Skład na sezon 2006

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#2076 Postautor: Mars » 1 grudnia 2005, o 21:38

Jecek Rempala oby nie drugi Frankow nie jestemn przekonany co do tego zakupu...

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#2077 Postautor: kilar » 1 grudnia 2005, o 22:00

Mars pisze:Jecek Rempala oby nie drugi Frankow nie jestemn przekonany co do tego zakupu...

Taki Rempala to zdecydowanie lepsze rozwiazanie niz Burza, a juz na pewno niz Jurczynski. Przynajmniej regularnie jezdzil w extralidze. Jestem przekonany ze bedzie on silnym punktem zespolu, tymbardziej, ze startuje w nizszej lidze.

Marcio
Kontakt:

#2078 Postautor: Marcio » 1 grudnia 2005, o 22:01

Mars pisze:Jecek Rempala oby nie drugi Frankow nie jestemn przekonany co do tego zakupu...

Nie no bez przesady rozumiem że Jacek Rempała nie jest Jędrzejakiem czy Drabikiem których chcielibyśmy widziec w przyszłym sezonie ale jest to bez dwóch zdań zawodnik dużo pewniejszy od Frankowa. Jacek ma za sobą ładnych pare (parenaście) lat spędzonych na torach ekstraligowych więc 10-13 punków jest w stanie robic w każdym meczu spokojnie. Obym się nie mylił. Nie narzekajmy tak bo trzeba brac Rempałę póki jest wolny żeby nam odpukac nikt go nie sprzątnął sprzed nosa.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#2079 Postautor: Cooper » 1 grudnia 2005, o 22:14

Łoptymista pisze:
Po prostu zauwazylem, ze w koncu ktos skierowal dyskusje na inne tory a nie ciagle babranie sie w trzech nazwiskach na krzyz

Czyżbyś- jako megawtajemniczony- chciał nam coś zasugerować 8) :?: :idea: :?:

Absolutnie nie, Mroczny Mruku.

auganoff pisze:Ok Cooper, mam nadzieję, że to właściwy trop i znowu będziemy mieli najlepszego obco w lidze! Loram a może jakimś cudem któryś z Karlssonów?

Proponuje jednak pamietac o budzecie. Zrezsta nie rozumiem dlaczego wiekszosc forumowiczow, majac na mysli zakontraktowanie jakiegos obco, kojarzy to od razu z obco z "najwyzszej polki" (choc ja ososbiscie tez mam nadzieje na jakas super niespodzianke sobotnia w tym temacie, a moze jak nie teraz to pozniej. Tak jak napisal Gawrzyk, klub przy, jakby nie patrzec skromnym budzecie, musi zaryzykowac. Warto poszukac wsrod obco mogacych skutecznie zastapic Pietraszke, Piszcza i Franka, a na pewno tanszego z szansami na to, ze okaze sie objawieniem. Jednak co jak co, ale na Zygmuntowskich w 2006 roku powinno byc ciekawie. O wiele bardziej niz w 2005.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
jacur78
Senior

#2080 Postautor: jacur78 » 1 grudnia 2005, o 22:22

Joonas, Niklas, Charlie....Matej

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#2081 Postautor: Gelo » 1 grudnia 2005, o 22:32

Proponuje jednak pamietac o budzecie. Zrezsta nie rozumiem dlaczego wiekszosc forumowiczow, majac na mysli zakontraktowanie jakiegos obco, kojarzy to od razu z obco z "najwyzszej polki" (choc ja ososbiscie tez mam nadzieje na jakas super niespodzianke sobotnia w tym temacie, a moze jak nie teraz to pozniej. Tak jak napisal Gawrzyk, klub przy, jakby nie patrzec skromnym budzecie, musi zaryzykowac. Warto poszukac wsrod obco mogacych skutecznie zastapic Pietraszke, Piszcza i Franka, a na pewno tanszego z szansami na to, ze okaze sie objawieniem.

