Wywiady z ludźmi lubelskiego żużla

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Maciek
Szkółkowicz
Kontakt:

#526 Postautor: Maciek » 15 grudnia 2005, o 19:29

Obrazek
Obrazek
Obrazek

mlotyfantz
Kontakt:

#527 Postautor: mlotyfantz » 16 grudnia 2005, o 08:12

Tak z Śiwkiem a jeśli Jeleń niepodpisze to mówi ze jakiś wychowanek z nr. 8

Manitou
Kadrowicz
Kontakt:

#528 Postautor: Manitou » 16 grudnia 2005, o 08:31

mlotyfantz pisze:Tak z Śiwkiem a jeśli Jeleń niepodpisze to mówi ze jakiś wychowanek z nr. 8
Polecam to zdanie zamiast kawy z rana :lol: :lol: Stawia na nogi jak pięć RedBulli :mrgreen: Synu zasuwaj na J. Polski zamiast oczka przed monitorem psuc z rana :!:

Awatar użytkownika
pav4u
Szkółkowicz
Kontakt:

#529 Postautor: pav4u » 16 grudnia 2005, o 08:41

'-........... W żużlu nie zawsze jeżdżą nazwiska-.....'

.... i wszystko już chyba jasne.

Koper
Trener
Kontakt:

#530 Postautor: Koper » 21 grudnia 2005, o 04:22

Rozmowa z Jerzym Głogowskim

Rozmawiał: Piotr Pawłat 20-12-2005

TŻ Sipma przeprowadza spektakularne transfery, sprowadza nowych zawodników, zwołuje konferencje. Pojawiają się na nich wszyscy poza trenerem Jerzym Głogowskim, który prowadził zespół w poprzednim sezonie

Piotr Pawłat: Cel TŻ został określony: awans do ekstraligi. Czy podjąłby się Pan tego wyzwania?

Jerzy Głogowski: - Po pierwsze skład nie jest jeszcze skompletowany i tak naprawdę jest jeszcze kilka szczegółów, które trzeba przedyskutować. Obecnie nie zagwarantowałbym, że zajmiemy pierwsze miejsce, co da nam bezpośredni awans do ekstraligi. Po prostu z tym składem nie podołałbym temu wyzwaniu. Poza tym nie tylko Lublin się wzmocnił. W tym sezonie I liga będzie bardzo wyrównana, gdyż o awans bić się będą drużyny Intaru Ostrów, ZKŻ Zielona Góra, Stali Gorzów, mocny jest RKM Rybnik, wzmocnił się GKM Grudziądz.

Jak zatem ocenia Pan ostatnie transfery i czy Pan miał jakikolwiek wpływ na budowę drużyny?

- Nie miałem żadnego i ja bym to zrobił trochę inaczej. Piotr Świst, Jacek Rempała, czy Bohumil Brhel to znani zawodnicy. Nie są jednak młodzi i to jest dla mnie niepokojące, dlatego wolałbym młodych, głodnych jazdy. Pozostali mogą być dla niektórych anonimowi. Mówiło się o kłopotach z młodzieżą, które mają rozwiązać ściągnięci z zagranicy Lubos Tomicek i Andreas Messing, ale podczas zeszłorocznych mistrzostw Europy wypadli bardzo przeciętnie.

Z TŻ Sipma prawdopodobnie odejdzie Daniel Jeleniewski i, jak się nieoficjalnie mówi, ma zostać wypożyczony do innego klubu.

- Może nie wszystko jest już przesądzone, bo takie działania to typowa zasłona dymna w negocjacjach i element taktyki. Daniel był jedynym zawodnikiem, którego chciałbym zostawić z zeszłorocznego składu. W najsilniejszych zespołach I ligi byłby silnym rezerwowym albo nawet podstawowym zawodnikiem. Szkoda także Kilmaekorpiego, ale rynek transferowy znacznie się poszerzył i na pewno znajdzie się godnego następcę.

Czy takim mógłby być Zbigniew Czerwiński, którym lubelski klub jest ponoć zainteresowany?

- Na pewno tak! Słyszałem coś na ten temat, ale szczegółów nie znam. Osobiście jestem za tym i uważam, że taki zawodnik byłby idealnym uzupełnieniem tego składu. Czerwiński jest młody, zdolny i objeżdżony w lidze. Właśnie takich szukałbym, gdyby to ode mnie zależało. Jeżeli dołączyłby do TŻ, mógłbym się podjąć walki o awans!

