Stadion przy Al.Zygmuntowskich 5

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
istred
Trener

#776 Postautor: istred » 21 listopada 2005, o 12:34

Czyżby ten projekt budżetu zaproponował Pan Prezydent Andrzej "Kibic żużla" Pruszkowski :?: :roll:

:oops: :oops: :oops:
Ostatnio zmieniony 21 listopada 2005, o 17:16 przez istred, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#777 Postautor: Torsen » 21 listopada 2005, o 12:46

istred pisze:Czyżby ten projekt budżetu zaproponował Pan Prezydent Andrzej "Kibic żużla" Pruszyński :?: :roll:

:lol: :lol: :lol:
Tak, a ściślej Pruszyński i Spółka ;)

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#778 Postautor: RadeKas » 21 listopada 2005, o 13:06

W Czestochowie moga, w Rybniku moga, tylko u nas panuje taka ciemnota. 500 tys na remont stadionu :lol:. Zasiejemy nowa trawe na murawie i pomalujemy bude :lol:. Marnosc nad marnosciami...

Jedyne co mozna zrobic to czekac na wybory samorzadowe i liczyc, ze tym razem trafimy na lepsze wladze :?.
Ostatnio zmieniony 21 listopada 2005, o 13:09 przez RadeKas, łącznie zmieniany 1 raz.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#779 Postautor: Gelo » 21 listopada 2005, o 13:09

Torsen pisze:
istred pisze:Czyżby ten projekt budżetu zaproponował Pan Prezydent Andrzej "Kibic żużla" Pruszyński :?: :roll:

Przepraszam że nie na temat, ale właśnie ze smiechu nie wytrzymały mi zwieracze :mrgreen:

Awatar użytkownika
Fork
Zawodowiec

#780 Postautor: Fork » 21 listopada 2005, o 17:02

Nie no ja narazie nie mam żadych zastrzeżeń do pana Pruszyńskiego :wink:. Tylko 500 tys. zł mnie nie rajcuje :/ i za te pieniądze... przykro mi ale "stadionu" nie wyremontujemy :)
pozdrawiam.
trening czyni mistrza.

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#781 Postautor: kilar » 21 listopada 2005, o 17:07

Nie ma sie co dziwic. Bida w tym Lublinie, ze az glowa boli. Brakuje na wszystko od gory do dolu, wiec "tnie" sie pieniadze, gdzie tylko mozna.

baranek
Junior

#782 Postautor: baranek » 21 listopada 2005, o 19:22

ludzie, jak na żużel nie dają to i na stadion nie dadzą :evil:

Mateusz111
Junior

#783 Postautor: Mateusz111 » 21 listopada 2005, o 20:09

Jestem ciekawy co kupią za te 500 tys. To będzie remont 100-lecia :!: Stadion zapewne będzie na miare ekstraligi do której zmierzamy :wink: Pozdro dla prezydenta Pruszyńskiego :lol:

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#784 Postautor: luCas » 21 listopada 2005, o 20:19

Biadolicie jak stare baby :wink: Jest jak jest, taki mamy kraj jaki mamy i tyle pieniedzy ile mamy :lol: Mamy telebim, troche krzeselek, dobre naglosnienie i monitoring :D Jak to mowia na pochyle drzewo nawet Salomon nie najele czy jakos tak 8)
A teraz na powaznie, nie ma kasy i nie ma sie czemu dziwic, jest alternatywa, albo dajemy na szkoly,uczelnie,szpitale itd albo remontujemy stadion :roll:
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski

Awatar użytkownika
m.a.c.i.e.k.s
Junior

#785 Postautor: m.a.c.i.e.k.s » 21 listopada 2005, o 20:21

Gelo pisze:
Torsen pisze:

Przepraszam że nie na temat, ale właśnie ze smiechu nie wytrzymały mi zwieracze :mrgreen:

Czyżbym wyczuwał Losuxa??? :lol:
Szczerze to myślałem ze jesteś Grzesiek a nie Karol... :?

pozdro

Awatar użytkownika
fcb
Kontakt:

#786 Postautor: fcb » 25 listopada 2005, o 11:59

ciekawe czy w końcu przeniosa park maszyn na tyły....
Ronaldinho do TÅ»-u !!!!

