Skład na sezon 2006
Co do Jordana - można go sprawdzić z jednym zastrzeżeniem. Nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki. Pietraszko był najlepszym zawodnikiem II ligi, a u nas nie pokazał praktycznie nic. Jurczyński nie dość że nie jest najlepszy w lidze, to jeszcze jest "tylko" widoczną postacią na tle słabiutkich kolegów. Chęć walki i młody wiek to jednak za mało żeby być skutecznym w wyższej lidze. Co nie zmienia faktu, że chetnie bym go zobaczył w konfrontacji szczególnie z naszymi asami.
Piąte miejsce na liście zawodników I ligi
Z krajowych słabszy tylko od Kuciapy.
Średnia 2,288 mówi sama za siebie.....
http://www.sportowefakty.pl/stat1liga.htm
Z krajowych słabszy tylko od Kuciapy.
Średnia 2,288 mówi sama za siebie.....
http://www.sportowefakty.pl/stat1liga.htm
Każdemu jego Everest...
Gelo pisze:Czerwiński? Niezły pomysł - nazwisko odwrotnie proporcjonalne do wyników w tym roku. To z pewnością jedna z ciekawszych kandydatur.
Ja nie napisałem że widze Jordana w składzie tż-u ale tylko napisałem że nie wiadaomo jak będzie jezdził w przyszłym sezonie
Zresztą i tak prezesi i trener zakontraktują kogo zechcą i na kogo ich stać.
A Zbyszek Czerwiński zapewne po tak udanym sezonie bedzie miał wiele propowycji i podniesie swoje wymaganaia. Nadal jest zawodnikiem Włókniarza i może wrócić do Częstochowy. Może przedłużyć kontrakt w Rybniku, gdzie przecież mieszka. Lecz chodzą plotki że Czerwiński wraz z trenerem rybniczan, panem Czesławem Cz. mają zostać zatrudnieni w .... Zielonej Górze.
Pozdrawiam.
trening czyni mistrza.
-
Mateusz111
- Junior
Gelo pisze:Co do Jordana - można go sprawdzić z jednym zastrzeżeniem. Nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki. Pietraszko był najlepszym zawodnikiem II ligi, a u nas nie pokazał praktycznie nic. Jurczyński nie dość że nie jest najlepszy w lidze, to jeszcze jest "tylko" widoczną postacią na tle słabiutkich kolegów. Chęć walki i młody wiek to jednak za mało żeby być skutecznym w wyższej lidze. Co nie zmienia faktu, że chetnie bym go zobaczył w konfrontacji szczególnie z naszymi asami.
Co do Jordana to siÄ™ zgadzam
Osobiscie uważam że wpadka z Pietraszką powinna być nauczką
Nie wiem dlaczego wszyscy odrzucacie z taką stanowczością kandydaturę Jurczyńskiego. O ile dobrodziej Kołodziej nie zmontuje nam paki na Eligę to taki Jurczyński będzie jak w sam raz na rezerwowego
Nie będzie miał wygórowanych wymagań finansowych, a przyda się jako "bacik" na naszych podstawowych zawodników.
Davv pisze:Nie wiem dlaczego wszyscy odrzucacie z taką stanowczością kandydaturę Jurczyńskiego. O ile dobrodziej Kołodziej nie zmontuje nam paki na Eligę to taki Jurczyński będzie jak w sam raz na rezerwowegoNie będzie miał wygórowanych wymagań finansowych, a przyda się jako "bacik" na naszych podstawowych zawodników.
Jakiego rezerwowego?! Przed zeszłym sezonem trąbiono o budżecie w wysokości 2 mln PLN, dzięki któremu będzie można zapewnić m.in. rywalizację w składzie. I co? Rolę "bacika" pełnił Jurek Mordel bez sprzętu... Z tego co widziałem najbardziej ta groźba podziałała na Franka... Uważasz, że Jurczyńskiego opędzi się taniej niż Mordela?
