Stadion przy Al.Zygmuntowskich 5

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
m.a.c.i.e.k.s
Junior

#751 Postautor: m.a.c.i.e.k.s » 28 października 2005, o 18:49

czyli wejdzie 20. Ale mniejsza z tym co nas obchodzi jakiÅ› stadion w Kielcach. Ja jestem Ciekaw czy taki stadion(czyt. nowy) powstanie w tym stuleciu w Lublinie... oto jest pytanie :D

pozdro

Czarek
Trener

#752 Postautor: Czarek » 28 października 2005, o 22:48

Smirnek pisze:
Czarek pisze:W Kielcach powstaje stadion na 15,5 tys. osób i w związku z tym nie nadaje się na mistrzostwa Europy.

Wybacz ale z tych zdjęć wydaje mi się że będzie tam więcej jak 15,5tys.

Wybaczam, ale sami inwestorzy twierdzą, że budują stadion na 15,5 tys.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Czarek
Trener

#753 Postautor: Czarek » 28 października 2005, o 22:54

m.a.c.i.e.k.s pisze:czyli wejdzie 20. Ale mniejsza z tym co nas obchodzi jakiÅ› stadion w Kielcach. Ja jestem Ciekaw czy taki stadion(czyt. nowy) powstanie w tym stuleciu w Lublinie... oto jest pytanie :D

Motor twierdzi, że ma sponsorów na takie przedsięwzięcie. Niestety miasto nie chce im oddać obiektu przy Kresowej (lepiej by niszczał). Urzędowi Miejskiemu łatwo przychodzi oddać teren pod hipermarket czy wydawać forsę na bzdury typu lodowisko na Litewskim, natomiast ludziom, którzy chcą z prywatnych pieniędzy zrobić coś wyjątkowego (bo nie oszukujmy się to byłoby wydarzenie dla Lublina) nie ma zamiaru przekazać zaniedbanego miejsca. Ale wiadomo - Motor nie da łapówki...

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#754 Postautor: mikas » 28 października 2005, o 23:11

Na stronach stadionu w Kielcach można przeczytac że inwestycja będzie kosztowac 42mln zł dla porównania na lubelską hale na Globusie juz wydano 31,5 mln zł a MOSiR ma plany aby wystąpic o kolejne 11mln aby dokończyć swoje "dzieło". Porównajcie sobie teraz te dwie inwestycje... Jak dla mnie to gospodarnością naszego MOSiR-u powinien zając sie prokurator bo już na pierwszy rzut oka widać,że z inwestycją na Globusie jest coś nie tak.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#755 Postautor: sadychor » 28 października 2005, o 23:14

mikas pisze:(...)Jak dla mnie to gospodarnością naszego MOSiR-u powinien zając sie prokurator bo już na pierwszy rzut oka widać,że z inwestycją na Globusie jest coś nie tak.

Kurde, urodzony mecenas :mrgreen: :mrgreen: Takich ludzi Nam trzeba 8)

edit by mikas:
A ostrzeżenia przypadkiem nie chcesz :twisted: :lol: :wink:
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

Awatar użytkownika
m.a.c.i.e.k.s
Junior

#756 Postautor: m.a.c.i.e.k.s » 28 października 2005, o 23:16

Czarek pisze:
m.a.c.i.e.k.s pisze:czyli wejdzie 20. Ale mniejsza z tym co nas obchodzi jakiÅ› stadion w Kielcach. Ja jestem Ciekaw czy taki stadion(czyt. nowy) powstanie w tym stuleciu w Lublinie... oto jest pytanie :D

Motor twierdzi, że ma sponsorów na takie przedsięwzięcie. Niestety miasto nie chce im oddać obiektu przy Kresowej (lepiej by niszczał). Urzędowi Miejskiemu łatwo przychodzi oddać teren pod hipermarket czy wydawać forsę na bzdury typu lodowisko na Litewskim, natomiast ludziom, którzy chcą z prywatnych pieniędzy zrobić coś wyjątkowego (bo nie oszukujmy się to byłoby wydarzenie dla Lublina) nie ma zamiaru przekazać zaniedbanego miejsca. Ale wiadomo - Motor nie da łapówki...

To jak ma sponsorów żeby wybudować na Kresowej to nie rozumiem, czemu nie ma pieniędzy żeby budować na Zygmuntowskich. Dokoła muraawy nasypać piachu, żeby motorami żużlowcy mogli jeździć, a pozatym przecież wielu zmian w stadionie nie musieli by robić, żeby żużel też mógł funkcjonować?

pozdro

Davv
Kadrowicz

#757 Postautor: Davv » 28 października 2005, o 23:29

Już na Lubliniankę mieli wchodzić z pieniążkami bodajże Norwedzy. I co? Skończyło się na obietnicach. Ja nie rozumiem jednego :roll: - czym w np. takich Kielcach urzędznicy różnią się od naszych :|
Mam tylko nadzieję, że w niedługim czasie idąc na mecz nie będe musiał brać kocyka i parasolki.

