Memoriał Zwierzchowskiego i Dadosa 21.10.2006

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Koper
Trener
Kontakt:

#326 Postautor: Koper » 14 października 2005, o 13:08

Drabol pisze:Darek jedzie jutro w memoriale Dr. Nieścieruka może dlatego?
Podobnie jak wielu innych zawodnikow ktorzy w sobote wystapia we Wroclawiu a sa przewidziani do wystepu w Lublinie:
Swiderski, Gapinski, Kuciapa, Krzyzaniak,Czerwinski, Drabik to niby jaka przeszkoda bylaby dla Darka aby rowniez dzien po dniu wystapilby w 2 turniejach.

Ciekawostka: informacja o lubelskim turnieju jest na oficjalnej stronie Urzedu Miasta Lublina a na tej stronie to nie jest norma ze informuje sie o wydarzeniach sportowych:
http://www.um.lublin.pl/pl/

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#327 Postautor: sadychor » 14 października 2005, o 13:16

Koper pisze:(...) to niby jaka przeszkoda bylaby dla Darka aby rowniez dzien po dniu wystapilby w 2 turniejach.(...)

Kibice :twisted:
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

wojteko
Senior

#328 Postautor: wojteko » 14 października 2005, o 13:18

sadychor pisze:Kibice :twisted:

podobno :twisted:

Koper
Trener
Kontakt:

#329 Postautor: Koper » 14 października 2005, o 13:23

wojteko pisze:
sadychor pisze:Kibice :twisted:

podobno :twisted:

Fakt, Grzesiek Knapp zostal milo przyjety w Lublinie w czasie i po meczu z GTZ to i az pali sie do jazdy u nas...
a tak powaznie to nie chce mi sie wierzyc ze to kwestia kibicow...

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#330 Postautor: sadychor » 14 października 2005, o 13:33

No dobra, powiem prawdę: układ planet w dniu Memoriału mu przeszkadza w płynnym pokonywaniu łuków. Brzmi bardziej wiarygodnie :?: :mrgreen:
PS Ekhm, Śledziowi daleko do Knappa jeśli chodzi o traktowanie drużyny.
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#331 Postautor: Talib » 14 października 2005, o 15:45

W dzisiejszym TŻ jest lista startowa memoriału. Różni sie od tej z dzisiejszego newsa na http://www.tzlublin.com dwoma nazwiskami: z nr 12 za Gapińskiego Wardzała i z nr 16 za Drabika Ślęzak :shock: . Zakładam, że prawdziwa jest ta z oficjalnego serwisu?

Awatar użytkownika
czaszka
Junior

#332 Postautor: czaszka » 14 października 2005, o 19:48

Mam nadzieje, że z tym Ślęzakiem to wał :? W Tygodniku też przewinęło się jego nazwisko.. Ciekawe kto za niego pojedzie :roll:

Awatar użytkownika
motorlublin
Szkółkowicz

#333 Postautor: motorlublin » 14 października 2005, o 20:50

sadychor pisze:
Koper pisze:(...) to niby jaka przeszkoda bylaby dla Darka aby rowniez dzien po dniu wystapilby w 2 turniejach.(...)

Kibice z Lublina , którzy gwizdali na Śledzia w tym sezonie. Taki powód podał Śledź... Śmieszne :lol: ,ale to świadczy o nim!

Davv
Kadrowicz

#334 Postautor: Davv » 14 października 2005, o 21:01

motorlublin pisze:
sadychor pisze:

Kibice z Lublina , którzy gwizdali na Śledzia w tym sezonie. Taki powód podał Śledź... Śmieszne :lol: ,ale to świadczy o nim!

I kij mu w oko. Wcale nie żałuje, że go niebędzie. Już wolę starego poczciwego Frania :wink:

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#335 Postautor: grzesieck » 14 października 2005, o 21:05

motorlublin pisze:
sadychor pisze:

ale z niego @#$%^&* :/ zawsze mi sie wydawalo, ze na zawody memorialowe przyjezdza sie dla uczczenia pamieci zmarlych, ktorym sa poswiecone, a nie dlatego, ze sa "spoko" albo "ble" kibice...
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#336 Postautor: RadeKas » 14 października 2005, o 23:09

:lol: :lol: :lol:

No patrzcie jaki wrazliwy facet z tego Darka. Biedak poczul sie strasznie urazony, bo zli, wredni kibice z Lublina pogwizdali na niego :( (na dodatek nie mieli zadnego powodu, prawda?).

