Wywiady z ludźmi lubelskiego żużla

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Piotrbaz

Wywiady z ludźmi lubelskiego żużla

#1 Postautor: Piotrbaz » 16 lipca 2003, o 20:03

Rozmowa z Grzegorzem Knappem

Czy przed sezonem można sie było spodziewać , że beniaminek będzie największą sensacją rozgrywek?

Chyba niektórzy nas nie docenili. Nasze miejsce w tabeli jest z pewnością zaskoczeniem, ale wciąż pozostaje niedosyt, bo mogło być jeszcze lepiej. Oddaliśmy punkt RKM-owi Rybnik, pechowo przegraliśmy w Gorzowie i Warszawie. Dodając te punkty bylibyśmy liderem z realnymi szasami na Extralige. Trudno, nie udało się i trzeba walczyć dalej.

Na jaki wynik stać drużynę TŻ-u?

Musimy wygrać dwa mecze u siebie, co zapewni nam pierwszą czwórkę.
Wiadomo, że inaczej się jeździ, jeżeli stawka jest wysoka. W drugiej czwórce dwa zespoły zdecydowanie odstają od reszty, mecze z nimi byłyby o przysłowiwą "pietruszkę". A tak najprawdopodobniej ekipy TZ-u i Unii Tarnów bedą rozdawać karty w walce o awans i baraże. Sytuacja jest komfortowa. Zakładany przed sezonem cel jest na wyciągnięcie ręki, w rundzie finałowej pojedziemy bez obciążeń i kibice będą mieli emocjedo końca.

Marzysz o startach w Extralidze?

Tego dowiecie sie z Tygodnika Żużlowego , bo juz nie mam siły przepisywać :D
Ostatnio zmieniony 18 lipca 2003, o 08:25 przez Piotrbaz, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

Re: Wywiady z zawodnikami TÅ»-u lublin!!!

#2 Postautor: bkapusta » 16 lipca 2003, o 20:43

przepisz wszystko prosze;-)

ps. nie kupie bo u mnie na zadupiu poprostu nie ma;-) odkad wyjechalem z warszawy na wakacjie jestem odciety od Tygodnika... Dobrze ze chodz Playboy jest
Ostatnio zmieniony 16 lipca 2003, o 20:58 przez bkapusta, łącznie zmieniany 1 raz.
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Piotrbaz

Re: Wywiady z zawodnikami TÅ»-u lublin!!!

#3 Postautor: Piotrbaz » 16 lipca 2003, o 20:52

bkapust pisze:
Piotrek pisze:Rozmowa z Grzegorzem Knappem

Czy przed sezonem można sie było spodziewać , że beniaminek będzie największą sensacją rozgrywek?

Chyba niektórzy nas nie docenili. Nasze miejsce w tabeli jest z pewnością zaskoczeniem, ale wciąż pozostaje niedosyt, bo mogło być jeszcze lepiej. Oddaliśmy punkt RKM-owi Rybnik, pechowo przegraliśmy w Gorzowie i Warszawie. Dodając te punkty bylibyśmy liderem z realnymi szasami na Extralige. Trudno, nie udało się i trzeba walczyć dalej.

Na jaki wynik stać drużynę TŻ-u?

Musimy wygrać dwa mecze u siebie, co zapewni nam pierwszą czwórkę.
Wiadomo, że inaczej się jeździ, jeżeli stawka jest wysoka. W drugiej czwórce dwa zespoły zdecydowanie odstają od reszty, mecze z nimi byłyby o przysłowiwą "pietruszkę". A tak najprawdopodobniej ekipy TZ-u i Unii Tarnów bedą rozdawać karty w walce o awans i baraże. Sytuacja jest komfortowa. Zakładany przed sezonem cel jest na wyciągnięcie ręki, w rundzie finałowej pojedziemy bez obciążeń i kibice będą mieli emocjedo końca.

