Skład na sezon 2006

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#2801 Postautor: Talib » 8 grudnia 2005, o 13:22

$korzen$ pisze:
... to co Gawrzyk teraz ? Darkin,Bager czy moze Stefani .. no ? Boze co za zenada :x ...

Dzięki zniesieniu ograniczeń dla obcokrajowców do dyspozycji jest jeszcze Jesper B. Jensen :lol: . Drogo nie zaśpiewa. Tylko podobno w kontrakcie domaga się zagwarantowania dużej, mocnej siaty w kraktę od Ruskich. Na silnik...

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#2802 Postautor: Gelo » 8 grudnia 2005, o 13:24

Loram, Hamill :?: Spodziewam sie, ze raczej nie bede w Lublinie jezdzic. Wiec zostaja juz (a moze jeszcze): Brhel, Klingberg, Gjedde i paru innych przecietnych zuzlowcow. Najlepszym wyborem byloby pozyskanie Niklasa, ale juz raz wystawil klub do wiatru, wiec pewnie tez nie przyjdzie. Brhel to dosyc stary zawodnik, smigal w Opolu jako tako, ale mowiac szczerze po cholere tu kolejny sredniak :?: Przypomnial mi sie wlasnie troszeczke slawniejszy Fin niz Joonasa, a mianowicie Kai Laukanen... moze on :?:

Dopóki Kasiński jest dyrektorem, to Laukkanen u nas nie pojedzie. Chodzi o słynne baraże z Wybrzeżem. Klingberg to poza wymienionymi gwiazdami to chyba najlepsze rozwiązanie. Problem w tym, ze jest bardzo ale to bardzo bezbarwny. Tłucze tych punktów trochę ale jest niewidoczny. Poza tym jakiś czas temu harry wspomniał że Niklas podpisał w Gnieźnie. Nigdzie ta informacja nie została potwierdzona, wiec moze warto sprobować. Ale chyba Szwed nas jakoś nie lubi. Podobnie jak Max czy Staszek. Wszyscy umowieni a trafiają gdzieindziej.

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#2803 Postautor: ravajas » 8 grudnia 2005, o 13:26

http://www.sportowefakty.pl/index.php?d ... s_id=93931

hmmm... może tu się uda coś szczypnąć?

pozdrawia:
Rafał Borowski

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#2804 Postautor: bkapusta » 8 grudnia 2005, o 13:27

Patrzac na sezon transferowy rok temu i teraz mam wrazenie, ze nikt nas nie lubli. No moze Mordel.
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#2805 Postautor: ravajas » 8 grudnia 2005, o 13:32

Gelo pisze:Klingberg to poza wymienionymi gwiazdami to chyba najlepsze rozwiązanie. Problem w tym, ze jest bardzo ale to bardzo bezbarwny. Tłucze tych punktów trochę ale jest niewidoczny.

W sytuacji naszego klubu obecnie, jedynym miejscem w którym Klingberg mógłby być widoczny to program żużlowy z trójkami przy nazwisku. Zresztą, na zarzuty, że Karlsson nie pomaga kolegom z druzyny, pisałeś, że nie obchodzi Cie, to. Wazne, żeby zdobywał punkty. Rozumiem, ze nie ma co porównywac Klingberga do Karlssona, ale jesli Klingberg miałby "tłuc te punkty", to to już jest warunek wystarczający do zatrudnienia go.

pozdrawia:
Rafał Borowski

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#2806 Postautor: Torsen » 8 grudnia 2005, o 13:33

Może rzecz w tym, że tu nie ma jak w cywilizowany sposób dotrzeć?
Chociaż z drugiej strony, trasa Warszawa - Lublin taka znowu ostatnia nie jest...

BTW Orientuje się ktoś, czy zawodnicy kontraktowani przez Rzeszów korzystają z tamtejszego lotniska? Bo jeśli nie, to za nic nie mogę zromieć, że tamto zadupie jest każdemu po drodze, a my nikomu.

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#2807 Postautor: ravajas » 8 grudnia 2005, o 13:36

Torsen pisze:Może rzecz w tym, że tu nie ma jak w cywilizowany sposób dotrzeć?
Chociaż z drugiej strony, trasa Warszawa - Lublin taka znowu ostatnia nie jest...

