Skład na sezon 2006

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Zaratustra
Kadrowicz

#501 Postautor: Zaratustra » 30 września 2005, o 11:02

Gelo pisze:Jelonek był liderem krajowym?
Chyba chodzilismy na dwie rózne dyscypliny, bo z tego co pamietam był najsłabszy ze wszystkich seniorów poza Mordelem

Tak, ze średniej na to wychodzi. Trzeba jednak oddzielić dwie sprawy: czy patrzymy tylko na średnią, czy oceniamy całość. Fakt, że w tak słabo jeżdżącym zespole, krajowego "lidera" po prostu nie było. Nikt na ten tytuł nie zasłużył :wink: , ale ze wszystkich krajowców Jeleń prezentował się najkorzystniej: walczył, był ambitny i na jego jazdę patrzyło się "najmilej" :wink: . Zaraz zostanę odesłany pewnie do średniej, ale zwróć uwagę, że Jeleniewski miał w tym sezonie chyba kilkanaście defektów (sporo na punktowanych pozycjach), które pozbawiły go wyższej średniej. Podsumowując: przy tak marnym zespole, lidera krajowego nie było, ale najkorzystniej prezentował się Jeleń, pozdr.

Koper
Trener
Kontakt:

#502 Postautor: Koper » 30 września 2005, o 11:07

Gelo pisze:
Maciek pisze:
Dlaczego akurat nie Jelonek?? w poprzednim sezonie to on był liderem krajowym!! i ja jestem zatym żeby został w pierwszym składzie!!

Jelonek był liderem krajowym?
Chyba chodzilismy na dwie rózne dyscypliny, bo z tego co pamietam był najsłabszy ze wszystkich seniorów poza Mordelem

Daniel zostawil po sobie dobre wrazenie, chociaz sam stawialem na nim krzyzyk kiedy byl juniorem to w tym sezonie pokazal duze postepy i chce aby zostal, Tomek Piszcz rowniez przy odpowiedniej negocjacji kontraktu adekwatnie do jego poziomu sportowego i z nastawieniem ze ciezar wyniku nie bedzie ani na Danielu ani na Tomku tylko na bardzo dobrym obcokrajowcu plus dobrym seniorze zdolnym do wykrecania dwucyfrowek zarowno na torze u nas jak i na wyjezdzie.
Wracajac do Daniela to nie wiem czy byles Gelu na meczu z Gorzowem ale wowczas Daniel pojechal najlepiej wsrod naszych seniorow, a jego pojedynki z Pawlem Hlibem byly ozdoba tamtego spotkania.
Jestem za tym aby Daniel zostal u nas na kolejny sezon, bo po tym sezonie wierze ze kolejny w jego wykonaniu bedzie jeszcze lepszy niz sezon 2005.

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#503 Postautor: Lublin_Fan » 30 września 2005, o 11:24

Danie musi zostac. To jedyny zawodnik z tego skladu, ktory zrobil postepy i rokuje nadzieje na przyszlosc. Niestety kuleja u niego wystepy na obcych torach. Pewnym rozwiazaniem sa czeste starty w Szwecji. Tamtejsze tory sa duzo bardziej wymagajace od naszych a to z pewnoscia przeklada sie na zdobywanie umiejetnosci.

Pozdr.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#504 Postautor: Gelo » 30 września 2005, o 11:26

Daniel zostawil po sobie dobre wrazenie

To zależy na kim. Na mnie nie zrobił żadnego wrażenia. Nie wiem też o jakich postępach mowa, skoro średnia mówi zupełnie co innego.
Wracajac do Daniela to nie wiem czy byles Gelu na meczu z Gorzowem ale wowczas Daniel pojechal najlepiej wsrod naszych seniorow, a jego pojedynki z Pawlem Hlibem byly ozdoba tamtego spotkania.

Nie dodałeś tylko, że przegrane :twisted: Byłem na meczu - jak na każdym. I nie jestem zwolennikiem oceny zawodników na podstawie jazdy u siebie. Jeleniewski od początku kariery jest zawodnikiem swojego toru, a od święta zdarzają mu się hity wyjazdowe. Ale żeby powierzyć mu odpowiedzialność za wynik zespołu - nigdy w życiu. Chwała mu za to, że coś chce ze sobą zrobić, chodzi cały czas na siłownię, chce startować. I tylko dlatego, a nie dla wyników warto go zostawić. Może wreszcie się przełamie z tą wyjazdową niemocą.

