Szkółka
Gawrzyk napisał - "100 tys i dwa motocykle? czy na Rzeszów stawka idzie w góre? w końcu to ekstraliga. Tylko czy aby to nie za wczesnie ?"
Papa Klimek:
"Skąd ty synu masz takie informacje za ile Rafał ma jeździć w danym klubie?.
Piszesz wielkie bzdury i powinieś się wstydzić za to.
Owszem, są jakieś żądania ale nie, aż takie jak Ty wypisujesz.
Przecież powszechnie wiadomo ,że uprawianie tego sportu jest niezwykle kosztowne.
Również prowadziłem rozmowy z innymi klubami co z tego będzie ? - zobaczymy w 2006r."
Ostatnio zmieniony 27 listopada 2005, o 18:07 przez djrafix, łącznie zmieniany 1 raz.
=>rAfIx:)<=
- _piotrusss
- Kadrowicz
djrafix pisze:"Skąd ty synu masz takie informacje za ile my mamy jeździć w danym klubie?.
To ilu Was już jest
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski
Coś mi się wydaje, że jak faktycznie wejdzie przepis o juniorze z zagranicy to ceny naszych juniorów spadną na łeb na szyję.
Może podupaść szerokie szkolenie, bo na rynku zostaną tylko bogaci lub ci co mają dobrych sponsorów. Może to i dobrze bo będą przebijać się tylko najbardziej utalentowani bo tylko oni będą mogli mieć najlepszych sponsorów.
Może podupaść szerokie szkolenie, bo na rynku zostaną tylko bogaci lub ci co mają dobrych sponsorów. Może to i dobrze bo będą przebijać się tylko najbardziej utalentowani bo tylko oni będą mogli mieć najlepszych sponsorów.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
A za 20 lat żużel udusi sie we własnym sosie kilkudziesięciu zawodników na całym świecie
Bo przecież ani Anglicy ani Szweedzi od pewnego czasu nie troszczą się specjalnie o "narybek" (efekty już zaczynają byc widoczne), teraz dojdą do tego Polacy...
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
No Harry, jak juz jestes, to napisz czy dzisiaj cos "splynelo"... W temacie o skladzie oczywiscie...
No Gawrzyk, cos masz na pienku z Klimkami widac. Jestes niedoinformowany, bo zapewne nie 100 tys. + 2 motocykle, ale 90 tys. + 2 motocykle + Chrysler Voyager z 95r., wersja amerykanska, 2800 cm3, etc. na ten jakze drogi sprzet. Czyms do Rzeszowa trzeba jezdzic w koncu
No Gawrzyk, cos masz na pienku z Klimkami widac. Jestes niedoinformowany, bo zapewne nie 100 tys. + 2 motocykle, ale 90 tys. + 2 motocykle + Chrysler Voyager z 95r., wersja amerykanska, 2800 cm3, etc. na ten jakze drogi sprzet. Czyms do Rzeszowa trzeba jezdzic w koncu

Ryzyko upadku szkolenia jest bardzo powazne... Wyjscie widze tylko jedno - na pozycji juniora WYLACZNIE wlasny wychowanek - koniecznosc wstawienia go do skladu sprawi, ze kluby beda mialy motywacje do szkolenia. Zeby nie bylo zarzutow o dyskryminacje innych nacji z UE - to pojecie "wychowanek" nie byloby ograniczone tylko dla Polakow - teoretycznie wychowankiem moglby byc posiadacz np. paszportu szwedzkiego. Zalozmy ze wtedy ktos puszcza Antonio Lindbaecka na polska licencje i ma "wychowanka" - zeby i z tym sobie poradzic, to wychowankiem powinien byc chlopak, ktory w klubie zlozyl karte zgloszeniowa i odbyl okreslona ilosc jazd treningowych (jak na prawo jazdy), z podpisywaniem listy obecnosci itp. Mysle,ze powyzszy schemat da szanse, aby polski zuzel przetrwal, aby kluby nie zaniechaly szkolenia, aby dalej w ich interesie bylo szkolenie, a nie podkupowanie dzieciakow (czesto przed licencja) z innych klubow czy sciaganie talentow z innych krajow. W innym przypadku - szkolenie rzeczywiscie moze upasc, a wraz z nim polski zuzel. Pozdrawiam
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!