Tego dowiecie sie z Tygodnika Żużlowego , bo juz nie mam siły przepisywać :D

przepisz bo nie mam Tygodnika a do kiosku daleko, a pewnie i tak go nie ma w kiosku, a jak by byl to juz kiosk zamkniety, a nawet jakby byl otwarty to nie mam pieniedzy`, znaczy mam ale grube a pewnie pani w kisoku nie miala by wydac...
:wink: :wink: :wink:

kupisz sobie jutro :D:D:D dużo tego zostało a nimam czasu za bardzo

Warto kupić bo fajne atrykuliki sa w tym numerze

Piotrbaz

#4 Postautor: Piotrbaz » 16 lipca 2003, o 21:02

ok napisze jutro bo mnie ludzie od kompa wyganiają i jeszcze 2 pytania do grześka zostały ale odpowiedzi jakie dał to mozna w 5 tomoków ując :D:D:D:!!!!!!!!!!!!!

konradeczek_fransik

#5 Postautor: konradeczek_fransik » 17 lipca 2003, o 00:40

wiem Piotrus ze mnie nie lubisz ja Ciebie tez za bardzo heheh ale fajnie zakladasz nowy temat w ktorym piszeszkilka linijek pozniej sie tlumaczysz ze CI sie pisac nie chce to po cholere to zakladasz?!?! i jeszcze w najciekawszym momencie piszesz ze CI sie juz nie chce.... bez komentarza a admini to powinni ten temat zamknac bo myslalem ze poczytam cos ciekawszego w tym temacie a nie.... Pozdrowionka i tak Cie lubie:)
gdzie Ci
mody
ktorzy
mi
posty kiedys
wywalali
:P

Piotrbaz

#7 Postautor: Piotrbaz » 17 lipca 2003, o 10:59

Dalszy ciÄ…g rozmowy z Grzegorzem Knappem

Na pewno to marzenie każdego żużlowca. Jednak na razie dla mnie wydaje sie to mało realne. Z taką jazdą jak obecnie, nie miałbym szans na skuteczną walkę z najlepszymi. Gdy trafię wkońcu ze sprzętem zaczną jeździć lepiej. Ale na starty w Extralidze to jeszcze za mało.

Co zrobisz, jeżeli twój macierzysty klub z Grudziądza awansuje do pierwszej ligi?

Awans GTŻ-u nie ma znaczenia. W Lublinie jeździ mi sie dobrze, :D jest znakomita atmosfera, klub zorganizowany, wierni kibice, :D więc nie widze
powodów, dla których miałbym z tego rezygnować. Jeżeli kierwonictwo klubu będzie mnie widziało w drużynie, to chciałbym tu zostać na przyszły sezon. Poza tym mam trochę żal do klubu z Grudziądza, Który uniemozliwił mi treningi na torze GTZ-u. Zadbano takżeo to, żebym nie mógł pojezdzić w Toruniu. Musiałem więc trenowac w Bydgoszczy. A to nie jest w porządku tym bardziej......że GTŻ i TZ jezdżą w innych ligach. :(
W Grudziądzu spotkałem sie z opiniami typu "zmieniłeś klub i jeździsz slabiej niż w zeszłym sezonie". Ale ja odpowiadam, że przecież gdybym został, byłoby tak samo. Cały czas mam kłopoty sprzętowe i jeżeli uda mi sie je przezwyciężyć, powinno być dużo lepiej. Przy wsparciu sponsorów których cały czas poszukuję jestem w stanie sprawić wiele radości lubelskim fanom.

źródło : TYGODNIK ŻUŻLOWY

W ty kontadeczuku sie nie wymądrzaj bo byłem padnięty . A przerwałem specjalnie w takim momencie żeby nie było nudno :D:D:D:

Pozdrowionka dla konradzika :D:D:D :!:

woocash
Szkółkowicz

#8 Postautor: woocash » 18 lipca 2003, o 00:47

rozmowa z piszczykiem przeprowadzona przez dziennikarza Kuriera lubelskiego:
Zalicza się Pan do bardzo odważnych zawodników, takich, którzy ciągle odczuwają głód toru i czasami zapominają o swojej aktualnej kondycji zdrowotnej.
Tomasz Piszcz: Wiem o co Panu chodzi. Słyszałem o tym, że mam się ścigać podczas dzisiejszych zawodów z Unią Tarnów. Nie przeczę, że bardzo chciałbym. Doskonale zdaję sobie sprawę z rangi tych zawodów. Myślę, że przydałbym się chłopakom. Liczę się jednak z opinią lekarzy, którzy na razie nie pozwalają mi siadać na motocykl.