BTW Orientuje się ktoś, czy zawodnicy kontraktowani przez Rzeszów korzystają z tamtejszego lotniska? Bo jeśli nie, to za nic nie mogę zromieć, że tamto zadupie jest każdemu po drodze, a my nikomu.

tu chyba jednak rzeczywiście chodzi o kasę (Krosno tez blisko Rzeszowa, a kokosów nie ma)

pozdrawia:
Rafał Borowski

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#2809 Postautor: ravajas » 8 grudnia 2005, o 13:40

Pokemon pisze:My tu wymieniamy: Klingberg, Gjedde...a i tak pewnie będzie jakiś chińczyk Huk-Wie-Kto :|
Co do kierunku gdańskiego, to prędzej ochrzczą się Gonisz Gwardzista Gdańsk i rozpoczna od zera jak w tamtym roku i nikogo z tamtąd nie puszczą 8)

się zobaczy. A jesli nie poradzą sobie z problemami, to może sie miejsce w Elidze zwolni hie hie...

pozdrawia:
Rafał Borowski

meesha
Trener
Kontakt:

#2810 Postautor: meesha » 8 grudnia 2005, o 13:40

Torsen pisze:BTW Orientuje się ktoś, czy zawodnicy kontraktowani przez Rzeszów korzystają z tamtejszego lotniska? Bo jeśli nie, to za nic nie mogę zromieć, że tamto zadupie jest każdemu po drodze, a my nikomu.
Jeśłi mi się nie przewidziało to Pedersen gdzieś coś mówił, że bardzo mu odpowida bliskość lotniska kiedy podpisywał w Rzeszowie :| Ale może mi się to przyśniło... Ostatnio miewam jakieś żużlowe koszmary :wink:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#2811 Postautor: $korzen$ » 8 grudnia 2005, o 13:52

Łoptymista pisze:korzen wrzuc na luz. ok?
Moze jestem naiwny, ale jestem swiecie przekonany, ze wczesniej lub pozniej harry powroci na forum. Szkoda, ze teraz przestal nadawac w takim ciekawym momencie:/

No i co z tego ze wroci ? Znow tylko bedzie szarpal nerwy mi i wielu forumowiczom zalosnymi tekstami typu "wiem ale nie powiem" albo "spojrzcie na avatar, ten zawodnik podpisze za tydzien" czy bog wie tam ile. Cale szczescie znam pare osob i nie musze sie opierac tylko i wylacznie na rebusach Harrego. Druga sprawa nie dziwi cie moment "ucieczki" Harrego ? Na forum doslownie pare dni temu wypowiedzial sie na temat zarzadu i negocjacji z nim Piszcz, Harry nawet nie raczyl tego zdementowac. Druga sprawa to "zawalanie" nam tak kochanego przez zarzad Joonasa, Harry tez nie raczyl skomentowac przynajmniej w skrocie co, jak i dlaczego ..... dziwne troche nie ? Bo jakies wyjasnienie wedlug mnie nam sie nalezy.

Jeszcze kilka wolnych miejsc w druzynie mamy, kilku dobrych zawodnikow jeszcze jest do wziecia, wiec teoretycznie cos jeszcze moze sie zdarzyc.

Toz ja juz napisalem, brac sie za Darkinow,Bagerow i Stefanich .... zostal jeszcze Jelen i Trumna .... chyba nie liczysz na wiecej skoro nie stac nas na sredniego Joonasa.

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#2812 Postautor: kilar » 8 grudnia 2005, o 13:55

ravajas pisze:
się zobaczy. A jesli nie poradzą sobie z problemami, to może sie miejsce w Elidze zwolni hie hie...

No i falubaz wroci, czyli walczymy o 2 miejsce :mrgreen: A tak na powaznie, to Wybrzeze dostanie licencje tymczasowa, przystapi do rozgrywek, a regulamin mozna sobie wsadzic gleboko w dupe.

Łoptymisto: Laukanen to taki Franek, bo tylko juz tacy zawodnicy zostali do wziecia.