Awatar użytkownika
czaszka
Junior

#505 Postautor: czaszka » 30 września 2005, o 11:37

Gelo pisze:Nie wiem też o jakich postępach mowa, skoro średnia mówi zupełnie co innego.

Tylko weź pod uwagę, że jako junior miał gorszą średnią niż jako senior. A to dla mnie niezaprzeczalny dowód na postęp. Zresztą porównaj sobie Jelenia z początku sezonu 2004, do Jelenia z tego sezonu :) Naprawde nie widzisz różnicy :?: Daniel od początku kariery robi dosyć powolne postępy, ale jednak stałe. Jak dla mnie Jeleń byłby pewniakiem do miejsca w składzie w następnym sezonie :) Dajmy mu szanse, nie musi być od razu Peterem Karlssonem :wink: :lol:

Koper
Trener
Kontakt:

#506 Postautor: Koper » 30 września 2005, o 11:53

Gelo pisze:
Daniel zostawil po sobie dobre wrazenie

To zależy na kim. Na mnie nie zrobił żadnego wrażenia. Nie wiem też o jakich postępach mowa, skoro średnia mówi zupełnie co innego.

A w jaki sposob Ty te srednie porownujesz? Bo chce zauwazyc ze w poprzednich sezonach Daniel mial zawsze pierwszy bieg juniorski a tam o punkty latwiej.

Gelo pisze:

Nie dodałeś tylko, że przegrane :twisted:

Bo pozostali seniorzy nie dostosowali sie do tego co zaprezentowali Daniel i Joonas:)

Gelo pisze: Chwała mu za to, że coś chce ze sobą zrobić, chodzi cały czas na siłownię, chce startować. I tylko dlatego, a nie dla wyników warto go zostawić. Może wreszcie się przełamie z tą wyjazdową niemocą.
A wiec dokladnie tak samo jak ja i nie tylko ja jestes za tym aby Daniel zostal na przyszly sezon i tak samo jak ja rowniez wierzysz ze kolejny sezon moze byc w jego wykonaniu lepszy bo jak slusznie zauwazyles chlopak daje ku temu nadzieje poprzez swoja postawa (czyt.stara sie a to juz cos wiecej niz tylko chce) wiec zgadzamy sie co do tego aby Daniela zostawic na przyszly sezon w Lublinie.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#507 Postautor: Gelo » 30 września 2005, o 11:56

niezaprzeczalny dowód na postęp.

Niezupełnie. Zobacz w statystykach jakie nazwisko figuruje tuż za Danielem :twisted: W ubiegłym roku różnica między Danielem i Dawidem była bardziej widoczna niż skromne setne części punktu po przecinku. Dlatego trzeba Daniela porównywać z innymi zawodnikami a nie jego własne średnie, bo potem dochodzimy do wniosków., ze Jeleń zrobił postępy, ale wszyscy inni - jeszcze większe.
Zresztą porównaj sobie Jelenia z początku sezonu 2004, do Jelenia z tego sezonu :) Naprawde nie widzisz różnicy :?:

Szczerze? Oszałamiającej różnicy nie widzę. Nie mam na myśli sylwetki na motocyklu, kevlaru itd. Interesuje mnie tylko i wyłącznie skuteczność. A ta niestety przez cztery lata startów Jelenia wzrasta bardzo, ale to bardzo powoli. Na tyle powoli, że jest to jeden ze słabszych seniorów w I lidze. Wyprzedził zaledwie sześciu sklasyfikowanych zawodników.
ps. koper - nie skumałeś widze tematu - pisałeś o pojedynkach Hliba z Jeleniem - chodziło mi o te pojedynki, a nie o mecz.

Koper
Trener
Kontakt:

#508 Postautor: Koper » 30 września 2005, o 12:07

Gelo pisze:ps. koper - nie skumałeś widze tematu - pisałeś o pojedynkach Hliba z Jeleniem - chodziło mi o te pojedynki, a nie o mecz.

Fakt pojedynki Daniel przegral, taki jest sport ale aby takie pojedynek podjac tez trzeba czuc sie dobrze na torze w danym dniu, nie zmienia to faktu ze dla mnie byly te pojedynki piekne choc przegrane i chociaz mecz byl przegrany to nie czulem ze zmarnowalem czas ogladajac tamten mecz, co wiecej zalowalbym jesli nie widzialbym tego co pokazal Jelen z Hlibem czy tez niesamowity Joonas.

