst Ci tak powiedział,czy nasłuchałeś się opowieści Falubazów ? Jak narazie Jeleń to może Świstowi motor czyścić :wink:

PaniczTZ

#4034 Postautor: PaniczTZ » 29 grudnia 2005, o 22:10

A skąd to wiesz - Świst Ci tak powiedział,czy nasłuchałeś się opowieści Falubazów ?
wiem tylko tyle ze w rodzinnym gorzowie go nie nawidza :lol: a po za tym w 2 klubach jakich jezdzil tj rzeszow i zielona gora, nazwiska "Åšwist" nie chca nawet slyszec :lol: to pewnie nasz lublin pokocha tak bardzo ze za free bedzie jezdzil. a olie jeszcze dobrze pamietam to jak przyjechal na baraze z zielona to sie pochlebnie o lubline nie wypowiadal.

PaniczTZ

#4035 Postautor: PaniczTZ » 29 grudnia 2005, o 22:15

Jak narazie Jeleń to może Świstowi motor czyścić
z tym musze sie z toba zgodzic ze potrzebny jest swistowi pomocnik bo sam juz nie ma sily sie schylac. :lol: starosc nie radosc :lol:

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#4036 Postautor: RadeKas » 29 grudnia 2005, o 22:16

volf pisze: Jak narazie Jeleń to może Świstowi motor czyścić :wink:

Biorac pod uwage liczbe befektow Jelenia w tym sezonie, to moze lepiej niech nie czysci :wink:.

A tak na powaznie, to nie mam nic przeciwko Jeleniowi w naszej druzynie. Zawsze milo jest miec lubelaka w druzynie. Ale jezeli Jelen uwaza, ze da sobie rade w elidze czy gdziekolwiek indziej to nie ma co sie martwic. Nasz zespol na tym nie ucierpi, a Jelen sprawdzi sie w innym miescie pierwszy raz w karierze.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
Madlene
Kontakt:

#4037 Postautor: Madlene » 29 grudnia 2005, o 22:18

PaniczTZ pisze:Jak narazie Jeleń to może Świstowi motor czyścić
z tym musze sie z toba zgodzic ze potrzebny jest swistowi pomocnik bo sam juz nie ma sily sie schylac. :lol: starosc nie radosc :lol:

Czytam to forum tyle i chyba sie jeszcze nie spotkalam z takim przypadkiem jak ty... coś się tak przyczepił tych emerytów ?! :? daj sobie spokój... :wink:

Sorry za OT ale juz nie mogÄ™... :?

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#4038 Postautor: bkapusta » 29 grudnia 2005, o 22:19

Cwany jestes to widac, ale ciekawe czy bys sie tak na motocyklu na torze utrzymal jak stary Swist :lol: :lol: :lol:
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#4039 Postautor: bkapusta » 29 grudnia 2005, o 22:20

Madlene pisze:

Czytam to forum tyle i chyba sie jeszcze nie spotkalam z takim przypadkiem jak ty... coś się tak przyczepił tych emerytów ?! :? daj sobie spokój... :wink:

Sorry za OT ale juz nie mogÄ™... :?

Bo innych z kompleksami sie juz pozbylismy. Ale sukcesywnie co jakis czas pojawia sie nowy natchniony ktory wysmiewa wszystkich/wszystko zwiazane z naszym klubem. Popordukuje sie, poprodukuje a pozniej odchodzi w niepamiec ;-)
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

PaniczTZ

#4040 Postautor: PaniczTZ » 29 grudnia 2005, o 22:22

Czytam to forum tyle i chyba sie jeszcze nie spotkalam z takim przypadkiem jak ty... coś się tak przyczepił tych emerytów ?! daj sobie spokój...

Sorry macie racje dobrze ze swistowi udaje sie siedziec na motocyklu bo slyszalem ze na stare lata hemorojdy daja sie we znaki :lol:
POZDRO :D

Awatar użytkownika
boxing
Kadrowicz

#4041 Postautor: boxing » 29 grudnia 2005, o 22:35

Holly pisze:Ja bym kurde zakontraktował na dwa mecze (z Krosnem i Gnieznem) Emiliano Sancheza , byłoby ciekawie.
ps. Harry podpisaliście już kontrakt z Edkeim Kennettem ??????

Holly,

Emiliano Sanchez to dla nas zadne wzmocnienie, trudno go nawet nazwac uzupelnieniem - jest jeszcze wielu zawodnikow, ktorzy sa lepsi od tego ridera z Premier League. Moze gdyby byl juniorem to warto by bylo sie zainteresowac, ale on ma juz prawie 30 lat, a w nizszej lidze angielskiej nie jest gwiazda - to taki przecietny/niezly zawodnik angielskiego zaplecza. W pucharze MACEC moze bylby w czolowce, ale na podium raczej by nie wskoczyl.

