Stadion przy Al.Zygmuntowskich 5
-
rumburaque
- Szkółkowicz
Poki mamy tyle % bezrobocia sytuacja jest bez wyjscia.
Czasami nie mam wyboru i mam czas tylko w niedziele i oc???
Czesto jest tak, ze praca w weekendy jest platna troche lepiej i sami pracownicy chca pracowac w te dni.
To dlaczego tylko o handel sie rozchodzi? Lekarze,strazacy tez musza pracowac w niedziele ich sie nikt nie pyta.
Tak jak zuzlowcy
Zreszta to topic o stadione
eot 
Czasami nie mam wyboru i mam czas tylko w niedziele i oc???
Czesto jest tak, ze praca w weekendy jest platna troche lepiej i sami pracownicy chca pracowac w te dni.
To dlaczego tylko o handel sie rozchodzi? Lekarze,strazacy tez musza pracowac w niedziele ich sie nikt nie pyta.
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski
-
rumburaque
- Szkółkowicz
bezrobocie bezrobociem a prawa robotniczo-pracownicze swojÄ… drogÄ…
Lekarzem, strażakiem zazwyczaj zostają ludzie z pasją i z powołaniem a kasjerzy i wykładowcy chemii raczej nie
no i jak zapali się Tobie tfu tfu coś tam lub nagły atak wyrostka robaczkowego to dobrze że oni są, a bez chleba/z głodu nikt się jeszcze nie zesr.... A tak wogóle to co nie których te 15 lat kapitalizmu porządnie rozbestwiło a jeszcze pamiętam jak sklepy były w sobotę do 14 a w niedzielę nic i ludzie żyli (to nie jest pochwała socjalizmu)
pozdrawiam
pozdrawiam
-
rumburaque
- Szkółkowicz
-
rumburaque
- Szkółkowicz
luCas pisze:Wieki temu wogole sklepow nie bylo, ani lekarzy/strazakow i ludzie zylijakos...
Lekarzem, strażakiem zazwyczaj zostają ludzie z pasją i z powołaniem
Pasja i powolaniem rodziny nie utrzymasz...
Polemizowal bym
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.
-
A_Pruszkowski
Czarek pisze:Snys pisze:Jaga pisze:No w Żeszofie mają ten plus że jest to stolica województwa
a my to niby co ??
Ale oczywiscie tylko u nas takie partacze rzÄ…dzÄ…
Nie partacze tylko socjaliści i złodzieje (na jedno wychodzi), którzy nie psują , a robią to celowo. Zamiast oddać stadiony w prywatne (Motor chce "od ręki" budować stadion piłkarski na Kresowej, a Zygmuntowskie zostawić żużlowcom) wolą trzymać to w państwowych łapach i ogłaszać co jakiś czas przetargi, z których zawsze bierze się niezłą kasę na lewo oraz czerpać zyski z handlu na stadionie przy Kresowej.
Nazywam się Andrzej Pruszkowski; od ponad 7 lat jestem prezydentem Lublina. nigdy nie byłem socjalistą (no, może we wczesnym dzieciństwie). Mam pytanie: czy słowo "złodziej" odnosi się także do mnie? A propos stadionu przy Kresowej miasto nie zabiegało o jego przejęcie, otrzymało je po upadłym RKS "Motor" w stanie w jaki się obecnie znajduje. Na wystapienia LKP w sprawie przekazania stadionu odpowiedziałem, że jest to możliwe, o ile przedstawi on wiarygodny program finansowy modernizacji. Nie doczekałem sie dotąd odpowiedzi. Mam pytanie: kto bierze tę "niezłą kasę na lewo" (odpowiedź będzie b. przydatna do przekazania do prokuratury - zgodzimy się przecież, że nie można tego tolerować, prawda?)