Prawdę mówiąc zastąpienie Frankowa i Pietraszki kimkolwiek żadnym ryzykiem nie jest. Czy to będzie Rempała, czy Huszcza i tak będą lepsi. Problem tylko w tym, czy na tyle lepsi żeby awansować do ekstraligi. Jacek R. był dobym żuzlowcem... ale 15 lat temu. Jak sie poczyta forum Unii - ich kibice z ulga przyjmują wiadomość, że ktoś im w koncu zabierze człowieka, który jest głownym autorem porażek "byków". Ja tylko pocieszam się jednym faktem - nie będziemy juz oglądać Frankowa!!! I to jest powód do upicia się do nieprzytomności.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#2082 Postautor: Cooper » 1 grudnia 2005, o 22:40

Gelo pisze:Prawdę mówiąc zastąpienie Frankowa i Pietraszki kimkolwiek żadnym ryzykiem nie jest.

Jasne, jednak w Europie jest kilku powiedzmy mniej znanych u nas obco, ktorych mozna na pewno w miare niedrogo zakontraktowac, a jest szansa, ze okaza sie objawieniem. A trudno spodziewac sie jakiego cudo po Remapale, Huszczy czy ogolnie Polakach. Sa bardziej "obliczalni", tzn. zrobia 5, 7 albo 10 punktow ale regularnie 12-13 raczej przywozic nie beda (choc nie chcialbym tu generalizowac).

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#2083 Postautor: Torsen » 1 grudnia 2005, o 22:40

Drabol pisze:No tak - walka o ekstralige to odważna deklaracja.

Nie w Lublinie. Tutaj jest to raczej deklaracja ambicji niż określenie celu. Vide 2005. Przechodzi przez usta bez krępacji :)

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#2084 Postautor: Gelo » 1 grudnia 2005, o 23:02

Jasne, jednak w Europie jest kilku powiedzmy mniej znanych u nas obco, ktorych mozna na pewno w miare niedrogo zakontraktowac, a jest szansa, ze okaza sie objawieniem.

A jak się nie okażą - to co wtedy? Druga liga? Ja jestem zdecydowanym przeciwnikiem eksperymentów - nie stać nas na to. Wolę trochę teoretycznie słabszych niż kląć na kolejnego Jensena.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#2085 Postautor: Cooper » 1 grudnia 2005, o 23:05

Gelo pisze:
Jasne, jednak w Europie jest kilku powiedzmy mniej znanych u nas obco, ktorych mozna na pewno w miare niedrogo zakontraktowac, a jest szansa, ze okaza sie objawieniem.

A jak się nie okażą - to co wtedy? Druga liga? Ja jestem zdecydowanym przeciwnikiem eksperymentów - nie stać nas na to. Wolę trochę teoretycznie słabszych niż kląć na kolejnego Jensena.

Spodziewalem sie takiej odpowiedzi. Recepta jest prosta. zakontraktowac 3-4 takich obco. Mozna sobie pozniej wymienic.

Awatar użytkownika
prt
Junior
Kontakt:

#2086 Postautor: prt » 1 grudnia 2005, o 23:12

Gelo pisze: Ja jestem zdecydowanym przeciwnikiem eksperymentów - nie stać nas na to. Wolę trochę teoretycznie słabszych niż kląć na kolejnego Jensena.

szanując Twoją opinię, jestem jednak za ryzykowaniem. zwłaszcza przy takim a nie innym regulaminie - można kontraktować każdego, kto się zgłosi i nie chce fury banknotów za podpis.
moim zdaniem jazda sprawdzonymi, ale średniej jakości zawodnikami przyniesie nam środek tabeli lub jej górną część. wiadomo, będzie lepiej niż w szczęśliwie już ubiegłym sezonie, ale chyba nie tylko o to chodzi.
przy takim budżecie trzeba ryzykować zawodników do końca nieobliczalnych i kontraktować ich jak najwięcej. jeden nie wypali, to próbujemy następnego - nic na tym nie tracimy.
jeśli ktoś szuka składu jednocześnie taniego, ale 100% pewnego, doświadczonego, ale z perspektywami na przyszłość, mocnego, ale najlepiej z wychowanków, z dużą ilościa nowych, ciekawych zawodników, ale najlepiej Polaków, to niech idzie do Ery. tylko tam mają takie cuda.

