Mariusz Franków

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#476 Postautor: Gelo » 27 czerwca 2005, o 14:45

Z jego postawy należało juz dawno wyciągnąć wnioski. Nie radzi sobie na naszym torze i co gorsza nie robi NIC żeby to zmienić. W zwiazku z tym, zupełnie nie pasuje do naszego obecnego składu i realizowania celu jakim jest utrzymanie. Jedyne na co możemy liczyć to punkty u siebie, a Franków nam tu nie pomaga ani trochę. Swoje dwucyfrówki na wyjazdach, gdzie regularnie dostajemy 40 oczkami może włożyć sobie w buty, bo ich przydatność dla drużyny jest zerowa.

Siwek Patataj

#477 Postautor: Siwek Patataj » 27 czerwca 2005, o 14:58

Jaki "tor", jaka "publiczność", jaka "psychika"??? Ludzie, przebudźcie się w końcu i zacznijcie mu się przyglądać jak on jeździ. On jeździ jak ostatnia łamaga, bez techniki, bez polotu, bez właściwego balansu ciałem, z niewłaściwym dociążaniem motocykla na wejściu i wyjściu w łuk. Przecież to widać gołym okiem, a zwłaszcza wtedy, gdy zrobi się choć odrobinkę ślisko. Wtedy Frankowa po prostu nie ma. Więc jaka psychika? Umiejętności, a w zasadzie ich brak. Ten zawodnik cofa się w rozwoju i to widać.

pzdr.
lucki73

Zaratustra
Kadrowicz

#478 Postautor: Zaratustra » 27 czerwca 2005, o 15:19

lucki73 pisze: Wtedy Frankowa po prostu nie ma. Więc jaka psychika? Umiejętności, a w zasadzie ich brak. Ten zawodnik cofa się w rozwoju i to widać.

pzdr.
lucki73

Ależ oczywiście, że się cofa w rozwoju. Żaden zawodnik z takim podejściem do wykonywanych przez siebie "obowiązków", praktycznie bez treningów, nie może się rozwijać :!: Jest też druga strona medalu. Moim zdaniem, jeśli nic w naszym klubie się nie zmieni, bardzo szybko przestanie się rozwijać Daniel (jeśli nie odejdzie),czy Focus (jeśli dalej będzie jeździł u nas). Tu potrzeba by naprawdę profesjonalisty w pełnym tego słowa znaczeniu, żeby przy tak funkcjonującym klubie, nie miało to wpływu na jego formę i rozwój. A takiego w naszym klubie, wydaje mi się nie ma, pozdr.

Siwek Patataj

#479 Postautor: Siwek Patataj » 27 czerwca 2005, o 16:03

Bo jak ma się nie cofać, skoro nie trenuje (w te treningi w Pile to pewnie nawet jego pies nie wierzy) i nikt nie koryguje jego błędów w technice jazdy, które widać gołym okiem i nie startuje w żadnej lidze, w której mógłby podnosić umiejętności (Dania, Szwecja, Anglia czy nawet Czechy).

Nawet Otylia gdyby przestała trenować przez kilka miesięcy nie umiałaby zapewne wygrać z teoretycznie słabszymi od siebie. Na motocyklu trzeba siedzieć, jeździć i trenować, a nie rżnąć głupa, że a to nie można się dogadać z motocyklami, a to tor nie taki, a to pogoda nie taka, a to droga zbyt męcząca. Pejoratywnie mówiąc: sranie w banie po prostu. Jak przysłowie mówi: "Złej tanecznicy..."

Jak dla mnie, to Franków powinien być odsunięty od składu. W jego miejsce Jurek Mordel i Jonas na resztę meczów. Innego wyjścia nie widzę. Jeśli Franków dalej będzie pojawiał się w składzie, to będzie to świadczyło tylko o jakichś układzikach wewnątrz klubu.

lucki73

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#480 Postautor: sadychor » 28 czerwca 2005, o 00:34

