Skład na sezon 2006

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
istred
Trener

#726 Postautor: istred » 21 października 2005, o 19:40

Przyznam się, że nie czytałem wszystkich wypowiedzi w tym wątku więc nie wiem czy nie powatarzam kogoś...
Ja jestem za dwoma obcokrajowcami w drużynie i nie zmienianiu kwestii juniorów - w ten sposób już w tym roku wyeliminujemy paradoks kiedy pracodawca zabiego o pracownika, a nie pracownik szuka pracy. Jednocześnie należy nic nie zmieniać w kwestiach szkolenia młodzieży - ten system już przynosi efekty (a nie tak jak piszą niektórzy, że efekt zobaczymy po kilku latach) - Kołodziej, Rempala, Kasprzak... tyle z pamięci, której nie mam najlepszej :wink: .
W ten sposób za kilka lat zawodnicy będą dużo tańsi i więcej klubów będzie się mogło utrzymać.

sledzio

#727 Postautor: sledzio » 21 października 2005, o 22:13

Ja jestem żeby góra 4 zawodników zagranicznych jeżdziło w jednym meczu w jednym zespole to wtedy nasze polskie gwiazdy spuścili by z tonu finansowego gdyż nasi rodacy za wschodniej granicy tansi by byli i są całkiem nieżli !
Ostatnio zmieniony 21 października 2005, o 23:19 przez sledzio, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#728 Postautor: Lublin_Fan » 21 października 2005, o 23:03

Lucki mógłbyś już skończyć biadolić, że starty dwóch obcokrajowców w drużynie to złe rozwiązanie. Przecież podałem pomysł kompromisowy, z którym w pełni sie zgodziłeś. Więc jak to jest? Zgadzasz się czy dalej lamentujesz? I tak wkoło wojciech macieju... (wszelkie podobieństwo imion i postaci przypadkowe ;) ) Moim zdaniem, skoro w pełni zgodziłeś się z przedstawionym przeze mnie modelem drużyny, to temat jest zakończony.

Nie doczekałem się niestety sensownej odpowiedzi na czterokrotnie(?) zadane pytanie skąd polskie kluby mają wziąć gotówkę na funkcjonowanie w sytuacji, gdy czekamy 4 lata na nowych polskich zawodników, którzy zaczną wypierać obecnych cieniasów - czyli w realiach raptownie rosnących kosztów. Odpowiedziałeś czymś w stylu "jakoś muszą przetrwać" co oznacza, że nie masz sensownej recepty na najważniejszą kwestię - kwestię pieniędzy. A jak wiadomo bez pieniędzy nawet kobyli ch** zwiędnie;)
Przełożę to na przykład twojej firmy. Gdzie ona byłaby za cztery lata jeśli corocznie koszty utrzymania personelu rosną o 20% a zyski stoją w miejscu lub nawet spadają? Odpowiedź jest oczywista. To prosta droga do uśmiercenia wielu klubów.
Także w tej kwesti chyba też już koniec rozmowy :)

Pozdr.

Awatar użytkownika
Prymus
Junior
Kontakt:

#729 Postautor: Prymus » 22 października 2005, o 00:28

sledzio pisze:Ja jestem żeby góra 4 zawodników zagranicznych jeżdziło w jednym meczu w jednym zespole to wtedy nasze polskie gwiazdy spuścili by z tonu finansowego gdyż nasi rodacy za wschodniej granicy tansi by byli i są całkiem nieżli !

Czizys! :shock:
I zrobimy siÄ™ drugÄ… SzwecjÄ…? Nie od razu Rzym zbudowano!
Owszem, można spróbować, ale powoli i po kolei... Póki co mamy jednego obco w zespole, trzeba spróbować z dwoma, a później ewentualnie dyskutować o kolejnych miejscach w składzie dla obcokrajowców. Ot takie moje zdanie... :)

Pozdrawiam.

lucki73
Kontakt:

#730 Postautor: lucki73 » 22 października 2005, o 14:10

Lublin_Fan pisze:Lucki mógłbyś już skończyć biadolić, że starty dwóch obcokrajowców w drużynie to złe rozwiązanie. Przecież podałem pomysł kompromisowy, z którym w pełni sie zgodziłeś. Więc jak to jest? Zgadzasz się czy dalej lamentujesz? I tak wkoło wojciech macieju... (wszelkie podobieństwo imion i postaci przypadkowe ;) ) Moim zdaniem, skoro w pełni zgodziłeś się z przedstawionym przeze mnie modelem drużyny, to temat jest zakończony.