Awatar użytkownika
Gretzky

#758 Postautor: Gretzky » 28 października 2005, o 23:35

Z prostego powodu , budowa na zygmuntowskich Motorowi sie nie oplaca. Nie ma sensu inwestowac pieniedzy sponsorow w cos co nie jest wlasnoscia klubu lub przynajmniej w wieczystym uzytkowaniu. Zaden szanujacy inwestor nie zangazuje kasy w klub ktory nie ma uregulowanych nie tylko spraw finansowych ale rowniez wlasnosciowych.Miasto niechcac oddac Motorowi Kresowej chocby w wieczyste uzytkowanie ( ktore trwa min 40 a max 99 lat) popelnia blad na ktorym wszyscy traca. Klub gdyz musi grac w skansenie , miasto ktore z np. z tytulu oplaty rocznej za wieczyste uzytkowanie mogloby zyskac troche kasy i reklamy , gdyz taki stadion to nie tylko mecze ale rowniez mozliwosc organizacji wielu imprez. I tak kolko sie zamyka. Wystarczy jeden podpis Pruszkowskiego, ktory na dowidzenia moglby zrobic cos dobrego dla tego miasta.

Awatar użytkownika
Kaka
Szkółkowicz
Kontakt:

#759 Postautor: Kaka » 29 października 2005, o 02:42

Jak na razie miasto zarabia kase na coniedzielnej giełdzie i ma daleko gdzieś to, że Motor chętnie by przejął obiekt na Kresowej . :?
Obrazek

baranek
Junior

#760 Postautor: baranek » 29 października 2005, o 07:38

to jest co najmniej dziwne, naszym stadinem żądzi MOSiR(czy jakoś tak). Nikt ani motor ani tż nic nie mogą zrobić bez ich zgody, ja nawet słyszałem że jakaś firma chce zamontować krzesełka(ze 2 lata temu), ale firmy mjały w przeszłości jekieś przetargi i krzesełka mamy dopiero teraz i to tylko 2tys. a ta firma chciała pomuc motorowi i Tż no i nam. Więc co się dziwić że motor chce kresową. Ja na mmiejscu Tż wykupił bym tą działke(ul. Janowska) co wywożą ziemie z budowy centrum handlowego. Ale ponoć ma tam powstać tor do motocrossu.

Awatar użytkownika
Gemeran

#761 Postautor: Gemeran » 29 października 2005, o 09:28

mikas pisze:Na stronach stadionu w Kielcach można przeczytac że inwestycja będzie kosztowac 42mln zł dla porównania na lubelską hale na Globusie juz wydano 31,5 mln zł a MOSiR ma plany aby wystąpic o kolejne ...

Rozmiar inwestycji nieporównywalny tak samo jak i tempo budowy obydwu obiektów. Lublin wydaje się być zaściankiem nawet w porównaniu do Kielc. Dodam jeszcze że buduje się tam też halę sportową na 3 tys. widzów http://www.mosir.kielce.pl/hala.php
Widać mosir mosirowi nierówny.

Czarek
Trener

#762 Postautor: Czarek » 29 października 2005, o 14:40

Gretzky pisze:Z prostego powodu , budowa na zygmuntowskich Motorowi sie nie oplaca. Nie ma sensu inwestowac pieniedzy sponsorow w cos co nie jest wlasnoscia klubu lub przynajmniej w wieczystym uzytkowaniu. Zaden szanujacy inwestor nie zangazuje kasy w klub ktory nie ma uregulowanych nie tylko spraw finansowych ale rowniez wlasnosciowych.Miasto niechcac oddac Motorowi Kresowej chocby w wieczyste uzytkowanie ( ktore trwa min 40 a max 99 lat) popelnia blad na ktorym wszyscy traca. Klub gdyz musi grac w skansenie , miasto ktore z np. z tytulu oplaty rocznej za wieczyste uzytkowanie mogloby zyskac troche kasy i reklamy , gdyz taki stadion to nie tylko mecze ale rowniez mozliwosc organizacji wielu imprez. I tak kolko sie zamyka. Wystarczy jeden podpis Pruszkowskiego, ktory na dowidzenia moglby zrobic cos dobrego dla tego miasta.