-
A_Pruszkowski
$korzen$ pisze:Pokemon pisze:Odpowiedziałeś sobie sam: "pytanie z serii naiwne" i "pomarzyć zawsze można".
hehe dokladnie, jeszcze za pare(nascie) dni dowiemy sie ze niestety wypociny pana Pruszkowskiego o 36 mln na modernizacje tez sie nie spelnia, prawda panie "prezydencie" ?
W związku z projektem docelowej modernizacji stadionu (to nie bajanie, ani nie "wypociny pana Pruszkowskiego" tylko już istniejący projekt - do obejrzenia w wydziale Funduszy Europejskich Urzedu Miejskiego) informuję ponownie, że w roku 2006 nie ma sensu ponoszenie większych nakładów niż przewidziane w projekcie budżetu miasta; po prostu dalsze zainwestowanie utrudniłoby a nie ułatwiło realizację kompleksowej modernizacji, która nastąpi w nowej perspektywie finansowej UE tj. począwszy od roku 2007. To naprawdę nie żarty. Jeśli dalej w to wątpisz, to wpadnij do ratusza i pogadaj w Wydziale Funduszy Europejskich, np. z Darkiem Dumkiewiczem. Pozdrawiam wszystkich niedowiarków. A właściwe to skąd ta nieprzychylność dająca się zauważyć w słowach "wypociny" i we wzięciu w nawias słowa "prezydencie" ? Czy masz (ma Pan) do mnie jakiś osobisty uraz ? Pozdrawiam i zyczę wesołych świąt. A. Pruszkowski
Ostatnio zmieniony 21 grudnia 2005, o 22:40 przez A_Pruszkowski, łącznie zmieniany 1 raz.
- Łoptymista
- Trener
Nie wiem kto bierze kasę na lewo, mam pewność, że kiedy zdobędzie Pan tę wiedzę natychmiast zawiadomi Pan urząd z ulicy Okopowej.
Teraz bardziej niż ściganie fikcyjnych czy prawdziwych oszustów interesuje mnie sprawa miejsc gdzie w naszym mieście można oglądać rozgrywki sportowe. Po długiej analizie okzało się, że najlepiej wypada:moja kanapa w pokoju z telewizorem. Na halę na LSM można tylko popatrzeć, stadion miejski to katastrofa budowlana nawiązująca myślą konstrukcyjną i infrastrukturą do średniowiecznych grodzisk.
Wcześniej wspominane były przykłady stadionów z Kielc czy teraz Rzeszowa. Nie wstyd Panu, że firmuje Pan swoim nazwiskiem taką stadionową nędzę? I proszę nie pisać o kilkuset krzesełkach czy nowoczesnej tablicy.
Teraz bardziej niż ściganie fikcyjnych czy prawdziwych oszustów interesuje mnie sprawa miejsc gdzie w naszym mieście można oglądać rozgrywki sportowe. Po długiej analizie okzało się, że najlepiej wypada:moja kanapa w pokoju z telewizorem. Na halę na LSM można tylko popatrzeć, stadion miejski to katastrofa budowlana nawiązująca myślą konstrukcyjną i infrastrukturą do średniowiecznych grodzisk.
Wcześniej wspominane były przykłady stadionów z Kielc czy teraz Rzeszowa. Nie wstyd Panu, że firmuje Pan swoim nazwiskiem taką stadionową nędzę? I proszę nie pisać o kilkuset krzesełkach czy nowoczesnej tablicy.
- Kaka
- Szkółkowicz
- Kontakt:
DokÅ‚adnie, zgadzam siÄ™ ze sÅ‚owami Åoptymisty, tyle lat siedzi Pan na "stoÅ‚ku" Prezydenta i jedyne co Pan potrafiÅ‚ zrobić to raczenie nas "cudownÄ…" szopkÄ… za wielkie pieniÄ…dze, a stadion za to przypomina chlew, bród, smród i ubustwo. Wszystko co do tej pory zrobiono to dorobne poprawki raczej kosmetyczne, a tu trzeba generalnego remontu, zjechania tego "wytworu" równo z ziemiÄ… i postawienia nowego, normalnego i nowoczesnego stadionu. Zobaczymy czy Pana nowa wizja pozostanie tylko wizjÄ… czy na koniec swojej kadencji wreszcie uraczy nas Pan sensownym czynem. Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 21 grudnia 2005, o 22:52 przez Kaka, łącznie zmieniany 1 raz.