A gdzie, w którym momencie lamentuje? Próbuję tylko jak krowie na miedzy pokazać, że ilość juniorów, seniorów i "stranieri" to jak naczynia połączone: wszystko jest od siebie zależne. Nie podoba mi się tylko, że niektórzy z Was (akurat chyba już nie Ty Lublin_Fanie) chcą pozostawić tylko 3 miejsca dla seniorów.

Lublin_Fan pisze:Nie doczekałem się niestety sensownej odpowiedzi na czterokrotnie(?) zadane pytanie skąd polskie kluby mają wziąć gotówkę na funkcjonowanie w sytuacji, gdy czekamy 4 lata na nowych polskich zawodników, którzy zaczną wypierać obecnych cieniasów - czyli w realiach raptownie rosnących kosztów. Odpowiedziałeś czymś w stylu "jakoś muszą przetrwać" co oznacza, że nie masz sensownej recepty na najważniejszą kwestię - kwestię pieniędzy. A jak wiadomo bez pieniędzy nawet kobyli ch** zwiędnie;)

Bo ja nie wiem skąd teraz wziąć gotówkę. Kim ja jestem? Wróżem? To tak jakbyś zadawał pytanie swojej żonie (jak już będziesz ją miał), skąd masz wziąć gotówkę na utrzymanie rodziny, mimo że całą miesięczną kasę przegrałeś w kasynie. Samemu musisz ruszyć "owłosioną", bo to Ty naważyłeś piwa. Pytanie jest bowiem mniej wiecej adekwatne. Chcieli sobie działacze poszaleć z apanażami dla "starnieri", chcieli zabagnić rynek krajowych seniorów poprzez nieszkolenie adeptów, a teraz jakiś Lucki73 ma dać gotową receptę jak wyjść z tego gówna, w które sami się wpakowali? Nie wiem Lublin_Fanie, nie mam pojęcia. Trzeba by było się zastanowić nad tym głębiej i pewnie poszukać jakichś mało popularnych rozwiązań. Może na te 2-3 lata wprowadzić nieszczęsny KSM? I przypominam Ci (bo trochę próbujesz ze mnie zrobić głupca, albo nie doczytujesz tego co piszę), że program naprawczy jest właśnie prowadzony!!! A jest nim transparentność względem zobowiązań zawodniczych, ZUS i urzędu skarbowego. To właśnie jest środek nadzoru, który pozwala w jakimś stopniu kontrolować czy ktoś nie płaci zawodnikom na wyrost. I może warto byłoby dla ustabilizowania żądań finansowych zawodników wprowadzić na okres przejściowy KSM, do czasu gdy nie odbudujemy krajowej kadry zawodników do ilości pozwalającej na swobodny przepływ transferowy zawodników pomiędzy klubami bez konieczności płacenia im kosmicznych kwot. Czyli do zbudowania nadpodaży żużlowców na rynku.

Takie pytanie, jakie zadajesz Ty mnie, powinieneś zadać tej osobie (tym osobom), które z taką beztroską podchodziły przez wiele lat w naszym klubie do szkolenia, którym wydawało się że co roku będą mieli wizję, których tanich zawodników do nas pościągać i z których uda się zlepić skład. To do niego (czy też ich) jest pytanie, nie do mnie. Ja nie zasrałem roboty w szkółce, by teraz dawać gotowe recepty. A te mądre głowy, które tak lekko traktowały szkolenie, mają teraz kolejny rewelacyjny pomysł: nasi dużo żądają, to pokażmy im co to my, że mamy w dupie i ich samych i ich żądania i że mamy na ich miejsce tuzin Ukraińców, Rosjan i Czechów, którzy pojadą za mniejsze pieniądze. I to wydaje się być logiczne??? To logika ekonomisty z zawodowym wyksztłceniem (przy całym szacunku do robotników), który patrzy tylko metr przed siebie, jak by tu zakombinować by jeszcze chwilkę przeżyć. A tu trzeba spojrzeć trochę dalej: co będzie za 3 czy 5 lat i czy nie odbiją się czkawką kolejne działania, których się podejmiemy.