Poza tym Motor chce zbudować nowoczesny stadion PIŁKARSKI, a wiadomo, że żużel pozostanie na Zygmuntowskich, więc pozostaje Kresowa. Powtarzam wg mnie chodzi o jedno - Motor nikomu nie da w łapę, a miasto woli zbierać kasę z giełdy, to, że obiekt niszczeje jest nieważne, a najmniej ważne jest dla urzedników istnienie nowoczesnego stadionu.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#763 Postautor: istred » 5 listopada 2005, o 10:28

Wie ktoś, jake są plany odnośnie dowiezienia nowej nawierzchni? Moim zdaniem jest to w tym momencie sprawa priorytetowa. Z tego co pisano w tamtym roku o Grudziądzu, który miał ten sam problem, nawierzchnię trzeba uzupełniać na koniec sezonu, a nie przed nim, bo robią się dziury i początek sezonu jest w plecy. Tak, więc jeśli chcemy obejrzeć w przyszłym roku oglądać ciekawe zawody to już teraz trzeba zacząć się zająć nawierzchnią.

Pebas
Szkółkowicz

#764 Postautor: Pebas » 5 listopada 2005, o 10:34

nie znam sie na przygotowaniu toru, ale rzeszow dosypywal nawierzchnie po zimie i jakos sezon przejezdzili wiec chyba nie jest konieczne aby teraz ja dosypac.

Awatar użytkownika
prt
Junior
Kontakt:

#765 Postautor: prt » 5 listopada 2005, o 10:36

przypuszczam, że MOSiR się spłukał w tym roku. moim zdaniem szanse na dowiezienie luźnej nawierzchni są porównywalne z szansami na zaćmienie Słońca jeszcze w tym roku.
jak znam życie- jeżeli nikt z urzędników nie wspomina o takiej inwestycji, to nic się już nie zdarzy. być może nikt im nie powiedział, że dowożenie nawierzchni na tydzień przed pierwszym meczem nie ma sensu...

Centrum Konferencyjne BENSIP. Miejsce Spotkań.

http://www.bensip.pl
http://www.sport.bensip.pl

Restauracja-Bar. Przyjęcia Okolicznościowe. Transmisje sportowe na żywo.
Szkolenia. Konferencje. Imprezy integracyjne.

wojteko
Senior

#766 Postautor: wojteko » 5 listopada 2005, o 11:59

Pebas pisze:nie znam sie na przygotowaniu toru, ale rzeszow dosypywal nawierzchnie po zimie i jakos sezon przejezdzili wiec chyba nie jest konieczne aby teraz ja dosypac.

i ja zabardzo nieczaje kiedy dosypanie granitu lub sjenitu jest czasowo najlepsze, ale w Lublinie specyfika toru jest taka ze w/w material miesza sie z tzw. glinka a terminowo najlepiej zrobic to podobno przed zima.

meesha
Trener
Kontakt:

#767 Postautor: meesha » 5 listopada 2005, o 12:22

wojteko pisze:i ja zabardzo nieczaje kiedy dosypanie granitu lub sjenitu jest czasowo najlepsze, ale w Lublinie specyfika toru jest taka ze w/w material miesza sie z tzw. glinka a terminowo najlepiej zrobic to podobno przed zima.
Wojtku do *** :wink: no i właśnie zdradziłeś wszystkim w Polsce tajemnicę specyfiki lubelskiego toru :D Dywersancie Ty :!: 8)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Czarek
Trener

#769 Postautor: Czarek » 17 listopada 2005, o 10:31

Czy coś wiadomo o uzupełnieniu nawierzchni lubelskiego toru? Ponoć najlepiej robić to teraz i duża część klubów właśnie tak czyni.

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#770 Postautor: sadychor » 17 listopada 2005, o 22:18

Gawrzyk pisze:(...)UkoÅ„czyÅ‚ roczne menedżerskie studia podyplomowe na Uniwersytecie Illinois (USA) oraz program „Certificate in Marketing” w The Chartered Institute of Marketing. (...)

Powiem krótko - John wracaj z ty hameryki. Etat dla Ciebie jest 8)
Obrazek

Awatar użytkownika
jas
Senior
Kontakt:

#771 Postautor: jas » 17 listopada 2005, o 23:31

sadychor pisze:
Gawrzyk pisze:(...)UkoÅ„czyÅ‚ roczne menedżerskie studia podyplomowe na Uniwersytecie Illinois (USA) oraz program „Certificate in Marketing” w The Chartered Institute of Marketing. (...)

a Ty myslisz, ze po co ja wyjechalem :wink:
Srodmiescie zawsze z MOTOREM!!!