Cz@rek pisze:boxing,a moze wkrótce młodzi szwedzi będą się u nas osiedlać w poszukiwaniu dobrej pracy...I zupełnie legalnie przystąpią do szkółki.W końcu czego sie nie robi zeby pozyskać
dobre zajęcie...![]()
Jasne, mysle ze znajdzie sie jakies pokoik w pawilonie klubowym dla nastepcow Lindbaecka
A powazniej, to ograniczenie pozycji juniorskich do wlasnych wychowankow ma sens i zmusza do szkolenia. A powyzej napisalem, jak kluby by probowaly to obejsc i jak mozna by do tego obejscia nie dopuscic.
Papa Klimek pisze:Owszem, są jakieś żądania ale nie, aż takie jak Ty wypisujesz.
A czy Papa nie wpadł na pomysł, że na stawianie żądań jest o wiele, wiele za wcześnie, bo Rafał nic jeszcze nie osiągnął i niczego nie gwarantuje? Że inwestowanie w syna jest jego rodzicielskim obowiązkiem, z którego nikt go nie zwolni? Że zakup samochodu nie jest kosztem rozwoju szkółkowicza? Że klubowi, który udostępnił mu infrastrukturę, umożliwiając rozwój, winien jest członkostwo i reprezentowanie barw zgodnie z regulaminem PZM? Że działając w taki sposób, jak na załączonym obrazku, robi Rafałowi krzydwę, bo utwierdza go w wierze w zafałszowaną, gwiazdorską rzeczywistość?
Rafał, nie daj się - musisz na złość swemu otoczeniu pamiętać, że nie jesteś jeszcze gwiazdą, tylko szkółkowiczem. Że się uczysz. Że powinności masz 3x więcej, niż roszczeń. Że tym, co co Ci się należy, nie są pieniądze i inne dobra, tylko czas na szkolenie, trening i fachowa porada. Dla swojego dobra musisz sobie uzmysłowić, że to, czym raczy Cię otoczenie, jest póki co ułudą.
WierzÄ™ w Ciebie.
"Ale istnieje "jeszcze" przepis zmuszajacy klub do szkolenia mlodziezy. Przekonal sie o tym rawicz, teraz maja sezon bez obco. Chyba ze i ten zapis anuluje PZMot"
Jezeli zmierzaja do tego, aby traktowac na rownych prawach Polakow i obcokrajowcow to moga i ten zapis zlikwidowac. Chyba, ze zmienia zapis i dojdzie do sytuacji, ze klub, ktory nie wyszkoli okreslonej liczby zawodnikow nie bedzie mogl kontraktowac zawodnikow czyli nie bedzie mogl wystartowac (jak rowne traktowanie obcych i swoich, to rowne
). Dalej jednak pozostane przy zdaniu, ze mozliwosc wstawiania na pozycje juniorskie tylko swoich wychowankow zmusi kluby do szkolenia - nie tylko "na ilosc", ale tez "na jakosc".
Jezeli zmierzaja do tego, aby traktowac na rownych prawach Polakow i obcokrajowcow to moga i ten zapis zlikwidowac. Chyba, ze zmienia zapis i dojdzie do sytuacji, ze klub, ktory nie wyszkoli okreslonej liczby zawodnikow nie bedzie mogl kontraktowac zawodnikow czyli nie bedzie mogl wystartowac (jak rowne traktowanie obcych i swoich, to rowne
O tak i jeszcze...
W razie zdawania licencji w barwach innego klubu TZ powinien obciazyc Klimkow kosztami treningow na torze przez 4 lata (z tego co wiem tyle juz czasu korzysta z uprzejmosci naszego klubu). PArtycypacja w kosztach pracy toromistrza, lekarza,trenerow,metanolu itp. Zuzel drogi sport nie mozna sobie pozwolic na marnotrawstwo.