Rekonwalescencja nie będzie jednak trwała w nieskończoność. Kiedy będzie coś więcej wiadomo?
23 lipca jadę na konsultacje medyczne do Gdańska. Mam nadzieję, że usłyszę tam dobre rzeczy. Takie przynajmniej mam sny. Do końca sezonu pozostało jeszcze trochę czasu. Nasz zespół czeka jeszcze sporo spotkań i chciałbym w nich wystąpić.

Jutro zasiÄ…dzie Pan jednak na trybunach?
Wszystko, tylko nie to. Wprawdzie nie wolno mi startować, ale koniecznie chcę być z chłopakami. Najwięcej czasu spędzę więc w parku maszyn, natomiast poszczególne wyścigi będę oglądał... zza bandy.

Co będzie Pan dokładnie robił?
Wszystko o co zostanę poproszony, abym tylko potrafił to wykonać. Na początek zdecydowałem się oddać do dyspozycji kolegów swój sprzęt. Mam dwa dobre silniki, po które będzie można sięgnąć w każdej chwili.

W takim razie kto wygra dzisiejszy mecz?
Sipma, Sipma i jeszcze raz Sipma. Wierzę w chłopaków. Za naszym zespołem przemawia atut własnego toru oraz wielka chęć rewanżu za porażkę poniesioną w Tarnowie, gdzie przegraliśmy bardzo wysoko, ale nie wszystko zależało od naszych umiejętności.

Dzisiejsze zawody rozpoczną się o godzinie 18. Czy ma Pan jakieś przesłanie dla kibiców?
Kochani, przyjdźcie! To jest dla nas najważniejszy mecz sezonu. Ewentualna wygrana z Unią pozwoli bardzo realnie myśleć o bezpośredniej walce o ekstraligę. Czując oddech trybun, w dodatku własnych, jeździe się o wiele łatwiej.

Robson
Senior

#9 Postautor: Robson » 18 lipca 2003, o 12:58

Az sie łezka w oku kręci czytając takie wypowiedzi...
Tomek to swój chłop... Takich zawodników nie da się nie lubić.

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#10 Postautor: Lublin_Fan » 18 lipca 2003, o 14:00

No i między innymi dlatego Tomek jest moim idolem :).

Full profesional na torze i poza torem.

Awatar użytkownika
Radzio
Senior

#11 Postautor: Radzio » 18 lipca 2003, o 21:06

hehe od zawsze Tomek był spoko gość!!! a przed sezonem słyszałem od innych ze niechsa go widzieć w składzie. Ja bym go chciał widzieć cały czas nad bystrzycą!!!!!!!! Mam nadzieje, że zostanie na przyszły sezon!!!

Piotrbaz

#12 Postautor: Piotrbaz » 23 lipca 2003, o 20:03

W Tygodniku Żużlowym jest wywiad z naszym kierownikiem drużyny :D:D! :!: :!:

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#13 Postautor: bkapusta » 23 lipca 2003, o 20:11

No Piotrek na co czekasz przepisuj bo ja znow jestem daleko do kiosku;-) (a tamten z zeszlego tygodnia to zakupilem zeby nie bylo ze czytam wywiady na necie i nie wspomagam redakcji finasowo)
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#14 Postautor: $korzen$ » 23 lipca 2003, o 22:22

Mam nowy numer i mysle ze my jestesmy najwieksza sensacja tego sezonu czytajac nawet raport z meczow z tarnowem i gorzowem mozna bylo odniesc wrazenie ze redaktor ktory pisal ten raport byl bardzo zaskoczony ze asz tyle nasz tz-cik zdziala w tym sezonie.

