Grzegorz Knapp

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
czaszka
Junior

#151 Postautor: czaszka » 20 listopada 2005, o 12:18

$korzen$ pisze:..nie wiem czy wiesz ale to byly inwidualny mistrz swiata.

Nie wiem czy wiesz, może nie pamiętasz tych czasów, ale kiedyś mistrzem świata był Gary Havelock.. Więc Twoim tokiem myślenia to też na dzień dzisiejszy byłoby jakieś poważne wzmocnienie :?: :shock: Niestety nazwiska na żużlu nie jeżdżą, a po dawnym Loramie już niestety tylko ono pozostało. Nie twierdze że w I lidze jest leszczem bo nie jest, ale niestety jego krzywa idzie powoli w dół..

Awatar użytkownika
wojtas
Junior

#152 Postautor: wojtas » 20 listopada 2005, o 12:33

$korzen$ pisze:tak, zauwaz tylko ze zanim sezon sie zaczal on leczyl juz bardzo grozna kontuzje ktora miala niebagatelny wplyw na jego forme. Radze przesledzic jego wyniki z wczesniejszych sezonow ... nie wiem czy wiesz ale to byly inwidualny mistrz swiata. Ja juz sie moge z toba zalozyc ze jezeli Joonas i Loram beda startowac w rozgrywkach 1 ligi, ich poziom roznil sie bedzie przynajmniej o klase .... na korzysc Lorama oczywiscie.

To kim Loram byl kiedys nie jest istotne. Wazne jak jezdzil rok temu, kontuzję owszem mial i to powazna, ale rehabilitacja przez caly sezon to juz przesada. Wg takiego myslenia to moznaby zakontraktowac Dawida Kujawe, bo byl on kiedys IMŚJ, chociaz nic innego na zuzlu nie pokazał.
A co do tego ze Loram bedzie o klase lepszy od Jonasa w nadchodzacym sezonie, to oczywiscie moge sie zalozyc. Obstawiam, zeby bylo ciekawiej, ze Jonas bedzie od Lorama niewiele lepszy. O to co zawsze?? :)

Pzdr

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#153 Postautor: Gelo » 20 listopada 2005, o 12:51

Piszecie (niektórzy) jak potłuczeni. Loram to wciąż oprócz Karlssona, Hamilla i Maxa najlepszy obcokrajowiec do łyknięcia dla pierwszoligowca. Ten sezon słabszy w lidze polskiej i szwedzkiej z powodu kontuzji. Ale nie przeszkodziło mu to mieć 14 średnią w Anglii - (dla porównania Kylmaekorpi - miejsce 33). Więc nie uogólniajmy. Mark to zawodnik na pewne 10-11 punktów na każdym torze I ligi, czego o naszym Finie absolutnie powiedzieć nie można. A biorąc pod uwagę powagę kontuzji, gdzie groziła mu amputacja palców - i tak jeżdził nieźle. Nie miałbym nic przeciwko żeby "walczak nr jeden na świecie" pośmigał w Lublinie. I nie piszczie że ten i ten to "się kończy" lub coś w tym rodzaju. Nazwiska właśnie jeżdzą na żużlu, o czym od czasów Maugera przekonujemy się co roku.

Awatar użytkownika
wojtas
Junior

#154 Postautor: wojtas » 20 listopada 2005, o 13:05

Tak, ale biorac pod uwagi ich zarobki to wole tanszego i niewiele gorszego Fina, niz drogiego gwiazdora, ktoremu rzadko kiedy wychodzi... A skoro nazwiska na zuzlu jezdza to dlaczego np. Jensen przegrywal w ubieglym sezonie wszystko i ze wszystkimi?? Przeciez wg sredniej z roku 2003 (Start Gniezno) i nazwiska to powinien byc przynajmniej 4-5 zawodnikiem ligi.

Pzdr

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#155 Postautor: Łoptymista » 20 listopada 2005, o 13:15

Bo Jensen to zadne nazwisko.
Niestety...

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#156 Postautor: kdsz » 20 listopada 2005, o 13:18

Biorąc pod uwagę, że Karlsson na 95% nie [wg słów Harry'ego], Max pewnie w Rzeszowie a Sullivan w I lidze to jakieś Science-Fiction, można zaryzykować stwierdzenie, że Loram to najbardziej utytułowany i doświadczony zawodnik z tych, którzy zostali do wyboru. Podniecacie się akcjami Joonasa? Młodszym kibicom radzę zapoznać się z wyścigami z udziałem Marka z jego najlepszego okresu. Kwintesencja speedway'a! Od lat mam słabość do tego zawodnika i chciałbym go kiedyś zobaczyć z koziołkiem na plastronie. Po trzykroć TAK!
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Awatar użytkownika
wojtas
Junior

#157 Postautor: wojtas » 20 listopada 2005, o 13:25

Ja pamietam niesamowite wyscigi Lorama w czasie gdy z "dzikiej karty" bodajze wygrywal turniej w Vojens. Tam naprawde robil pod banda wszystkich jak chcial. Problem w tym ze bylo to pare lat temu.