Lublin_Fan pisze:Przełożę to na przykład twojej firmy. Gdzie ona byłaby za cztery lata jeśli corocznie koszty utrzymania personelu rosną o 20% a zyski stoją w miejscu lub nawet spadają? Odpowiedź jest oczywista. To prosta droga do uśmiercenia wielu klubów.
Pozdr.

Lublin_Fanie, by wyjść z finansowego impasu zaciska się pasa a nie go popuszcza. Sądzisz, że 2 obcokrajowiec w składzie wyleczy polski żużel? No powiedz mi jak!!! Bo obniżą się koszty zatrudniania zawodników krajowych? No obniżą się... na rok lub dwa. A później co? Znowu ta sama śpiewka, że zawodnicy krajowi mają wysokie finansowe aspiracje?

Zrozumcie proszę prostą zależność, która wynika z praw ekonomii: im mniej pracy dla danego zawodu, tym mniej chętnych do wykonywania go i tym gorsze szkolenie w tym zawodzie. I z żużlem jest po prostu identycznie. Oglądacie się dookoła, wypisujecie przed sezonem ile to chciał Knapp, ile to chciał Trumiński, a nie zadacie sobie podstawowego pytania: jakie czynniki doprowadziły do tego, że oni tak wysoko się cenią. A jak sobie nawet to pytanie zadacie, to znajdujecie błędną odpowiedź: 1 obcokrajowiec w składzie. A to właśnie regulamin ograniczający ilość seniorów w składzie, przetrzebił rynek krajowych seniorów i teraz jest ich jak na lekarstwo, a jak są to wygłupiają się z zarobkami. To co? Leczymy się na chwilkę, na rok czy dwa a później znowu stajemy przed kolejnym dylematem, czy też może lepiej załatwić sprawę raz a kompleksowo otwierając skład dla większej liczby krajowców? (co zresztą zostało zrobione i bardzo dobrze!!!)

Obiecuję, to już był ostatni post w tym temacie. Mam tylko nadzieję, że niektórym dałem do myślenia (nawet nie przekonując), czy rzeczywiście redukowanie liczb dla krajowych zawodników przynosi więcej pożytku czy strat.

pzdr.
lucki73
Motor Lublin AD 2006:
9. P.Karlsson
10. D.Jeleniewski
11. T.Piszcz
12. P.Staszek
13. D.Śledź/G.Knapp???
14. R.Klimek
15. K.Kępa
rez. S.Trumiński, J.Mordel, M.Michaluk, K.Polak
i... szkolić oraz brać udział w MDMP i Lidze Południowej.

max3
Zawodowiec

#731 Postautor: max3 » 22 października 2005, o 14:35

Dalej jezdzimy z jednym obcokrajowcem to za 3 lata 3/4 klubow zbankrutuje .M.Rempala podpisal roczny kontrakt z Tarnowem i dostal :shock: 450 tys za podpis i za punkcik 2000zl czy to nie jest chore!!!!przeciez ten zawodni niegwarantuje 8 punktow w meczu ,jestem ciekaw ile taki Walasek moze otrzymac 1mln.

meesha
Trener
Kontakt:

#732 Postautor: meesha » 22 października 2005, o 14:52

max3 pisze:Dalej jezdzimy z jednym obcokrajowcem to za 3 lata 3/4 klubow zbankrutuje .M.Rempala podpisal roczny kontrakt z Tarnowem i dostal :shock: 450 tys za podpis i za punkcik 2000zl czy to nie jest chore!!!!przeciez ten zawodni niegwarantuje 8 punktow w meczu ,jestem ciekaw ile taki Walasek moze otrzymac 1mln.
To jest chore ale trzeba się zastanowić co jest przyczyną a co skutkiem :idea: I leczyć profilaktycznie a nie objawowo (czy jakoś tak). Lucki już dwa tomy o tym napisał :D Wystarczy przeczytać :wink:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Zulu
Junior

#733 Postautor: Zulu » 22 października 2005, o 16:30

Proponuję założyć odrębny wątek dotyczący pomysłów na uzdrowienie polskiego speedwaya, a w tym jednak skupić sie na naszym składzie w sezonie 2006.

rumburaque
Szkółkowicz

#734 Postautor: rumburaque » 22 października 2005, o 16:37

leczy siÄ™ przyczynowo lub objawowo :) pozdrawiam

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#735 Postautor: kilar » 22 października 2005, o 17:40

GKSZ ma teraz pole do popisu. Zobaczymy co z tego wyniknie. Jest przerwa w rozgrywkach, wiec jest czas na "reformy", ale i tak mi sie wydaje ze gowno z tego bedzie.