Awatar użytkownika
Monter_77

#787 Postautor: Monter_77 » 25 listopada 2005, o 20:27

luCas pisze:Biadolicie jak stare baby :wink: Jest jak jest, taki mamy kraj jaki mamy i tyle pieniedzy ile mamy :lol: Mamy telebim, troche krzeselek, dobre naglosnienie i monitoring :D Jak to mowia na pochyle drzewo nawet Salomon nie najele czy jakos tak 8)
A teraz na powaznie, nie ma kasy i nie ma sie czemu dziwic, jest alternatywa, albo dajemy na szkoly,uczelnie,szpitale itd albo remontujemy stadion :roll:

Gowno prawda, ze jest jak jest. Wystarczy spojrzec na inne miasta. I nie chodzi mi tylko o stadiony zuzlowe. Wystarczy spojrzec na Bydgoszcz - poza remontem na Poloni, odpicowano na wysoki polysk pilkarsko-lekkoatletyczny stadion Zawiszy i wybudowano Luczniczke. Calkowicie nowy stadion powstaje w Kielcach, w Poznaniu ciagle rozbudowuje sie i modernizuje stadion Lecha. Ze mozna cos zrobic nawet na scianie wschodniej pokazuje stadion w Lecznej i hala w Chelmie. Przyklady mozna mnozyc...

Mniej szopek, pomnikow, obchodow rocznic, pielgrzymek i wycieczek zagranicznych, mniejsze zarzady i nizsze pensje panow dyrektorow w spolkach komunalnych (MPK, MPWiK, MOSiR to sa dopiero budzetowe studnie bez dna)
Nie pojdziemy dzis do kina, nie pojdziemy do kosciola, nie pojdziemy do burdelu, serce nas na Montex wola...
Obrazek

baranek
Junior

#788 Postautor: baranek » 25 listopada 2005, o 20:41

a co wam park przeszkadza, ale był chyba kiedyś z tyłu. A mieć taki stadionik jak będzie mieć Korona......................................................... co z tego że typowo piłkarski, ale mi by pasił

Awatar użytkownika
tajfun

#790 Postautor: tajfun » 25 listopada 2005, o 21:46

tak byl kiedys parking z tyłu... slyszałem o projekcie powiekszenia trybun lecz za takie pieniadze to mozemy pomalowac płot albo kupic kilka krzesełek... bo ciezko nazwac to telefonem... :) ale nie ma co marudzic.. w miescie jest jak jest i dobrze ze wogle jakas czesc pieniedzy sie znajdzie...

baranek
Junior

#791 Postautor: baranek » 26 listopada 2005, o 07:56

ja pamiętam jak byłem na wyjeździe w Krośnie, jeszcze jak jeździliśmy w 2 lidze to kasa biletowa była w wraku samochodu, czy jest tam cały czas :?: :?:

Awatar użytkownika
Ar2rB
Junior

#792 Postautor: Ar2rB » 26 listopada 2005, o 09:14

Za to np. w Zielonej Dziurze jedna kasa była w murze nad którym powiewał drut kolczasty, a druga - jakas stalowa buda z wyciętym za pomocą palnika okienkiem :P.

Awatar użytkownika
Jaga
Junior

#794 Postautor: Jaga » 26 listopada 2005, o 14:03

Ar2rB pisze:Za to np. w Zielonej Dziurze jedna kasa była w murze nad którym powiewał drut kolczasty, a druga - jakas stalowa buda z wyciętym za pomocą palnika okienkiem :P.

