Skład na sezon 2006
Mars pisze:Jecek Rempala oby nie drugi Frankow nie jestemn przekonany co do tego zakupu...
Taki Rempala to zdecydowanie lepsze rozwiazanie niz Burza, a juz na pewno niz Jurczynski. Przynajmniej regularnie jezdzil w extralidze. Jestem przekonany ze bedzie on silnym punktem zespolu, tymbardziej, ze startuje w nizszej lidze.
Mars pisze:Jecek Rempala oby nie drugi Frankow nie jestemn przekonany co do tego zakupu...
Nie no bez przesady rozumiem że Jacek Rempała nie jest Jędrzejakiem czy Drabikiem których chcielibyśmy widziec w przyszłym sezonie ale jest to bez dwóch zdań zawodnik dużo pewniejszy od Frankowa. Jacek ma za sobą ładnych pare (parenaście) lat spędzonych na torach ekstraligowych więc 10-13 punków jest w stanie robic w każdym meczu spokojnie. Obym się nie mylił. Nie narzekajmy tak bo trzeba brac Rempałę póki jest wolny żeby nam odpukac nikt go nie sprzątnął sprzed nosa.
Åoptymista pisze:Po prostu zauwazylem, ze w koncu ktos skierowal dyskusje na inne tory a nie ciagle babranie sie w trzech nazwiskach na krzyz
Czyżbyś- jako megawtajemniczony- chciał nam coś zasugerować![]()
![]()
![]()
Absolutnie nie, Mroczny Mruku.
auganoff pisze:Ok Cooper, mam nadzieję, że to właściwy trop i znowu będziemy mieli najlepszego obco w lidze! Loram a może jakimś cudem któryś z Karlssonów?
Proponuje jednak pamietac o budzecie. Zrezsta nie rozumiem dlaczego wiekszosc forumowiczow, majac na mysli zakontraktowanie jakiegos obco, kojarzy to od razu z obco z "najwyzszej polki" (choc ja ososbiscie tez mam nadzieje na jakas super niespodzianke sobotnia w tym temacie, a moze jak nie teraz to pozniej. Tak jak napisal Gawrzyk, klub przy, jakby nie patrzec skromnym budzecie, musi zaryzykowac. Warto poszukac wsrod obco mogacych skutecznie zastapic Pietraszke, Piszcza i Franka, a na pewno tanszego z szansami na to, ze okaze sie objawieniem. Jednak co jak co, ale na Zygmuntowskich w 2006 roku powinno byc ciekawie. O wiele bardziej niz w 2005.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Proponuje jednak pamietac o budzecie. Zrezsta nie rozumiem dlaczego wiekszosc forumowiczow, majac na mysli zakontraktowanie jakiegos obco, kojarzy to od razu z obco z "najwyzszej polki" (choc ja ososbiscie tez mam nadzieje na jakas super niespodzianke sobotnia w tym temacie, a moze jak nie teraz to pozniej. Tak jak napisal Gawrzyk, klub przy, jakby nie patrzec skromnym budzecie, musi zaryzykowac. Warto poszukac wsrod obco mogacych skutecznie zastapic Pietraszke, Piszcza i Franka, a na pewno tanszego z szansami na to, ze okaze sie objawieniem.
Prawdę mówiąc zastąpienie Frankowa i Pietraszki kimkolwiek żadnym ryzykiem nie jest. Czy to będzie Rempała, czy Huszcza i tak będą lepsi. Problem tylko w tym, czy na tyle lepsi żeby awansować do ekstraligi. Jacek R. był dobym żuzlowcem... ale 15 lat temu. Jak sie poczyta forum Unii - ich kibice z ulga przyjmują wiadomość, że ktoś im w koncu zabierze człowieka, który jest głownym autorem porażek "byków". Ja tylko pocieszam się jednym faktem - nie będziemy juz oglądać Frankowa!!! I to jest powód do upicia się do nieprzytomności.
Gelo pisze:Prawdę mówiąc zastąpienie Frankowa i Pietraszki kimkolwiek żadnym ryzykiem nie jest.
Jasne, jednak w Europie jest kilku powiedzmy mniej znanych u nas obco, ktorych mozna na pewno w miare niedrogo zakontraktowac, a jest szansa, ze okaza sie objawieniem. A trudno spodziewac sie jakiego cudo po Remapale, Huszczy czy ogolnie Polakach. Sa bardziej "obliczalni", tzn. zrobia 5, 7 albo 10 punktow ale regularnie 12-13 raczej przywozic nie beda (choc nie chcialbym tu generalizowac).
Jasne, jednak w Europie jest kilku powiedzmy mniej znanych u nas obco, ktorych mozna na pewno w miare niedrogo zakontraktowac, a jest szansa, ze okaza sie objawieniem.
A jak się nie okażą - to co wtedy? Druga liga? Ja jestem zdecydowanym przeciwnikiem eksperymentów - nie stać nas na to. Wolę trochę teoretycznie słabszych niż kląć na kolejnego Jensena.