PS. lepiej zapobiegac niz leczyc.

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#736 Postautor: Regdal » 22 października 2005, o 18:37

Skoro taki Rempała otrzymał za podpis 450 tys. i za punkt 2000 zł,to ile mogą żądać 1-szoligowi mizerniacy ? Inna rzecz,skąd wziąć taką flotę. 8) 8) 8)

maloh
Szkółkowicz

#737 Postautor: maloh » 22 października 2005, o 19:53

na SB ktoś napisał o tych 450.000 i zaraz wszyscy łykneli :)

Davv
Kadrowicz

#738 Postautor: Davv » 22 października 2005, o 20:52

Po Opolskim memoriale można dalej dyskutować o przydatności Jurczynskiego (napisali, że przymierza go Opole :? )lub Burzy dla Motoru na 2006 r. :lol: Jordan pojechał nieźle, był lepszy od Burzy. Jak dla mnie to obaj zawodnicy mogą jeździć u nas, jednak nie można budować składu w oparciu o nich. Wcześniej wydawało mi się, że Burza będzie mógł być drugim punktującym polakiem w skladzie. Jednak występy w Lublinie i Opolu pokazały, że obaj to tacy (ewentualnie) I ligowi średniacy. Jednak większe nadzieje wiązałbym z Jordanem. I to z nim najpierw zaczałbym rozmowy. Jednak to tylko moje zdanie...

PS. Jestem pod wrażeniem "Tomka" Facet ma juz prawie 50 na karku, a robi ostatnio naprawdę niezłe wyniki. Pewnie to nierealne, ale nie miałbym nic przeciwko jego jeździe w Lublinie... (Nie tylko, gdy przyjedzie do nas Zielonka na mecz :wink: )

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#739 Postautor: boxing » 22 października 2005, o 23:59

Tydzien mnie nie bylo na forum, a tu widze, ze rozgorzala dyskusja o formie przyszlorocznych rozgrywek i przyszlosci speedwaya w Polsce. Zatem - sorry za OT, ale cala dyskusja byla w tym watku, wiec i ja w nim sie dopisuje:

Duza podaz = niskie ceny - wszystko sie zgadza tylko ze... Lucki73 piszesz, ze jedyne rozsadne wyjscie dla polskiego speedwaya to (przy 1 obco w meczu) szkolenie (jestem jak najbardziej za szkoleniem w szkolkach i daj Boze na mini-torach! co widac w stopce) bo to bedzie doplyw swiezej krwi, sporo zuzlowcow na rynku i niskie ceny. Lucki, ale Twoja teorie tez mozna podwazyc, bo przeciez i przy tym systemie ktos znow sie nie zalapie do skladu, zakonczy kariere i znowu nie bedzie tej "nadpodazy". Jezeli wszystko opiera sie na zalozeniu, ze co roku w wyniku szkolenia bedzie doplyw swiezej krwi i konkurencja, a co za tym idzie nizsze ceny, to to samo mozna osiagnac przy 2 obco w meczu i szkoleniu: ceny krajowcow spadna (zalozmy na razie ze w pierwszym roku), liga przy 2 obco bedzie bardziej atrakcyjna (szansa na wieksza frekwencje) wiec jest szansa na wiecej widzow i wieksze wplywy. Krajowcy tak szybko karier nie pokoncza tylko beda jezdzic za duzo mniejsze pieniadze - niestety, ale wielu z tych chlopakow nie potrafi w zyciu obecnie robic niczego wiecej. W miedzyczasie prowadzimy szkolenia, sukcesywnie wychowujemy kolejnych juniorow ktorzy zasilaja rynek.

