Stadion przy Al.Zygmuntowskich 5

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Czarek
Trener

#851 Postautor: Czarek » 21 grudnia 2005, o 23:57

A_Pruszkowski pisze:
Czarek pisze:
Snys pisze:
Jaga pisze:No w Żeszofie mają ten plus że jest to stolica województwa

a my to niby co ??

Ale oczywiscie tylko u nas takie partacze rzÄ…dzÄ… :evil:

Nie partacze tylko socjaliści i złodzieje (na jedno wychodzi), którzy nie psują , a robią to celowo. Zamiast oddać stadiony w prywatne (Motor chce "od ręki" budować stadion piłkarski na Kresowej, a Zygmuntowskie zostawić żużlowcom) wolą trzymać to w państwowych łapach i ogłaszać co jakiś czas przetargi, z których zawsze bierze się niezłą kasę na lewo oraz czerpać zyski z handlu na stadionie przy Kresowej.

Nazywam się Andrzej Pruszkowski; od ponad 7 lat jestem prezydentem Lublina. nigdy nie byłem socjalistą (no, może we wczesnym dzieciństwie). Mam pytanie: czy słowo "złodziej" odnosi się także do mnie? A propos stadionu przy Kresowej miasto nie zabiegało o jego przejęcie, otrzymało je po upadłym RKS "Motor" w stanie w jaki się obecnie znajduje. Na wystapienia LKP w sprawie przekazania stadionu odpowiedziałem, że jest to możliwe, o ile przedstawi on wiarygodny program finansowy modernizacji. Nie doczekałem sie dotąd odpowiedzi. Mam pytanie: kto bierze tę "niezłą kasę na lewo" (odpowiedź będzie b. przydatna do przekazania do prokuratury - zgodzimy się przecież, że nie można tego tolerować, prawda?)

Widzi Pan to, że jest Pan socjalistą wnioskuje z Pańskich działań ("po czynach ich poznacie"). Działania te polegają na kurczowym trzymaniu przy budżecie miasta zadań, które powinny znajdować się wyłącznie w prywatnych rękach. Ja wiem, że ma Pan związane ręce chorym polskim ustawodawstwem, ale przynajmniej należy pokazać wolę pójścia w dobrym kierunku.
Koronnym tu przykładem jest Kresowa. Prawicowy prezydent powinien być szczęśliwy, że ktoś chce tam budować stadion. Klub zobowiązuje się do budowy i co to władze obchodzi jak i za ile obiekt zostanie wybudowany. Ma powstać (jedyny warunek) i tyle, a Wy zbędny teren macie z głowy.
Tymczasem wydajecie kasę na rozrywkę typu lodowisko na Litewskim (nie wiedziałem, że tyle dzieci urzędników ma łyżwy). Kiedyś napomkną Pan coś o prywatyzacji MPK (jedyne normalne wyjście z sytuacji) i co dalej brniemy w socjał?
Kto bierze kasę na lewo? Prosta sprawa - urząd organizuje przetarg. wiadomo, że procedury przetargowe są tak skonstruowane, że mają zawarty pewien margines subiektywnej oceny i to jest furtka dla nadużyć (a nawet gdyby nie miały to i tak decyduje urzędnik). Przetarg często wygrywa firma, która do urzędnika "dotrze".
Np. na tej podstawie twierdzę, że socjalista to złodziej.

I nie jest to sprawa przede wszystkim dla prokuratury, a raczej dla polityków. Urzędnicy nie powinni w ogóle zajmować się powyższymi sprawami.

Wesołych Świąt życzę.

PS. Jakie podatki/opłaty obniżył Pan, względnie zlikwidował lub miał taki zamiar podczas swych rządów? Nieźle załatwiliście sprzedawców spod Majdanka ostatnio, warto było?
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

A_Pruszkowski

#852 Postautor: A_Pruszkowski » 21 grudnia 2005, o 23:59

mikas pisze:
A_Pruszkowski pisze:
Ciekawe, że masz (ma Pan) tak niską ocenę własnego miasta; obiektywne oceny (chocby roczniki statystyczne) nie potwierdzają, że jestesmy "zawsze na szary końcu"... Jakby co służę przykładami. Jeśli chodzi o ocenę b. dyrektora MOSIR to informuję, że jest już od jakiegoś czasu na emeryturze... Pragnę jednak mocno podkreślić, że w ostatnich kilku latach - zaczęliśmu i mocno zaawansowali budowę hali wielofunkcyjnej prz yl. Kazimierza Wielkiego (będzie oddana w przyszłym roku), zmodernizowaliśmy w możliwym zakresie halę przy Al. Zygmuntowskich, zbudowaliśmy skate-park na Czechowie, rozpoczęlismy budowę skate-parku na Czubach, zbudowalismy np. w tym roku kompleks sportowy na Wrotkowie (łącznie z bosikeik ze sztuczna nawierzchnią). powstało szereg nowych kortów tenisowych, wykonalismy szereg może niezbyt imponujacych , ale jednak ważnych i niezbędnych zmian na stadionie przy Zygmuntowskich (pawilon, banda, nagłośnienie, kamery monitorujące, tablica telebimowa, początek krzesełek plastikowych itd). Nie znam w szczególach sytuacji budżetowej Kielc, ale mimo słynnego stadionu i tak bym sie do nich nie przeprowadził...