-
A_Pruszkowski
Åoptymista pisze:Nie wiem kto bierze kasÄ™ na lewo, mam pewność, że kiedy zdobÄ™dzie Pan tÄ™ wiedzÄ™ natychmiast zawiadomi Pan urzÄ…d z ulicy Okopowej.
Mnie przeciwnie; b. interesuje czy w informacji o przekrętach jest ziarno prawdy czy nie. Jeśli jest to oczekuję informacji, a jeśli nie -to po co o tym pisać? Hala na LSM zostanie oddana zgodnie z planem już na przyszły sezon sportowy (tj w roku 2006), a lubelski stadion po modernizacji, która jest już zaprojektowana, nie będzie gorszy niż te, które Pan przywołuje. Dlaczego mam nie pisać o krzesełkach czy nowoczesnej tablicy, skoro jeszcze nie tak dawno ich nie było, a teraz są ? To chyba niezła wiadomość dla kibiców... Wiadomo, że nowoczesne stadiony nie powstają w wyniku pstryknięcia palcami, tylko wymagają projektów i pieniędzy. Zaręczam, że jesteśmy na tej drodze zaawansowani, co można sprawdzić, w sposób przeze mnie opisany; zachęcam i jeszcze raz pozdrawiam. A.P.
-
A_Pruszkowski
Kaka pisze:DokÅ‚adnie, zgadzam siÄ™ ze sÅ‚owami Åoptymisty, tyle lat siedzi Pan na "stoÅ‚u" Prezydenta i jedyne co Pan potrafiÅ‚ zrobić to raczenie nas "cudownÄ…" szopkÄ… za wielkie pieniÄ…dze, a stadion za to przypomina chlew, bród, smród i ubustwo. Wszystko co do tej pory zrobiono to dorobne poprawki raczej kosmetyczne, a tu trzeba generalnego remontu, zjechania tego "wytworu" równo z ziemiÄ… i postawienia nowego, normalnego i nowoczesnego stadionu. Zobaczymy czy Pana nowa wizja pozostanie tylko wizjÄ… czy na koniec swojej kadencji wreszcie uraczy nas Pan sensownym czynem. Pozdrawiam.
To nie moja wizja, tylko projekt wykonany przez specjalistyczną firmę, wybraną w drodze zamówień publicznych przez MOSIR. To prawda, że dotąd wykonaliśmy niezbędne roboty (mozna je nazwać kosmetycznymi) bowiem zasadnicza modernizacja nastąpi po zaakceptowaniu projektu przez zarząd województwa lubelskiego (mam nadzieję, że nastąpi to bez przeszkód) i będzie miała miejsce w nowej perspektywie finansowej UE tj począwszy od roku 2007. Na pewno nie będzie to możliwe w roku 2006, w którym moga mieć miejsce tylko dalsze stosunkowo drobne poprawki, które nie będą szły "w poprzek" przyszłej poważnej modernizacji.
A co do szopki, to juz mi się znudziło tłumaczyć, że jest ona budowan ze środków sponsorskich. Ni zamierzam też wymieniać wszystkich innych inwestycji zrealizowanach w ostanich latach. Zachęcam np, do rzutu okiem na Al. Sp-ści Pracy. Pzdr AP
A_Pruszkowski pisze:(...) a lubelski stadion po modernizacji, która jest już zaprojektowana, nie będzie gorszy niż te, które Pan przywołuje
Loptymista pisal m.in. o stadionie w Rzeszowie - w projekcie ma on pelne zadaszenie trybun a nawet toru, zatem uniezaleznia w praktyce rozegranie zawodow od warunkow pogodowych. Czy chce Pan powiedziec, ze w Lublinie tez mozna na to liczyc?