YNOS

#2815 Postautor: YNOS » 8 grudnia 2005, o 14:39

No i co teraz panie Kępa?Dalej bedzie pan mydlił oczy kibicom że celem jest awans?!Obudził sie pan z ręką w nocniku.Niewielu jest już wolnych zawodników którzy mogą powalczyć na torze.Teraz zatrudnic tylko "emeryta" Huszczę dodać do tego Frankowa i Mordela i mozna jechać.Każdy kto chociaz troszke zna sie na żużlu nie wierzy chyba że np. taki Loram czy Sulivan bedzie chciał jeździc w Lublinie.Tutaj nikt nie chce jeździć.Trzeba spojrzeć prawdzie w oczy i nie okłamywać kibiców.A poza tym z czym pan chce awansować?Prosze popatrzeć na budżet Ostrowa(a notabene nie jest on najwyższy w I lidze) i porównać z budżetem lubelskim.Po raz kolejny rozbudził pan we mnie(ale pewnie nie tylko) nadzieje która niestety legła w gruzach.

Kilok

#2816 Postautor: Kilok » 8 grudnia 2005, o 15:06

Na jednym z forum znalazlem bardzo ciekawe zestawienie:
Romanek 0,761 2,071
Fijałkowski 0,833 1,818
Czerwiński 0,902 2,288
Szczepaniak 1,070 1,969
Szombierski 1,351 2,271
Węgrzyk 1,432 1,946
Chromik 1,495 1,683
Povazhny 1,333(ns) 2,016

w 1 kolumnie sa srednie poszczegolnych zawodnikow w ektralidze natomiast 2 kolumna to srednie z 1 ligi.
Co do juniorow to zaryzykowalbym z 2 Rosjan, pierwszy to Emil Sajftudinow (w ubieglym sezonie mial 15 lat :roll: a wymiatal az milo w lidze) a drugi to Maksim Karajcencew najlepszy zawodnik Wostoka (niewiem tylko ile on ma lat)

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#2818 Postautor: Gelo » 8 grudnia 2005, o 15:21

Gawrzyk pisze:Możesz się korzeń denerwować i rzucać błotem. Ale nie wiesz dlaczego tak się stało. Najlepiej spytaj jego, może wtedy uwierzysz że nie poszło o pieniądze. Zresztą przyjedzie Joonas na mecz będziesz miał ku temu okazję. Po prostu z innego miejsca w Polsce łatwiej mu będzie spełnić jego plany sportowe i prywatne. Cyba każdy na jego miejscu zrobiłby tak samo.
Składu jeszcze nie ma więc z wyrokami o wynikach warto się wstrzymać. Ja jestem pewien, że Zielona Góra i Ostrów przegrają mecz. I to nie jeden.

Ale czy z nami? Bądzmy realistami - knapp byłby najsłabszym ogniwem w obu ekipach. A niespodzianki transferowej nie ma już za bardzo z kogo zrobić. Dla mnie nawet Loram byłby tylko czynnikiem na otarcie łez.

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#2819 Postautor: kilar » 8 grudnia 2005, o 15:29

Uprzedziles mnie z tym pytaniem 8) To, ze Zielonka przegra np. w Ostrowie, a Ostrow w Zielonej, nic nam nie daje w przypadku naszych porazek z tymi zespolami.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#2820 Postautor: Łoptymista » 8 grudnia 2005, o 15:49

Czy jesteście tacy pewni, że Ostrów polegnie w falubozowni górzystej? Ja nie. Nawet byłbym w stanie postawić kilka złotych na Iskierkę.
A co do TŻ to wie ktoś kiedy następna konferencja prasowa w TŻ Sipma Lublin? Sobota już coraz bliżej...

Awatar użytkownika
Jaga
Junior

#2821 Postautor: Jaga » 8 grudnia 2005, o 16:16

prt pisze:secundo: jest wolny rynek. nie jest winą Sipmy, że nie ma w Polsce firm, które chcą wyłożyć więcej pieniędzy. może się tak dzieje, bo żużel jest zbyt słabą promocją dla firm, może się tak dzieje, że promocja jest niewspółmierna względem kosztów, może się tak dzieje, bo jest burdel w klubie / klubach i nie do końca wiadomo, co się z forsą robi, może się tak dzieje, bo nie ma bogatszych i chętniejszych firm.