Nie bardzo szczerze mowiac dostrzegam, dlaczego przy 1 obco w meczu i szkoleniu bedzie wieczna "nadpodaz", a przy 2 obco i szkoleniu dzieciakow tej "nadpodazy" nie bedzie. Idzie o to, ze mlody czlowiek zaczynajacy w wieku 13-15 lat kariere zuzlowa zaczyna kalkulowac, czy bedzie mial miejsce w skladzie jako 22-letni senior? Zapewniam, ze tak nie jest. Mlodzi nie beda sie garnac do szkolki? Bledna teoria - jezeli beda atrakcyjne mecze, tlumy ludzi - to nie zabraknie mlodych chlopakow chetnych do zapisania sie do szkolki. 12-13 latek ogladajac zuzel i zapisujac sie do szkolki nie mysli o kontuzjach ani o tym czy zalapie sie do skladu - zaczyna, bo ten sport go pasjonuje; w tym wieku wydaje sie, ze jedyne co sie moze stac - to zawojowanie swiatowych torow. Jedyna rzecz, ktora moze mlodego chlopaka wyhamowac to sprawy finansowe - jezeli nie bedzie miec srodkow, to bedzie mial problem z rozpoczeciem kariery.

Moja wizja ligi, to 2 obcokrajowcow w meczu - nasi potanieja (nie tylko na rok - jezeli bedzie szkolenie, to caly czas bedzie doplyw swiezej krwi), kontrakt na wieksza liczbe obco - na wszelki wypadek zeby nie lekcewazyli klubu, zeby moc takze ich wymienic w trakcie sezonu; na pozycji juniora - tylko wlasny wychowanek - to zmusi do szkolenia, nie zadne "2 zawodnikow-juniorow po 3 biegi" - niech jeden bardziej utalenowany wiecej sie objezdza jezeli jest lepszy od drugiego mlodziezowca, to nie widze powodu, dla ktorego obaj koniecznie musza jezdzic po rowno; na licencje moze jechac tylko chlopak ktory wczesniej zglosil akces do danego klubu (czyli - nie mozna pojechac na licencje w barwach klubu X, jezeli w klubie Y jest zgloszenie mlodego zawodnika - taki Wroclaw nie podkupowalby mlodego Czerwinskiego aby u nich zdal licencje).

Powrot do 8 zawodnikow w skladzie - to kasa dla 1 zawodnika wiecej przed sezonem - wole mniej, ale lepszych! 8.zawodnik to kolejny wydatek przed sezonem.

I tak przy okazji...Mamy swietnych juniorow (IMSJ), druzynowy PS, ale ile lat czekamy na IMS? Mysle, ze powyzsze rozwiazania nie odbija sie dla nas czkawka na IMSJ, DPS, a kilku wartosciowych obcokrajowcow wiecej - podniesie poziom naszej ligi, w ktorej wychowankowie i tak beda musieli jezdzic, a perelki juniorskie beda to robic nawet po 5-6 razy w meczu. Moze wreszcie nasz rodak zdobedzie GP - najbardziej utalentowani zawodnicy z pewnoscia sie przebija - nie przeszkodzi im w tym 2 stranieri w meczu, ani nie pomoze sklad z 5 krajowymi seniorami.

Punkt bonusowy - tak, w pewnych sytuacjach klub moze pomysli o wyslaniu dobrego skladu na wyjazd, a nie juniorow. KSM - nie, niech jezdza najlepsi, najefektowniejsi a nie ci, ktorzy maja srednia "atrakcyjna inaczej" ale musza jechac bo pasuja do sredniej druzyny.

P.S. Sting 126 u nas juz nie ma limitu 3 obcokrajowcow w pilce! Pozdrawiam
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#740 Postautor: kdsz » 23 października 2005, o 11:16

Dołączę się do tej off-topicowej dyskusji.

Skąd wzięły się nasze sukcesy w kategorii juniorów? Uważam, że zdecydowały o tym dwa czynniki:
1 – popularność dyscypliny. Na poczÄ…tku lat 90’ liga polska to byÅ‚o niezwykÅ‚e show z mnóstwem gwiazd Å›wiatowego speedway’a, co zachÄ™caÅ‚o mÅ‚odych chÅ‚opców do próbowania wÅ‚asnych siÅ‚ na żużlowym torze.
2 – wysoki poziom rozgrywek. Polscy juniorzy dziÄ™ki konfrontacjom z najlepszymi, podnosili swoje umiejÄ™tnoÅ›ci a obycie w miÄ™dzynarodowym Å›rodowisku procentowaÅ‚o w zawodach mÅ‚odzieżowych. Pewność siebie i poczucie wyższoÅ›ci [tak, tak, polscy mÅ‚odzieżowcy majÄ… Å›wiadomość swojej przewagi nad kolegami z Anglii, Szwecji czy Danii] przekÅ‚ada siÄ™ bezpoÅ›rednio na wyniki na arenie miÄ™dzynarodowej.