Widzielismy kilka postow wczesniej wizualizacje stadionu rzeszowskiego - czy mozna cos podobnego w odniesieniu to naszego stadionu zobaczyc gdzies w internecie? Pozdrawiam
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!
Panie prezydencie mam takie pytanie. Czy jest pan nam w stanie jakos racjonalnie wytłumaczyć dlaczego przez ostatnie ok.10 lat (od momentu kiedy stadion przy Zygmuntowskich przejęło miasto) jakieś poważniejsze prace na tym stadionie zaczeło sie wykonywac dopiero jeśli dobrze pamietam w 2004 roku (ten supermarket którym nas uraczyliście na stadionie a który jak sie okazało i co dużo osób przewidywało jest za duży
) Dlaczego wcześniej nic konkretnego ze stadionem sie nie robiło w tym mieście, wojewódzkim mieście?? Dlaczego tolerował pan to że na przykład pan Drabko niewiele robił będąc dyrektorem MOSiR-u i na każdym kroku było widac jego niekompetencje i brak pomysłów na pozyskiwanie srodków na modernizacje obiektów sportowych w Lublinie i tylko cały czas czekał na środki z miasta czy województwa?? Czy na prawde było niemożliwością przyspieszenie modernizacji stadionu? W Kielcach daja rade budowac równocześnie i stadion za ponad 40mln. zł i hale sportową. Dlaczego w Lublinie nie ma takich możliwości?? Czy to aby nie jest niekompetencja ludzi którzy w Lublinie za te sprawy sa odpowiedzialni a którzy jak mi sie zdaje podlegaja panu jako prezydentowi naszego miasta?? Dlaczego w Lublinie zawsze wszystko musi się tak ślimaczyć i musimy zawsze być na szarym końcu??
- Łoptymista
- Trener
A_Pruszkowski pisze:{ciach}... a lubelski stadion po modernizacji, która jest już zaprojektowana, nie będzie gorszy niż te, które Pan przywołuje. Dlaczego mam nie pisać o krzesełkach czy nowoczesnej tablicy, skoro jeszcze nie tak dawno ich nie było, a teraz są ? To chyba niezła wiadomość dla kibiców...
Super! Też cieszę się z tego bardzo. A ile tych krzesełek wypada średnio na lata Pana rządów? Przez eony stadion miejski był jak czarna dziura, a teraz nagle po kilku bardziej lub mniej sensownych przebudowach mamy się nim zachwycać?
Wiadomo, że nowoczesne stadiony nie powstają w wyniku pstryknięcia palcami, tylko wymagają projektów i pieniędzy. Zaręczam, że jesteśmy na tej drodze zaawansowani, co można sprawdzić, w sposób przeze mnie opisany; zachęcam i jeszcze raz pozdrawiam. A.P.
Wierzę Panu na słowo
-
A_Pruszkowski
mikas pisze:Panie prezydencie mam takie pytanie. Czy jest pan nam w stanie jakos racjonalnie wytłumaczyć dlaczego przez ostatnie ok.10 lat (od momentu kiedy stadion przy Zygmuntowskich przejęło miasto) jakieś poważniejsze prace na tym stadionie zaczeło sie wykonywac dopiero jeśli dobrze pamietam w 2004 roku (ten supermarket którym nas uraczyliście na stadionie a który jak sie okazało i co dużo osób przewidywało jest za duży) Dlaczego wcześniej nic konkretnego ze stadionem sie nie robiło w tym mieście, wojewódzkim mieście?? Dlaczego tolerował pan to że na przykład pan Drabko niewiele robił będąc dyrektorem MOSiR-u i na każdym kroku było widac jego niekompetencje i brak pomysłów na pozyskiwanie srodków na modernizacje obiektów sportowych w Lublinie i tylko cały czas czekał na środki z miasta czy województwa?? Czy na prawde było niemożliwością przyspieszenie modernizacji stadionu? W Kielcach daja rade budowac równocześnie i stadion za ponad 40mln. zł i hale sportową. Dlaczego w Lublinie nie ma takich możliwości?? Czy to aby nie jest niekompetencja ludzi którzy w Lublinie za te sprawy sa odpowiedzialni a którzy jak mi sie zdaje podlegaja panu jako prezydentowi naszego miasta?? Dlaczeo w Lublinie zawsze wszystko musi się tak ślimaczyć i musimy zawsze być na szarym końcu??