Zasugerowałem się Waszymi spostrzeżeniami co do pokonywania łuków przez Mariusza i zwróciłem na to większą uwagę. Łolaboga. Zastanawiam się, co jest z tym lubelskim torem nie tak. Lotnicho jak diabli, trochę dziurawe(pewnie Metalliczny coś motyką w nocy nakopał :wink: ), ale tak ogólnie to takie pospolite. I jescze dwie rzeczy. Po próbie toru pomyślałem sobie:"Franek, będzie cienko". Patrze, a tu mu mechanika odkręca koło,"Pewnie zuch zmieni przełożenie". No i zmienił, opone....A druga sprawa. Skoro Mario lepiej spisuje się na wyjazdach, a w Lublinie się czuje jak na takowym, to de facto on na wyjeździe jedzie jak w domu (bo wszystkie tory...), a jedyny "obcy" tor to jego "domowy", lecz nie pilski. Proste, nie :?: :mrgreen: :mrgreen:
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

Metalliczny
Senior
Kontakt:

#481 Postautor: Metalliczny » 28 czerwca 2005, o 09:32

sadychor pisze:Lotnicho jak diabli, trochę dziurawe(pewnie Metalliczny coś motyką w nocy nakopał :wink: ), ale tak ogólnie to takie pospolite.

Cholera, wydało się. Teraz nic tylko spieprzać za granicę, bo jak sie Franek dowie..... :mrgreen:

Awatar użytkownika
Kiry
Senior

#482 Postautor: Kiry » 13 grudnia 2005, o 08:10

17.12.2005 w Pile XIII Turniej Gwiazdkowy - prestiżowe miejsce dla prestiżowych zawodników :lol:

Wojciech Żurawski (Łódź)
Jordan Jurczyński (Łódź)
Marek Mróz (Łódź)
Tomasz Gapiński (Wrocław)
Mariusz Franków (Lublin)
Jakub Åšpiewanek (Krosno)
Paweł Kowalewski (Piła)
Łukasz Nowak (Piła)
Rafał Krygiel (Piła)
Tobiasz Johansson (Szwecja)
Maciej JÄ…der (Rawicz)
Obrazek

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#483 Postautor: luCas » 13 grudnia 2005, o 10:22

Kiny ja mam inna kocjepcje, Supermario poprostu zapoznaje sie z nowymi kolegami klubowymi. Z tego co wiem, wciaz sie wacha, ktora propozycje wybrac Pile czy Lodz :lol:
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski

Awatar użytkownika
czaszka
Junior

#484 Postautor: czaszka » 13 grudnia 2005, o 16:05

A ja bym sie z Franka nie śmiał :twisted: Bo z tego co czytałem w ostatnim Tygodniku to Franek być może podpisze kontrakt.. z TŻ Lublin :shock: Na szczęście tylko tzw warszawski kontrakt tak żeby Mario uniknął karencji :lol:

woocash
Szkółkowicz

#485 Postautor: woocash » 13 grudnia 2005, o 16:53

juz ktos kiedys podsunal pomysl na forum, zeby za te wszystkie nerwy i olewanie klubu zwiazane z osoba kloszarda, podpisac kontrakt i ... nigdzie nie wypozyczac, ani tym bardziej nie wpuszczac do skladu , oczywiscie najpierw boskiego mario trzeba wkrecic, tak zeby nie byl swiadomy slodkiej zemsty z naszej strony :twisted: :twisted: :twisted:

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#486 Postautor: Talib » 15 grudnia 2005, o 01:48

czaszka pisze:A ja bym sie z Franka nie śmiał :twisted: Bo z tego co czytałem w ostatnim Tygodniku to Franek być może podpisze kontrakt.. z TŻ Lublin :shock: Na szczęście tylko tzw warszawski kontrakt tak żeby Mario uniknął karencji :lol:

Taki Mario zawzięty? Za mało zaproponowali w drugiej? :lol:, ale chociaż mecze miałby na miejscu, albo przynajmniej o jakieś 200km bliżej... :)

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#487 Postautor: Apocalips » 18 grudnia 2005, o 01:03

Spektakularny sukces Frankowa ! Z kompletem punktów zwyciężył XIII Turniej Gwiazdkowy w Pile !