Gelo pisze:Jasne, jednak w Europie jest kilku powiedzmy mniej znanych u nas obco, ktorych mozna na pewno w miare niedrogo zakontraktowac, a jest szansa, ze okaza sie objawieniem.
A jak się nie okażą - to co wtedy? Druga liga? Ja jestem zdecydowanym przeciwnikiem eksperymentów - nie stać nas na to. Wolę trochę teoretycznie słabszych niż kląć na kolejnego Jensena.
Spodziewalem sie takiej odpowiedzi. Recepta jest prosta. zakontraktowac 3-4 takich obco. Mozna sobie pozniej wymienic.
Gelo pisze: Ja jestem zdecydowanym przeciwnikiem eksperymentów - nie stać nas na to. Wolę trochę teoretycznie słabszych niż kląć na kolejnego Jensena.
szanując Twoją opinię, jestem jednak za ryzykowaniem. zwłaszcza przy takim a nie innym regulaminie - można kontraktować każdego, kto się zgłosi i nie chce fury banknotów za podpis.
moim zdaniem jazda sprawdzonymi, ale średniej jakości zawodnikami przyniesie nam środek tabeli lub jej górną część. wiadomo, będzie lepiej niż w szczęśliwie już ubiegłym sezonie, ale chyba nie tylko o to chodzi.
przy takim budżecie trzeba ryzykować zawodników do końca nieobliczalnych i kontraktować ich jak najwięcej. jeden nie wypali, to próbujemy następnego - nic na tym nie tracimy.
jeśli ktoś szuka składu jednocześnie taniego, ale 100% pewnego, doświadczonego, ale z perspektywami na przyszłość, mocnego, ale najlepiej z wychowanków, z dużą ilościa nowych, ciekawych zawodników, ale najlepiej Polaków, to niech idzie do Ery. tylko tam mają takie cuda.
Centrum Konferencyjne BENSIP. Miejsce Spotkań.
http://www.bensip.pl
http://www.sport.bensip.pl
Restauracja-Bar. Przyjęcia Okolicznościowe. Transmisje sportowe na żywo.
Szkolenia. Konferencje. Imprezy integracyjne.
[quote"] Spodziewalem sie takiej odpowiedzi. Recepta jest prosta. zakontraktowac 3-4 takich obco. Mozna sobie pozniej wymienic.[/quote]
Można zakontraktować i piętnastu. Tylko co z tego, skoro "trafić" można w połowie sezonu, kiedy potracimy już masę punktów. Nie wyobrażam sobie żeby powtórzył się scenariusz z Jensenem. Przegrywa się wszystko po kolei, atmosfera w drużynie staje się kiepska, zwalnia się trenera, a potem rozpaczliwie szuka się ratunku w światowych średniakach. Pomijam już, że zakontraktowanie 4 średnich obco kosztuje tyle samo, co dwóch lepszych. Karlsson i drugi porównywalny obco załatwia sprawę - nie trzeba szukać, wymieniać i kontraktować pół Europy. Ja wiem, że to kosztuje, ale jak sie nie posmaruje to się nie pojedzie. A kontraktowanie nieznanych gówniarzy i liczenie na fuksa (przy badz co bądz przeciętnych seniorach krajowych) nie gwarantuje niczego, a grozi spadkiem.
Można zakontraktować i piętnastu. Tylko co z tego, skoro "trafić" można w połowie sezonu, kiedy potracimy już masę punktów. Nie wyobrażam sobie żeby powtórzył się scenariusz z Jensenem. Przegrywa się wszystko po kolei, atmosfera w drużynie staje się kiepska, zwalnia się trenera, a potem rozpaczliwie szuka się ratunku w światowych średniakach. Pomijam już, że zakontraktowanie 4 średnich obco kosztuje tyle samo, co dwóch lepszych. Karlsson i drugi porównywalny obco załatwia sprawę - nie trzeba szukać, wymieniać i kontraktować pół Europy. Ja wiem, że to kosztuje, ale jak sie nie posmaruje to się nie pojedzie. A kontraktowanie nieznanych gówniarzy i liczenie na fuksa (przy badz co bądz przeciętnych seniorach krajowych) nie gwarantuje niczego, a grozi spadkiem.
Torsen pisze:Kontraktowanie nie kosztuje.Gelo pisze:Pomijam już, że zakontraktowanie 4 średnich obco kosztuje tyle samo, co dwóch lepszych.
Szczegolnie "sredni" a moze raczej mniej znani obco, nie krzycza nic za podpis (byliby idiotami tak robiac) i nie maja żądan z kosmosu (a na takowe nas nie stac).
Cooper pisze:Torsen pisze:Kontraktowanie nie kosztuje.Gelo pisze:Pomijam już, że zakontraktowanie 4 średnich obco kosztuje tyle samo, co dwóch lepszych.
Szczegolnie "sredni" a moze raczej mniej znani obco, nie krzycza nic za podpis (byliby idiotami tak robiac) i nie maja żądan z kosmosu (a na takowe nas nie stac).
Ale dojeżdżac i jeżdzić za darmo nikt nie bedzie raczej.