Paradoksalnie nasza dbaÅ‚ość o mÅ‚odzieżowców odbija siÄ™ czkawkÄ… w poważnych zawodach seniorskich. Dlaczego gubimy tak wiele żużlowych talentów? Dlaczego wiÄ™kszość dobrze zapowiadajÄ…cych siÄ™ chÅ‚opaków szczyt formy osiÄ…ga przed 22 rokiem życia? Uważam, że jest to efekt cieplarnianych warunków jakie stworzono mÅ‚odzieżowcom w lidze polskiej. W warunkach ostrej konkurencji zwyczajnie sobie nie radzÄ… i parasol ochronny rozpostarty nad mÅ‚odzieżowcami, ruguje profesjonalizm polskich żużlowców. Popatrzmy na DuÅ„czyków - po kilkuletnim okresie stagnacji znów sÄ… jednÄ… z najmocniejszych nacji w Å›wiatowym speedway’u. N. Pedersen i H. Andersen to znaczÄ…ce postaci GP, a Iversen i Bjerre z roku na rok pnÄ… siÄ™ coraz wyżej w żużlowej hierarchii. Wyżej niż KoÅ‚odziej, Hlib czy RempaÅ‚a.

W tej dyskusji zdecydowanie popieram model Boxinga. Dwóch obcokrajowców + juniorzy „wÅ‚asnego chowu” to najlepsze możliwe rozwiÄ…zanie.

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#741 Postautor: kilar » 24 października 2005, o 18:34

Dwoch obcokrajowcow w meczu - uwazam to za dobra decyzje. "Polacy" spuszcza z ceny, dzieki czemu kluby nie beda podpisywac astronomicznych kontraktow z polskimi asami.

W takim razie kto ma przyjsc do Lublina (zawodnik zagraniczny) ? Jestem bardzo ciekawy waszych pomyslow :)

Moj typ to:
1. Kylmaekorpi
2. Ferjan

max3
Zawodowiec

#742 Postautor: max3 » 24 października 2005, o 19:01

1.P.Staszek-dobry startowiec
2.J.Kylmaekorpi-Walczak swietne uzupelnienie pary.
3.D..Jeleniewski-Zostawmy Jelenia nie jest gwarantem 10 punktow ,ale usiebie moze byc grozny i jest startowcem.
4.G.Knapp -Walczak dobre uzupelnienie pary,jezdzi widowiskowo ,ulubieniec kibicow.
5.Ferjan-Zawodnik gwarantujacy 12punktow co udowodnil w tym sezonie.
6.Michaluk
7.Klimek.Kepa
Dzialacze do roboty !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ostatnio zmieniony 24 października 2005, o 19:09 przez max3, łącznie zmieniany 1 raz.

Kalhorn
Junior

#743 Postautor: Kalhorn » 24 października 2005, o 19:08

Z obcokrajowców Joonas + ktoś z trójki Brhel/Ferjan/Klingberg. Myśle, że to by było całkiem realne, bo o Maxie lub Karlssonie raczej nie marze. Do tego koniecznie 4 seniorów (Knapp, Staszek, Jeleniewski, Piszcz jeśli da rade) i do tego nasi "świeżo upieczeni" juniorzy. Przydałby się jakiś bardziej doświadczony junior z zewnątrz, ale chyba na chwile obecną wypożyczenie kogoś sensownego nie wchodzi w grę.

Awatar użytkownika
Smirnek
Senior
Kontakt:

#744 Postautor: Smirnek » 24 października 2005, o 19:11

Zostawmy Ferjana bo jego Krosno nie puści, ja bym proponował na 1obco jeśli jedziemy o awans Karlssona albo Andersena 8) :lol: a jako 2 jak pojedziemy o utrzymanie (nie daj bóg :wink: ) to Renat Gafurov albo Kenneth Bjerre :wink:

Awatar użytkownika
Drabol
Szkółkowicz
Kontakt:

#745 Postautor: Drabol » 24 października 2005, o 19:17

Smirnek pisze:Zostawmy Ferjana bo jego Krosno nie puści, ja bym proponował na 1obco jeśli jedziemy o awans Karlssona albo Andersena 8) :lol: a jako 2 jak pojedziemy o utrzymanie (nie daj bóg :wink: ) to Renat Gafurov albo Kenneth Bjerre :wink:

Wszedł przepis o 2 obcokrajowcach a to oznacza że Andersena nikt z Wrocławia nawet nie mysli puszczać. Karlsson tez przy tym układzie(1 z gp i jeden spoza gp) sadze ze znalazlby sobie klub w ekstralidze. W tym wypadku zawodnicy typu Bjerre tez moga takie miejsce znalesc.

