sting126 pisze:toosexy pisze:Porozmawiajmy racjonalnie ! K.Słaboń ma 101 % nie będzie jeździł w pierwszej lidze , po co wogóle o nim wspominać ???
gdyz???? Jakis racjonalny argument moze??
Wg mnie jest na to szansa - skoro reprezentant Polski Walasek, czy brazowy medalista IMP Jedrzejak zdecydowali sie na przejscie lige nizej czemu ma nie uczynic tego Slabon? Badz co badz slabszy od nich zawodnik...
Według mnie to trochę słaby argument. Walaskowi, czy też innemu ekstraligowcowi, żaden z pierwszoligowców nie jest w stanie zaproponować takich warunków finansowych jak Zielonka. Mało tego, nikt z pozostałych pierwszoligowców nie zagwarantuje tak wysokiego prawdopodobieństwa realizacji tych warunków. Ponadto uważam, że Walasek wykorzystał odpowiedni moment aby powrócić na stare śmieci. Będzie jeździł w dużo słabszej I lidze, za stawki niewiele odbiegające od tego co dostawał w ekstralidze. Zielonka jak dla mnie jest pewniakiem do awansu, a Mumin jednym z głównych kandydatów na "ojca" ewentualnego sukcesu, który w glorii chwały poprowadzi drużynę do celu. Jednym słowem finansowo niewiele ryzykuje, a może się nieźle wypromować.
Obawiam się, że Słaboń nie będzie miał takiej sytuacji ani w Lublinie, ani w żadnym innym pierwszoligowym klubie, więc pewnie wybierze ofertę ekstraligową, może mniej korzystną niż w sezonie 2005, ale i tak korzystniejszą oraz pewniejszą niż gdziekolwiek w pierwszej. No chyba, że zdecyduje się trafić do Zielonej ...