Chociaz patrzac na to z drugiej strony mozemy zauwazyc, ze jest u Sledzia cos wazniejszego niz pieniadze :lol:.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Kalhorn
Junior

#337 Postautor: Kalhorn » 15 października 2005, o 01:08

Przecież "Rybka" to 100% Stalowiec. :lol: A tak na poważnie, to ja miałem i dalej miałbym wątpliwości jeśli chodzi o oklaskiwanie tego zawodnika podczas prezentacji na memoriale czy też meczu ligowym w tym czy też przyszłym sezonie. Może jestem zbyt sentymentalny jednak wolę zawodników, którzy wiedzą o co walczą (drużyna/pieniądze/cokolwiek..) i potrafią się zaangażować, niz takich których "za mordę trzeba trzymać" żeby cokolwiek chcieli z sobą i ze swoimi wynikami zrobić. A Darek Ś. niech szuka w kolejnym sezonie angażu w Rzeszowie lub Wrocławiu (hehe). Na szczęście na rynku jest jeszcze wielu wartościowych zawodników (narazie), spośród których możemy wybierać i którzy (między innymi) będą jeździć na memoriale. I wcale nie chodzi mi tu o ulubienca lubelskiej pobliczności Mariusza "Franka" Franków'a. :lol:

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#338 Postautor: kilar » 15 października 2005, o 10:05

To gdzie jest dzisiaj to spotkanie z Nielsenem ? Jak ktos bedzie jeszcze tak laskawy i ulice mi poda, to bede do konca zycia wdzieczny :)

Awatar użytkownika
motorlublin
Szkółkowicz

#339 Postautor: motorlublin » 15 października 2005, o 10:10

Podczas jutrzejszych zawodów odbędzie się licytacja pamiątkowych plastronów wszystkich zawodników startujących w turnieju.

Spotkanie z Nielsenem odbÄ™dzie siÄ™ w auli Agro 1 przy ul. Akademickiej 15 (idÄ…c od ul. Głębokiej – pierwsza uliczka w lewo za Centrum Kongresowym).

Mateusz111
Junior

#341 Postautor: Mateusz111 » 15 października 2005, o 10:14

kilar pisze:To gdzie jest dzisiaj to spotkanie z Nielsenem ? Jak ktos bedzie jeszcze tak laskawy i ulice mi poda, to bede do konca zycia wdzieczny :)

Aula Akademi Rolniczej, Akademicka 15, godz 18. Jesteś wdzięczny? :D

Awatar użytkownika
kleczes_GKM
Szkółkowicz
Kontakt:

#342 Postautor: kleczes_GKM » 15 października 2005, o 11:48

Dojdzie do kolejnej zmiany na liscie startowej Memorialu, poniewaz, ze startu z powodu niezaleczonej kontuzji zrezygnowal Darek Fijalkowski :roll: A szkoda bo biegi z jego udzialem, na pewno nalezalyby do emocjonujacych. Natomiast pozostala dwojka reprezentantow (jeszcze) Grudziadza wybiera sie do Lublina, z zalozeniem bycia w czolowce Turnieju.

Troche poza tematem, Wasze szanse na angaz Staszka i Knappa, po wczorajszym zebraniu Zarzadu, kiedy to ze sponsoringu wycofala sie firma JAGR, bedaca ostatnimi laty najwiekszym dobroczynca klubu...

auganoff
Szkółkowicz
Kontakt:

#343 Postautor: auganoff » 15 października 2005, o 13:46

Gawrzyk pisze:Dziwicie siÄ™ Åšledziowi ?
Po zawodach pewnie jakiś bankiet, starzy znajomi - nie chce mu się tłuć przez całą Polskę.

Pewnie niestety masz rację. To nic, że chodzi o turniej ku pamięci ludzi, którym coś zawdzięcza (Zwierzchowski) lub był znimi blisko (Dados). Mimo mojej niechęci do Śledzia na czas zawodów zapomniałbym animozjach, bo chodzi o coś więcej. On tego chyba nie pojął i to kolejny powód, żeby pomijać go przy budowaniu składu na przyszły sezon.

