Skład na sezon 2006

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#2226 Postautor: Mars » 2 grudnia 2005, o 21:57

Gawrzyk pisze:
toosexy pisze:Jeśli nie Jonas to kto ? sam nie wiem już co lepsze .....
Jeżeli chodzi o juniorów potencjalnych z zagranicy to kogo byście sugerowali :
Davidsson , Messing , Suchanek , Rissager , Smoliński ?
Jeśli zaś chodzi o rezerwe (nr 8) to bez dwóch zdań K.Bjeere a Jeleń na ławe.

W przypadku Joonasa nie chodzi o pieniądze. Chodzi o jego prywatne sprawy i plany na przyszłość które cięzko będzie spełnić w Lublinie. Rozmowy są w toku.
Jeśli próbujesz coś sugerować warto żebyś mówił prawdę choć w formalnych kwestiach. Davidssonow jest dwóch. Żaden z nich nie jest już juniorem. Z resztą jest spory kłopot. Rissager dostał propozycję w Polski, która jest astronomiczna. Wyłączył się z życia i ma zdecydować się czy ją przyjąć. Bjerre jest o wiele droższy od Jonasza. To tylko kilka detali, tak żeby sobie wyrobić pogląd. Aaaa Z Wattem nikt nie negocjował. Była to jedna z kandydatur w zeszłym roku, ale skończyło się tylko na mysleniu o nim.

Jezeli niestac nas na Karlssona lub Lorama to z czym do eligi chyba ktos jest niepowazny ..Bjerre tez zadrogi haha szkoda slow..

Michael

#2228 Postautor: Michael » 2 grudnia 2005, o 22:07

A harry pisal ze mamy 4 seniorow (nieoficjalnie) czyli ze 3/4 ma podpisac w sobote.

Pisal tez ze w sobote podpsuja 3 nasi 1 obcy.

Teraz "pisza" o 3 zawodnikach razem.

Czyzby ktos sie rozmyslil :roll: :roll: :?:

Holly

#2229 Postautor: Holly » 2 grudnia 2005, o 22:07

Jutro na 99% będzie dwóch, a nie trzech nowych, tak jak planowano i jak podał PŻ.

to prosze chociaż powiedzieć czy to dwaj seniorzy czy senior i obcokrajowiec ?

Ja napisałem tylko jakie są przeszkody przy rozmowach. A przecież przeszkody są po to by je pokonywać

skoro napisałeś że Bjeere jest za drogi to chyba logiczne że Karlsson , Max itp są dwa razy drożsi ?
Ostatnio zmieniony 2 grudnia 2005, o 22:14 przez Holly, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
FantyÅ›
Szkółkowicz
Kontakt:

#2230 Postautor: FantyÅ› » 2 grudnia 2005, o 22:12

toosexy pisze:
chodziaż

Polskiego to raczej uczyć nie bedziesz :!: :!: Poczekaj do jutra i się wszystkiego dowiesz w swoim czasie i tak Ci nikt tego nie powie :!: :!:
Tż Sipma Lublin-Mój Klub

Awatar użytkownika
marcin_lub
Junior

#2232 Postautor: marcin_lub » 2 grudnia 2005, o 22:25

Niektórzy stawiaja że jutro podpisze Huszcza. Lecz z tego co mi wiadomo to "Tomek" przebywa na wakacjach poza granicami kraju więc jest to mało prawdopodobne. Wykluczyłbym jeszcze Piszcza, który twierdzi że klub nie jest nim zainteresowany ponieważ nikt z klubu sie do niego nie odezwał. Sądząc po ostatnim poście Gawrzyka jednak Max i Peter wcale nie odpadaja z wyliczanki...