Oto punktacja tych silnie obsadzonych zawodów:

1. Mariusz Franków (3,3,3,3) 12
2. Andrzej Huszcza (3,3,3,2) 11
3. Paweł Kowalewski (2,3,2,3) 10
4. Rafał Krygiel (1,3,2,2) 8
5. Marek Mróz (2,3,1,2) 8
6. Sebastian Kowolik (3,3,w,1) 7
7. Mirosław Daniszewski (1,2,1,2) 6
8. Bolesław Kołtucki (w,2,2,1) 5
9. Wojciech Żurawski (1,0,1,1) 3
10. Jakub Åšpiewanek (1,u,0,1) 2
11. Łukasz Nowak (2,d,w,ns) 2
12. Maciej JÄ…der (w,ns,ns,ns) 0
13. Tomasz Gapiński (ns,ns,ns,ns) 0

I wypowiedź Mariusza po zawodach:

"Jechałem dziś na luzie,spokojnie. Wiadomo, jaki był tor na dzisiejszym turnieju. Tor nie był zbyt równy, w niektórych miejscach przyczepny w niektórych ślizgi. Ogólnie niebezpieczny tor, ale jechałem umiejętnie tak, aby nikomu nie zrobić krzywdy.W jakim klubie wystartuje w nowym roku tego jeszcze nie wiem"

za: http://www.espeedway.pl

Patrzcie dobry z niego technik że sobie na takim torze poradził :twisted: Pozatym po takim sukcesie, napewno nie będzie miał problemu ze znalezieniem klubu, pewno już odbiera telefony z propozycjami kontraktu :mrgreen:

Powodzenia Franki w innym klubie ! :)
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin

Pozdrawiam - Apocalips

meesha
Trener
Kontakt:

#488 Postautor: meesha » 18 grudnia 2005, o 01:07

Tor nie był zbyt równy, w niektórych miejscach przyczepny w niektórych ślizgi
:shock: ślizgi tor :?: Skąd wytrzasnąłeś takiego pięknego bawoła :?: :lol: Dżizes, czy w obecnych czasach każdemu się wydaje, że może być dziennikarzem :lol: A niestety... nie każdy ma korektę pod ręką :P

Wiadomo, jaki był tor na dzisiejszym turnieju
Wiadomo :D Podobny do toru w Pile tak bardzo jak to tylko możliwe :mrgreen:

No i oto efekt:
1. Mariusz Franków (3,3,3,3) 12

Cooper zadowolony :?: :lol:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

auganoff
Szkółkowicz
Kontakt:

#489 Postautor: auganoff » 18 grudnia 2005, o 01:11

Na SF informacja ze zdjęciem, myślałem, że obsada nie wiadomo jak silna, a Franek pokazał, kto rządzi w Pile :lol: A potem przeczytałem sobie obsadę - jak mawiają Rosjanie - "i straszno i smieszno". Oprócz Huszczy sam kwiat polskiego żużla :twisted: .

Awatar użytkownika
Soluk
Kontakt:

#490 Postautor: Soluk » 18 grudnia 2005, o 01:38

No to franek pokazal ze na trudnym i ślizgim torze jest grozny dla kazdego, oby tak dalej! :mrgreen: :wink:

sezon 2006 Mariusz Frankow najskuteczniejszym zawodnikiem 2 ligi :wink:
Ajm stil Łejt for positif njus ;)

woocash
Szkółkowicz

#491 Postautor: woocash » 18 grudnia 2005, o 02:11

forma super mario rosnie ... widac ze bedzie dzielil i rzadzil .. w 2 lidze , bo pewnie do krosna bedzie mial za daleko , a w sumie poznan pod reka ;-) ma szanse chlopaczyna ,aby wreszcie jego gwiazda rozblysla pelnia blasku ..

no i gratuluje sukcesu , jakim jest bez watpienia wygrana w tegorocznym turnieju gwiazdkowy ( musi Frankie koniecznie wpisac to do swego CV )

auganoff
Szkółkowicz
Kontakt:

#492 Postautor: auganoff » 18 grudnia 2005, o 09:00

meesha pisze:
Tor nie był zbyt równy, w niektórych miejscach przyczepny w niektórych ślizgi
:shock: ślizgi tor :?: Skąd wytrzasnąłeś takiego pięknego bawoła :?: :lol: Dżizes, czy w obecnych czasach każdemu się wydaje, że może być dziennikarzem :lol: A niestety... nie każdy ma korektę pod ręką :P