Jezeli mowimy jeszcze o wzmocnieniach - to ja widze Chrisa Louisa (caly czas brak odpowiedzi, ze dostal od nas oferte i odrzucil). Reszta to ewentualne uzupelnienia - krajowe (Czerwinski, Piszcz, Jeleniewski) czy zagraniczne (Screen, Gjedde, Smolinski czy Johnston). No i moze jakis junior w zapasie - Kennett, Batchelor, ewentualnie Wright czy gwiazda ostatniego wieczoru Chris Holder - podobno zainteresowane nim byly "Wiedzmy" z Ipswich.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
Speedway
Trener

#4042 Postautor: Speedway » 29 grudnia 2005, o 22:36

http://www.sportowefakty.pl/index.php?d ... s_id=97024

Szanse na awans corac większe :)

Z tą ligą zawodową pewnie nic nie wypali ale najważniejsze że bedzie powiększona Eliga..

Awatar użytkownika
Soluk
Kontakt:

#4043 Postautor: Soluk » 29 grudnia 2005, o 23:04

PaniczTZ pisze:Czytam to forum tyle i chyba sie jeszcze nie spotkalam z takim przypadkiem jak ty... coś się tak przyczepił tych emerytów ?! daj sobie spokój...

Sorry macie racje dobrze ze swistowi udaje sie siedziec na motocyklu bo slyszalem ze na stare lata hemorojdy daja sie we znaki :lol:
POZDRO :D

Znasz temat tego watku?
Ten topic jest jak mi sie zdaje o skladzie Tz a nie o, za przeproszeniem :wink: , hemorojdach, jesli masz z nimi problem to udaj sie do lekarza a nie wypisujesz takie glupoty na forum.

pozdro

PS. lekcje juz odrobiles?
Ajm stil Łejt for positif njus ;)

PaniczTZ

#4044 Postautor: PaniczTZ » 29 grudnia 2005, o 23:16

POZDRO :D[/quote]

Znasz temat tego watku?
Ten topic jest jak mi sie zdaje o skladzie Tz a nie o, za przeproszeniem :wink: , hemorojdach, jesli masz z nimi problem to udaj sie do lekarza a nie wypisujesz takie glupoty na forum.

pozdro

PS. lekcje juz odrobiles?[/quote]

Jak mi wiadomo to Swist jest juz w skladzie TZ Emerytow a ze uwazam ze jego lata swietnosci juz minely bez powrotnie to juz inna sprawa :lol: lekcje odrobione zostalo mi tylko slaczek narysowac i juz ide palulu :lol:

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#4045 Postautor: Torsen » 29 grudnia 2005, o 23:22

czaszka pisze:jeszcze w Gdańsku niedawno wisieli Piszczykowi troche kasy :roll:

Dokładnie takie samo "trochę" - wcale nie mało - wisi lub też wisiał Piszczowi TŻ. Ciekawe, czy ten dług został uregulowany. Ale prędzej niż odpowiedzi spodziewam się wywalenia tego posta (działo się tak już dwa razy).

Holly

#4046 Postautor: Holly » 29 grudnia 2005, o 23:27

Emiliano Sanchez to dla nas zadne wzmocnienie, trudno go nawet nazwac uzupelnieniem

ja tego tak nie rozpatrywałem , zdaje sobie sprawe ze jest wielu lepszych do wzięcia , chodziło mi o atrakcyjność , bo ciekaw jestem jak taki desperado emiliano by sobie poradził w Polsce.
Jeżeli można podpisać kontrakt na 1 czy 2 mecze , nic nie płacą za to , to można podpisać z Ermolenko , fajnie by było go zobaczyć na torze.
Ojechałby mecz np z Krosnem i tyle.

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#4047 Postautor: Torsen » 29 grudnia 2005, o 23:40

PaniczTZ pisze:Chłopie nie wiem czy zauwazyles ale zaden zawodnik nie zrobil kariery w naszym klubie np. sledz mial najlepsze lata we wrocławiu. dlatego tez daniel by zle nie zrobil idac do rzeszowa. i taka alternatywa pujsc do rzeszowa i zrobic (ewentualnie) kariere albo zostac w lublinie i byc takim "jurkiem mordelem". na jego miejscu wybralbym to pierwsze :lol:
P.S do lublina zawsze mozna wrocic i zostac zmiennikiem "ojca"

Od czasów FSC trochę się zmieniło, a obecnie wygląda na to, że zmiany będą jeszcze bardziej raptowne. Nie porównuj więc prehistorii do tego, co dzieje się dziś.
Po drugie Jeleniewski jest na innym etapie kariery i na innym poziomie niż Śledź, kiedy odchodził do Wrocławia (jako jeden z czołowych zawodników najwyższej klasy rozgrywkowej), czy Staszek (jako jeden z najbardziej obiecujących zawodników młodego pokolenia w kraju). Jeleń jest na dorobku i póki co jest zawodnikiem przede wszystkim lubelskiego toru. Moim zdaniem jedyną jego szansą jest walka o skład w Lublinie - i wierzę, że by sobie poradził. A w e-lidze natomiast na obecnym etapie za dużo by nie pojeździł.