Jak byłem w tym roku w zielonej to jak zobaczyłęm kase to nie wiedziałem czy to kasa czy wc :P ale okazało się że są toi toje wiec to musiała być kasa a naprawde dramat 4 dechy i kobita w środku hehe

Co do krosna potwierxsdze sÄ… wybudowane fajen kasy ;)
Obrazek
PROSTACY'05 ~ Ultra Brigade

NSN

Awatar użytkownika
istred
Trener

#795 Postautor: istred » 26 listopada 2005, o 15:57

Ar2rB pisze:Za to np. w Zielonej Dziurze jedna kasa była w murze nad którym powiewał drut kolczasty, a druga - jakas stalowa buda z wyciętym za pomocą palnika okienkiem :P.
Ta? A nam sprzedawali z samochodu, w Gorzowie zresztą też :)

Koper
Trener
Kontakt:

#796 Postautor: Koper » 5 grudnia 2005, o 19:57

A tak ma byc w Rzeszowie i juz niedlugo bedzie w Kielcach:
Nowoczesny stadion w Rzeszowie?

Małgorzata Bujara 04-12-2005 , ostatnia aktualizacja 04-12-2005 18:27

Jedyny taki w kraju nowoczesny, zadaszony tor żużlowy, podgrzewana płyta boiska piłkarskiego, stadion, na którym mogłyby się odbywać także duże koncerty. W to, że taki obiekt może powstać w Rzeszowie, uwierzyły dwie kobiety, które wiedzą, skąd wziąć na to pieniądze. Swoim entuzjazmem już zaraziły prezydenta miasta i marszałka

- W naszym mieście musimy wybudować nowoczesny stadion z torem żużlowym i boiskiem piłkarskim z prawdziwego zdarzenia - mówi Marta Półtorak, prezes sekcji żużlowej Marma Polskie Folie Rzeszów. - Pomysł zrodził się z potrzeby. Obecny stadion przy Hetmańskiej pozostawia wiele do życzenia, przestał spełniać wymogi rozgrywek żużlowych. Nie mamy więc innego wyjścia, jak tylko zainwestować i wybudować nowy obiekt - dodaje.

Marta Półtorak z tym pomysłem poszła do Barbary Kuźniar-Jabłczyńskiej, prezes Rzeszowskiej Agencji Rozwoju Regionalnego, która pośredniczy w przekazywaniu pieniędzy z unijnych funduszy.

- Koszt całej inwestycji to około 50 mln zł. Tych pieniędzy nie musimy szukać w lokalnych budżetach. Możemy je pozyskać z unijnych funduszy dotyczących infrastruktury sportowej. Musielibyśmy dołożyć tylko 15 procent - mówi prezes Kuźniar-Jabłczyńska.

Przy żużlu piłka,

za nimi pieniÄ…dze

Rzeszów nie ma drużyny piłkarskiej z szansami na grę choćby w II lidze, ale jest u nas mocna sekcja żużlowa. - Zamiast czekać na przedostanie się klubu piłkarskiego do wyższej ligi, zróbmy coś, by w tym pomóc. Stać nas na to. Żużel już mamy, podobnie siatkówkę, może i w futbolu doczekamy się lepszych czasów. Budowę nowoczesnego stadionu moglibyśmy rozpocząć w 2007 roku, kiedy będzie już realizowany nowy budżet UE na lata 2007-2013 - mówi Kuźniar-Jabłczyńska.

Obiekt ma powstać w miejscu, w którym obecnie jest stadion Stali Rzeszów. Obie prezeski były już w tej sprawie u prezydenta Rzeszowa Tadeusza Ferenca. Chodzi o to, by samorząd wcześniej przejął stadion. Radni kilka miesięcy temu wyrazili już na to zgodę. Prezydent nie chce jednak brać obiektu, który wiele lat temu dorobił się obciążonej hipoteki. - Na rozpracowanie pod względem prawnym tej hipoteki mamy cały przyszły rok. Myślę, że znajdziemy z tego jakieś wyjście - przewiduje Kuźniar-Jabłczyńska.

Marta Półtorak ma już ustalony harmonogram: - W 2006 roku musi zostać ogłoszony przetarg na projekt obiektu i jego wykonanie. Samorząd, który stałby się prawnym właścicielem obecnego stadionu, złożyłby aplikację do funduszu unijnego. Budowa ma szansę ruszyć w 2007 r. W ciągu roku powstałby nowy stadion - wylicza.