Co do drugiego primo ultimo to siÄ™ zgodze w 100% !!!!
Bo problem z pozyskaniem sponsora jest w Tarnowie ... niestety. W sumie mamy mistrza 2 razy z rzędu kontrakt podpisał obecny indywidualny mistrz świata oraz indywidualny mistrz polski a jakoś mimo to sponsorzy nie dobijają się drzwiami i oknami :|
Nie wiem co to jest w tej polsce grane no ale albo to klub olał i nie szukał sponsorów albo autentycznie przeróżne firmy doszły do wniosku że żużel to badziewny sport i nie ma sensu kasy w niego wkładać.

Torsen pisze:BTW Orientuje się ktoś, czy zawodnicy kontraktowani przez Rzeszów korzystają z tamtejszego lotniska? Bo jeśli nie, to za nic nie mogę zromieć, że tamto zadupie jest każdemu po drodze, a my nikomu.

Z tego co sie orientuje to z tamtego lotniska jest tylko pare lotów tygodniowo i są to tylko przeloty krajowe
Poza tym co ma lotnisko do tego ? Bo zawodnikom raczej by się to nie opłacało gdyż wewalać motory sprzęt do samolotu kosztuje i to spore pieniądze wiec lepiej wynająć taxi drivera który będzie jechał furą nawet bo dziurawych ukraińskich drogach a zawodnik w tym czasie słodko sobie śpi z tyłu czy coś innego :P
Poza tym polskie drogi wszedzie sa do bani bo tylko 1% polskich drug spełnia jako takie normy UE dodam że w podkarpackiem żadna droga do tego % nie nalezy :P
Obrazek
PROSTACY'05 ~ Ultra Brigade

NSN

Zaratustra
Kadrowicz

#2822 Postautor: Zaratustra » 8 grudnia 2005, o 16:35

Oj Ci nasi działacze to lubią sobie ponegocjować, negocjują i negocjują :wink: Grunt, że my wszyscy wiemy, że te negocjacje zakończą się pełnym powodzeniem :D
Na Hamilla i Lorama się raczej nie doczekamy, bo przecież wybiorą "lepsze położenie geograficzne" :wink: i trzeba będzie odkrywać kolejnych Joonasów...
Negocjacje przegrali "już z nami" Staszki, Maxy i Joonasy, kolejna tura pewnie się toczy (Robackie,Krzyżaki, Skórnickie, Huszcze :?: :?: ) , a przed nami pewnie i kolejne (Pietraszki, Jurczyńskie i o zgrozo Franki) :| Troche przydługo to trwa :roll:
A konferencja przyjdzie...kiedy będzie pora, negocjacje muszą ( :!: ) trwać :wink:
Dobrze, że Gawrzyk nas jeszcze nie opuścił :!: Harry (a przede wszystkim pewnie Pan Leszek "prezes dba o nas, jak ojciec najlepszy" Kępa) już nie mógł znieść niecierpliwości zawsze wybrednych forumowiczów :twisted: ,pozdr.

Awatar użytkownika
Maciek
Szkółkowicz
Kontakt:

#2823 Postautor: Maciek » 8 grudnia 2005, o 16:41

http://przegladzuzlowy.pl/news_zgora.php?id=1089884973

TO CHYBA ŻART :lol: :lol: Huszcza miałby sie odnalezsc w II lidze??
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#2824 Postautor: Cz@rek » 8 grudnia 2005, o 16:52

Jaga-według mnie lotnisko w negocjacjach ma duże znaczenie.Wszyscy zawodnicy z czołówki
światowej latają samolotami a sprzet faktycznie jedzie sobie busem z jakimś driverem.
A jeśli chodzi o Rzeszów mają najdłuższy pas startowy(po Warszawie)w Polsce.I już mają regularne
połączenia z Frankfurtem i Londynem a to dopiero poczatek...

Awatar użytkownika
j23

#2825 Postautor: j23 » 8 grudnia 2005, o 17:15

Ja jestem dalej optymistą , naprawdę wierzę że harry i kasiński wiedzą co robia.Jeszcze zakontraktują takiego ocokrajowca że bedziemy mieli co podziwiać na zygmuntowskich. Przypomnijcie sobie jak bylo z kilokarpi jonasem.Kto go wcześniej znał.A po zakontraktowaniu go do TŻ co bylo mówione , że to bedzie powtórka J.B Jensena, a okazalo sie calkowicie inaczej.Także folgujcie trochę i dajcie szanse dzialaczom mają jeszce czas i potencjał. :P :P :wink: