Skład na sezon 2006

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
auganoff
Szkółkowicz
Kontakt:

#2426 Postautor: auganoff » 5 grudnia 2005, o 00:57

Holly, ale co z tego, że jest lepszy od rzeszowskich juniorów? Jeśli w ogóle jest?
Ostatni mecz w Rzeszowie miał udany, ale generalnie Jeleń na wyjazdach cieniował - z wyjątkiem pojedynczych wyskoków (Rzeszów, Zielonka, Rybnik). Ale startując na obcym torze w Extralidze?!? Według mnie to próba żużlowego samobójstwa!! :wink:

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#2427 Postautor: boxing » 5 grudnia 2005, o 00:58

Zgola odmienne zdanie o Alesie maja jego pracodawcy i w Anglii (15 srednia, 2,04) i w Szwecji (22 pozycja, 1,866). Nie wdajac sie w dyskusje o "cechach narodowych" to jednym z atutow A.Drymla jest dobra klasa sportowa i wlasnie solidnosc. Zawodnik zdecydowanie powyzej 10 pkt na mecz!
Ostatnio zmieniony 5 grudnia 2005, o 01:05 przez boxing, łącznie zmieniany 1 raz.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Holly

#2428 Postautor: Holly » 5 grudnia 2005, o 01:02

Holly, ale co z tego, że jest lepszy od rzeszowskich juniorów? Jeśli w ogóle jest?
Ostatni mecz w Rzeszowie miał udany, ale generalnie Jeleń na wyjazdach cieniował - z wyjątkiem pojedynczych wyskoków (Rzeszów, Zielonka, Rybnik). Ale startując na obcym torze w Extralidze?!? Według mnie to próba żużlowego samobójstwa!!

Śledź też u nas cieniował i się marnował , poszedł do Rzeszowa dostał upragionego busa , i przede wszystkim sprzęt , jak Jeleń by dostał dobre fury to coś by pojechał.

harry
Trener

#2429 Postautor: harry » 5 grudnia 2005, o 01:04

No niestety! Cągnie się za nim smród Lukasza. Ale jak się sprężę to może przekonam pepika

harry
Trener

#2430 Postautor: harry » 5 grudnia 2005, o 01:06

Holly pisze:Śledź też u nas cieniował i się marnował , poszedł do Rzeszowa dostał upragionego busa , i przede wszystkim sprzęt , jak Jeleń by dostał dobre fury to coś by pojechał.

Jelonek miał bardzo dobre fury. czasami lepsze od rzeszowiaKÓW

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#2431 Postautor: Torsen » 5 grudnia 2005, o 01:08

Należy pamiętać, że Józki to zdradzieckie plemię, być może Pan Jacek już całkiem przesiąkł odorem wielkiej kuciapy i łże jak pies? :lol: :lol:
Jeleń już się przecierał "w towarzystwie" w Rzeszowie na memoriale Nieścieruka i miałem nadzieję, że turniej ten wskazał mu jego (póki co przynajmniej) miejsce w szeregu. Czyżby jednak było inaczej?

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#2432 Postautor: boxing » 5 grudnia 2005, o 01:10

Harry - naprawde warto sie "sprezyc" :!: Oczywiscie pieniadze mniejsze niz Maxa czy Karlssona, bo i klasa sportowa troche nizsza. Skoro Ales w Anglii (w Elite League - wyzszej klasie) zdobywa okolo 10 punktow w meczu, w Szwecji (Elitserien - wyzsza liga) takze okolo 10 - to czy nowy dyrektor uwaza, ze u nas bedzie gorzej? Moze Ales Dryml w E-lidze nie gwarantuje zdobyczy dwucyfrowych, ale na razie jestesmy w 1 lidze... Dla mnie to wartosciowy zawodnik.

auganoff
Szkółkowicz
Kontakt:

#2433 Postautor: auganoff » 5 grudnia 2005, o 01:11

Holly pisze:Śledź też u nas cieniował i się marnował , poszedł do Rzeszowa dostał upragionego busa , i przede wszystkim sprzęt , jak Jeleń by dostał dobre fury to coś by pojechał.

Co by nie mówić, to swego czasu Śledź prezentował naprawdę wysoką klasę sportową, umiejętności wciąż ma, doświadczenie też zdobył ogromne. Problemem było podejście i sprzęt.
Jelen jeszcze nic nie osiągnął i moim zdaniem dla niego to skok na zbyt głęboką wodę.

harry
Trener

#2434 Postautor: harry » 5 grudnia 2005, o 01:20

boxing pisze:Harry - naprawde warto sie "sprezyc" :!: Oczywiscie pieniadze mniejsze niz Maxa czy Karlssona, bo i klasa sportowa troche nizsza. Skoro Ales w Anglii (w Elite League - wyzszej klasie) zdobywa okolo 10 punktow w meczu, w Szwecji (Elitserien - wyzsza liga) takze okolo 10 - to czy nowy dyrektor uwaza, ze u nas bedzie gorzej? Moze Ales Dryml w E-lidze nie gwarantuje zdobyczy dwucyfrowych, ale na razie jestesmy w 1 lidze... Dla mnie to wartosciowy zawodnik.

Tak ale w "mocnych meczach" Lukasz tracił zadziwiająco ze swojej meczy. I na ALESZA to padło

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#2435 Postautor: boxing » 5 grudnia 2005, o 01:28

Lukasa nie biore pod uwage - zaistnial w GP i zgasl, w polskiej lidze zawiodl, wielu do dzis ma do niego pretensje (nie bede cytowac Jana Krzystyniaka), w ligach jezdzi teraz zdecydowanie gorzej od swego starszego brata. Piszesz, ze "padlo na Alesa" - jak rozumiem padl cien "zlej slawy" brata, bo chyba nie masz na mysli niemocy Alesa w waznych meczach?