Ciekawe, że masz (ma Pan) tak niską ocenę własnego miasta; obiektywne oceny (chocby roczniki statystyczne) nie potwierdzają, że jestesmy "zawsze na szary końcu"... Jakby co służę przykładami. Jeśli chodzi o ocenę b. dyrektora MOSIR to informuję, że jest już od jakiegoś czasu na emeryturze... Pragnę jednak mocno podkreślić, że w ostatnich kilku latach - zaczęliśmu i mocno zaawansowali budowę hali wielofunkcyjnej prz yl. Kazimierza Wielkiego (będzie oddana w przyszłym roku), zmodernizowaliśmy w możliwym zakresie halę przy Al. Zygmuntowskich, zbudowaliśmy skate-park na Czechowie, rozpoczęlismy budowę skate-parku na Czubach, zbudowalismy np. w tym roku kompleks sportowy na Wrotkowie (łącznie z bosikeik ze sztuczna nawierzchnią). powstało szereg nowych kortów tenisowych, wykonalismy szereg może niezbyt imponujacych , ale jednak ważnych i niezbędnych zmian na stadionie przy Zygmuntowskich (pawilon, banda, nagłośnienie, kamery monitorujące, tablica telebimowa, początek krzesełek plastikowych itd). Nie znam w szczególach sytuacji budżetowej Kielc, ale mimo słynnego stadionu i tak bym sie do nich nie przeprowadził...
boxing pisze:A_Pruszkowski pisze:(...) a lubelski stadion po modernizacji, która jest już zaprojektowana, nie będzie gorszy niż te, które Pan przywołuje
Loptymista pisal m.in. o stadionie w Rzeszowie - w projekcie ma on pelne zadaszenie trybun a nawet toru, zatem uniezaleznia w praktyce rozegranie zawodow od warunkow pogodowych. Czy chce Pan powiedziec, ze w Lublinie tez mozna na to liczyc?
Widzielismy kilka postow wczesniej wizualizacje stadionu rzeszowskiego - czy mozna cos podobnego w odniesieniu to naszego stadionu zobaczyc gdzies w internecie? Pozdrawiam
Ponawiam pytania, bo pozostaly bez odpowiedzi.
-
A_Pruszkowski
Åoptymista pisze:A_Pruszkowski pisze:{ciach}... a lubelski stadion po modernizacji, która jest już zaprojektowana, nie bÄ™dzie gorszy niż te, które Pan przywoÅ‚uje. Dlaczego mam nie pisać o krzeseÅ‚kach czy nowoczesnej tablicy, skoro jeszcze nie tak dawno ich nie byÅ‚o, a teraz sÄ… ? To chyba niezÅ‚a wiadomość dla kibiców...
Super! Też cieszę się z tego bardzo. A ile tych krzesełek wypada średnio na lata Pana rządów? Przez eony stadion miejski był jak czarna dziura, a teraz nagle po kilku bardziej lub mniej sensownych przebudowach mamy się nim zachwycać?Wiadomo, że nowoczesne stadiony nie powstają w wyniku pstryknięcia palcami, tylko wymagają projektów i pieniędzy. Zaręczam, że jesteśmy na tej drodze zaawansowani, co można sprawdzić, w sposób przeze mnie opisany; zachęcam i jeszcze raz pozdrawiam. A.P.
