Obrady GKSŻ 2005 r.

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
jas
Senior
Kontakt:

#376 Postautor: jas » 28 listopada 2005, o 05:20

Gawrzyk pisze:Nie ja ustalam zasady. Ja tylko podkreślam, że skoro jest taki zapis ograniczający zatrudnienie zawodników z GP to tak samo powinien on dotyczyć Polaków jak i żużlowców z innych krajów. Bez różnicy czy nazywa się Chrzanowski czy Adams. Skoro jest taki przepis trzeba go dokladnie respektować. Ja nie oceniam czy ten przepis jest dobry czy zły. Chodzi o zasadę. Skoro się coś ustala trzeba to egzekwować po równo od wszystkich.

ale masz Gawrzyku 200% racji. tylko po co w ogole wprowadzono ograniczenie dla zawodnikow gp :shock: ?
Srodmiescie zawsze z MOTOREM!!!

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#377 Postautor: grzesieck » 28 listopada 2005, o 10:05

Zapewne po to zeby nie dopuscic do sytuacji gdzie w jednej druzynie jezdzi np. Gollob, Protasiewicz, Rickardsson, Crump, Adams.
METHANOL ADVENTURE TEAM

meesha
Trener
Kontakt:

#378 Postautor: meesha » 28 listopada 2005, o 10:47

grzesieck pisze:Zapewne po to zeby nie dopuscic do sytuacji gdzie w jednej druzynie jezdzi np. Gollob, Protasiewicz, Rickardsson, Crump, Adams.

A co to komu szkodzi, żeby oni jeździli w jednej drużynie :?: :roll: Albo się znosi ograniczenia i robi rzeczywiście wolny rynek albo nie powinno się nic zmieniać. Poza tym denerwuje mnie to, że towarzystwo z GP zrobiło sie takie Wielce Elitarne. Czasem to już mi się niedobrze robi słysząc ciągle te same nazwiska i oglądając te same gęby. Rotacja w podstawowej "16" od kilku sezonów jest prawie żadna. A zasady doboru do - jakby nie patrzeć - finałów mistrzostw świata to już w ogóle kompletna paranoja :x Medaliści powinni (ewentualnie) zostawać na następny rok a reszta do eliminacji :!:

No i się zdenerwowałem z samego rana :lol:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Holly

#380 Postautor: Holly » 28 listopada 2005, o 13:32

To co sie teraz dzieje z ustalaniem regulaminu to istna parodia , przecież po zakończeniu sezonu wystarczyło 2 tygodnie (spotaknie weekendowe) GKSŻ i mozna było wszystko ustalić , a teraz wszystko sie opóźnia i są niezłe jaja.
Np. Scott Nichols już składał podpis na kontrakcie z Unią Tarnów a nagle okazało sie że wtedy w Tarnowie będzie już 3 uczestników GP no i niestety ale nie wyszło.
Jeżeli zawodnicy tacy jak : Max , Karlsson , Andersen , Loram znajdą zatrudnienie w ekstralidze będzie to kosztem ekstraligowych seniorów którzy będą szukać zatrudnienia w pierwszej lidze.
Może okazać sie że zawodnicy jak : Krzyżaniak , Bajerski , G i J Rempała , itp bedą składać sami oferty klubą 1 ligi.

Awatar użytkownika
Jaga
Junior

#381 Postautor: Jaga » 28 listopada 2005, o 14:06

toosexy pisze:To co sie teraz dzieje z ustalaniem regulaminu to istna parodia , przecież po zakończeniu sezonu wystarczyło 2 tygodnie (spotaknie weekendowe) GKSŻ i mozna było wszystko ustalić , a teraz wszystko sie opóźnia i są niezłe jaja.
Np. Scott Nichols już składał podpis na kontrakcie z Unią Tarnów a nagle okazało sie że wtedy w Tarnowie będzie już 3 uczestników GP no i niestety ale nie wyszło.

Dokładnie i w tym momencie jest problem bo w sumie inni liczący się obco (Ci nie z GP) prowadzą już zaawansowane rozmowy z innymi klubami i niestety w Tarnowie na chwile obecną jest tylko jeden obco ... a Scottiego już Tarnów zdążył polubieć ale oczywiście posrane przepisy robią swoje :(
Co gorsze Żeszuf szykuje się na Scottiego :?

W sumie jak czytam co to GKSŻ wykombinował to się śmieje jak głupi ale dochodze do siebie myśląc o tym że niestety przez takie przepisy żużel schodzi na psy bo jest więcej kombinacji i przekrętów :evil:
Obrazek
PROSTACY'05 ~ Ultra Brigade

NSN

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#382 Postautor: grzesieck » 28 listopada 2005, o 17:25

meesha pisze:
grzesieck pisze:Zapewne po to zeby nie dopuscic do sytuacji gdzie w jednej druzynie jezdzi np. Gollob, Protasiewicz, Rickardsson, Crump, Adams.

A co to komu szkodzi, żeby oni jeździli w jednej drużynie :?:

mi to nie przeszkadza, poprostu odpowiedzialem po co sa te glupie ograniczenia ;)

Jaga pisze:Co gorsze Żeszuf szykuje się na Scottiego

oj nie nie nieeeeee! to by byla za dobra para dla marnych folii - N. Pedersen i Nicholls - absolutnie sie nie zgadzam :mrgreen:
METHANOL ADVENTURE TEAM

Holly

#383 Postautor: Holly » 28 listopada 2005, o 17:35

oj nie nie nieeeeee! to by byla za dobra para dla marnych folii - N. Pedersen i Nicholls - absolutnie sie nie zgadzam

czy Scott Nichols jest stałym uczestenikiem GP 2006 ? bo jeśli tak nie może jeździć w Rzeszowie bo tam już mają zawodnika z GP (Pedersena)

Apocalips
Zawodowiec