Żużlowe różności

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
A_Pruszkowski

#1601 Postautor: A_Pruszkowski » 16 grudnia 2005, o 23:12

Cz@rek pisze:Bardzo ciekawa informacja umkneła bez echa w szumie ostatniej rewolucji kadrowej.
cyt".Być może nawet ponad 100.tys.otrzyma BTŻ Polonia z Urzedu Miasta.
To efekt nowej ustawy,dzięki której samorządy mogą wspierać sport profesjonalny
a nie tylko młodzieżowy.
."
Ciekawe czy mamy szanse na jakieÅ› wsparcie w nowym sezonie :?: ,wyborczym sezonie...

Proszę się nie obawiać; w przedłożonym Radzie Miejskiej projekcie budżetu proponuję na "wsparcie sportu kwalifikowanego" ładną sumkę 1 miliona zł. Z pewnością część z tej kwoty "pójdzie" na żużel. Pieniędzy nie powinno więc zabraknąć, zwłaszcza przy tych sponsorach, o których wiem, że postanowili się zaangażować. Powinniśmy poważnie powalczyć o extraligę! Pozdrawiam.
Ps. Na żużel chodzę od dziecka (a wtedy nie było "wyborczych sezonów"), sugestie tego typu nie są więc potrzebne...

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#1602 Postautor: Łoptymista » 17 grudnia 2005, o 00:33

Proszę się nie obawiać; w przedłożonym Radzie Miejskiej projekcie budżetu proponuję na "wsparcie sportu kwalifikowanego" ładną sumkę 1 miliona zł

:shock: :shock: :idea: :?: :!:
W wigilię zwierzęta mówią ludzkim głosem, a na tydzień przed władza schodzi do ludu i wpisuje się na forum:?:
Niemożliwe. :roll:
<edit> Przeczytałem pierwszego posta uzytkowanika and:roll: To jakas prowokacja?

harry
Trener

#1603 Postautor: harry » 17 grudnia 2005, o 00:40

Po stylu wyrażania się gwarantuję, że orginał.

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#1605 Postautor: Cz@rek » 17 grudnia 2005, o 00:50

and pisze:
Cz@rek pisze:Bardzo ciekawa informacja umkneła bez echa w szumie ostatniej rewolucji kadrowej.
cyt".Być może nawet ponad 100.tys.otrzyma BTŻ Polonia z Urzedu Miasta.
To efekt nowej ustawy,dzięki której samorządy mogą wspierać sport profesjonalny
a nie tylko młodzieżowy.
."
Ciekawe czy mamy szanse na jakieÅ› wsparcie w nowym sezonie :?: ,wyborczym sezonie...

Proszę się nie obawiać; w przedłożonym Radzie Miejskiej projekcie budżetu proponuję na "wsparcie sportu kwalifikowanego" ładną sumkę 1 miliona zł. Z pewnością część z tej kwoty "pójdzie" na żużel. Pieniędzy nie powinno więc zabraknąć, zwłaszcza przy tych sponsorach, o których wiem, że postanowili się zaangażować. Powinniśmy poważnie powalczyć o extraligę! Pozdrawiam.
Ps. Na żużel chodzę od dziecka (a wtedy nie było "wyborczych sezonów"), sugestie tego typu nie są więc potrzebne...

and-powinieneś wiedzieć że pisząc o wyborczym sezonie miałem na myśli "sezonowych polityków"którzy właśnie wtedy się uaktywniają.
Wiem też o tym jak bardzo interesujesz się żużlem,pisałem tez o tym w emailu do Ciebie
który wysłałem z "naszej"stronki U.M. 8)
PS:ZaglÄ…daj czasem na swoje "stare-nowe"forum. 8) :wink:

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#1606 Postautor: boxing » 17 grudnia 2005, o 01:32

Wsparcie z miasta, jacys mocni sponsorzy... moze ostatni moment na zlapanie wojownika Lorama, jak srodkow ma byc tak duzo?
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

harry
Trener

#1607 Postautor: harry » 17 grudnia 2005, o 01:37

boxing pisze:Wsparcie z miasta, jacys mocni sponsorzy... moze ostatni moment na zlapanie wojownika Lorama, jak srodkow ma byc tak duzo?

Srodków aż tak dużo to nie będzie, żeby budżet zwiększyć o 30% specjalnie na Lorama.
A i już wojownik jakby nie ten - kilku nienajmocniejszych gostków go zrobiło w tym roku ( za taka kasę?)- Druchniak, Trumiński, Fijałkowski :cry: :shock:
Ostatnio zmieniony 17 grudnia 2005, o 01:41 przez harry, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#1608 Postautor: Łoptymista » 17 grudnia 2005, o 01:38

boxing pisze:Wsparcie z miasta, jacys mocni sponsorzy... moze ostatni moment na zlapanie wojownika Lorama, jak srodkow ma byc tak duzo?

mam tylko dwa pytania:
1) za ile Loram chciałby jeździć w Lublinie, o ile nie jest już z kimś dogadany
2) jak bedą dzielone środki z miasta. Bo w kolejce po milion stanie nie tylko TŻ. Są jesze - niestety - kopacze, piłkarki ręczne, spece od piłki jajowej, koszykarze... Za dużo, zdecydowanie za dużo.

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#1609 Postautor: boxing » 17 grudnia 2005, o 01:42

Trzeba wziac poprawke, ze "Maltanczyk" jezdzil po kontuzji. Jasna sprawa, ze konieczna jest kalkulacja ceny i tego, co za te cene mozemy dostac. Za pol miliona - pewnie nie warto, ale Mark jednak daje troche emocji, ktorych po odejsciu Joonasa moze nam troche brakowac.

harry
Trener

#1610 Postautor: harry » 17 grudnia 2005, o 01:45

[quote="Łoptymista]
1) za ile Loram chciałby jeździć w Lublinie, o ile nie jest już z kimś dogadany[/quote]
odpowiedź powyżej
2) jak bedą dzielone środki z miasta. Bo w kolejce po milion stanie nie tylko TŻ. Są jesze - niestety - kopacze, piłkarki ręczne, spece od piłki jajowej, koszykarze... Za dużo, zdecydowanie za dużo.

Masz rację. Z ostatnich rozmów 8-15%. Zależy od wyników w sezonie

harry
Trener

#1611 Postautor: harry » 17 grudnia 2005, o 01:47

boxing pisze:Trzeba wziac poprawke, ze "Maltanczyk" jezdzil po kontuzji. Jasna sprawa, ze konieczna jest kalkulacja ceny i tego, co za te cene mozemy dostac. Za pol miliona - pewnie nie warto, ale Mark jednak daje troche emocji, ktorych po odejsciu Joonasa moze nam troche brakowac.

Trochę emocji to za mało na tę cenę. A i bez niego emocji w tym sezonie nie powinno zabraknąć.

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#1612 Postautor: boxing » 17 grudnia 2005, o 01:56

Wierzymy, ze emocji nie zabraknie - sklad mamy (chyba?) o klase lepszy od ubieglorocznego, a i rywale nie pozostali w tyle (Ostrow nawet poszedl o dwie klasy do przodu). A co do Lorama - chodzilo mi o to, ze chociaz nie punktuje jak dawniej, chociaz dal sie paru "kelnerom" objechac - to jeszcze stac go na kapitalne ataki. Inna sprawa - to czy klub stac na niego. Przy ~1,5 mln budzecie jak widac nie. Tym bardziej szkoda Joonasa, bo caly czas pamietam swoj powrot po meczu z Gorzowem - porazka ktora "nie bolala" po tym, co pokazal Fin.

harry
Trener

#1613 Postautor: harry » 17 grudnia 2005, o 02:03

boxing pisze: Tym bardziej szkoda Joonasa, bo caly czas pamietam swoj powrot po meczu z Gorzowem - porazka ktora "nie bolala" po tym, co pokazal Fin.

Dokładnie tak. Dla mnie ( mimo kilku osób nie przepadających za nim) to była esencja prawdziwego żużla. I bardzo, ale to naprawde bardzo żałuję jego odejścia. I mogę zapewnić, że zrobiliśmy naprawdę bardzo dużo z Pawłem aby go zatrzymać ( czasami to chyba na mózg nam się rzucało). Trudno. Chyba taki nasz los. Może w tym roku w końcu będziemy mądrzejsi.

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#1614 Postautor: boxing » 17 grudnia 2005, o 02:21

Esencja zuzla - dokladnie. Fin to byl nasz najefektowniejszy zawodnik ostatnich paru sezonow; takim wojownikom za serce wkladane w jazde wybacza sie to, ze nie zawsze sa "pewniakami", "lokomotywami ciagnacymi wynik". Chociaz napisalem "jazde" - ten gosc sie scigal, w przeciwienstwie do wielu zuzlowcow, ktorzy tylko "jezdza". Szkoda - tez licze na powrot za rok.

Awatar użytkownika
Gabor

#1615 Postautor: Gabor » 17 grudnia 2005, o 11:03

harry pisze:
boxing pisze: Tym bardziej szkoda Joonasa, bo caly czas pamietam swoj powrot po meczu z Gorzowem - porazka ktora "nie bolala" po tym, co pokazal Fin.

Dokładnie tak. Dla mnie ( mimo kilku osób nie przepadających za nim) to była esencja prawdziwego żużla. I bardzo, ale to naprawde bardzo żałuję jego odejścia. I mogę zapewnić, że zrobiliśmy naprawdę bardzo dużo z Pawłem aby go zatrzymać ( czasami to chyba na mózg nam się rzucało). Trudno. Chyba taki nasz los. Może w tym roku w końcu będziemy mądrzejsi.

