Piotrbaz pisze:witam po przerwie..
wielki błąd został zrobiony ze w tym roku nie sięgnięto jeszcze raz po Jensena w drugiej częsci sezonu.. a to dlatego ze i KSM byłby wyższy i dlatego ze jeździł duzo lepiej niż Dżonas... ja zawsze byłem za Jensenem i widze ze mialem racje bo np:
tytuł IME mówi sam za siebie... wątpie czy korpi by coś tam zdziałał... Jensen jest lepszy a teraz
ma do polskiej ligi zamkniętą... ale coż.. zobaczmy jakiego obco nowego nał załatwi zarząd na sezon 2006..
P.S mam nadzieje ze po tym poście nie zaczniecie znowu mnie opieprzac bo w koncu to forum i kazdy ma prawo swoją opinie przedstawić...
co do skladu:
Staszek
Knappol
Jeleń
Piszcz/
PietraszkoSenior klasy Maćka Kuciapy
Obco klasy Max, Karlik, Lee
Åyko
Åšmieja/ lub inny junior np:
Pawlaszczyk
to skład myśle zupełnie do osiągniećia a jakie by były wtedy wyniki

Wiesz o czym mowi tytul IME? O niczym, podrzedne zawody dla podrzednych zawodnikow. W IME nie startuja najlepsi zawodnicy ze Starego Kontynentu - w Europie znalazloby sie kilkudziesieciu lepszych.
Nikt Jensenowi nie zamknal drogi do polskiej ligi - te drzwi JBJ zamknal sobie sam. Nie brakiem talentu, ale brakiem profesjonalizmu, lekcewazacym podejsciem i liczeniem, ze moze sie uda na zlomie uciulac troche punktow. "Pare" sie udawalo, ale liczylismy na "parenascie".
Adam Pietraszko - niestety rozczarowanie. Z pewnoscia duze znaczenie mialy zaleglosci placowe, ale nie pokazal niestety serca do walki; ponadto jezeli tak mecza go sobotnie wystepy w Anglii (z ktorej nie chce zrezygnowac) - to i w przyszlym sezonie nie bedzie lepiej.
Kamil Lyko jest za slaby jak na seniora. Moze niech sie rozjezdzi w 2 lidze, jezeli trener Glogowski widzi w nim potencjal.
Adrian Smieja - beznadzieja

Zero profesjonalizmu. Jak mu sie pod nos podstawi motor - to pojedzie, o ile zdazy na start

Jak mu cos padnie w sprzecie, to moze sie polapie i zglosi, zeby ktos to naprawil bo nie ma na czym jechac. Zawodnik (to za duze slowo dla tego chlopaka) ktoremu chyba potrzeba nianki.
Pawlaszczyk - nie bylo o nim tak glosno jak o wielkich talentach Adrianie Szewczykowskim czy Macku Piaszczynskim, ale w tym sezonie to mlody rybniczanin byl objawieniem. Jezeli bylby w naszym zasiegu - to jestem ZA, ale nie licze na to.
Liczylbym za to na takich zawodnikow jak Kosciuch (szkoda ze nie bedzie okazji sprawdzenia go w memoriale), dziadek Drabik, jak sie uda to Krzyzaniak. Do sprawdzenia w memoriale (zamiast Frankowa czy Barana) wzialbym tez Skornickiego czy Andrzeja Kowalskiego. Staszek Burza pojedzie - tez jestem ciekawy jego postawy. Gwiazda z niego zadna, ale jako jeden z 5 seniorow na 1 lige moze byc.