Meesha nie zwróciłeś uwagi, że to jest cytat!!! Osoba, która to notowała, z dziennikarskiego obowiązku oraz powodowana chęcią jak najrzetelniejszego przekazania tego, co zawodnik powiedział dokonała tego bez najmniejszych przekłamań :lol: :lol:

A skoro Mario twierdzi, że tor był ślizgi to był i basta!!! :wink:

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#493 Postautor: bkapusta » 18 grudnia 2005, o 10:24

Nie no Panowie i Panie Franek znow gwiazda! Wygral taka impreze i bez znaczenia byl fakt, ze to bylo w Pile i jechaly same lapsy ;-) Teraz posypia sie oferty z eligi... Rzeszow ponoc szuka kogos perspektywicznego ;-)
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

baranek
Junior

#494 Postautor: baranek » 18 grudnia 2005, o 10:43

Co tu się nabijać z Frankiego, on szybciej znajdzie klub niż ukochany przez pół Lublina Piszcz, Franków słabo jeździł tylko na naszym torze a na wyjazdach jeździł chyba najlepiej z klubu a Piszcz wszędzie jeździł na bardzo średnim poziomie.

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#495 Postautor: _piotrusss » 18 grudnia 2005, o 10:51

To może tak przy okazji dosypywania nawierzchni przekpać/przebudować troszkę tor na wzór tego Pilskiego... będziemy mieli jeźdźca nie do pokonania, przynajmniej na "naszym" torze.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#496 Postautor: bkapusta » 18 grudnia 2005, o 11:02

baranek pisze:Co tu się nabijać z Frankiego, on szybciej znajdzie klub niż ukochany przez pół Lublina Piszcz, Franków słabo jeździł tylko na naszym torze a na wyjazdach jeździł chyba najlepiej z klubu a Piszcz wszędzie jeździł na bardzo średnim poziomie.

No Franek ma klub bankowo - Pile, byli by kretynami gdyby sie nie dogadali.

Co nie zmienia faktu, ze to straszna oferma i naprawde jest sie z czego nabijac ;-)
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
DonKamizi
Senior
Kontakt:

#497 Postautor: DonKamizi » 24 grudnia 2005, o 01:26

Super Mario...podobno był ostatnio w Lublinie prosić jego (chyba już były) klub o zaległe pieniądze :twisted: Podróż została odbyta.....pociągiem :lol: Efekty tych rozmów są chyba znane tylko Harremu i innym dobrze poinformowanym ludziom z klubu.
A tak poza tym jak jeździ się naszemu Nowemu Dyrowi samochodem jednego z liczących się w Lublinie sponsorów :?: :?: :?:
Perła ponad wszystko :) :)
Pozdrowienia dla Krzyżaków
GG 4113059

http://www.otwieramy.pl/?p=89413

Awatar użytkownika
Złoty
Kontakt:

#498 Postautor: ZÅ‚oty » 28 grudnia 2005, o 10:59

Obrazek

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#499 Postautor: Łoptymista » 28 grudnia 2005, o 11:33

Złoty pisze:http://sportowefakty.pl/index.php?dysc_ ... s_id=96749

podsumowanie sezonu MF

A co tu podsumowywać. Sromota i tyle.

Awatar użytkownika
prt
Junior
Kontakt:

#500 Postautor: prt » 28 grudnia 2005, o 13:35

Łoptymista pisze:A co tu podsumowywać. Sromota i tyle.

gdyby ta Sromota umiała czytać, myślę, że miałaby Ci to za złe. :P

a gdyby jeszcze potrafiła sie zarejestrować i coś napisać, to już w pierwszym wpisie takie wrzuty by poleciały, że Sromota zakończyłaby karierię na naszym zacnym forum na tejże wypowiedzi. :P :P

Centrum Konferencyjne BENSIP. Miejsce Spotkań.

http://www.bensip.pl
http://www.sport.bensip.pl

Restauracja-Bar. Przyjęcia Okolicznościowe. Transmisje sportowe na żywo.
Szkolenia. Konferencje. Imprezy integracyjne.