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#746 Postautor: Dobromir » 24 października 2005, o 19:20

Na obcokrajowca proponuje zdecydowanie Bohumila Brhela - miał niezły sezon w 1 lidze, nie jeździ w Anglii ani w szwecji także nie będzie przemęczony, jest na pewno nie drogi w porównaniu do dunczyków, szwedów czy anglików noi leży mu nasz tor ostatnie wyniki 17(3,3,2,3,3,3), 10 (2,w2,2,2,1,3) (jako jedyny przywiózł Richardsona)

Można by też zaryzykować z Alesem Drymlem przyzwoicie sie pokazał w barażach w koncu z ekstraligowcem, gdyby nie ta tasma byłoby jeszcze lepiej.

Noi Klingberg tez nie najgorszy.

Kilok

#747 Postautor: Kilok » 24 października 2005, o 19:34

Przy 2 obco moim zdaniem trzeba jak najszybciej zakontraktowac Joonasa poniewaz bedzie bardzo łakomym kąskiem.

rob7
Senior

#748 Postautor: rob7 » 24 października 2005, o 20:01

max3 pisze:1.P.Staszek-dobry startowiec
2.J.Kylmaekorpi-Walczak swietne uzupelnienie pary.
3.D..Jeleniewski-Zostawmy Jelenia nie jest gwarantem 10 punktow ,ale usiebie moze byc grozny i jest startowcem.
4.G.Knapp -Walczak dobre uzupelnienie pary,jezdzi widowiskowo ,ulubieniec kibicow.
5.Ferjan-Zawodnik gwarantujacy 12punktow co udowodnil w tym sezonie.
6.Michaluk
7.Klimek.Kepa
Dzialacze do roboty !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

nie rezygnowałbym z Tomka w tej sytuacji nie będzie taki drogi no i musi być walka o skład
a reszta OK

Davv
Kadrowicz

#749 Postautor: Davv » 24 października 2005, o 20:10

Jeśli chodzi o straniero na przyszły sezon to jak dla mnie kolejność rozmów powinna być taka:
- Joonas K.
- Peter K.

- Ales D.
- Matej F.
- Renat G.
- Bohumil B.
- i inni :wink:
Do tego zostawić Jelenia, zakontraktować Staszka oraz Burze i będzie bardzo ciekawie :lol:

Awatar użytkownika
papi
Trener

#750 Postautor: papi » 24 października 2005, o 20:28

pozostaje wierzyć, że teraz zaczną się poważne rozmowy i niedługo będzie się można dowiedzieć, że ktoś z TŻ-em nareszcie podpisał 8) Obcokrajowcy: Joonas, Ferjan/L. Dryml (pod koniec sezonu wrócił do całkiem niezłej formy). Najbardziej chciałbym powrotu Richardsona, ale z tego raczej nic nie będzie. Choć skoro udało się przegłosować 2 obcokrajowców w meczu to może pozwolą zawodnikom z GP jeździć w 1 lidze :roll: Wiadomo coś może o takim projekcie, i kiedy ew. doszłoby do głosowania nad nim :?:

Z juniorów na pewno nie będzie Ciury, bo jak powiedział dyr. Kołodziej: "odradzono nam podpisywanie umowy z tym zawodnikiem". Kto odradził nie wiadomo, choć fakt faktem, że o jego niezbyt sportowym podejściu troche się mówiło :x Dyrektor dodał też że młodzieżowiec przyjdzie prawdopodobnie z Zielonej Góry lub Leszna.

O seniorach też jest w dzisiejszym LSE. Staszek i Knapp nie ukrywają, że czekają ich rozmowy z klubem. Pozostaje czekać na skutki. Jurczyński ma oferte z Lublina i Gniezna, natomiast Burza nie dostał narazie od nikogo :x Także z seniorów postawiłbym na 5 z wynienionych: Staszek, Knapp, Burza, Piszcz, Jeleń, Jurczyński, Trumiński (kolejność nieprzypadkowa :P )