A Jensen to badz co badz byly IMÅšJ, dwukrotny uczestnik GP i jeden z pewniejszych zawodnikow I ligi, od kiedy mamy system 3 lig. Szkoda ze to przeszlosc...

meesha
Trener
Kontakt:

#158 Postautor: meesha » 20 listopada 2005, o 13:40

wojtas pisze:A Jensen to badz co badz byly IMÅšJ, dwukrotny uczestnik GP i jeden z pewniejszych zawodnikow I ligi...
I Indywidualny Mistrz Europy :D Tylko IMŚ jest bardziej nobilitującym tytułem :P I co, słabo :?: :?: :D
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

rob7
Senior

#159 Postautor: rob7 » 20 listopada 2005, o 14:22

kdsz pisze:Biorąc pod uwagę, że Karlsson na 95% nie [wg słów Harry'ego], Max pewnie w Rzeszowie a Sullivan w I lidze to jakieś Science-Fiction, można zaryzykować stwierdzenie, że Loram to najbardziej utytułowany i doświadczony zawodnik z tych, którzy zostali do wyboru. Podniecacie się akcjami Joonasa? Młodszym kibicom radzę zapoznać się z wyścigami z udziałem Marka z jego najlepszego okresu. Kwintesencja speedway'a! Od lat mam słabość do tego zawodnika i chciałbym go kiedyś zobaczyć z koziołkiem na plastronie. Po trzykroć TAK!

...to zależy na ile poważne są zapowiedzi walki o e-lige, awans z baraży to jest dopiero s-f
a Z-G ma iuż Walaska i Okonia i dobrego obco pewnie też zatrudnią to jaką pakę musi mieć TŻ żeby awansować z pierwszego miejsca? musi mieć najlepszego "obco" w I lidze no i tutaj jest problem bo tak naprawdę wyniki gwarantuje; Max, Peter, Sullivan i jeżeli nie będzie kasy na któregoś z nich to zapomnijmy o e-lidze i niech jeździ Joonas przynajmniej popatrzeć na widowiskową jazde będzie można bo Loram zasłaby aby powalczyć o e-ligę

Awatar użytkownika
Smirnek
Senior
Kontakt:

#160 Postautor: Smirnek » 20 listopada 2005, o 14:29

Loram za słaby?
W Polsce średnia 2.235 która dałaby mu 7 średnią jeśli byłby klasyfikowany
W Angli jak już ktoś pisał średnia 2.052 i 14miejsce z zawodników którzy najprawdopodobniej będą jeździć w 1lidze lepszą mieli tylko Karlsson i Max
W Szwecji średnia 1.627 faktycznie słaba
Ale ja nadal uważam że Loram jest dobrym zawodnikiem i mógłby z Karlssonem i Maxem powalczyć.

auganoff
Szkółkowicz
Kontakt:

#161 Postautor: auganoff » 20 listopada 2005, o 14:35

Przepraszam za OT, ale głowę bym dał sobie uciąć, że to temat o Grzesiu :lol:

Awatar użytkownika
Smirnek
Senior
Kontakt:

#162 Postautor: Smirnek » 20 listopada 2005, o 15:56

auganoff pisze:Przepraszam za OT, ale głowę bym dał sobie uciąć, że to temat o Grzesiu :lol:

O faktycznie nie zauważyłem :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#163 Postautor: Lublin_Fan » 20 listopada 2005, o 16:15

wojtas pisze:Ja pamietam niesamowite wyscigi Lorama w czasie gdy z "dzikiej karty" bodajze wygrywal turniej w Vojens. Tam naprawde robil pod banda wszystkich jak chcial. Problem w tym ze bylo to pare lat temu.

Mi najbardzie utkwiły w pamięci jego wyczyny podczas dwóch turniejów GP w Linkoeping w Szwecji. W pierwszy łuk wchodził po szerokiej po czym kontrował i w drugą prostą wchodził przy krawężniku. Dostawał przy tym tak nieziemskiej prędkości, że potrafił minąć dwóch zawodników na raz.

Pozdr.

Shack
Administrator

#164 Postautor: Shack » 20 listopada 2005, o 16:51

zdjęcia z konferencji -> http://foto.zuzel.info/galeria.html

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#165 Postautor: luCas » 20 listopada 2005, o 17:02

Czy p. prezes Kepa planuje wydanie w formie ksiazkowej swoich "zlotych mysli"? :| :twisted:
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#166 Postautor: Łoptymista » 20 listopada 2005, o 17:12

luCas pisze:Czy p. prezes Kepa planuje wydanie w formie ksiazkowej swoich "zlotych mysli"? :| :twisted:

To bylaby niewatpliwie b. ciekawa pozycja. Z checia bym ja sobie kupil. Prezes Kepa zaimponowal mi ostatnio. Sprawnie przeprowadzil zmiany w strukturze TZ. Przyniosly one juz pierwsze rezultaty w postaci kontraktu z Grzeskiem. Rok temu odejscie Knappa bylo poczatkiem porazek, teraz mam nadzieje, ze karta sie odwroci i TZ SIPMA Lublin pewnie wjedzie do e-ligi. Jak wiadac pan Kepa potrafi nie tylko zarzadzac firma i klubem, ale ma takze zaciecie filozoficzne. Nie czesto spotyka sie takich ludzi.