PS Jest pewien zawodnik, swietnie jezdzil u nas, znakomicie w Angli i w Szwecji - i tez pada na niego co roku zarzut o "niemoc" w waznych meczach...

harry
Trener

#2436 Postautor: harry » 5 grudnia 2005, o 01:30

A co to za gość ???

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#2437 Postautor: boxing » 5 grudnia 2005, o 01:33

Takie zarzuty padaly wobec Petera Karlssona - takze na tym forum.

harry
Trener

#2438 Postautor: harry » 5 grudnia 2005, o 01:37

Dyplomatycznie odnośnie nowych kontraktów idę spać

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#2439 Postautor: Torsen » 5 grudnia 2005, o 02:46

W tej odpowiedzi można by się na siłę doszukiwać zawoalowanej informacji, że TŻ podpisał kontrakt z Karlssonem :roll:

Awatar użytkownika
Prymus
Junior
Kontakt:

#2440 Postautor: Prymus » 5 grudnia 2005, o 07:53

Czytam i czytam, wyglÄ…da to jak zapis czata :)

Może wygodniej byłoby zorganizować właśnie kolejnego czata z harrym? :D

Pebas
Szkółkowicz

#2441 Postautor: Pebas » 5 grudnia 2005, o 10:21

a jak sprawa wyglada z jonasem? wszedzie pisza ze trafi do gorzowa. szkoda. dlaczego zawsze obcokrajowcy ktorzy ciagnal u nas wynik musza pojsc gdzies w polske :cry:

Danio

#2442 Postautor: Danio » 5 grudnia 2005, o 10:23

Wszystko Ok- mamy kolejnych zawodników- krajowego lidera J. Rempałę, który sam się zadeklarował- 3 motorki + 3 silniki, zaplecze wydaje się być solidne! Ale pożyjemy zobaczymy :roll: ale po tej sobotniej konferencji i tak rozczarowałem się, liczyłem że z Joonasem podpiszemy :!: . Uważam że w dalszym ciągu brakuje tej drużynie solidnego obcokrajowca w walce o extraligę- żeby móc postraszyć Zieloną G. czy Ostrowa. Denerwuje mnie że kontrakt z finem przeciąga się tak długo i ze podobno bliżej jest jemu do Gorzowa niż do TŻ-u!. Jeżeli nie stać Tż Sipma Lublin na Maxa. Karlssona, Lorama to rozumiem ale już nawet ciężko im dogadać się z Kylmakorpim i ze możemy i z nim nawet nie podpisać to ja nie rozumiem po co te sowa Prezesa Kępay walka o extraligę- skoro Gorzów który nie walczy o nią w sezonie 2006 r może nam sprzątnąć Joonasa :!:

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#2443 Postautor: Lublin_Fan » 5 grudnia 2005, o 10:37

Tak czysto teoretycznie.

Knapp i Kylmakorpi to zawodnicy tworzący widowisko. Na nich aż chce się chodzić. Zatem wydaje mi sie, że sypnięcie na Joonasa grubszej gotówki przed sezonem zwróci się w postaci większej ilości sprzedanych biletów. No chyba, że Gorzów zrobił dużą przebitkę :roll:

Pozdr.

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#2445 Postautor: mikas » 5 grudnia 2005, o 10:38

Danio przecież już nie raz było pisane, że w przypadku Joonasa nie chodzi do końca o sprawy finansowe i to nie jest główny powód przeciągających sie negocjacji. Dodam jeszcze do tego,że manager Joonasa jest z Gorzowa, więc teraz sobie spróbujcie wyobrazić jak on musi mieszac Joonasowi w głowie robiąc wszystko,zeby Joonas podpisał w Gorzowie.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#2446 Postautor: Lublin_Fan » 5 grudnia 2005, o 10:54

To w takich przypadkach oferuje się zawodnikowi tyle, żeby lał na menadżera. No chyba, że Lublin już nie może więcej.

Ten dziwny spokój podpowiada mi, że zarząd ma w perspektywie kogoś innego, dużo lepszego, skoro tak sie sprawa z Joonasem przedłuża ;)

Pozdr.

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#2447 Postautor: bkapusta » 5 grudnia 2005, o 10:58

Lublin_Fan pisze:To w takich przypadkach oferuje się zawodnikowi tyle, żeby lał na menadżera. No chyba, że Lublin już nie może więcej.

Ten dziwny spokój podpowiada mi, że zarząd ma w perspektywie kogoś innego, dużo lepszego, skoro tak sie sprawa z Joonasem przedłuża ;)

Pozdr.

Chyba, ze poprostu Jonasa nie da sie skusic zadna kasa. Z tego co mowi Gawrzyk wlasnie o to sie rozchodzi...

Szkoda, ze nie Jonas. Ale sa inni lepsi [Hamill, Loram], sa porownywalni [Dryml] i sa juniorzy z zagranicy a seniorow mozna wziasc z Polski.
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
Prymus
Junior
Kontakt:

#2449 Postautor: Prymus » 5 grudnia 2005, o 11:00

Tymczasem znalazłem ciekawe zdjęcie...

Obrazek

Nikt nie miałby chyba nic przeciwko, żeby do Pana z 5-tką dołączył Pan w środku... :D

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#2450 Postautor: bkapusta » 5 grudnia 2005, o 11:04

Pewnie sobie Jonas wyrwal jakas gorzowianke i sie zenic bedzie :)
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.