Żużlowe różności

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#1576 Postautor: grzesieck » 13 grudnia 2005, o 14:13

1zl to chyba nie majatek...
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
Kaka
Szkółkowicz
Kontakt:

#1577 Postautor: Kaka » 13 grudnia 2005, o 14:16

grzesieck pisze:1zl to chyba nie majatek...

A czy ja napisałem, że majątek :?: ...wzmocnienia (jak na razie) niewielkie to i podwyżka...niewielka :wink:
Obrazek

meesha
Trener
Kontakt:

#1578 Postautor: meesha » 13 grudnia 2005, o 14:28

Ale 2 zł to już jest majątek :D Można za to w piłkarzyki zacpyknąć 8) A jeśli dobrze pamiętam normalne były po 16 zł w zeszłym sezonie...
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Davv
Kadrowicz

#1579 Postautor: Davv » 13 grudnia 2005, o 14:48

Cel Ekstraliga - ceny też powoli trzeba wprowadzać Ekstraligowe :roll:

Awatar użytkownika
Nazir
Junior

#1580 Postautor: Nazir » 13 grudnia 2005, o 14:58

Moze te minimalne podwyżki to dobry znak. O ile pamietam to przed rokiem chyba nie bylo zmiany cen biletów i jaki byl sezon kazdy widzial. 2 zł to naprawde nie majatek trzeba uwzglednić inflację itp. ale tu juz wchodzimy na tematy ekonomiczne i bez ksiegowej mozemy sobie nie poradzic :wink:

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#1581 Postautor: grzesieck » 13 grudnia 2005, o 15:02

Kaka pisze:Widze klub chce sobie zbilansować wydatki na wzmocnienia kadry zawodników, kosztem kibiców, podnosząc ceny biletów :?
http://www.tzlublin.com/index.php?actio ... ews&id=376

kakutek pisze:A czy ja napisałem, że majątek ...wzmocnienia (jak na razie) niewielkie to i podwyżka...niewielka

no ale mine zrobiles jakby to byl majatek :wink:
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
Jaga
Junior

#1582 Postautor: Jaga » 13 grudnia 2005, o 15:04

Nazir nie żeby ten ale inflacja teraz nam nie grozi bo złotówka jest naprawde pierońsko silna hehe no ale kto by na to patrzył.
Za to zgodze sie z tym co mówisz że podwyzka to dobry znak. Bo u nas coprawda też zbytnio kasy nie ma i np cena karnetów poszła o 20% w góre więc mam nadzieje że ta kasa nie pójdzie prezesowi do kieszeni (co niestety najczęściej tak sie kończy) a na zawodnika i to dobrego ;)
Dlatego miejmy nadzieje że w waszym wypadku będzie tak że nadwyżka idzie na opłacenie kogoś dobrego 8)
Obrazek
PROSTACY'05 ~ Ultra Brigade

NSN

Awatar użytkownika
Kaka
Szkółkowicz
Kontakt:

#1583 Postautor: Kaka » 13 grudnia 2005, o 15:09

grzesieck pisze:no ale mine zrobiles jakby to byl majatek :wink:

Minę zrobiłem taką, bo się zastanawiam czym jest podyktowana owa podwyżka, albo ujmując inaczej: Czy jest ona wogóle uzasadniona :?:

PS Ja Ci dam kakutka, nabijaczu postów jeden :evil: :wink:
PS 2 A lepszego avatara od Gonza i tak mieć nie będziesz, tego zdjęcia (i osoby która na nim jest) nic nie przebije :lol: :wink:
Ostatnio zmieniony 13 grudnia 2005, o 15:11 przez Kaka, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#1585 Postautor: Dobromir » 13 grudnia 2005, o 16:55

No ale siedzisz razem z Vipami pod zadaszeniem :)

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#1586 Postautor: mikas » 13 grudnia 2005, o 17:21

Do tej pory tak nie było, to dlaczego tak ma być w następnym sezonie :?:
Pod zadaszeniem są miejsca dla VIP-ów a nie dla karneciarzy i tak zostanie 8)
Ale karnecik i tak między świętami a sylwestrem trzeba kupić :)
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Jaga
Junior

#1587 Postautor: Jaga » 13 grudnia 2005, o 17:22

Dobromir pisze:No ale siedzisz razem z Vipami pod zadaszeniem :)

Z własnego doświadczenia wiem że przesiadywanie z vipami to żadna zabawa :?
Ba powiem więcej ... lipa taka że głowa boli!!!
Lepsza zabawa w młynie :D
Obrazek
PROSTACY'05 ~ Ultra Brigade

NSN

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#1589 Postautor: Torsen » 14 grudnia 2005, o 00:17

Gawrzyk, kogo masz na awatarze? To Shields, czy znów jakiś rebus na okoliczność sobotniej konferencji prasowej?
Swoją drogą, walczy o życie jak Franków w lubelskiej części barażu z Zieloną Górą :twisted:

Awatar użytkownika
shasdil

#1590 Postautor: shasdil » 14 grudnia 2005, o 00:42

Gawrzyk, kogo masz na awatarze? To Shields, czy znów jakiś rebus na okoliczność sobotniej konferencji prasowej?

to zdecydowanie Adam Shields, wystarczy porownac kevlar i reklamy z poniższymi :)
http://www.adamshields.com/sponsors2.htm

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#1592 Postautor: Torsen » 14 grudnia 2005, o 01:48

Gawrzyk pisze:
Torsen pisze:Gawrzyk, kogo masz na awatarze? To Shields, czy znów jakiś rebus na okoliczność sobotniej konferencji prasowej?

Znowu ? A czy ja kiedyś bawiłem się w takie rebusy ? Chyba coś Ci się pokaraskało...

Bynajmniej, dobrze pamiętam, że autorem rebusa był Harry. Ponieważ jednak spośród Forumowiczów tylko Wy dwaj dysponujecie pewnymi infomacjami, wybaczysz mi chyba to drobne uproszczenie.
Swoją drogą, walczy o życie jak Franków w lubelskiej części barażu z Zieloną Górą :twisted:

niekoniecznie. Wykręca na wirażu w Eastbourne, ponoć tam to normalka :wink:

To chyba dla Franka dobra wiadomość. Jest bowiem taki klub, w którym wszyscy walczą o życie jak on w Lublinie. Co prawda trzeba tam jeździć na torze, który jeszcze bardziej niż lubelski różni się od tego w Pile (kocham ten frazes), ale na tle kolegów z drużyny nie wyglądałoby się tak żałośnie. Jeśli dodatkowo wszyscy w Eastbourne latami nie mogą się dogadać z silnikami, to Franek może być spokojny o swoją dalszą karierę - jego przeznaczeniem jest Anglia. Podobnie, jak naszej drugiej gwiazdy sezonu 2005, Nadąsanego Adasia.

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#1593 Postautor: boxing » 14 grudnia 2005, o 21:27

W jednym z postow pisalem, ze rok temu optowalem za Czerwinskim i ze ktos (Lucki73) wysuwal argumenty przeciw. Chcialem w tym miejscu wkleic wyjasnienie otrzymane od Luckiego poprzez GG: Lucki ma bana wiec sam na forum nie mogl odpowiedziec. Zeby byc w porzadku wobec Luckiego (i prawa prasowego :wink: )- wklejam tak jak obiecalem:
"Pozwoliłem sobie na wiadomość prywatną via GG, bowiem dostrzegłem na Forum, iż powołałeś się na moją osobę jako na tego, kto był przeciwny występom Czerwińskiego w barwach Motoru w roku bieżącym. Z uwagi więc na fakt, że nie mam dostępu do Forum (...), chciałbym sprostować: nie byłem przeciwnikiem kontraktu z Czerwińskim, absolutnie. Nie był on jedynie moim faworytem i nie chciałem jedynie stawiać na niego w pierwszej kolejności, gdy były jeszcze na rynku wolne jeszcze inne nazwiska. Z tego co pamiętam, Czerwińskiego swojego czasu stawiałem na 3 miejscu: za Burzą i bodajże Bajerskim."
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Snys
Zawodowiec

#1594 Postautor: Snys » 15 grudnia 2005, o 00:01

Wywiad z (byłbym juz prawie) mechanikiem Jańcem

http://www.przegladzuzlowy.pl/news_lubl ... 1089885044

meesha
Trener
Kontakt:

#1595 Postautor: meesha » 15 grudnia 2005, o 01:23

lucki73 via boxing ;) pisze:bowiem dostrzegłem na Forum

Z uwagi więc na fakt, że nie mam dostępu do Forum

No to w końcu ma ten dostęp czy nie ma :?: :D
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#1596 Postautor: bkapusta » 15 grudnia 2005, o 08:16