Jednak czy Pana praca w TŻ jest jeszcze realna? Wśród kandydatów na trenera pojawiało się m.in. nazwisko Mariana Wardzały.

- Nie znam innych kandydatów, ale na pewno zarząd ma takich. Nie ma w tym nic dziwnego i mnie te spekulacje nie dziwią. W tej chwili budowany jest skład i to jest najważniejsze. Szkoda tylko, że nikt ze mną tego nie konsultował. Jeżeli miałbym być tylko figurantem, to z góry odrzucam taką pracę. (ZRODLO: http://WWW.GAZETA.PL )

baranek
Junior

#531 Postautor: baranek » 23 grudnia 2005, o 15:33

Awatar użytkownika
Marcinex
Senior

#532 Postautor: Marcinex » 24 grudnia 2005, o 10:48

baranek
Junior

#533 Postautor: baranek » 24 grudnia 2005, o 11:11

Awatar użytkownika
czaszka
Junior

#534 Postautor: czaszka » 27 grudnia 2005, o 15:48

Wywiad z Piotrem Åšwistem z Tygodnika:

Obrazek

Awatar użytkownika
Saint
Kadrowicz

#535 Postautor: Saint » 27 grudnia 2005, o 20:17

Wywiad a Jackiem Rempałą...
http://www.espeedway.pl/index.php?co=newsy&id=7231

Shack
Administrator

#536 Postautor: Shack » 4 stycznia 2006, o 10:50

Wywiad z T. Piszczem, sciągniety z Sport Expresu przez Bartłomieja Golonke ;]

http://www.espeedway.pl/index.php?co=newsy&id=7352

Awatar użytkownika
Kiry
Senior

#537 Postautor: Kiry » 4 stycznia 2006, o 10:58

co on tam wypłakuje i niech się zdecyduje czy rozmawiał z kimś z klubu czy nie.
Skoro stwierdził że byl 2 razy na rozmowach i przedstawił swoje warunki a klub się jednak potem nie kontaktował to znaczy że te jego warunki były słabe dla klubu i że nie on jedyny na świecie, proste :lol:
nikt nie ma obowiązku z nim się kontaktować i pytać jak się czuje :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#538 Postautor: Gelo » 4 stycznia 2006, o 11:10

Największe jaja to jak powiedział, że "jest inaczej niż mówi dyrektor w jednej z gazet" po czym mówi dokładnie to samo co dyrektor - czyli, ze przedstawił swoje warunki i na tym koniec. Wiec wychodzi na to, że jest inaczej, ale tak samo :lol:. Średnio myślący człowiek powinien siędomyślić, ze skoro przedstawił ofertę i nie ma odzewu, to znaczy, ze druga strona jej nie zaakceptowała. Wypadałoby więc przynajmniej zwócić sie z pytaniem - tak czy nie? Negocjujemy czy odpuszczamy? Jak widzę, obie strony czekają na rozmowy - ale to Tomek raczej powinien zadbać o znalezenie pracy, a nie klub zadbać o pracę dla Tomka. W końcu kto tu jest dla kogo? Zarzuca dyrektorowi wyłączoną komórkę, a wystarczy zadzwonić do klubu na stacjonarny - tam dyrektor jest zawsze uchwytny. Można również podjechać osobiście na stadion - chyba daleko nie ma i drogi nie zapomniał.

Awatar użytkownika
prt
Junior
Kontakt:

#539 Postautor: prt » 4 stycznia 2006, o 11:14

jeśli Piszcz na torze będzie walczył o swoje z podobną determinacją i nastawieniem jak to zaprezentowane w wywiadzie, to chyba mamy już odpowiedź na pytanie: czy warto?