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#2233 Postautor: _piotrusss » 2 grudnia 2005, o 22:31

Słowa Gawrzyka w tym temacie są analizowane i interpretowane bardziej niż exposé premiera Marcinkiewicza... literka po literce ;) Ja stawiam że Jutro podpisze Rempała i jakiś z naszych z poprzedniego sezonu... Jeleń? Franek? ;)
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

Awatar użytkownika
marcin_lub
Junior

#2234 Postautor: marcin_lub » 2 grudnia 2005, o 22:39

_piotrusss pisze:Słowa Gawrzyka w tym temacie są analizowane i interpretowane bardziej niż exposé premiera Marcinkiewicza... literka po literce

Z tego co mi się wydaje jest on osobąnajbardziej poinformowaną i kompetentną na forum (z wyłaczeniem Harrego) :!: A może się myle :?: :?: :mrgreen: :mrgreen:

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#2235 Postautor: boxing » 2 grudnia 2005, o 22:47

Odpada nam najlepszy z mozliwych juniorow do wziecia - jak podaja SF, jutro Fredrik Lindgren podpisuje w Zielonej. Wzmacniaja i tak bardzo mocna pake - praktycznie nie beda miec slabych punktow. Oferty dla Risagera takze pewnie nie przebijemy, choc dla mnie pozostali juniorzy poza Lindgrenem to strzaly w ciemno. Moze wiec jednak Andreas Messing, a moze nadzieja australijskiego speedwaya mlodziutki Troy Batchelor? Kangur ma w Premier League srednia podobna do Adama Pietraszki (choc nie wiem czy po slabym sezonie Focusa jest to dla Troya dobra rekomendacja :wink: ).

Dla zainteresowanych - zestawienie srednich dla zawodnikow Premier League - najlepsi jezdza wprawdzie lige wyzej, ale moze uda sie na zapleczu znalezc mlodego perspektywicznego zawodnika na pozycje juniora:
http://www.premierleaguespeedway.pwp.bl ... erages.htm
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
jacur78
Senior

#2236 Postautor: jacur78 » 2 grudnia 2005, o 22:59

Zdecydowanie Schlein. Chlopak ma 17 lat... oto staty http://www.kandysoft.com/averages/rs_gs.htm

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#2237 Postautor: boxing » 2 grudnia 2005, o 23:05

jacur78 pisze:Zdecydowanie Schlein. Chlopak ma 17 lat... oto staty http://www.kandysoft.com/averages/rs_gs.htm

Rory Schlein odpada - nie bedzie juz mlodziezowcem - to rocznik 1984:
http://www.roryschleinracing.com/
Z mlodych, ktorzy w Angli troche punktuje Edward Kennett - rocznik 1986:
http://www.freewebs.com/edwardkennettracing/
James Wright - podobnie jak Kennett rocznik 1986, tez finalista mistrzostw świata juniorow '2005:
http://www.wrightyracing.co.uk/
Ostatnio zmieniony 2 grudnia 2005, o 23:28 przez boxing, łącznie zmieniany 2 razy.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Michael

#2238 Postautor: Michael » 2 grudnia 2005, o 23:07

Rory leczyl ciezka kontuzje kregoslupa.

Ponoc ma pojezdzic u siebie w Autralii w zimie.

Troche ryzyko ale do czasu kontuzji jezdzil bardzo dobrze....to fakt.

Ale taki on juz nam niepomorze.
Do zielonki tracimy juz na starcie bardzo duzo i trzeba nastawic sie na walke o 2 miejsce.

auganoff
Szkółkowicz
Kontakt:

#2239 Postautor: auganoff » 2 grudnia 2005, o 23:26

Zaczynam się zastanawiać czy ta jutrzejsza prezentacja nie okaże się sporym zawodem.Trzech nowych seniorów - oprócz Grzesia rzecz jasna, to działało na wyobraźnię. Teraz czytamy, że najprawdopodobniej tylko dwóch. Jeśli się jeszcze okaże, iż jednym z nich jest Jeleń, to ten drugi będzie musiał być sporą rewelacją, żeby nie zawieść oczekiwań - przynajmniej moich, po tym jak Harry podgrzał atmosferę na forum parę dni temu.

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#2240 Postautor: Cz@rek » 3 grudnia 2005, o 00:09

Zaczeła sie cisza przed burzą...
A dzisiaj(piatek) podobno mogło się jeszcze sporo wydarzyć w kwesti rozmów,niestety
ale pierwszoligowy rynek podobno bardzo psuje Ostrów :evil:
PS:A tak na marginesie czy jakiś inny temat w historii tego forum miał ponad 150 stron :?:
Bo ja nie pamietam.