Wierzę Panu na słowoSęk w tym czy w przypadku naszego miasta większego sensu nie miałoby wybudowanie stadionu od zera. Wtedy pole manewru jest większe a całe miasto zyskałoby obiekt, o którym mówiłoby się w całej Polsce (vide stadion Kielc, który w innych cywilizowanych krajach na nikim nie zrobiłby wrażenia). Dlaczego Rzeszów będzie budował od zera ciekawy obiekt, a my nad Bystrzycą musimy wydawać miliony na reanimację trupa?
To fajny sposób dyskutowania; tyle, że skoncentrowany na jednym problemie... Gdybym tylko miał ten jeden problem, to dawno juz by go nie było... Dość wiedzieć, że np. do samej oświaty dopłacamy w Lubline w tym roku grubo ponad 80 milionów ponad subwencję oświatową... W przyszłym ok. 95... Za te pieniądze możnaby wybudować 2 lub 3 stadiony rocznie. To kwestia preferencji i rozłożenia w czasie niezbędnych do poniesienia wydatków z naszej wspólnej kasy.
Co do budowania od nowa - może kiedyś... Na dziś znawcy tematu oceniają, że stadion na 11-12 tys kibiców (a taki będzie po modernizacji stadion przy A. Zygm) powinien wystarczyć. Modernizacja istniejącego będzie kosztowała wg istniejących na dziś szacunków ok 36 mln zł. Budowa nowego bylaby sporo droższa, a trudno się spodziewać żeby udawało się zbierać na zawodach często większą niż 12 tys liczbę kibiców.. Nie aspirujemy (na razie) do roli stadionu narodowego ...AP
-
A_Pruszkowski
boxing pisze:boxing pisze:A_Pruszkowski pisze:(...) a lubelski stadion po modernizacji, która jest już zaprojektowana, nie będzie gorszy niż te, które Pan przywołuje
Ponawiam pytania, bo pozostaly bez odpowiedzi.
Spróbuję poprosić, by projekt lubelski (który nie jest ostateczny, bo jest w trakcie uzgodnien ze związkami sportowymi) znalazł się w internecie tak szybko jak to będzie możliwe. Pozdrawiam. AP
A_Pruszkowski pisze:
Ciekawe, że masz (ma Pan) tak niską ocenę własnego miasta; obiektywne oceny (chocby roczniki statystyczne) nie potwierdzają, że jestesmy "zawsze na szary końcu"... Jakby co służę przykładami. Jeśli chodzi o ocenę b. dyrektora MOSIR to informuję, że jest już od jakiegoś czasu na emeryturze... Pragnę jednak mocno podkreślić, że w ostatnich kilku latach - zaczęliśmu i mocno zaawansowali budowę hali wielofunkcyjnej prz yl. Kazimierza Wielkiego (będzie oddana w przyszłym roku), zmodernizowaliśmy w możliwym zakresie halę przy Al. Zygmuntowskich, zbudowaliśmy skate-park na Czechowie, rozpoczęlismy budowę skate-parku na Czubach, zbudowalismy np. w tym roku kompleks sportowy na Wrotkowie (łącznie z bosikeik ze sztuczna nawierzchnią). powstało szereg nowych kortów tenisowych, wykonalismy szereg może niezbyt imponujacych , ale jednak ważnych i niezbędnych zmian na stadionie przy Zygmuntowskich (pawilon, banda, nagłośnienie, kamery monitorujące, tablica telebimowa, początek krzesełek plastikowych itd). Nie znam w szczególach sytuacji budżetowej Kielc, ale mimo słynnego stadionu i tak bym sie do nich nie przeprowadził...