Awatar użytkownika
Erwin
Senior
Kontakt:

#15 Postautor: Erwin » 23 lipca 2003, o 23:14

Ludzie, prośba od tych co nie kupują TŻ mają inne cele, napiszcie coś ciekawego z tygodnika :!: Z góry dzieki :!:

Piotrbaz

#16 Postautor: Piotrbaz » 24 lipca 2003, o 08:48

Wywiad z naszym kierownikiem zajmuje 2 strony więc godzine mi to by zajeło trudno

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#17 Postautor: bkapusta » 24 lipca 2003, o 09:32

Piotrek no jak tak to bede musial posepic u znajomych zeby ktos mi kupil;-)

A moze napiszecie co najwazniejszego powiedzial nasz kierownik;-)
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#18 Postautor: Maxx » 24 lipca 2003, o 11:41

Co do Tygodnika Żużlowego to powiem jedynie, że od dłuższego już czasu lubelscy korespondenci tego czasopisma zaniedbują się bo w kółko w Tygodniku "idą" wywiady albo z Kurmańskim, albo z Osumkiem albo po trzy razy z Kościechą, Chrzanowskim itd, a od dłuższego już czasu nie zuważyłem jakiegoś długiego porządnego wywiadu z naszymi zawodnikami. Za mało jest informacji o lubelskim żużlu, pełno jest nowinek z WTS-u i innych klubów extraligowych, ale o pierwszej lidze jakoś mało się pisze. O lubelskim klubie jednak pisze się szczególnie mało. Na pocieszenie w ostatnim numerze zdarzył się natomiast wywiad z Jackiem Ziółkowskim, który wypowiada się w nim najogólniej rzecz ujmując o tym, jak to nie pozwolono Sebastianowi Trumińskiemu potrenować w Lublinie przed meczem z WKM i o atmosferze panującej w klubie. Generalnie pan Jacek nic nowego nie powiedział w stosunku do tego co już wiemy. Wywiad musiał zostać przeprowadzony przynajmniej jakiś miesiąc temu (o ile nie dawniej).

RavLit
Szkółkowicz

#19 Postautor: RavLit » 24 lipca 2003, o 11:42

Nie będę przepisywał wywiadu z p. Ziółkowskim ( bojowe zadanie Piotrka :wink: ), ale dam wypowiedź Daniela Jeleniewskiego po meczu z Gorzowem.
"Przed meczem zapowiadałem, że nie przepuszczę przed siebie żadnego rywala z Gorzowa. Raz przegrałem start z Pawłem Hlibem, ale za to zaprezentowaliśmy ładną walkę, która - mam nadzieję - podobała się kibicom. Czuję, że moja forma wzrasta. Zmieniłem mechanika, na razie nie zdradzę kim on jest, zaczęłem pracę z trenerem od ogólnorozwojówki i psychologiem. Podchodzę do zawodów na luzie i być może stąd moja lepsza postawa."
*pogrubienie własne
I jeszcze fragment wywiadu z Januszem StachyrÄ….
"(...) Musze pdkreślić świetną postawę Daniela, który teraz nie jest tym samym chłopakiem. Jeszcze do nie dawna nie podobały mu się pewne moje posunięcia, teraz jest wyciszony i co najważniejsze, bardzo skuteczny. To tylko cieszy przed fazą finałową"

Widać Daniel wziął się poważnie za siebie. Jeszcze przez przyszły rok bedzie juniorem i jak tak dalej pójdzie to coś mu sie moze w tej kategorii jeszcze uda osiągnąć. Zobaczymy jaki efekt dadzą te jego posunięcia w końcówce sezonu. Znając życie w Rybiku zdobedzie coś koło 3 punktów.

Piotrbaz

#20 Postautor: Piotrbaz » 24 lipca 2003, o 12:00

HAHA myślisz ze to przepisze????
nie bede pisał bo mnie nie lubicie :D :(

przepisuje wywiad z zawodnikami po meczu z tarnowem

Dariusz Śledź

Unia to bardzo mocna drużyna, której z pewnością należy się miejsce w pierwszej czwórce. Mecz był bardzo zacięty i jestem bardzo szcześliwy ze udało nam sie minimalnie wygrać. Myśle ze zapewnimy sobie awans do pierwszej połówki i kibice będą mieli dużo emocji

inne później

Awatar użytkownika
Sprawiedliwy
Szkółkowicz

#21 Postautor: Sprawiedliwy » 24 lipca 2003, o 13:51

Piotrek pisze:Post 1:
W Tygodniku Żużlowym jest wywiad z naszym kierownikiem drużyny

Post 2:

To pocholere piszesz że w "TŻ" jest z kimś z Lublina wywiad jak niemasz zamiaru go przepisać na forum. Myślisz że kogoś zachęcisz do kupna gazety. Człowieku zastanów się co ty robisz. Co chcesz takim działaniem osiągnąć???