Centrum Konferencyjne BENSIP. Miejsce Spotkań.

http://www.bensip.pl
http://www.sport.bensip.pl

Restauracja-Bar. Przyjęcia Okolicznościowe. Transmisje sportowe na żywo.
Szkolenia. Konferencje. Imprezy integracyjne.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#540 Postautor: Cooper » 4 stycznia 2006, o 17:28

Redaktor Bartłomiej Golonka elegancko zerżnął wywiad z LSE, ale sam wysilił się na dwa zdania wstępu i taki oto kwiatek pisze:Poniżej zapraszamy Państwa do krótkiego wywiadu na temat tego zawodnika
:lol: :lol: :lol:
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#541 Postautor: luCas » 4 stycznia 2006, o 17:44

Ciekawy jest wywiad z Czerwinskim w nowym Tygodniku, co prawda nie jest on zawodnikiem TZ :wink: ale kto wie :lol:
Cooper fajny obrazek ale zapomnailes dodac preziowi kilka jego atrubutow, wiec tutaj daje poprawiona wersje
Obrazek
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#542 Postautor: Mars » 4 stycznia 2006, o 17:54

Ja bardzo chetnie bym widzial Tomka w naszym zespole i to w podstawowym skladzie moim zdaniem jesli przygotuje sobie taki sprzet jak chocby na baraz usiebie z Zielonka to jestem za chcialbym co mecz ogladac takiego Tomka jak w tamtym meczu!!

Holly

#543 Postautor: Holly » 4 stycznia 2006, o 18:05

Chociaż czasem na niego nakrzekaliśmy , to jednak Piszczo to symbol niejako lubelskiego żużla , jestem pewien że jak sie przygotuje jest porównywalny z Knappem a nawet .....

Awatar użytkownika
fcb
Kontakt:

#544 Postautor: fcb » 4 stycznia 2006, o 18:17

wszystko ok ale według mnie będzie trzeba zrezygnować z piszcza albo czerwińskiego na rzecz jednego z nich... :(
Ronaldinho do TÅ»-u !!!!

Awatar użytkownika
Kiry
Senior

#545 Postautor: Kiry » 4 stycznia 2006, o 18:24

Mars pisze:Ja bardzo chetnie bym widzial Tomka w naszym zespole i to w podstawowym skladzie moim zdaniem jesli przygotuje sobie taki sprzet jak chocby na baraz usiebie z Zielonka to jestem za chcialbym co mecz ogladac takiego Tomka jak w tamtym meczu!!

.. a potem mija tydzien i nasz as ze swoim wspaniale przygotowanym sprzętem jedzie gdzieś w Polske na mecz wyjazdowy i przywozi jedno oczko (to oczko co sie temu misiu odlepiło :lol: )

10.X.2004 Lublin
12. TP (2,3,3,3,2*) 13+1

17.X.2004 Zdech pies falubaz
1. TP (0,1,d4) 1

PS 1 oczko bo partner z pary (kolejny as) miał defekt 8)
Obrazek

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#546 Postautor: Cooper » 4 stycznia 2006, o 18:55

luCas pisze:Cooper fajny obrazek ale zapomnailes dodac preziowi kilka jego atrubutow, wiec tutaj daje poprawiona wersje

hmm, chodzilo mi o lata 1995-2005, III Rzeczpospolita, jakies 6 lat po okraglym stole, prezydentura z ponad 50% poparciem przez caly okres jej trwania. Jakos te atrybuty zalatuja oldskulem lekkim chyba? Ale to tak na marginesie, akurat z Toba nie mam ochoty na burze pogladow, wiec nie sil sie na riposte.

Awatar użytkownika
jas
Senior
Kontakt:

#547 Postautor: jas » 4 stycznia 2006, o 19:04

a to redaktor bartexs1 juz nie pisze dla przegladuzuzlowego.pl? co sie stalo? wyrzucili go czy jest tak rozchwytywany, ze pisuje juz w 2 miejscach?
Srodmiescie zawsze z MOTOREM!!!

Awatar użytkownika
Kaka
Szkółkowicz
Kontakt:

#548 Postautor: Kaka » 4 stycznia 2006, o 19:06

Holly pisze:[...] to jednak Piszczo to symbol niejako lubelskiego żużla[...]

Oczywiście...Jurek Mordel też, więc może jego zakontraktujmy. Zresztą jak dla mnie Tomkowi daaaaleko do "symbolu" lubelskiego żużla....
Obrazek

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#549 Postautor: Cooper » 4 stycznia 2006, o 19:08

jest po-wolnym strzelcem... :lol: wspomaga sie nieodlacznym (ale czy zawsze podlaczonym?) plecakiem w ktorym nosi swoj narzad myslacy 8)