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#344 Postautor: Lublin_Fan » 15 października 2005, o 13:59

Hans juz przyjechał na stadion. Przywitał się z kim trzeba, obejrzał krótko tor i cała ekipa marynarkowców udała się na rozmowy do pawilonu.
Wspomnienia odżyły momentalnie. Hans to wielki dżentelmen z klasą. Facet aż promieniuje taktem i kulturą. Prawdziwy mistrz. Bardzo miło było znów zobaczyć go na live. Gdyby nie on to pewnie miałbym żużel w głebokim poważaniu.

Ps. W barku można też kupić programy i bilety. Program bardzo ładny i gorąco polecam kupno. I zastrzegam, że nie miałem nic wspólnego z jego tworzeniem. Może dlatego taki ładny :lol: ;)

Ps2. W Lublinie są już Knapp i Staszek. Dawid Stachyra też się zjawił.

Ps3. Panie Maćku. 7 medali MŚP + 11 DMŚ + 4 IMŚ = 22 a nie 21.

Pozdr.

Piotrbaz

#345 Postautor: Piotrbaz » 15 października 2005, o 18:16

baranek
Junior

#346 Postautor: baranek » 15 października 2005, o 21:07

czy ktoś ma zamiar puścić memoriał w telewizi, albo jakaś retransmisja bo mnie kur.. chole.. bierze jak sobie przypomne że mam jutro pier...... mecz :evil: , nawet jak ktoś to amatorsko nagra (nawet na telefon) to niech daje znak, mój starszy mi wszystko powie ale to nie to samo :?

Awatar użytkownika
Drabol
Szkółkowicz
Kontakt:

#347 Postautor: Drabol » 15 października 2005, o 21:18

W zawodach napewno nie wystartuje Sławek Drabik. Slummer wczoraj na luznych jazdach na Olimpijskim miał wypadek , pękła częsć kierownicy i Sławek upadł. Ma naderwane ściętna nadggarstka oraz ogólne potłuczenia kości przedramienia i zawody dzisiejsze oglądal z trybun, przez co byla tam całkiem wesoło :) Do Lublina nawet nie jedzie. Także i tu nastapi zamiana.
Ostatnio zmieniony 15 października 2005, o 21:54 przez Drabol, łącznie zmieniany 1 raz.

sledzio

#348 Postautor: sledzio » 15 października 2005, o 21:30

Kto nie był na spotkaniu ten niech załuje i ta relacja z 1 Kwietnia 1900 roku ehh... az łezka w oku sie zakręciła :(

Wie może ktoś czy można przegrac sobie ten meczyk na płytke albo kasete Vhs w od Tomka Jasiny ?

Awatar użytkownika
czaszka
Junior

#349 Postautor: czaszka » 15 października 2005, o 21:46

Ale fajne było spotkanko :) Stało się po autografy jak 15 lat temu 8) Myślałem, że będzie gorzej, ale atmosfera była naprawde bardzo dobra. I te stare materiały - kwintesencja żużla :D Paweł Staszek się pojawił, szkoda że nasze gwiazdki nie przyszły, może nauczyliby się trochę skromności od Profesora :roll:

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#350 Postautor: boxing » 15 października 2005, o 22:15

Fajnie bylo zobaczyc Hansa po latach live! Pomimo ze jestem 15 lat starszy - jak dawniej stalem po autograf, a Hans spokojnie skladal wszystkim chetnym autografy na plakatach. Dostalem 2 dedykacje i uscisk dloni Mistrza, co ucieszylo mnie jak przed laty, choc myslalem ze z idoli dawno juz wyroslem. Myslalem ze bedzie wiecej ludzi - przyszlo raptem ze 200 osob. Ja nie zaluje i moge tylko kolejny raz powtorzyc, ze dla mnie Hans Nielsen na zawsze pozostanie ikona swiatowego speedwaya.
P.S. Programy fajne, na bardzo dobrym papierze. Filmik sprzed 15 lat tez chetnie bym sobie zorganizowal. Paru naszych znajomych z forum bylo na spotkaniu - byl Gawrzyk, a Gelo nawet zadal pytanie czy dwa. Wyszedlem przed 20, nie wiem co bylo potem.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!