Awatar użytkownika
wojtek_78
Szkółkowicz

#772 Postautor: wojtek_78 » 18 listopada 2005, o 00:44

jas pisze:
sadychor pisze:

a Ty myslisz, ze po co ja wyjechalem :wink:

Chłopina ma 34 lata. Emerytura w tej chwili dopiero po 65 roku życia. Co Ty zamierzasz w USA przez najbliższe 31 lat robić??

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#773 Postautor: sadychor » 18 listopada 2005, o 00:50

jas pisze:(...)a Ty myslisz, ze po co ja wyjechalem :wink:

Hmmmm, po sjenit na nowÄ… nawierzchnie :?: :mrgreen: :mrgreen:
Obrazek

Awatar użytkownika
prt
Junior
Kontakt:

#774 Postautor: prt » 18 listopada 2005, o 14:09

trcohÄ™ w temacie - wywiad z nowym dyrektorem MOSiR:

* Artur Jurkowski: Jaki ma Pan pomysł na MOSiR?
Janusz Łyczak, nowo wybrany dyrektor Miejskiego Ośrodka Sportu i Rekreacji, który swoje urzędowanie zacznie prawdopodobnie od 1 grudnia: Jestem menedżerem. Przede wszystkim MOSiR trzeba zacząć traktować jak każde efektywnie zarządzane przedsiębiorstwo, które o ile będzie to możliwe, ma na siebie pracować. Jak to zrobić? Głównie poprzez promocję sportu, kultury, organizację spektakularnych wydarzeń.

* To chyba oczywiste, statut przecież nie zmienił się od lat...
Tylko że ta statutowa działalność jest do tej pory prowadzona dosyć chaotycznie. Chciałbym, aby wszyscy poznali misję MOSiR i jak najszybciej zauważyli jej realizację; promocję zdrowego trybu życia, dyscyplin sportowych itd.

* W jaki sposób?
Narzędzi do osiągnięcia tego celu jest całkiem sporo.

* Czy wzniesiona kosztem kilkudziesięciu milionów złotych hala będzie zamknięta dla innej niż sportowa działalności?
Zdecydowanie nie ograniczę się tylko do sportu. Hala na pewno będzie areną do organizowania przedsięwzięć kulturalnych, a ze względu na jej parametry będą one mogły mieć skalę ogólnopolską.

źródło: http://koziolek.pl/index2.php?op=news&i ... did=2&dr=1

Centrum Konferencyjne BENSIP. Miejsce Spotkań.

http://www.bensip.pl
http://www.sport.bensip.pl

Restauracja-Bar. Przyjęcia Okolicznościowe. Transmisje sportowe na żywo.
Szkolenia. Konferencje. Imprezy integracyjne.

meesha
Trener
Kontakt:

#775 Postautor: meesha » 21 listopada 2005, o 10:54

Słów kilka o projekcie budżetu miasta na 2006 rok - dział "Sport i Rekreacja":
Wojciech Krakowski (PO), przewodniczÄ…cy komisji sportu, turystyki i wypoczynku

W porównaniu z tym rokiem, w 2006 r. nakłady na sport mają być zmniejszone o 22 proc., chociaż ogólne wydatki z budżetu wzrosną o 13 proc. To jest bardzo niepokojące, do tego nie można dopuścić. To będzie oznaczało mniej pieniędzy m.in. na szkolenia młodzieży, organizację zajęć sportowo-rekreacyjnych i inwestycje. Z projektu budżetu zlikwidowano pozycję: promocja miasta przez sport, nie wiem, dlaczego. Co więcej, za mało pieniędzy przeznaczono na inwestycje sportowe. 600 tys. zł na budowę hali na Globusie nie wystarczy, by w następnym roku ostatecznie zamknąć budowę i uruchomić halę. Na remont stadionu przy al. Zygmuntowskich, który zaplanowano na lata 2006-2008, w budżecie przyszłorocznym zarezerwowano jedynie 500 tys. zł. To oznacza, że w następnych latach musielibyśmy przeznaczać z budżetu po 12 milionów złotych, by w terminie zakończyć inwestycję. Brakuje też pieniędzy na budowę ścieżek rowerowych, na tę wokół Zalewu Zemborzyckiego zarezerwowano zaledwie 250 tys. zł. To nie wystarczy. Potrzeba co najmniej 1 mln zł. Jeśli znów przeznaczymy za mało pieniędzy na inwestycje sportowe, przedłużymy ich realizację.

Pięknie, k***a, pięknie :evil: :evil: Nowy Derektor MOSiR ma teraz pole do popisu...
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...