Centrum Konferencyjne BENSIP. Miejsce Spotkań.

http://www.bensip.pl
http://www.sport.bensip.pl

Restauracja-Bar. Przyjęcia Okolicznościowe. Transmisje sportowe na żywo.
Szkolenia. Konferencje. Imprezy integracyjne.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#2087 Postautor: Gelo » 1 grudnia 2005, o 23:14

[quote"] Spodziewalem sie takiej odpowiedzi. Recepta jest prosta. zakontraktowac 3-4 takich obco. Mozna sobie pozniej wymienic.[/quote]
Można zakontraktować i piętnastu. Tylko co z tego, skoro "trafić" można w połowie sezonu, kiedy potracimy już masę punktów. Nie wyobrażam sobie żeby powtórzył się scenariusz z Jensenem. Przegrywa się wszystko po kolei, atmosfera w drużynie staje się kiepska, zwalnia się trenera, a potem rozpaczliwie szuka się ratunku w światowych średniakach. Pomijam już, że zakontraktowanie 4 średnich obco kosztuje tyle samo, co dwóch lepszych. Karlsson i drugi porównywalny obco załatwia sprawę - nie trzeba szukać, wymieniać i kontraktować pół Europy. Ja wiem, że to kosztuje, ale jak sie nie posmaruje to się nie pojedzie. A kontraktowanie nieznanych gówniarzy i liczenie na fuksa (przy badz co bądz przeciętnych seniorach krajowych) nie gwarantuje niczego, a grozi spadkiem.

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#2088 Postautor: Torsen » 1 grudnia 2005, o 23:20

Gelo pisze:Pomijam już, że zakontraktowanie 4 średnich obco kosztuje tyle samo, co dwóch lepszych.
Kontraktowanie nie kosztuje.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#2089 Postautor: Gelo » 1 grudnia 2005, o 23:22

Torsen pisze:
Gelo pisze:Pomijam już, że zakontraktowanie 4 średnich obco kosztuje tyle samo, co dwóch lepszych.

Bardzo smieszne.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#2090 Postautor: Cooper » 1 grudnia 2005, o 23:24

Torsen pisze:

Szczegolnie "sredni" a moze raczej mniej znani obco, nie krzycza nic za podpis (byliby idiotami tak robiac) i nie maja żądan z kosmosu (a na takowe nas nie stac).

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#2091 Postautor: Gelo » 1 grudnia 2005, o 23:26

Cooper pisze:
Torsen pisze:

Szczegolnie "sredni" a moze raczej mniej znani obco, nie krzycza nic za podpis (byliby idiotami tak robiac) i nie maja żądan z kosmosu (a na takowe nas nie stac).

Ale dojeżdżac i jeżdzić za darmo nikt nie bedzie raczej.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#2092 Postautor: Cooper » 1 grudnia 2005, o 23:29

Gelo pisze:
Cooper pisze:
Torsen pisze:

Ale dojeżdżac i jeżdzić za darmo nikt nie bedzie raczej.

Ale na pewno taniej. Nawet podoba mi sie Twoje ironiczne nabijanie sie z klubu, ze powinien sie nazywac TiP - Tanio i Pewnie. Cos w tym jest, klub przy takim budzecie jest zmuszony ryzykowac taki uklad. Mozliwie tanio i mozliwie jak najpewniej.

Michael

#2093 Postautor: Michael » 1 grudnia 2005, o 23:31

Ludzie puknijcie sie w glowy i pomyslcie troche.

Zaden ale to zaden nowy nic nie gwarantuje.
Moze byc to niewypal albo objawienie.

Tylko ze druzyna ktora ma ambicje walczyc o wysokie cele nie moze pozwolic sobie na testowanie zawodnikow.

Nalezy miec takich ktorzy jakas okreslona liczb punktow gwarantuja.