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#167 Postautor: sadychor » 20 listopada 2005, o 19:35

A ja chiałbym napisać, że napewno w pewnej części o powrocie Knappa zadecydowała postawa i atmosfera tworzona przez Nas wszystkich-czyli kibiców :mrgreen: :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 20 listopada 2005, o 20:09 przez sadychor, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

Gabi

#168 Postautor: Gabi » 20 listopada 2005, o 19:39

Witam wszystkich, nie bylo mnie w kraju 6 miesiecy i widze, ze w TZ wielkie zmiany :).
W miedzyczasie przegapilem jednego dyrektora, teraz nowy z gornej polki. Wrocil Grzesiek i z tego mozna sie cieszyc, natomiast jak zobaczylem inne planowane wzmocnienia to szoku doznalem. Kto to jest Jurczynski?? Skad on sie wzial?? Widze, ze chyba braki wiedzy musze po powrocie nadrobic.
Ciesze sie ogromnie, ze Grzecho wrocil, bedzie brawurowo i moze lepiej z wynikiem jak w zeszlym sezonie. Powiedzcie mi tylko, bo tego tez nie wiem, co to za nowi ludzie w zarzadzie? Przedstawiciele sponsorow? Jakie firmy teraz nas sponsoruja? Kim jest ten czlowiek, ktory podpisywal umowe z Grzechem? Jego prywatny sponsor? Z Lublina czy z Grudziadza?
pozdro600

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#169 Postautor: grzesieck » 20 listopada 2005, o 19:52

Gabi pisze: Kto to jest Jurczynski?? Skad on sie wzial??

Jurczynski to taki Jordan polskiego zuzla, cos jak Grzesio Rasiak polskiej pilki :mrgreen:
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
wojtas
Junior

#171 Postautor: wojtas » 20 listopada 2005, o 20:18

grzesieck pisze:cos jak Grzesio Rasiak polskiej pilki

Grzesio Rasiak to drewno polskich lasow :D

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#172 Postautor: kdsz » 20 listopada 2005, o 20:52

Z Grzecha to się proszę nie śmiać. Kilka dni temu spełnił swój obywatelski obowiązek asystując przy bramce Mili, a dziś wrócił na łono swojej drużyny, znajdując się na ławce rezerwowych. Myślałem, że trener Tottenhamu będzie miał lepszego nosa i wpuści bramkostrzelnego Rossiego na ostatnie minuty by podwyższył wynik meczu na 2:0, ale niestety.... W każdym razie kunktatorstwo Martina Jola zostało ukarane i w 90 minucie spotkania West Ham wyrównał
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Awatar użytkownika
wojtas
Junior

#173 Postautor: wojtas » 20 listopada 2005, o 20:58

Gratulacje dla niego za tÄ… asyste. Ale przypomne ze kilka tygodni temu spelnil swoj obowiazek w meczu z Anglia, przez caly mecz stojac na boisku jak suchy konar w lesie. A do konca zycia zapamietam akcje jak z refleksem podal do Frankowskiego podczas gdy ten od dluzszego czasu byl juz 10 metrow dalej. Piekne to bylo :D

Awatar użytkownika
prt
Junior
Kontakt:

#174 Postautor: prt » 20 listopada 2005, o 21:10

luCas pisze:Czy p. prezes Kepa planuje wydanie w formie ksiazkowej swoich "zlotych mysli"? :| :twisted:

zapewniam Cię, że byłaby to dobra pozycja w biblioteczce większości ojców, mężów, menadżerów itd.
ale o czym to rozprawialiśmy zanim zeszło na drewniaki i okularników?

Centrum Konferencyjne BENSIP. Miejsce Spotkań.

http://www.bensip.pl
http://www.sport.bensip.pl

Restauracja-Bar. Przyjęcia Okolicznościowe. Transmisje sportowe na żywo.
Szkolenia. Konferencje. Imprezy integracyjne.

Awatar użytkownika
m.a.c.i.e.k.s
Junior

#175 Postautor: m.a.c.i.e.k.s » 20 listopada 2005, o 21:13

Grzesio poprostu źle obliczył stosunek przyspoeszenia ziemskiego do nawilgotnienia murawy i ilości pyłków trawy w powietrzu... A o refleks Rossiego to ty sie nie martw, nie pamiętasz jak pięknie przyłożył piszczel grając jeszcze w Groclinie... Tego to sie nie pamięta, tylko najlepiej opluwać człowieka gdy ten ma gorszy sezon( rok, czy dziesięciolecie....).
A teraz o drugim Grzesiu. Cieszymy sie(przynajmniej ja) że wrócił, i witamy go bardzo gorąco w LUBLINIE, i oby tu został tak długo jak bedzie potrzebny (nie za długo :wink: )

pozdro