Michael

#2241 Postautor: Michael » 3 grudnia 2005, o 00:13

Patrz trening :twisted:

Choc to watek wielosezonowy :twisted:

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#2242 Postautor: Cz@rek » 3 grudnia 2005, o 00:16

Michael pisze:Patrz trening :twisted:

Choc to watek wielosezonowy :twisted:

Ups.Faktycznie,dawno na niego nie zaglądałem.

wojteko
Senior

#2243 Postautor: wojteko » 3 grudnia 2005, o 00:19

Cz@rek pisze:A dzisiaj(piatek) podobno mogło się jeszcze sporo wydarzyć w kwesti rozmów,.

jesli mowimy to dzisiaj jest (sobota) a tak na marginesie co sie ma stać to się stanie :!: Kazdy by chcial jak najlepiej a wychodzi tak jak zwykle............. myślę że czas skończyc tą spiralną paranoję :cry: tylu dziwnych wątków w jednym temacie to dawno niewidziałem-czytałem :!: pzdr

Awatar użytkownika
jas
Senior
Kontakt:

#2244 Postautor: jas » 3 grudnia 2005, o 00:27

Cz@rek pisze:PS:A tak na marginesie czy jakiś inny temat w historii tego forum miał ponad 150 stron :?:
Bo ja nie pamietam.

a ten ma? bo ja widze, ze ow wpis bedzie na 90ej :roll:
Srodmiescie zawsze z MOTOREM!!!

Awatar użytkownika
Prymus
Junior
Kontakt:

#2245 Postautor: Prymus » 3 grudnia 2005, o 00:51

Ja mam tak samo podziabane jakos dziwnie. Normalnie widze poki co 90 stron, otworze forum na innym kompie i jest 150...

Edit:
Aaaa! Po prostu w niektórych przeglądarkach otwiera się po 25, a w innych po 15 postów na stronie. Tak mi się wydaje :wink:

K.A.M.I.L.
Zawodowiec
Kontakt:

#2246 Postautor: K.A.M.I.L. » 3 grudnia 2005, o 10:00

Dzienni Wschodni :

Karuzela na żużlowym rynku transferowym rozkręciła się na dobre. TŻ Sipma nie chce pozostać w tyle za innymi klubami i także kompletuje skład. W sobotę prawdopodobnie poznamy kolejnych zawodników, którzy w przyszłym roku mogą występować z koziołkiem na plastronie.

W poprzednich wydaniach Dziennika pisaliÅ›my o zaawansowanych rozmowach lubelskiego klubu z Jackiem Rempałą. Nieoficjalnie dowiedzieliÅ›my siÄ™, że strony sÄ… już praktycznie dogadane. Brakuje tylko podpisów na kontrakcie. DziaÅ‚acze TÅ» jak ognia unikajÄ… potwierdzenia tej informacji (koniecznie chcÄ… sprawić niespodziankÄ™ sympatykom "czarnego sportu”), ale sam zawodnik przyznaÅ‚, że jest już po zaawansowanych negocjacjach. - Wszystko zostaÅ‚o uzgodnione, jednak przed podpisaniem umowy nie mogÄ™ niczego wiÄ™cej dodać - powiedziaÅ‚ Jacek RempaÅ‚a.
- Nasza ostrożność jest uzasadniona - stwierdził Jarosław Siwek, członek zarządu TŻ. - W poprzednim roku byliśmy już pewni, że pozyskamy Mikaela Maxa. Wysłaliśmy nawet kontrakt, a za trzy dni okazało się, że Szwed wybrał ofertę z Rzeszowa. Teraz wolimy poczekać z informacjami do momentu sfinalizowania pertraktacji.
Wszystko wskazuje na to, że rozmowy z najstarszym z braci Rempałów zostaną sfinalizowane właśnie jutro. Być może dojdzie do podpisania kolejnych umów. Na ostateczną decyzję czeka Daniel Jeleniewski. Klub chętnie przedłużyłby współpracę z Joonasem Kylmakorpi, którego kusi także Stal Gorzów. W kuluarach mówi się również o 48-letnim Andrzeju Huszczy. - Na razie urlopuję za granicą - powiedział Huszcza. - Do Polski wracam w sobotę i może dopiero wtedy będę wiedział więcej.
Nie wiadomo, czy na następny sezon pozostanie Tomasz Piszcz. - Z TŻ nie mam żadnego sygnału. Widocznie nie interesują się moją osobą - stwierdził wychowanek lubelskiego klubu.
TŻ Sipma zgłasza ekstraligowe aspiracje, podobnie jak ZKŻ Kronopol Zielona Góra, planujący powrót do krajowej elity. Zielonogórzanie, nawet bez Huszczy, są bliscy stworzenia bardzo silnego składu. Krajowy trzon drużyny stanowią Grzegorz Walasek, Rafał Okoniewski i Marcin Staszewski. Spadkowicz z ekstraligi zamierza pozyskać szwedzkiego młodzieżowca (w tej kategorii wiekowej także mogą jeździć obcokrajowcy) Fredrika Lindgrena, brązowego medalistę mistrzostw świata juniorów. Liderem zespołu może być Amerykanin Bill Hamill, którym również jest zainteresowany ZKŻ.