To,że pan Drabko jest od niedawna na emeryturze to wiemy i chyba większość z nas tu sie udzielających może tylko powiedzieć: "Na całe szczęście"
A jeÅ›li chodzi o ocenÄ™ mojego miasta to powiedzmy,że nie jest ona do koÅ„ca taka niska, jednak teraz dyskutujemy o stadionie i obiektach sportowych Lublina i tutaj moja ocena jest nawet nie niska a bym powiedziaÅ‚ tragicznie niska. JeÅ›li spojrze na takie miasta jak chociażby (żeby nie być zbyt brutalny W-we, Kraków, Poznan czy Åódź pominÄ™ i skupie sie na oÅ›rodkach żużlowych i mniejszych miastach
I taka mnie jeszcze naszła refleksja. Dlaczego w Lublinie niczego nie można zrobić od początku do końca dobrze i na czas?? Hala na Globusie opóznienia i niedoszacowanie inwestycji, o skateparkach tez dużo sie pisze w gazetach, do pawilonu na Zygmuntowskich tez było sporo zastrzeżeń. A korty tenisowe czy temu podobne inwestycje nie moga nam przesłaniac tego,że w Lublinie z infrastrukturą sportową jest tragicznie (no troszke się poprawi gdy uruchomimy hale na Globusie) i temu pan niestety zaprzeczyć nie może. Niestety zaniedbania te powstały takze w dużej mierze przez ostatnie 7 lat panskiej prezydentury
Sojrzałem jeszcze na pańską wypowiedź odnosząca sie do modernizacji stadionu za 36mln.zł. Co pan powie na to że w Kielcach stadion będzie kosztowac jeśli mnie pamięć nie myli 42mln. zł. Czy przy takich wielkich wydatkach te 6 mln. zł robi taka wielką różnice żeby nie pokusic sie jednak o zbudowanie nowoczesnego stadionu od podstaw jak to ma miejsce w Kielcach??
Ostatnio zmieniony 21 grudnia 2005, o 23:50 przez mikas, łącznie zmieniany 1 raz.
-
A_Pruszkowski
Gawrzyk pisze:Modernizacja istniejącego będzie kosztowała wg istniejących na dziś szacunków ok 36 mln zł. Budowa nowego bylaby sporo droższa, a trudno się spodziewać żeby udawało się zbierać na zawodach często większą niż 12 tys liczbę kibiców.. Nie aspirujemy (na razie) do roli stadionu narodowego ...AP
Śmiem się nie zgodzić. Przykład choćby pierwszoligowego Rzeszowa, czy ekstraligowych Tarnowa i Częstochowy świadczą o tym, że stadion z 11 tys. miejsc może okazać się zbyt mały (zakładam awans żużlowców i kopaczy)Wszystko zależy od poziomu zawodów. Jako, że stadion służy także piłkarzom warto zwrócić uwagę, że przy awansie Motoru do ekstraklasy kibiców także powinno być zdecydowanie więcej. Ale cóż. Eksperci pewno wiedzą lepiej.
Dzięki za opinię. Osobiście też chciałbym doczekać czasów, żeby na zawody w Lublinie przychodziło stale ponad 10 tys kibiców. Bądźmy optymistami. Dobranoc..
Panie Prezydencie - jeszcze druga czesc pytania: na czym ma polegac ta gruntowna modernizacja? Czy jest szansa na pelne zadaszenie trybun i toru tak jak ma to byc w Rzeszowie?
Kilka razy w tym roku wracalismy z meczu przemoknieci - nie mowie o tych szczesliwcach, ktorzy siedza pod kryta trybuna... Chociaz co to za szczescie - zuzel najlepiej sie oglada na pierwszym wirazu
ale byloby milo, gdyby stadion po tej modernizacji chronil przed deszczem i kibicow, i tor.
Kilka razy w tym roku wracalismy z meczu przemoknieci - nie mowie o tych szczesliwcach, ktorzy siedza pod kryta trybuna... Chociaz co to za szczescie - zuzel najlepiej sie oglada na pierwszym wirazu
Ostatnio zmieniony 27 grudnia 2005, o 21:26 przez boxing, łącznie zmieniany 2 razy.