Talib pisze:Jakiego rezerwowego?! Przed zeszłym sezonem trąbiono o budżecie w wysokości 2 mln PLN, dzięki któremu będzie można zapewnić m.in. rywalizację w składzie. I co? Rolę "bacika" pełnił Jurek Mordel bez sprzętu... Z tego co widziałem najbardziej ta groźba podziałała na Franka... Uważasz, że Jurczyńskiego opędzi się taniej niż Mordela?W takim razie już jest w Gnieźnie. Jeżeli ktoś ściągnie do Lublina Jurczyńskiego, to nie ma się co łudzić zostanie ściągnięty jako jeden z 4 seniorów podstawowego składu, a rolę "bacika" będzie pełnił nieśmiertelny Jerzy M., pewnie wyposażony w równie dobry sprzęt co obecnie.
Jak? Jurek rezerwowym
Talibie zastanówmy sie jednak czy Mordel będzie dalej chciał jeździć. Jeśli tak to nie mam nic przeciwko, ale Jurczyńskiego mimo wszystko chętnie widziałbym w Lublinie. Od przybytku głowa nie boli. Zawsze istnieje możliwość oddania go na wypożyczenie jeśli okaże się, że będzie zbędny.
Davv pisze:Jak? Jurek rezerwowymPrzecież nasz prezes dobrodziej buduje skład z wychowanków i Jurek ma być podstawowym zawodnikiem.
![]()
Talibie zastanówmy sie jednak czy Mordel będzie dalej chciał jeździć. Jeśli tak to nie mam nic przeciwko, ale Jurczyńskiego mimo wszystko chętnie widziałbym w Lublinie. Od przybytku głowa nie boli. Zawsze istnieje możliwość oddania go na wypożyczenie jeśli okaże się, że będzie zbędny.
Może i od przybytku głowa nie boli, ale biorąc pod uwagę stan kasy, jeśli tu przyjdzie to za kogoś z podstawowego składu. A na to moim zdaniem jest na razie za słaby. Podobnie jak okazał się w tym sezonie Pietraszko. Pomijam już fakt jego coraz bardziej gwiazdorskiego podejścia do żużla...
A jak skÅ‚ad z wychowanków to mam innÄ… kandydaturÄ™ zwiÄ…zanÄ… ostatnio z ÅodziÄ… - JarosÅ‚aw WiÅ›niewski
Ściągnięcie Jordana jako podstawowego zawodnika będzie początkiem końca TŻ w I lidze. Dlatego podkreślam, że jeśli mamy go ściągać na przyszły sezon to tylko jako rezerwowego. Wtedy jak się wykaże na treningach może być i podstawowym, ale póki co wiedzę go jako polskiego seniora nr 5.
Nawet nie żartuj z Wiśnią
bo jeszcze Kołodziej czyta forum i co? Po nieudanych próbach ze Staszkiem, ścignie nam innego wychowanka
Pozdro
Nawet nie żartuj z Wiśnią
Pozdro
Davv pisze:Ściągnięcie Jordana jako podstawowego zawodnika będzie początkiem końca TŻ w I lidze. Dlatego podkreślam, że jeśli mamy go ściągać na przyszły sezon to tylko jako rezerwowego.
Mam propozycję - zadzwon do Jurczyńskiego i obwieść mu swoją rewelację - podpisz chłopie a czy pojedziesz i zarobisz - niewiadomo. Z pewnością sie zgodzi.
Gelo pisze:Davv pisze:Ściągnięcie Jordana jako podstawowego zawodnika będzie początkiem końca TŻ w I lidze. Dlatego podkreślam, że jeśli mamy go ściągać na przyszły sezon to tylko jako rezerwowego.
Mam propozycję - zadzwon do Jurczyńskiego i obwieść mu swoją rewelację - podpisz chłopie a czy pojedziesz i zarobisz - niewiadomo. Z pewnością sie zgodzi.
Miałem nie zaczepiać Cie, ale Twoja głupota... Rozśmieszasz mnie jak mało kto
PS. Ty Gelu masz naprawdę nafajdane w głowce - czepiasz się dla zasady.