To,że pan Drabko jest od niedawna na emeryturze to wiemy i chyba większość z nas tu sie udzielających może tylko powiedzieć: "Na całe szczęście" :wink:
A jeśli chodzi o ocenę mojego miasta to powiedzmy,że nie jest ona do końca taka niska, jednak teraz dyskutujemy o stadionie i obiektach sportowych Lublina i tutaj moja ocena jest nawet nie niska a bym powiedział tragicznie niska. Jeśli spojrze na takie miasta jak chociażby (żeby nie być zbyt brutalny W-we, Kraków, Poznan czy Łódź pominę i skupie sie na ośrodkach żużlowych i mniejszych miastach :wink: ) Rybnik, Zielona Góra, Gdańsk, Białystok, Bydgoszcz,Toruń,Tarnów ehhh wymieniac mógłbym bez końca, bo tak naprawde to trudniej znaleźć miasto z gorszym stadionem niż w Lublinie :? to moja ocena może być tylko jedna.
I taka mnie jeszcze naszła refleksja. Dlaczego w Lublinie niczego nie można zrobić od początku do końca dobrze i na czas?? Hala na Globusie opóznienia i niedoszacowanie inwestycji, o skateparkach tez dużo sie pisze w gazetach, do pawilonu na Zygmuntowskich tez było sporo zastrzeżeń. A korty tenisowe czy temu podobne inwestycje nie moga nam przesłaniac tego,że w Lublinie z infrastrukturą sportową jest tragicznie (no troszke się poprawi gdy uruchomimy hale na Globusie) i temu pan niestety zaprzeczyć nie może. Niestety zaniedbania te powstały takze w dużej mierze przez ostatnie 7 lat panskiej prezydentury :(

Sojrzałem jeszcze na pańską wypowiedź odnosząca sie do modernizacji stadionu za 36mln.zł. Co pan powie na to że w Kielcach stadion będzie kosztowac jeśli mnie pamięć nie myli 42mln. zł. Czy przy takich wielkich wydatkach te 6 mln. zł robi taka wielką różnice żeby nie pokusic sie jednak o zbudowanie nowoczesnego stadionu od podstaw jak to ma miejsce w Kielcach??

Jestem tylko skromym socjologiem z podyplomowymi studiami z prawa pracy... Taka opcja co do stadionu jest wypracowana przez ludzi co do których mam prawo sądzić, że wiedzą co mówią...
Zakładam, że niekoniecznie to co najlepsze dla Kielc musi byc najlepsze także dla nas...:-)
Co do hali - nie wiem nic o żadnych opóźnieniach. Wszystko bedzie na czas - czyli na koniec kadencji.. Tak to planowaliśmy.
Co do tego co piszą gazety nie chcę się wypowiadać, bo one nie pisza nigdy inaczej niż źle; taka ich uroda, z którą już dawno się pogodziłem..
Co do lat wcześniejszych - sorry Winnetou...
Teraz proszę o wybaczenie - idę spać... Życzę miłych snów :-))

meesha
Trener
Kontakt:

#853 Postautor: meesha » 22 grudnia 2005, o 00:06

Twierdzenie, że projekt stadionu w Rzeszowie zakłada pełne zadaszenie trybun i toru (pztrząc na wizualizację) jest mooocno przesadzone... Deszcz pada nie tylko pod kątem 90 stopni w stosunku do powierzchni naszego pięknego globu :wink:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#854 Postautor: boxing » 22 grudnia 2005, o 00:09

To fragment artykulu, ktory przywolal w swoim poscie Koper:
"Największe wrażenie robi zadaszenie, które ma chronić przed deszczem zarówno kibiców, jak i żużlowców. Zadaszonego toru żużlowego nie ma w Polsce. Ten w Rzeszowie byłby pierwszy."
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

meesha
Trener
Kontakt:

#855 Postautor: meesha » 22 grudnia 2005, o 00:13

boxing pisze:Zadaszonego toru żużlowego nie ma w Polsce. Ten w Rzeszowie byłby pierwszy."
Byłby, gdyby... :lol: :lol: :lol: Klasyka 8)

Wiem doskonale, że to nie Twoje stwierdzenie a jedynie cytat...
Tak sobie tylko pozwoliłem zauważyć (wrodzona złośliwość przybierająca na sile w przypadku stolicy Podkarpacia :wink: )
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#856 Postautor: mikas » 22 grudnia 2005, o 00:15

Dziękuję za odpowiedzi :) I proszę nie dziwić się, ze podchodzimy tutaj do sprawy stadionu i obiektów sportowych bardzo sceptycznie. Od lat siedzimy na betonie i trudno nam sie będzie przestawić i przyzwyczaić do krzesełek :wink: No i bez kocyka w ręku to też jakoś dziwnie będzie pewnie niektórym na stadion wychodzić :wink:

Zastanawia mnie jeszcze tylko ta pana wypowiedz:
A_Pruszkowski pisze:Co do lat wcześniejszych - sorry Winnetou...

Czy to mają byc przeprosiny za to, że przed 2004r nic sie na stadionie przy Zygmuntowskich pozytywnego nie działo :?: :wink:
Jeśli w najbliższym czasie będziemy mieli porządny stadion na pewno wybaczymy :wink:
MOTOR LUBLIN
Obrazek

A_Pruszkowski

#857 Postautor: A_Pruszkowski » 22 grudnia 2005, o 00:16

Czarek pisze:
A_Pruszkowski pisze:
Czarek pisze:
Snys pisze:
Jaga pisze:No w Żeszofie mają ten plus że jest to stolica województwa

a my to niby co ??

Ale oczywiscie tylko u nas takie partacze rzÄ…dzÄ… :evil:

Nie partacze tylko socjaliści i złodzieje (na jedno wychodzi), którzy nie psują , a robią to celowo. Zamiast oddać stadiony w prywatne (Motor chce "od ręki" budować stadion piłkarski na Kresowej, a Zygmuntowskie zostawić żużlowcom) wolą trzymać to w państwowych łapach i ogłaszać co jakiś czas przetargi, z których zawsze bierze się niezłą kasę na lewo oraz czerpać zyski z handlu na stadionie przy Kresowej.

Nazywam się Andrzej Pruszkowski; od ponad 7 lat jestem prezydentem Lublina. nigdy nie byłem socjalistą (no, może we wczesnym dzieciństwie). Mam pytanie: czy słowo "złodziej" odnosi się także do mnie? A propos stadionu przy Kresowej miasto nie zabiegało o jego przejęcie, otrzymało je po upadłym RKS "Motor" w stanie w jaki się obecnie znajduje. Na wystapienia LKP w sprawie przekazania stadionu odpowiedziałem, że jest to możliwe, o ile przedstawi on wiarygodny program finansowy modernizacji. Nie doczekałem sie dotąd odpowiedzi. Mam pytanie: kto bierze tę "niezłą kasę na lewo" (odpowiedź będzie b. przydatna do przekazania do prokuratury - zgodzimy się przecież, że nie można tego tolerować, prawda?)

Widzi Pan to, że jest Pan socjalistą wnioskuje z Pańskich działań ("po czynach ich poznacie"). Działania te polegają na kurczowym trzymaniu przy budżecie miasta zadań, które powinny znajdować się wyłącznie w prywatnych rękach. Ja wiem, że ma Pan związane ręce chorym polskim ustawodawstwem, ale przynajmniej należy pokazać wolę pójścia w dobrym kierunku.
Koronnym tu przykładem jest Kresowa. Prawicowy prezydent powinien być szczęśliwy, że ktoś chce tam budować stadion. Klub zobowiązuje się do budowy i co to władze obchodzi jak i za ile obiekt zostanie wybudowany. Ma powstać (jedyny warunek) i tyle, a Wy zbędny teren macie z głowy.
Tymczasem wydajecie kasę na rozrywkę typu lodowisko na Litewskim (nie wiedziałem, że tyle dzieci urzędników ma łyżwy). Kiedyś napomkną Pan coś o prywatyzacji MPK (jedyne normalne wyjście z sytuacji) i co dalej brniemy w socjał?
Kto bierze kasę na lewo? Prosta sprawa - urząd organizuje przetarg. wiadomo, że procedury przetargowe są tak skonstruowane, że mają zawarty pewien margines subiektywnej oceny i to jest furtka dla nadużyć (a nawet gdyby nie miały to i tak decyduje urzędnik). Przetarg często wygrywa firma, która do urzędnika "dotrze".
Np. na tej podstawie twierdzę, że socjalista to złodziej.

