kilar pisze:Dlatego ja jestem za tym, zeby kluby podpisywaly umowy z mlodymi zagranicznymi walczakami typu Bjerre, Kylmaekorpi, Gafurow, Zagar (ciekawy jestem jaki extraligowiec siegnie po niego), bo to oni za kilka lat beda odnosic sukcesy, a o Karlssonie pozostana tylko wpomnienia.
Jezeli bedzie mozna zakontraktowac tylko jednego straniero, to obawiam sie, ze Matej nie zaistnieje w naszej lidze w sezonie 2006: w pierwszej lidze nie pojedzie bo zakaz dla stalych jezdzcow GP, a na E-lige jako podstawowy obco jest jeszcze troszeczke za slaby - prym wioda Rickardsson, Crump, Adams, Jonsson, N.Pedersen, B.Pedersen, Sullivan, Nicholls, Hancock... Takze Lee Richardsson, P.Karlsson czy Mikael Max to moim zdaniem wciaz jeszcze lepsi zawodnicy od mlodego Slowenca. Gdyby zniesiono ograniczenia dla 2 obco czy jezdzcow GP to Matej Zagar rzeczywiscie bylby lakomym kaskiem dla polskich klubow. Mnie troche niepokoi fakt, ze Sloweniec troche za bardzo upaja sie byciem gwiazda w angielskiej Premier League, a na propozycje polskiej ligi odpowiadal czesto, ze jak dla niego jest zbyt ostra. Ale gdyby moglo startowac u nas 2 obcokrajowcow bez glupich ograniczen GP, to para Joonas Kylmaekorpi i Matej Zagar bylaby niezla.