Piotrbaz

#22 Postautor: Piotrbaz » 24 lipca 2003, o 13:56

Sprawiedliwy pisze:
Piotrek pisze:Post 1:
W Tygodniku Żużlowym jest wywiad z naszym kierownikiem drużyny

Post 2:

To pocholere piszesz że w "TŻ" jest z kimś z Lublina wywiad jak niemasz zamiaru go przepisać na forum. Myślisz że kogoś zachęcisz do kupna gazety. Człowieku zastanów się co ty robisz. Co chcesz takim działaniem osiągnąć???

CZŁOWIEKU JAK MASZ CZAS ZEBY 2 STRONY PRZEPISYWAĆ Z TYGODNIKA TO PROSZE BARDZO!!!!!!! NAPISAŁEM ZEBYŚCIE WIEDZIELI!!!!!!!!! POZATYM NAPISZE WYWIAD STRACE GODZINE A WY I TAK MNIE POTEM "ZBLUZGACIE" ZE BŁEDY ZE INNE ............. EE TAM
I NIKOGO NIE ZACHĘCAM DO KUPNA GAZETY :!: :!: :!: :!: :twisted: :arrow: :!: :!: :!:

Awatar użytkownika
Sprawiedliwy
Szkółkowicz

#23 Postautor: Sprawiedliwy » 24 lipca 2003, o 14:29

Jestem cholernie oświecony że w TŻ jest wywiad z człowiekiem z Lublina, duma mnie rozpiera(nie pierwszy i nie ostatni jest wywiad kimś z Lublina). Chyba się upije ze szczęścia.
To się dużo dowiedziałem. Wow.
Ci co czytują tą gazete to i tak wiedzą, że jest wywiad, a ci co kupują to raczej tak jak ja niekupią jej dla jakiegoś jednego zafajdanego wywiadu.

Jak niemasz zamiaru przepisać to niepisz wogóle, bo co mi z tego że jest wywiad w TŻ. NIC.
Ostatnio zmieniony 24 lipca 2003, o 14:51 przez Sprawiedliwy, łącznie zmieniany 1 raz.

Piotrbaz

#24 Postautor: Piotrbaz » 24 lipca 2003, o 14:38

Sprawiedliwy pisze:Jestem cholernie oświecony że w TŻ jest wywiad z człowiekiem z Lublina, duma mnie rozpiera(nie pierwszy i nie ostatni).
To się dużo dowiedziałem. Wow.

ja bede wydawał kase na tygodnik marnował cenny czas aty mi chrzanisz ze chce cie sie wywiadu. to sobie kup TŻ bede pisal którsze wywiady!!!!!!!!!!!!! ale 2 stron nie przepisze :!: :!: :!: :!: :!:

cieszcze sie ze cie oświeciło

Awatar użytkownika
Sprawiedliwy
Szkółkowicz

#25 Postautor: Sprawiedliwy » 24 lipca 2003, o 15:04

Piotrek pisze:to sobie kup TÅ»

To jednak zachęcasz do kupna gazety. Widzisz sam sobie zaprzeczasz, :o

Ja niemowie że chce wywiadu, ale się już przypucowałeś że masz. To po cholere piszesz że jest w TŻ(kogo to obchodzi że jest) jak i tak byś go nieprzepisał na forum. BEZSENNS. Jak się mówi A to trzeba powiedzić i B. Człowieku zastanów się co robisz. I co to komu dało że jest w TŻ wywiad z Ziółkowski (chyba). NIC.
Ale widze koleś, że twoim głownym celem jest poprawienie sobie licznika wpisów. Jak któś tu wspomnial najważniejsze że licznik bije. :roll: 8)

PS. Marnował cenny czas -------> toś teraz dowalił HAHHAHAHAHAA. Cenny czas u ciebie HAHHHAHAHAHAHA. Śmiech na sali.