I nie jest to sprawa przede wszystkim dla prokuratury, a raczej dla polityków. Urzędnicy nie powinni w ogóle zajmować się powyższymi sprawami.

Wesołych Świąt życzę.

PS. Jakie podatki/opłaty obniżył Pan, względnie zlikwidował lub miał taki zamiar podczas swych rządów? Nieźle załatwiliście sprzedawców spod Majdanka ostatnio, warto było?

odp AP:
Podatki miejskie na rok 2006 zostały obniżone realnie o poziom zakładanej inflacji (tj. utrzymane na nominalnie tym samym poziomie co w roku 2005). A podatki dla firm tworzących nowe miejsca pracy zostały obniżone nie tylko realnie ale i nominalnie. Zachęcam do zapoznania się z ich poziomem.

LKP Motor prawicowy to brzmi dość zaskakująco...
Tym niemniej nie mam nic doktrynalnie przeciwko prywatyzacji, choćby na rzecz tego klubu, o ile przedstawi on realną koncepcję inwestycji na Kresowej. Pismo tej mniej więcej treści wysłałem do LKP Motor i niestety nie doczekałem się - jak dotąd - odpowiedzi.. Lodowisko na Placu Litewskim jest powszechnie oczekiwane (tak mozna przynajmniej sądzić z głosów w lubelskich mediach) i to nie tylko - jak Pan sugeruje - przez dzieci urzędników magistrackich (mam nadzieję, że ta sugestia to nie jest zwykła złośliwość...)
Co do sugestii dotyczących "ustawiania przetargów" przez MOSIR (bo to on jest zarządcą obiektu, a nie Urząd Miasta) przekażę sprawę do zbadania przez Prokuraturę. Mam nadzieję, że zechce Pan zeznawać w tej sprawie w imię dobrze pojętego dobra publicznego. Prosiłbym o podanie bliższych danych, tak by mogły być wykorzystane przez organy ścigania. Jeśli nie chce Pan ich ujawnić w internecie, proszę je podać np. w Urzędzie Miejskim lub w Prokuraturze Rejonowej. Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Nazir
Junior

#858 Postautor: Nazir » 22 grudnia 2005, o 00:47

Jaki poziom zainteresowania sportem i jak wysoko rozwinieta chęć krzewienia (szeroko rozumianej) kultury fizycznej wśród (równie szeroko rozumianej) władzy taka infrastruktura..... :cry:
Dokąd sport będzie stanowił tylko kolejny poligon w walce elit o elektorat dotąd próżne oczekiwania prawdziwych kibiców.

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#859 Postautor: Lublin_Fan » 22 grudnia 2005, o 09:56

Panie Prezydencie. Tak jak prawie każdy Prezydent miasta w tym kraju ma Pan na swoim koncie "sukcesy", które "znacząco" podniosły warunki życia w jego mieście.
Oto krótkie podsumowanie dla całego regionu:
http://dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20051222/NEWS01/51221005

Plany stadionu to były już kilka lat temu. Ciągle się tylko planuje, planuje i jeszcze raz planuje. Niestety, nie idą za tym żadne zdecydowane działania.

Natomiast takie sprawy jak negocjacje z ewenutalnymi inwestorami, MOSIR czy remonty ulic jedynie kompromitują cały magistrat i w moich oczach stawiają Pana i pańskich pracowników jako osoby nieprofesjonalne, niegodne zaufania.

Pozdr.[/url]

Czarek
Trener

#860 Postautor: Czarek » 22 grudnia 2005, o 10:49

A_Pruszkowski pisze:odp AP:
Podatki miejskie na rok 2006 zostały obniżone realnie o poziom zakładanej inflacji (tj. utrzymane na nominalnie tym samym poziomie co w roku 2005). A podatki dla firm tworzących nowe miejsca pracy zostały obniżone nie tylko realnie ale i nominalnie. Zachęcam do zapoznania się z ich poziomem.

LKP Motor prawicowy to brzmi dość zaskakująco...
Tym niemniej nie mam nic doktrynalnie przeciwko prywatyzacji, choćby na rzecz tego klubu, o ile przedstawi on realną koncepcję inwestycji na Kresowej. Pismo tej mniej więcej treści wysłałem do LKP Motor i niestety nie doczekałem się - jak dotąd - odpowiedzi.. Lodowisko na Placu Litewskim jest powszechnie oczekiwane (tak mozna przynajmniej sądzić z głosów w lubelskich mediach) i to nie tylko - jak Pan sugeruje - przez dzieci urzędników magistrackich (mam nadzieję, że ta sugestia to nie jest zwykła złośliwość...)
Co do sugestii dotyczących "ustawiania przetargów" przez MOSIR (bo to on jest zarządcą obiektu, a nie Urząd Miasta) przekażę sprawę do zbadania przez Prokuraturę. Mam nadzieję, że zechce Pan zeznawać w tej sprawie w imię dobrze pojętego dobra publicznego. Prosiłbym o podanie bliższych danych, tak by mogły być wykorzystane przez organy ścigania. Jeśli nie chce Pan ich ujawnić w internecie, proszę je podać np. w Urzędzie Miejskim lub w Prokuraturze Rejonowej. Pozdrawiam