- Taki stadion to skarb. Zakładamy, że byłyby przy nim obiekty rekreacyjne, komercyjne, sala np. do aerobiku, salon piękności itp. Mogłyby się tu odbywać różne imprezy masowe, powstałyby placówki handlowe - snuje plany prezes żużla.

Sam obiekt sportowy ma mieć zadaszony tor żużlowy, jedyny taki w Polsce. Mogłyby się więc na nim odbywać zawody niezależnie od pogody. Stadion piłkarski ma mieć podgrzewaną płytę boiska. Marta Półtorak skontaktowała się nawet już w tej sprawie z warszawską pracownią projektową, która pracowała dla Kielc: - Są w stanie tak zaprojektować nasz obiekt, by uniknąć niebezpieczeństwa zalewania go przez Wisłok.

Tematu trzeba się czepić

Prezydent Ferenc jest pod wrażeniem: - Spotkałem się z ludźmi, z którymi można rozmawiać o interesach. Przyszły do mnie dwie kobiety, które wiedzą, czego chcą, są konkretne, mają plan i wiedzą, jak go realizować. Tematu trzeba się więc czepić - komentuje. Po tym spotkaniu Ferenc, którego gryzie tylko sprawa długu Stali, myśli, że stadion budować trzeba: - Chciałbym tylko, by do wkładu własnego dołożył się samorząd wojewódzki. Wtedy cała inwestycja zyskałaby wymiar regionalny. I ten dług wobec Skarbu Państwa trzeba jakoś wyeliminować. Będę o tym rozmawiał z wojewodą - obiecuje Ferenc.

Marszałek Leszek Deptuła też jest za: - Wiem o pomyśle, chętnie pomogę, jak tylko będę mógł. W 2006 r. byłyby marne szanse na pomoc z naszego budżetu, ale rok później na pewno znajdą się pieniądze.

Kazimierz Greń, szef podkarpackiego związku piłki nożnej: - Tego nam trzeba! Niedawno byłem w Kielcach i podziwiałem ich budowę. Już w marcu będą mieli najładniejszy stadion w kraju, wiosną odbędą się tam dwa towarzyskie mecze reprezentacji Polski. To cudowna rzecz. A skoro udało się Kielcom, to dlaczego nam by się miało nie udać? - zagrzewa do walki.

Katarzyna Podraza z Centrum Obsługi Inwestora wie, że w rzeszowskim żużlu dzieje się coraz lepiej: - Przychodzą tu zawodnicy z zagranicy, a wraz z tymi transferami oczy dużych sponsorów zwracają się na Rzeszów i nasz region. To oznacza szansę na przypływ gotówki. Dlatego trzeba koniecznie wykorzystać tę szansę, budowa nowoczesnego stadionu jest strzałem w dziesiątkę. Nie tylko sport na tym skorzysta - podkreśla Podraza.

W sezonie 2005 rzeszowscy żużlowcy awansowali do ekstraligi. Obecnie obiekt rzeszowskiej Stali nie spełnia żadnego z wymogów Polskiego Związku Motorowego. Konieczny jest m.in. remont i modernizacja trybun (trzy tysiące nowych krzesełek) i oświetlenia. Działacze rzeszowskiej sekcji żużlowej zwrócili się do PZMot-u z prośbą o zgodę na przedłużenie terminu modernizacji o rok argumentując tym, że w 2007 r. klub zacznie przebudowę obiektu. W najbliższych dniach PZMot ma udzielić odpowiedzi.

Działacze sekcji żużlowej po awansie do ekstraligi zaczęli szukać wzmocnień. Podpisali już umowy z Tomaszem Rempałą, Maciejem Kuciapą, Dariuszem Śledziem, a prawdziwym hitem początku okresu transferowego było ściągnięcie do Rzeszowa mistrza świata z 2003 r. Duńczyka Nicky'ego Pederssena.

Jak siÄ™ buduje stadion w Kielcach

Budowa stadionu w Kielcach rozpoczęła się pod koniec 2004 r. W marcu przyszłego roku obiekt ma być oddany do użytku. Dwukondygnacyjne, zadaszone trybuny pomieszczą 15 tys. widzów. Płyta boiska będzie podgrzewana. Obok będą dwa boiska treningowe, w tym jedno ze sztuczną murawą.