Młodzi w cenie
Marek Szczyrba z Rybnika jest najdroższym zawodnikiem, który trafił na listę transferową (są na niej żużlowcy, którzy do 30 listopada nie podpisali kontraktów z klubami). Chętny do pozyskania Szczyrby musiałby wyłożyć 225 tys. euro.
W ekstralidze rekordową liczbę zawodników wystawiła Unia Leszno, aż 19. Wielu z nich to młodzieżowcy, przy których pojawiły się zawrotne, w porównaniu z ich umiejętnościami, ceny. Wysokich stawek nie zabrakło także w I lidze. Obok wspomnianego Szczyrby dużo trzeba zapłacić także za jego klubowych kolegów. Ewentualny nowy pracodawca Rafała Szombierskiego musiałby zapłacić rybniczanom 135 tys. euro, a za Łukasza Romanka - 400 tys. zł. Wśród Lubuszan prym wiodą: Daniel Pytel z ZKŻ Kronopolu - 250 tys. zł oraz Marcin Kozdraś i Jakub Śpiewanek ze Stali Gorzów - obaj po 200 tys. zł. Na 180 tys. zł został wyceniony najbardziej utalentowany junior zaplecza ekstraligi - gorzowianin Paweł Hlib, który może trafić do Unii Tarnów.
WÅ›ród zawodników, za których nie trzeba pÅ‚acić "odstÄ™pnego” jest Jacek RempaÅ‚a.

Czyli wiemy już prawie wszystko.

Pozdrawiam
MOTOR LUBLIN

Metalliczny
Senior
Kontakt:

#2247 Postautor: Metalliczny » 3 grudnia 2005, o 10:36

K.A.M.I.L. pisze: Zielonogórzanie, nawet bez Huszczy, są bliscy stworzenia bardzo silnego składu. Krajowy trzon drużyny stanowią Grzegorz Walasek, Rafał Okoniewski i Marcin Staszewski.

A to co za cholera? Pierwsze o kimś takim słyszę :lol: :wink:

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#2248 Postautor: ravajas » 3 grudnia 2005, o 10:37

pytałem, ale nie otrzymałem odpowiedzi: czy planowana jest prezentacja druzyny dla kibiców?

pozdrawia:
Rafał Borowski

K.A.M.I.L.
Zawodowiec
Kontakt:

#2249 Postautor: K.A.M.I.L. » 3 grudnia 2005, o 10:55

A to co za cholera? Pierwsze o kimś takim słyszę

Ja tylko skopiowałem info z Dziennika Wschodniego. Doskonale wiem ze to jest Mariusz Staszewski. :wink:

Pozdrawiam
MOTOR LUBLIN

Zaratustra
Kadrowicz

#2250 Postautor: Zaratustra » 3 grudnia 2005, o 11:06

Za godzinę dowiemy się, ile prawdy było we wpisach mówiących o zakontraktowaniu 4 seniorów i czy przypadkiem nie będzie jak zwykle, że "z dużej chmury mały deszcz". Póki co link do informacji, z której wynika, że Joonas podpisał ( :?: ) z Gorzowem :
http://www.czarnysport.pl/index.php?id= ... 6be3c96106