"LKP Motor prawicowy to brzmi dość zaskakująco... "
Tego nie napisałem. Natomiast jest szansa by ludzi tych uprawicowić czyli ucywilizować, pozwalając by w swej działalności korzystali wyłącznie z prywatnych pieniędzy.

"Oczekiwanie" lodowiska "wyrażane" w miejscowych mediach nie ma nic do rzeczy. Przestańcie wydawać na rozrywkę, niech zajmą się tym prywatni sponsorzy.

Nie sugerowałem, że konkretnie w MOSiR ustawiane są przetargi (choć patrząc na trybunę główną na Zygmuntowskich można mieć wątpliwości), ale stwierdzam fakt - sytuację z przetargami w RP najlepiej opisuje powiedzenie "okazja czyni złodzieja". Jeśli daje się okazję to trudno oczekiwać, że urzędnicy i "wybrane" firmy z niej nie skorzystają.

Pozdrawiam.

Czarek, na przyszlosc nie cytuj szesciu postow, wystarczy ze zacytujesz ostatni - edit by grzesieck
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#861 Postautor: istred » 22 grudnia 2005, o 12:45

"Oczekiwanie" lodowiska "wyrażane" w miejscowych mediach nie ma nic do rzeczy. Przestańcie wydawać na rozrywkę, niech zajmą się tym prywatni sponsorzy.
Też uważam, że zamiast na przykład szopki sponsorzy mogliby postawić lodowisko, na które jest ogromne zapotrzebowanie w Lublinie - wystarczy popatrzeć na liczbę łyżwiarzy na Globusie... a tam ślizgają się praktycznie tylko ludzie z pobliskich osiedli, dzielnic.
Odnośnie tego mam jeszcze pytanie, czy nie można było "załatwić" sprawy z lodowiskiem z litewskim wcześniej, tak aby stanęło ono jeszcze pod koniec jesieni albo na samym początku zimy (nie tej kalendarzowej). Czy nie jest to Pańską porażką ? (podobnie jak "buda" na stadionie, która nie dość, że zlikwidowała kilka rzędów pod nią, to jeszcze zasłania tor, dla miejsc po bokach. W Gorzowie potrafili zrobić tak że jest dobrze...

Awatar użytkownika
maestro76
Zawodowiec

#862 Postautor: maestro76 » 22 grudnia 2005, o 12:56

ja tam prosze tylko o krzeselka na pierwszym luku-bo kolejnego sezonu na betonie moje 4 litery moga nie zniesc. :x
never ride faster than your angel can fly

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#863 Postautor: bkapusta » 22 grudnia 2005, o 13:37

Panie Prezydencie, krotka pilka, prosze powiedziec konkretnie kiedy mozemy sie spodziewac stadionu na jaki zasluguje miasto wojewodzkie w 40 milionowym kraju? Kiedy skonczymy z tym dziadostwem ktore mamy do tej pory?
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#864 Postautor: $korzen$ » 22 grudnia 2005, o 15:32

Panie Prezydencie po pierwsze nie mam do pana obsolutnie zadnej osobistej urazy, otwarcie krytykuje to co dzieje sie w naszym miescie, a nasze miasto to po czesci wlasnie pan. Dziwi pana moje bardzo negatywne podejscie, ja sie dziwie jak wlasnie pan sie moze dziwic ( :wink: ), od roku 1989 kiedy to na dobre pokochalem zuzel i chodze systematycznie przetargow i projektow bylo multum, plany byly czesto iscie kosmiczne, ale zarzekano sie ze stadion bedzie "ala XXI wiek". Tymczasem jedyne co mamy porzadnego to telebim, no i powiedzmy ze naglosnienie. Tymczasem reszta to totalna ruina, pamietam jak w 2003 roku na mecz I kolejki przyjechali do nas kibice z Rybnika, wie pan jaka byla ich reakcja jak zobaczyli stadion i "park maszyn" ? a no "o K**** gdzie my jestesmy ?" Zdaje sobie pan sprawe co ja, jako wierny kibic kochajacy ten klub poczulem ? W panskie (jak na nasze lubelskie realia) kosmiczne plany nie wierze, BA !, z usmiechem na twarzy przygladam sie tej panskiej dyskusji z nami, bo cudem bedzie jezeli cokolwiek z tego wyjdzie. Pewnie skonczy sie na tym ze pan skonczy swoja "misje", a my "idioci" dalej siedziec bedziemy na betonie. Proponuje przyjsc czasem na I luk, zobaczymy jak pan poczuje sie w naszych "komfortowych" warunkach. Proponuje takze zejsc troche z tematu naszego stadionu, wystarczy przyjechac na takie LSM-y, mam po czesci nieprzyjemnosc mieszkac na tym osiedlu od urodzenia, krew mnie zalewa bo nawet nie ma gdzie pojsc pilke pokopac ...... Rowniez pozdrawiam i wesolych swiat ! :D

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#865 Postautor: mikas » 22 grudnia 2005, o 15:48

$korzen$ pisze:Proponuje takze zejsc troche z tematu naszego stadionu, wystarczy przyjechac na takie LSM-y, mam po czesci nieprzyjemnosc mieszkac na tym osiedlu od urodzenia, krew mnie zalewa bo nawet nie ma gdzie pojsc pilke pokopac ...... Rowniez pozdrawiam i wesolych swiat ! :D

Przesadzasz, przecież w miejscu boiska masz teraz na LSM-ach nowy kościół :D Nie doceniasz jak nasze władze dbają o Twoj rozwój duchowy :wink: Co tam boisko i miejsce zabaw dla dzieci i młodzieży jak mogą pojsc do kościoła. No chyba że znów wybiorą pobliskie garaże i z butelką taniego wina będą sie zastanawiac kiedy inna "banda" wreszcie skonczy grać w piłkę i zwolni jedyne pobliskie boisko żeby oni tez mogli sobie pokopać piłkę.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#866 Postautor: Cooper » 22 grudnia 2005, o 15:56

A_Pruszkowski pisze:
Ciekawe, że masz (ma Pan) tak niską ocenę własnego miasta; obiektywne oceny (chocby roczniki statystyczne) nie potwierdzają, że jestesmy "zawsze na szary końcu"...

A slyszal Pan Panie Prezydencie o rankingu atrakcyjnosci inwestycyjnej polskich wojewodztw? No, smialo, ktore miejsce zajmujemy? Nie, spokojnie nie jest tak zle. Pietnaste, przedostatnie!

http://bi.gazeta.pl/im/7/3075/m3075337.jpg

http://gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/ ... 75253.html

A modernizacja stadionu wejdzie w zycie oczywiscie po wyborach prezydenckich 2006? :lol: No tak, ladny projekcik jest, zaglosujcie, to wybudujemy. 8)

A_Pruszkowski pisze:Co do hali - nie wiem nic o żadnych opóźnieniach. Wszystko bedzie na czas - czyli na koniec kadencji.. Tak to planowaliśmy.

Czyli przed poczatkiem nastepnej 8) Toz to proste jak dwa razy dwa :D
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#867 Postautor: Talib » 22 grudnia 2005, o 16:15

Nic się nie martwcie, przecież Marcinkiewicz niedawno wyszarpał z brzucha Blaira i uciułał z datków Merkel miliony euro na najbiedniejsze euroregiony Europolski (w tym Lubelskie), więc i atrakcyjność województwa wzrośnie (przynajmniej w teorii). A tak z czystej ciekawości (forumowicz A_Pruszkowski :)?). Ile kluby TŻ Sipma Lublin i LKP Motor Lublin muszą płacić za wynajem/dzierżawę? stadionu przy Zygmuntowskich miastu?

PS.

I jeszcze coś na poważnie. Atrakcyjniejszych kobiet niż Lublinianki nie spotkałem w tym smutnym kraju. A i na kontynecie byłoby ciężko wskazać godne współzawodnictwo. No może Portugalki mogą się równać... :) I gdzie te statystyki...?

wojteko
Senior

#868 Postautor: wojteko » 22 grudnia 2005, o 16:23

mikas pisze:Przesadzasz, przecież w miejscu boiska masz teraz na LSM-ach nowy kościół :D Nie doceniasz jak nasze władze dbają o Twoj rozwój duchowy :wink: Co tam boisko.......

niewiem czy wszyscy czytajacy forum pamietaja jak w miejscu Zana-Filaretow kiedys bylo fajne boisko :?: ogrodzone-pelnowymiarowe-prawdziwe bramki.............i co :?: teraz w tym miejscu mamy ZUS z parkingiem :!: :!: i tak jest ze wszystkim na LSM-ach
:cry: teraz odchodzac troche od tematu sportowego a dotyczacego dalej LSM-ów komus nagle zaczal przeszkadzac targ na Globusie......... kolejny przyklad niegospodarnosci to "straszaca" od wielu lat konstrukcja hali sportowej na Czubach przy koncu ul.Filaretów :cry: ehhhh przykladów mozna by mnozyc :!: i niech mi nikt niemowi ze wszystko idzie w dobrym kierunku..........pozdrawiam Światecznie wojteko

Awatar użytkownika
wojtas
Junior

#869 Postautor: wojtas » 22 grudnia 2005, o 16:53

Wojteko i Korzen - biadolicie tak na LSMy, ale ja znalazlem lekarstwo na Waszą przypadłość. Chcecie sobie dowartosciowac swoje osiedle?? Nic prostrzego - zapraszam na Wrotkow (niedaleko macie). Zapewniam Was, ze bardziej niecywilizowanego osiedla w Lublinie nie spotkacie. Na LSMie macie L.LECLERC, GLOBUS, KOMFORT, MEDIA MARKT itp itd. A na Wrotkowie?? Nie uswiadczycie.... Najwiekszy sklep - Biedronka, to juz powinno wiele wyjasniac. :wink: Zadnego klubu, zadnych nocnych rozrywek. Jedynym miejscem gdzie wieczorem mozna pojsc i np. zagrac w bilard jest pobliska Gondola, ale tam nie radze chodzic :lol: Jedna siłownia na osiedlu w pobliskiej szkole podstawowej. Wy macie Paco na przyklad i wiele pomniejszych. Zadnej kawiarni czy restauracji. Na lewo, za Bystrzycą - łąki i bagna, na prawo zarosniete nieuzytki. Co do boisk, to akurat moze byc chluba naszego osiedla 8) Otoz jest u nas kilka "boisk" (spore pole ziemi z dwiema krzywymi bramkami, z czego jedna jest zazwyczaj pol metra nizsza od drugiej), ale dwa lata temu "oddano" do uzytku jedyne po prawej stronie Wisły boisko pilkarskie ze sztuczna murawą. Chcesz na nim pograc - skaczesz przez plot, zakladajac ze akurat nie ma tam licznej mlodej gawiedzi, ktora tam zazwyczaj posiaduje. Jak czlowiek chce zrobic pozadne zakupy albo sie pobawic to niestety jedzie na miasto :? Czesto na taki LSM...

Pozdrawiam
Obrazek

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#870 Postautor: $korzen$ » 22 grudnia 2005, o 17:06

wojtas pisze: Na LSMie macie L.LECLERC, GLOBUS, KOMFORT, MEDIA MARKT itp itd.
Pozdrawiam

Myslisz ze ja nie mam nic do roboty tylko siedze w Leclercu czy Media i robie zakupy :D ? Czasami oprocz chodzenia do szkoly czy siedzenia na forum ( :wink: ) czlowiek chce sie rozerwac, np ja uwielbiam pojsc i pokopac pilke .... tylko ze gdzie ja mam to niby robic ? Jedyny twor, ktory nadaje sie na LSM-ach i w najblizszej okolicy do uzytku to "tartan", obok gim. nr 35. Obok LO 19 czy Gim 11 to mamy kartofliska a nie boisko, pol wakacji spedzilem w szpitalu wlasnie przez te nasze LSM-we boiska, czemu ? zerwana lekotka i narosl na sciegnach, a co za tym idzie operacja. No i o Rutach i reszcie nie wspomne.

Awatar użytkownika
wojtas
Junior

#871 Postautor: wojtas » 22 grudnia 2005, o 17:26

korzen pisze:Myslisz ze ja nie mam nic do roboty tylko siedze w Leclercu czy Media i robie zakupy? Czasami oprocz chodzenia do szkoly czy siedzenia na forum czlowiek chce sie rozerwac, np ja uwielbiam pojsc i pokopac pilke.

Pewnie ze dobrze poruszac czasami gnatami i pobiegac po trawce, ale te wymienione przeze mnie obiekty swiadcza jednak o jakims rozwoju cywilizacyjnym :lol:, ktorego na moim osiedlu ze swiecÄ… szukac.
Obrazek

A_Pruszkowski

#872 Postautor: A_Pruszkowski » 22 grudnia 2005, o 20:47

Lublin_Fan pisze:Panie Prezydencie. Tak jak prawie każdy Prezydent miasta w tym kraju ma Pan na swoim koncie "sukcesy", które "znacząco" podniosły warunki życia w jego mieście.
Oto krótkie podsumowanie dla całego regionu:
http://dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20051222/NEWS01/51221005

Plany stadionu to były już kilka lat temu. Ciągle się tylko planuje, planuje i jeszcze raz planuje. Niestety, nie idą za tym żadne zdecydowane działania.

Natomiast takie sprawy jak negocjacje z ewenutalnymi inwestorami, MOSIR czy remonty ulic jedynie kompromitują cały magistrat i w moich oczach stawiają Pana i pańskich pracowników jako osoby nieprofesjonalne, niegodne zaufania.

Pozdr.[/url]

Opinie DW, który - delikatnie mówiąc rzadko daje wyrazy sympatii wobec kogokolwiek dotyczą raczej regionu niż miasta. Ostatni ranking samorządów "Rzeczypospolitej" dotyczący jakości zarządzania w miastach o statusie powiatu grodzkiego daje nam 8 miejsce na 66 (a jesli brać pod uwagę stolice regionalne - mamy trzecie miejsce po Poznaniu i Krakowie). Jako stolica najbiedniejszego regionu UE nie mamy się więc czego wstydzić. To,że region jest biedny nie zaczęło się od wczoraj; już w II RP uruchomiono specjalny program rządowy dla tego obszaru (COP) dla zredukowania deficytów pozaborczych... Dzisiaj także zabiegam o specjalny program rządu Marcinkiewicza dla Polski Wschodniej ( w II RP - była to Polska centralna). Prawdopodobnie oceny dotyczące rozmów z potencjalnymi inwestorami nie opierają się na wiedzy tylko na wyobrażeniach (lub na ocenach mediów. co na jedno wychodzi). Zlecony przez nas zewnętrzny audyt obsługi inwestorów przyniósł zupełnie inne wyniki. Stopa bezrobocia w Lublinie wyniosła na koniec 2004 r. 12,5% (przy Wrocławiu, który pokazywany jest jako przykład pozytywny 12,4%), a średniej krajowej ok. 18%. Pozdrawiam nieprofesjonalnie, ale serdecznie :-)

A co do planów, ktore podobno były - ja żadnych nie znałem; ten, który powstał teraz jest pierwszym, który zleciliśmy do wykonania. Chętnie poznam poprzednie (o ile faktycznie były...)

Metalliczny
Senior
Kontakt:

#873 Postautor: Metalliczny » 22 grudnia 2005, o 20:52

Czyli jednym słowem jesteśmy super-hiper-ekstra zajebiści :wink: tylko tego jakoś nie widać. Radzę w końcu zacząc coś zrobić a nie obiecywać i obiecywac i obiecywać...... :wink:

A_Pruszkowski

#874 Postautor: A_Pruszkowski » 22 grudnia 2005, o 20:53

istred pisze:
Też uważam, że zamiast na przykład szopki sponsorzy mogliby postawić lodowisko, na które jest ogromne zapotrzebowanie w Lublinie - wystarczy popatrzeć na liczbę łyżwiarzy na Globusie... a tam ślizgają się praktycznie tylko ludzie z pobliskich osiedli, dzielnic.
Odnośnie tego mam jeszcze pytanie, czy nie można było "załatwić" sprawy z lodowiskiem z litewskim wcześniej, tak aby stanęło ono jeszcze pod koniec jesieni albo na samym początku zimy (nie tej kalendarzowej). Czy nie jest to Pańską porażką ? (podobnie jak "buda" na stadionie, która nie dość, że zlikwidowała kilka rzędów pod nią, to jeszcze zasłania tor, dla miejsc po bokach. W Gorzowie potrafili zrobić tak że jest dobrze...

Lodowisko na Pl. Litewskim nie może powstać wcześniej ze względu na imprezę noworoczną zaplanową w tym samym miejscu. To nie jest moja porażka, tylko reakcja na oczekiwania tysięcy lublinian.
Próba przeciwstawiania szopki lodowisku jest - nie tylko moim zdaniem - kompletnie pozbawiona sensu. Inne cele, inne pieniądze, być może także inni zainteresowani..

A_Pruszkowski

#875 Postautor: A_Pruszkowski » 22 grudnia 2005, o 20:55

bkapusta pisze:Panie Prezydencie, krotka pilka, prosze powiedziec konkretnie kiedy mozemy sie spodziewac stadionu na jaki zasluguje miasto wojewodzkie w 40 milionowym kraju? Kiedy skonczymy z tym dziadostwem ktore mamy do tej pory?

To dziadostwo powstało w wyniku upadkui poprzedniego właściciela (tj. RKS MOTOR). Zakładam, że modernizacja "docelowa" rozpocznie się jesienią 2006 lub wiosną 2007 r. NIe powinna potrwać dłużej niż kilkanaście miesięcy.