Gelo pisze: I możesz być pewien, że w swoim wyborze nie będzie się kierował bynajmniej sympatią do Lublina. Pojdzie tam, gdzie mu lepiej zapłacą lub tam, gdzie będzie mu łatwiej o punkty=zarabianie.
Paweł w swojej żużlowej karierze nie zmieniał zbyt "często" otoczenia (o powodach i przyczynach tego, każdy ma pewnie własne zdanie). Ja też Staszka uważam za zawodnika typowo pierwszoligowego. W extralidze jego główny atut, czyli start może nie mieć już tak widocznego znaczenia, jak szczebel niżej. A że z walecznością u niego nie bardzo...
Fakt, jeśli dostanie dużo większe zarobki bez względu na osiągnięte wyniki, to na pewno z takiej oferty skorzysta, ale tego nikt mu pewnie nie zagwarantuje. Według mnie Paweł nie powinien się porywać na występy w extralidze. Po udanym sezonie nie będzie miał problemu z wynegocjowaniem lepszego kontraktu w pierwszej lidze. W tej lidze będzie mu także "łatwiej o punkty", więc myślę, że Pawła Staszka zobaczymy w meczu ligowym na torze w Lublinie. Pytanie tylko, czy w składzie "Koziołków"?. Według mnie "sentyment" do Lublina może mieć znaczenie i w przypadku Pawła nie musi być tak, że wybierze większe pieniądze. Problem w tym, aby te pieniądze (oferowane przez Lublin) nie były duuużo mniejsze, pozdr.
PS. Z Ostrowa odejdzie zapewne Jędrzejak. Jeśli uda im się utrzymać sponsorów, to dla nich Paweł mógłby być idealnym rozwiązaniem i ciekawy jestem, czy stamtąd nie otrzyma oferty.