auganoff
Szkółkowicz
Kontakt:

#4048 Postautor: auganoff » 29 grudnia 2005, o 23:53

boxing pisze:Jezeli mowimy jeszcze o wzmocnieniach - to ja widze Chrisa Louisa (caly czas brak odpowiedzi, ze dostal od nas oferte i odrzucil)

Harry, Gawrzyk, odpowiedzcie boxingowi bo nas zameczy tym Louisem!!! :wink: :lol:
A poważnie to propozycja jest ciekawa i właśnie do tego przypadku, a nie Rune Holty pasuje mi argumentacja Gela "Warto spytać, żeby się przekonać."
Spośród wymienionych przez Ciebie zawodników, akurat Czerwińskiego nie traktowałbym tylko jako uzupełnienia - myślę, że spokojnie mógłby podjąć walkę o skład z Grzesiem, Brhelem, ewentualnie Shieldsem, gdyby ten się nie sprawdzał. Taki Bo w najlepszym razie utrzyma poziom z zeszłego sezonu (co nie znaczy, że utrzyma średną - to przy mocniejszych przeciwnikach będzię trudne), Zbyszek wciąż może i powinien się rozwijać.

Snys
Zawodowiec

#4049 Postautor: Snys » 30 grudnia 2005, o 00:26

Trzech zawodników planuje jeszcze zakontraktować na przyszły sezon zarząd TŻ Sipma. Ich nazwiska oficjalnie poznamy najprawdopodobniej w pierwszej połowie stycznia. Najbardziej zaawansowane są rozmowy z jednym z zawodników krajowych. Jeżeli zakończą się pomyślnie, pozostali dwaj zawodnicy będą sprowadzeni z zagranicy.

– Szanse, że zawodnik, z którym prowadzimy rozmowy, bÄ™dzie u nas jeździÅ‚, oceniam na 70 procent – mówi BogusÅ‚aw KasiÅ„ski, dyrektor TÅ» Sipma. – JedynÄ… przeszkodÄ… jest kwota widniejÄ…ca przy jego nazwisku na liÅ›cie transferowej. O kogo chodzi – dyrektor nie zdradza. WedÅ‚ug spekulacji kibiców mógÅ‚by to być Zbigniew CzerwiÅ„ski, który w minionym sezonie bardzo udanie broniÅ‚ barw RKM Rybnik.
W martwym punkcie utknęły natomiast rozmowy z Tomaszem Piszczem.
– Zawodnik przedstawiÅ‚ swoje warunki i nie pojawiÅ‚ siÄ™ wiÄ™cej w klubie – dodaje dyrektor. – Ale jesteÅ›my otwarci na negocjacje i czekamy na kontakt.
Dyrektor klubu BogusÅ‚aw KasiÅ„ski wróciÅ‚ wÅ‚aÅ›nie z Pragi, gdzie spotkaÅ‚ siÄ™ z Bohumilem Brhelem. Czech bÄ™dzie najprawdopodobniej podstawowym obcokrajowcem TÅ». – SpotkaliÅ›my siÄ™ w sprawach organizacyjno-finansowych – podsumowuje BogusÅ‚aw KasiÅ„ski. – Bohumil miaÅ‚ w zeszÅ‚ym roku poważnÄ… kontuzjÄ™, ale, jak twierdzi, jest już gotowy do Å›cigania. JeździÅ‚ już na motocyklu, teraz trenuje z kadrÄ… Czech w górach. Bardzo siÄ™ ucieszyÅ‚, że bÄ™dzie jeździÅ‚ w Lublinie. Zna osobiÅ›cie Piotra Åšwista i Jacka Rempałę, przedstawiliÅ›my mu jeszcze GrzeÅ›ka Knappa. ZapowiedziaÅ‚, że przed sezonem przyjedzie do Lublina na treningi i być może sparingi. Do ustalonych wczeÅ›niej Atlasa WrocÅ‚aw i Unii Leszno najprawdopodobniej dojdzie dwumecz z MarmÄ… Rzeszów (5, 6 kwietnia). Chcemy odjechać także test-mecz z mistrzami Polski – UniÄ… Tarnów.

http://www.kurier.lublin.pl/modules.php ... =0&thold=0

Awatar użytkownika
volf

#4050 Postautor: volf » 30 grudnia 2005, o 00:43

Widać,że nasz dyrektor prężnie działa.Mam nadzieję,że sparingi dojdą do skutku i pogoda nam nie przeszkodzi - nie mówiąc już o nowym sjenicie!!Co do składu - mam nadzieję,że Czerwiński podpisze - musi być w końcu wyrównana,ostra walka o 1 skład!