SC Miszkolc

1. Sandor Tihanyi
2. Zsolt Bencze
3. Zsolt Boszormenyi
4. Norbert Magosi
5. Attila Stefani
6. Tomas Sike
7. Jozsef Tabaka
8. Roland Kovacs

---

Jedno jest pewne nasz ulubiony Attila wraca do Polskiej ligi... Niestety nie wystapi w barwach lubelskiej druzyny ale bedzie mocnym punktem SC Miszkolc :)
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
Smirnek
Senior
Kontakt:

#1597 Postautor: Smirnek » 15 grudnia 2005, o 09:04

No nie wiem czy będzie takim pewynm punktem skoro w tamtym sezonie w tej samej lidze osiągnął oszałamiającą średnią 1.000 :lol:

auganoff
Szkółkowicz
Kontakt:

#1598 Postautor: auganoff » 15 grudnia 2005, o 21:39

lucki via boxing pisze: Z tego co pamiętam, Czerwińskiego swojego czasu stawiałem na 3 miejscu: za Burzą i bodajże Bajerskim."

Za takie kandydatury ban się bezwględnie należy, nastąpił co prawda niewielki, blisko roczny poślizg, ale najważniejsze, że sprawiedliwości stało się zadość :twisted:

Awatar użytkownika
dilucio
Senior

#1599 Postautor: dilucio » 16 grudnia 2005, o 02:10

Ciekawa oferta Lotosu :D :lol: a to skneruski :lol: :D

-Znalazł się pierwszy klub chętny pozyskaniem Krzysztofa Stojanowskiego. Gdański Lotos zaoferował za sympatycznego "Stojana" 1000 złotych. Propozycja ta bardzo zdziwiła działaczy ZKŻ - u, którzy wystawili go na listę transferową z kwotą 100 tysięcy. Oferta oczywiście została odrzucona, a oto co na ten temat powiedział Zielonogórskiemu Portalowi Sportowemu rzecznik klubu, Kamil Kawicki: "Uważamy, że to śmieszne podejście gdańskiego klubu. Równie dobrze mogli zaproponować 123 złote lub 50 groszy w odniesieniu do kwoty transferowej, która wynosi 100 tysięcy. Prawdę mówiąc większym taktem byłoby gdyby zwrócili się o transfer bezpłatny, bo rozmowa o kwocie 1000 złotych brzmi groteskowo. Nikt nie zamierza robić z kwoty 100 tysięcy złotych kwoty zaporowej i ostatecznej. Jest to sprawa negocjacji, ale kluby zgłaszające się nie mogą delikatnie mówiąc ośmieszać się."

Stojanowski na antenie Radia Zielona Góra przyznał natomiast, że chce zmienić klub, gdyż pozostanie w Winnym Grodzie mija się z celem. Żużlowiec uważa, że w ZKŻ - cie jest nadmiar zawodników i zostając w swoim macierzystym klubie stracił by tylko nerwy. "Stojan" liczy, że działacze pozwolą mu odejść za jakąś niską kwotę.-

Zródło.speedway.info.pl

A_Pruszkowski

#1600 Postautor: A_Pruszkowski » 16 grudnia 2005, o 23:07

$korzen$ pisze:Moze wypowie sie na temat podgrzewanej murawy i krytego stadionu ktorym jeszcze nie tak dawno sie podniecal :lol: :lol:

Witam wszystkich Forumowiczów. Będę występował pod nickiem "and" gdyż do nazwy użytkownika "A.Pruszkowski" nie otrzymałem linka aktywacyjnego.
Nie "podniecałem się podgrzewaną murawą i krytym stadionem" tylko zapowiadałem, że przekształcę stadion Miejski przy ALZygmuntowskich w taki właśnie sposób. Projekt jest już prawie gotowy - uzgadniamy go właśnie ze związkami sportowymi (piłka nożna i żużel). Znany jest koszt realizacji - ok. 36 mln zł. Chcemy je w większości pozyskać ze środków europejskich. Przygotowujemy wniosek aplikacyjny na nową perspektywę finansową.
W przyszłym roku wykonamy więc niezbędne roboty bieżące, wymienimy sjenit i dodamy krzesełek. Mam nadzieję, że wejdziemy do extraligi - wtedy będziemy musieli dołożyć oświetlenie i bandy dmuchane. Pozdrawiam. A. Pruszkowski