Główny ciężar finansowania inwestycji wzięło na siebie miasto. Koszt - 45 mln zł. Wojewódzka centrala totalizatora sportowego dołożyła do budowy 1,5 mln zł.

Decyzja o budowie stadionu w Kielcach zbiegła się w czasie z przejęciem drużyny piłkarskiej Korony Kielce przez szefa firmy Kolporter zajmującej się dystrybucją prasy. Szef Kolportera Krzysztof Klicki zobowiązał się do zbudowania silnej drużyny piłkarskiej, a miasto do budowy stadionu. - Zawarliśmy porozumienie i zaczęliśmy działać. Na razie jest bardzo dobrze. Kolporter gra w ekstraklasie, a budowa stadionu idzie pełną parą - mówi Wojciech Dębski z Miejskiego Ośrodka Sportu i Rekreacji w Kielcach, który nadzoruje budowę.

- Wojewódzkie miasto musi się rozwijać pod każdym względem. Nie da się zlikwidować sportu. Można natomiast wykorzystać ten potencjał dla dobra miasta i regionu. Polska być może otrzyma prawo organizacji mistrzostw Europy w piłce nożnej w 2012 r., a my już w 2006 r. będziemy mieli najnowocześniejszy stadion w kraju. Dwa lata temu nawet o tym nie myśleliśmy - dopowiada Dębski.
Zrodlo:Gazeta Wyborcza

Awatar użytkownika
Smirnek
Senior
Kontakt:

#797 Postautor: Smirnek » 5 grudnia 2005, o 20:33

A czemu nie od razu podgrzewany tor? Śmieszne to że w takim Rzeszowie budują taki stadionik a w dwa razy większym Lublinie nic.

meesha
Trener
Kontakt:

#798 Postautor: meesha » 5 grudnia 2005, o 20:44

Smirnek pisze:Śmieszne to że w takim Rzeszowie budują taki stadionik a w dwa razy większym Lublinie nic.
Trzy razy większym 8) Niestety, ktoś wybrał takie a nie nne władze w naszym mieście :? Na szczęście nie ja...
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Jaga
Junior

#799 Postautor: Jaga » 5 grudnia 2005, o 20:48

No w Żeszofie mają ten plus że jest to stolica województwa a ponieważ w podkarpackim nic sie nie buduje wiekszego to moga liczyc na kaske z UE ale osobiście wątpie żeby udało im się ten stadion wybudować !!!
Najpierw niech oni zrobią te 3tysiaki krzesełek przygotują sektor dla gosci oraz zrobią oswietlenie bo teraz to co tam jest to jedna wielka dziura :P
No bo teraz to z czym do ludzi siÄ™ pytam ?
Nie wiem jaka jest sytuacja u was w województwie bo wiem ze np u nas to Tarnów projekty ma porobione i plany tez są ale niesty w Krakowie buduje się cudny stadion Wisełki i na najbliższe pare lat możemy zapomnieć o wizji zadaszonego stadionu.

P.S.
Jeśli w Żeszofie powstanie coś takiego to predzej czy później zostanie on zburzony spalony i zalany betonem! Nawiesie sie na niego ziemie i posadzi ryż ;)
Tak że czy będzie obecny czy nowy to i tak zniknie hehe :twisted:
Obrazek
PROSTACY'05 ~ Ultra Brigade

NSN

Koper
Trener
Kontakt:

#800 Postautor: Koper » 5 grudnia 2005, o 22:08

meesha pisze:
Smirnek pisze:Śmieszne to że w takim Rzeszowie budują taki stadionik a w dwa razy większym Lublinie nic.
Trzy razy większym 8) Niestety, ktoś wybrał takie a nie nne władze w naszym mieście :? Na szczęście nie ja...
Jesli nasi nie potrafia zabiegajac przy tym o status metropolii to niech ucza sie od stolicy swietokrzyskiego a gdy uda sie to co zamierzaja w Rzeszowie to tez od stolicy podkarpackiego...