Nikt nie chce szkody dla RAfala. Ale najpierw musi pokazac ze ma jakas wartosc. Nie wiemy bowiem jak sie spisze w walce z innymi zawodnikami na torze Papo Klimek.
W razie zdawania licencji w barwach innego klubu TZ powinien obciazyc Klimkow kosztami treningow na torze przez 4 lata (z tego co wiem tyle juz czasu korzysta z uprzejmosci naszego klubu). PArtycypacja w kosztach pracy toromistrza, lekarza,trenerow,metanolu itp. Zuzel drogi sport nie mozna sobie pozwolic na marnotrawstwo.
Nikt nie chce szkody dla RAfala. Ale najpierw musi pokazac ze ma jakas wartosc. Nie wiemy bowiem jak sie spisze w walce z innymi zawodnikami na torze Papo Klimek.
Ale ogolnie w czym problem? Chce Klimek stawiac jakies wymagania finasowe i grozic przejsciem np. do Rzeszowa? Oki. Dam nawet na bilet do rzeszowa, posmiga tam jeden sezon i zobaczymy.
Jesli rafal zrobi kariere w Rzeszowie i zostanie mega gwiazda to ok, jelsi nie tez ook. Lublin nadal bedzie stal, miasto nie zapadnie sie pod ziemia. Sa inni szkolkowicze, wyglada na to ze beda kolejni. System szkolenia w klubie mam troche 'niemrawy' ale to nie skazuje nas na Klimka ktory poki co w zuzlu jest nikim [przepraszam za okreslenie, osobiscie nie mam nic do R.Klimka ale prawda obiektywna jest taka jaka jest] nie klimek to ktos inny, a jak sie nie znajdzie zaden w Lublinie to sie napewno znajdzie jakis szwed, anglik ,niemiec, czech czy rosjanin za ktorego warto bedzie zaplacic jakies pieniadze boc cos juz na zuzlu pokazal.
Jesli rafal zrobi kariere w Rzeszowie i zostanie mega gwiazda to ok, jelsi nie tez ook. Lublin nadal bedzie stal, miasto nie zapadnie sie pod ziemia. Sa inni szkolkowicze, wyglada na to ze beda kolejni. System szkolenia w klubie mam troche 'niemrawy' ale to nie skazuje nas na Klimka ktory poki co w zuzlu jest nikim [przepraszam za okreslenie, osobiscie nie mam nic do R.Klimka ale prawda obiektywna jest taka jaka jest] nie klimek to ktos inny, a jak sie nie znajdzie zaden w Lublinie to sie napewno znajdzie jakis szwed, anglik ,niemiec, czech czy rosjanin za ktorego warto bedzie zaplacic jakies pieniadze boc cos juz na zuzlu pokazal.
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.
- Łoptymista
- Trener
Po zmianie forum nie ma już ostrzeżen więc sobie dać nie mogę już
a banowac moderatorzy nie mogą a jedynie usuwac posty i takie tam pierdoły
edit:
Cooper polecam program hideip do sciagniecia m.in stÄ…d: http://www.v7soft.net/download/hideippla.exe
Serial można znależć wpisując w google: "hideip serial"
Działa niestety tylko z Internet explorerem,ale skutecznie omija bany (wiem z doświadczenia)
Żeby potem Sadychor sie nie rzucał, to nadmieniam,że to on poinformował mnie kiedyś o takich cudach
edit:
Cooper polecam program hideip do sciagniecia m.in stÄ…d: http://www.v7soft.net/download/hideippla.exe
Serial można znależć wpisując w google: "hideip serial"
Działa niestety tylko z Internet explorerem,ale skutecznie omija bany (wiem z doświadczenia)
Żeby potem Sadychor sie nie rzucał, to nadmieniam,że to on poinformował mnie kiedyś o takich cudach
Ostatnio zmieniony 2 stycznia 2006, o 12:03 przez mikas, łącznie zmieniany 2 razy.