Harry czy mógłbyś uchylić rąbka "tajemnicy" i napisać dlaczego Joonas wybrał ofertę Gorzowa ? Gawrzyk niejednokrotnie pisał że nie chodzi o pieniądzę a o względy poza sportowe . Myślę że nie tylko ja ale zdecydowana większość forumowiczów byłaby taką informacją zainteresowana , szczególnie w kontekście wypowiedzi wiceprezesa Stali w której potwierdził podpisanie umowy z Kylmakorpim na 2 lata .

Awatar użytkownika
Smirnek
Senior
Kontakt:

#1616 Postautor: Smirnek » 17 grudnia 2005, o 11:17

Gabor pisze:
harry pisze:

Harry czy mógłbyś uchylić rąbka "tajemnicy" i napisać dlaczego Joonas wybrał ofertę Gorzowa ? Gawrzyk niejednokrotnie pisał że nie chodzi o pieniądzę a o względy poza sportowe . Myślę że nie tylko ja ale zdecydowana większość forumowiczów byłaby taką informacją zainteresowana , szczególnie w kontekście wypowiedzi wiceprezesa Stali w której potwierdził podpisanie umowy z Kylmakorpim na 2 lata .

Najprawdopodbniej chodzi o to że koło Lublina blisko nie ma lotniska i bliżej mu jest do niemiec z Gorzowa niż z Lublina

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#1617 Postautor: bkapusta » 18 grudnia 2005, o 07:22

Smirnek pisze:
Gabor pisze:
harry pisze:

Najprawdopodbniej chodzi o to że koło Lublina blisko nie ma lotniska i bliżej mu jest do niemiec z Gorzowa niż z Lublina

E no zdecydowanie nie tylko o to, pewnie mial na to wplyw menadzer i jakas Polka ;-)
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

meridol

#1618 Postautor: meridol » 18 grudnia 2005, o 07:30

a moze jednak chodzilo o kase i to o ta zalegla za zeszly sezon...?

Geest
Senior

#1620 Postautor: Geest » 18 grudnia 2005, o 11:30

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#1621 Postautor: $korzen$ » 18 grudnia 2005, o 19:33

Taki stadion w nasztym kraju, bez zartow :lol:

Awatar użytkownika
prt
Junior
Kontakt:

#1622 Postautor: prt » 18 grudnia 2005, o 20:00

tu na forum niektórzy ludzie mówią, że Rzeszów to już poza granicami Polski.
:P :P :P

Centrum Konferencyjne BENSIP. Miejsce Spotkań.

http://www.bensip.pl
http://www.sport.bensip.pl

Restauracja-Bar. Przyjęcia Okolicznościowe. Transmisje sportowe na żywo.
Szkolenia. Konferencje. Imprezy integracyjne.

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#1623 Postautor: bkapusta » 18 grudnia 2005, o 20:07

$korzen$ pisze:Taki stadion w nasztym kraju, bez zartow :lol:

Kuna az zapytam: CZEMU NIE ? ;-)

Jakis zakaz ustawowy budowania stadionow czy cos? Bo nie lapie. Ja wiem, ze do tej pory nie mielismy takich stadionow, ale to tylko i wylacznie wina nieudolnosci ludzi ktorzy sie za to brali. Wkoncu w niektorych miastach rozsadni ludzie sie za to biora i cos z tego wychodzi. Kielce pierwsze, teraz Rzeszow. Nie widze w tym nic dziwnego/niemozliwego. W Lublinie bylo by to tez calkiem realne gdyby ktos pomyslal jak skutecnzie wydebic cos z UE.
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#1624 Postautor: luCas » 18 grudnia 2005, o 20:10

Czy ktos z forumowiczow/fanklubowiczow, kto byl obecny na spotkaniu w Zajezdzie Kasztelsnskim moglby sie podzielic swoimi wrazeniami po tej imprezie??? Szczegolnie jesli chodz o Piotra "100% Falubaza' Swistaka
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski

Shack
Administrator

#1625 Postautor: Shack » 18 grudnia 2005, o 20:42

Akurat w zajeździe siedziałem po przeciwnej stronie stołu co Piotrek, ale sluchałem wywiadów, które wcześniej udzielał dziennikarzom, zaraz po konferencji prasowej. Moim zdaniem facet jest bardzo sympatyczny, konkretny. Jak nie chce odpowiedzieć na jakies pytanie to mówi "to moja sprawa" :) W sumie to nawet zrobiło mi sie go żal, jak mówil ze stracił sporo zdrowia w barwach Gorzowa i Zielonej, a kibice pamietają tylko ostatni okres i kilka ostatnich meczy, w których mu nie poszlo. Wspominał coś o tym że ma w papierach 400 % uszczerbku na zdrowiu. Mowił, że nie jest czlowiekiem konfiktowym, ale jesli ktoś (również chodziło tu o dziennikarzy) nadepnie mu na odcisk to nie pozostawia tego bez reakcji. Ponoć taka natura ludzi z tamtych stron :) Na mnie zrobił bardzo pozytywne wrażenie jako człowiek.