Zadnych nowosci z zagranicy ktorzy nigdy nie jezdzili w Polsce.
To kompletny bezsens.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#2094 Postautor: Gelo » 1 grudnia 2005, o 23:34

Tanio jest z pewnością. Pewnie - ani trochę. Niestety. Widze, ze moje racje są o tyłek potłuc. To może z innej strony. Jako drużyna walcząca o awans TŻ musi miec zawodników, ktorzy pokonają Walaska, Staszewskiego, Okoniewskiego, Jędrzejaka i tym podobnych. Kto ma to zrobic? Morten Risager, Andreas Messing, czy może Martin Smoliński?
Ostatnio zmieniony 1 grudnia 2005, o 23:40 przez Gelo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#2095 Postautor: kilar » 1 grudnia 2005, o 23:36

Michael pisze:
Zadnych nowosci z zagranicy ktorzy nigdy nie jezdzili w Polsce.

Zagara bralbym w ciemno, lecz przepisy...

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#2096 Postautor: Cooper » 1 grudnia 2005, o 23:38

Michael pisze:Ludzie puknijcie sie w glowy i pomyslcie troche..

Mowi Ci cos kwota 1,5 mln zl na sezon (zakontraktowanie i opacenie minimum 8 zuzlowcow)

Michael pisze:Zaden ale to zaden nowy nic nie gwarantuje.
Moze byc to niewypal albo objawienie..

To wlasnie zuzlowa definicja ryzyka.

Michael pisze:Tylko ze druzyna ktora ma ambicje walczyc o wysokie cele nie moze pozwolic sobie na testowanie zawodnikow...

Moze, przyklad ambitnej walki o E-lige TZ Sipma Lublin A.D 2005. Po prostu na nci wiecej nie bylo stac, a doszedl jeszcze pech, ze akurat obco trafil sie tani i niepewny. Nastepny byl juz lepszy.

Michael

#2097 Postautor: Michael » 1 grudnia 2005, o 23:40

Zagara pomijam juz z gory bo on nie chce jezdzic w Polsce.

Zreszta pol albo cala ekstraliga by sie o niego bila wiec nie mielibysmy szans.
Mlody pewnie by chcial troche natrzepac kasy w Polsce.
Ostatnio zmieniony 1 grudnia 2005, o 23:50 przez Michael, łącznie zmieniany 1 raz.

sledzio

#2098 Postautor: sledzio » 1 grudnia 2005, o 23:42

Fajnie by było gdyby Rempała z Huszczą w Lublinie jezdzili tylko szkoda ze akurat dziadki !

Michael

#2099 Postautor: Michael » 1 grudnia 2005, o 23:44

Cooper ja wychodze z zalozenia:

Do wiadomosci publicznej zostalo podane: "cel-awans."
A kasa mnie nieobchodzi.
Skoro podejmuja sie tego musza miec srodki na dobrych zawodnikow.

Wiec dobrze myslacy ludzie nie beda sciagac do klubu kogos kto mialby byc "testowany"
I na pewno nowy dyro czegos takiego nie zrobi.

Awatar użytkownika
prt
Junior
Kontakt:

#2100 Postautor: prt » 1 grudnia 2005, o 23:47

Gelo pisze:TŻ musi miec zawodników, ktorzy pokonają Walaska, Staszewskiego, Okoniewskiego, Jędrzejaka i tym podobnych. Kto ma to zrobic? Morten Risager, Andreas Messing, czy może Martin Smoliński?

nadużywasz nieco porównując seniorów z juniorami, to primo.

a odpowiadając na pytanie: nie takie rzeczy już widziałem (i Waszmość także) na torze, to secundo.

pieniądze na żużlu nie jeżdżą, nazwiska też. to prawda, że jest grupa zawodników uznawanych za pewniaków i lepiej ich brać, jeśli nas stać. ale jeśli nas nie stać, to co będzie lepsze- zaprosić 5 znaków zapytania, z których każdy może pojechać i na 15 i na 0 punktów w meczu, czy jednego, który zawsze pojedzie na 12 - 15 punktów (chyba, że w barażach Mu się pojedzie nieco słabiej... :wink: ) i 4, którzy nigdy nie potrafią wyjść z dychy?

Centrum Konferencyjne BENSIP. Miejsce Spotkań.

http://www.bensip.pl
http://www.sport.bensip.pl

Restauracja-Bar. Przyjęcia Okolicznościowe. Transmisje sportowe na żywo.
Szkolenia. Konferencje. Imprezy integracyjne.