Gelo pisze:Cooper pisze:Torsen pisze:Kontraktowanie nie kosztuje.Gelo pisze:Pomijam już, że zakontraktowanie 4 średnich obco kosztuje tyle samo, co dwóch lepszych.
Ale dojeżdżac i jeżdzić za darmo nikt nie bedzie raczej.
Ale na pewno taniej. Nawet podoba mi sie Twoje ironiczne nabijanie sie z klubu, ze powinien sie nazywac TiP - Tanio i Pewnie. Cos w tym jest, klub przy takim budzecie jest zmuszony ryzykowac taki uklad. Mozliwie tanio i mozliwie jak najpewniej.
-
Michael
Ludzie puknijcie sie w glowy i pomyslcie troche.
Zaden ale to zaden nowy nic nie gwarantuje.
Moze byc to niewypal albo objawienie.
Tylko ze druzyna ktora ma ambicje walczyc o wysokie cele nie moze pozwolic sobie na testowanie zawodnikow.
Nalezy miec takich ktorzy jakas okreslona liczb punktow gwarantuja.
Zadnych nowosci z zagranicy ktorzy nigdy nie jezdzili w Polsce.
To kompletny bezsens.
Zaden ale to zaden nowy nic nie gwarantuje.
Moze byc to niewypal albo objawienie.
Tylko ze druzyna ktora ma ambicje walczyc o wysokie cele nie moze pozwolic sobie na testowanie zawodnikow.
Nalezy miec takich ktorzy jakas okreslona liczb punktow gwarantuja.
Zadnych nowosci z zagranicy ktorzy nigdy nie jezdzili w Polsce.
To kompletny bezsens.
Tanio jest z pewnością. Pewnie - ani trochę. Niestety. Widze, ze moje racje są o tyłek potłuc. To może z innej strony. Jako drużyna walcząca o awans TŻ musi miec zawodników, ktorzy pokonają Walaska, Staszewskiego, Okoniewskiego, Jędrzejaka i tym podobnych. Kto ma to zrobic? Morten Risager, Andreas Messing, czy może Martin Smoliński?
Ostatnio zmieniony 1 grudnia 2005, o 23:40 przez Gelo, łącznie zmieniany 1 raz.
Michael pisze:Ludzie puknijcie sie w glowy i pomyslcie troche..
Mowi Ci cos kwota 1,5 mln zl na sezon (zakontraktowanie i opacenie minimum 8 zuzlowcow)
Michael pisze:Zaden ale to zaden nowy nic nie gwarantuje.
Moze byc to niewypal albo objawienie..
To wlasnie zuzlowa definicja ryzyka.
Michael pisze:Tylko ze druzyna ktora ma ambicje walczyc o wysokie cele nie moze pozwolic sobie na testowanie zawodnikow...
Moze, przyklad ambitnej walki o E-lige TZ Sipma Lublin A.D 2005. Po prostu na nci wiecej nie bylo stac, a doszedl jeszcze pech, ze akurat obco trafil sie tani i niepewny. Nastepny byl juz lepszy.
-
Michael
-
sledzio
-
Michael
Cooper ja wychodze z zalozenia:
Do wiadomosci publicznej zostalo podane: "cel-awans."
A kasa mnie nieobchodzi.
Skoro podejmuja sie tego musza miec srodki na dobrych zawodnikow.
Wiec dobrze myslacy ludzie nie beda sciagac do klubu kogos kto mialby byc "testowany"
I na pewno nowy dyro czegos takiego nie zrobi.
Do wiadomosci publicznej zostalo podane: "cel-awans."
A kasa mnie nieobchodzi.
Skoro podejmuja sie tego musza miec srodki na dobrych zawodnikow.
Wiec dobrze myslacy ludzie nie beda sciagac do klubu kogos kto mialby byc "testowany"
I na pewno nowy dyro czegos takiego nie zrobi.
Gelo pisze:TŻ musi miec zawodników, ktorzy pokonają Walaska, Staszewskiego, Okoniewskiego, Jędrzejaka i tym podobnych. Kto ma to zrobic? Morten Risager, Andreas Messing, czy może Martin Smoliński?
nadużywasz nieco porównując seniorów z juniorami, to primo.
a odpowiadając na pytanie: nie takie rzeczy już widziałem (i Waszmość także) na torze, to secundo.
pieniądze na żużlu nie jeżdżą, nazwiska też. to prawda, że jest grupa zawodników uznawanych za pewniaków i lepiej ich brać, jeśli nas stać. ale jeśli nas nie stać, to co będzie lepsze- zaprosić 5 znaków zapytania, z których każdy może pojechać i na 15 i na 0 punktów w meczu, czy jednego, który zawsze pojedzie na 12 - 15 punktów (chyba, że w barażach Mu się pojedzie nieco słabiej...
Centrum Konferencyjne BENSIP. Miejsce Spotkań.
http://www.bensip.pl
http://www.sport.bensip.pl
Restauracja-Bar. Przyjęcia Okolicznościowe. Transmisje sportowe na żywo.
Szkolenia. Konferencje. Imprezy integracyjne.