PS 2. VIVA Peter Karlsson VIVA
Pozdro...
Ciekawi mnie jak potoczą się losy Rafała Dobruckiego. Na Sportowychfaktach piszą że wznowił treningi. Osobiście wątpie żeby sie dało go skusić na 1 lige ale z drugiej strony po tak ciężkiej kontuzji mogło by to być dla niego dobre rozwiązanie pojeździć roczek w 1 lidze:) Może jakieś wypożyczonko z Leszna mogło by wchodzić w rachubę
ale to raczej marzenia...
Dudi pisze:Davv, już pomijam , ze dyskusja z Gelem świadczy o Twojej tępocie ale przynajmniej naucz się polskiego języka( zaglądając do słownika)bo się nie da czytać!
Nie da się czytać to nie czytaj. Nikt Ci nie kazał. To jakie błędy popełniłem? Czy ja jestem na maturze, żeby mi sprawdzać ortografię? Mnóstwo ludzi robi tu naprawdę ośmieszające ich błędy, np. niejaki harry napisał "odpowieć".
Wiem, że Gelo to trudny człowiek, ale ja go prosiłem żeby nie nawiązywał do moich wypowiedzi, a skoro to zrobił musiałem odpowiedzieć
Davv pisze:Gelo pisze:Davv pisze:Ściągnięcie Jordana jako podstawowego zawodnika będzie początkiem końca TŻ w I lidze. Dlatego podkreślam, że jeśli mamy go ściągać na przyszły sezon to tylko jako rezerwowego.
Miałem nie zaczepiać Cie, ale Twoja głupota... Rozśmieszasz mnie jak mało ktoWeź się zdrowo zastanów zanim cokolwiek napiszesz. W Rybniku zawodnicy o niebo lepsi niż Jurczyński walczą o miejsce w składzie i nikt nie ma pewności, że w meczu pojedzie. W kontrakcie nie masz napisane, że jesteś rezerwowym i pojedziesz w razie kontuzji. Może ujmę to inaczej - Jurczyńskiego widzę jako naszego 5 polskiego seniora, nie jako rezerwowego. Jeżeli Jurczyński ma ambicję to napewno podpisze kontrakt nawet jako 5 polski senior. Przecież nie jest nigdzie powiedziane, że po kilku treningach nie stanie się podstawowym zawodnikiem.
PS. Ty Gelu masz naprawdę nafajdane w głowce - czepiasz się dla zasady.
PS 2. VIVA Peter Karlsson VIVA![]()
Pozdro...
O Cholerka (cytat
Nigdy w życiu (forumowym, oczywiście), nie przypuszczałem, że trzeba będzie wziąć stronę Gela... Zastanów się Davv co piszesz i może rzeczywiście zadzwoń do Jordana z przedstawioną przez mojego interlokutora propozycją. I wiesz co, nie pisz, że ktoś ma gdzieś nafajdane, skoro nie możesz tego fizycznie sprawdzić...
coscie sie uczepili tego Jordana, piorytet jak dla mnie to zatrzymanie Joonasa, pozyskanie jakiegos juniora, ale nie wypozyczenie tylko kupienie !! bo po kij mamy wypozyczac i objezdzac czyjis juniorow, jak klub ma zamiar wypozyczac juniorow to niech da sobie spokuj i niech nasi sie ucza !! co do seniorow to powinien zostac Jeleń ! nakłonić Staszka, Knappa i Trumińskiego i powiedzmy Focus i Mordel na rezerwie i gitara 
NIGDY O TOBIE NIE ZAPOMNIMY ROBERT !!!![*]
Gelo pisze:Davv pisze:Ściągnięcie Jordana jako podstawowego zawodnika będzie początkiem końca TŻ w I lidze. Dlatego podkreślam, że jeśli mamy go ściągać na przyszły sezon to tylko jako rezerwowego.
Swoją drogą ciekawe jest, że Piszczyk, Jelonek (to tylko z naszego podwórka) jak i cała masa armii zaciężnej w takiej Szwecji godzi się na takie warunki bez zmrużenia oka.