Wracajac do tematu glownego a wiec Sklad na sezon 2006 to juz ustallismy ze chcociaz Ty nie widzisz postepow u Daniela oraz uwazasz ze byl najgorszym seniorem oprocz Mordela to jestes za tym aby zostawic go w Lublinie, ja troszke inaczej widze postawe Daniela w tym sezonie niz Ty co nie zmienia faktu ze jestesmy zgodni aby Danielowi dac szanse pokazania sie w sezonie 2006.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#509 Postautor: Gelo » 30 września 2005, o 12:18

Wracajac do tematu glownego a wiec Sklad na sezon 2006 to juz ustallismy ze chcociaz Ty nie widzisz postepow u Daniela oraz uwazasz ze byl najgorszym seniorem oprocz Mordela to jestes za tym aby zostawic go w Lublinie, ja troszke inaczej widze postawe Daniela w tym sezonie niz Ty co nie zmienia faktu ze jestesmy zgodni aby Danielowi dac szanse pokazania sie w sezonie 2006.

Szanse dać trzeba, tym bardziej że sam przekonałem sie ostatnio, że nawet teraz, po sezonie cieżko pracuje. Nie zgadzam się tylko z tezami, głoszonymi np. przez trenera Głogowskiego, żeby od niego zacząć budowanie składu, bo to jakiś filar czy coś w tym rodzaju. Dla mnie poziom Daniela pozwala zajmować w drużynie pierwszoligowej pozycję ostatniego juniora w składzie lub nawet pierwszego dochodzącego rezerwowego. Jak zrobi postępy na wyjazdach moze mieć miejsce na stałe jako drugi w parze.

Awatar użytkownika
czaszka
Junior

#510 Postautor: czaszka » 30 września 2005, o 12:19

Gelo pisze:Zobacz w statystykach jakie nazwisko figuruje tuż za Danielem :twisted: W ubiegłym roku różnica między Danielem i Dawidem była bardziej widoczna niż skromne setne części punktu po przecinku.

Gdyby Dawid był seniorem to zgoda. Ale że większość punktów zdobył na wyjątkowo mizernych juniorach I ligi, to porównanie Dawida do Jelenia do mnie nie przemawia :twisted:

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#511 Postautor: Gelo » 30 września 2005, o 12:28

czaszka pisze:
Gelo pisze:Zobacz w statystykach jakie nazwisko figuruje tuż za Danielem :twisted: W ubiegłym roku różnica między Danielem i Dawidem była bardziej widoczna niż skromne setne części punktu po przecinku.

Gdyby Dawid był seniorem to zgoda. Ale że większość punktów zdobył na wyjątkowo mizernych juniorach I ligi, to porównanie Dawida do Jelenia do mnie nie przemawia :twisted:

A przemawia do Ciebie fakt, ze Jelen był lepszy tylko od cieniasów z Opola, Barana z Krosna i Fajfera?

Zaratustra
Kadrowicz

#512 Postautor: Zaratustra » 30 września 2005, o 12:32

Koper pisze:Wracajac do tematu glownego a wiec Sklad na sezon 2006 to juz ustallismy ze chcociaz Ty nie widzisz postepow u Daniela oraz uwazasz ze byl najgorszym seniorem oprocz Mordela to jestes za tym aby zostawic go w Lublinie, ja troszke inaczej widze postawe Daniela w tym sezonie niz Ty co nie zmienia faktu ze jestesmy zgodni aby Danielowi dac szanse pokazania sie w sezonie 2006.

Dokładnie. Przecież nie porównujemy Daniela z takimi zawodnikami, jak chociażby Hlib, lecz z naszymi lubelskimi "asami" :!: :!: A trzeba zauważyć, że jest to zawodnik młody, cały czas (wolniej czy szybciej, ale jednak) rozwijający się, czego nie można powiedzieć o żadnym zawodniku jeżdżącym w tym sezonie w Lublinie. Dla mnie (i chyba dla wielu forumowiczów) Jeleń był najjaśniejszą krajową postacią w Motorze(Tż-cie) - jak kto woli :wink:

Awatar użytkownika
spiks

#513 Postautor: spiks » 30 września 2005, o 12:38

Witajcie
O czym wy piszecie? Jeleń si nie nadaje? Nie chcecie go? A kto w zamian pytam się? (przede wszystkim za co?) . Ja myślę, iż jeszcze się będziemy cieszyć jak Jeleń wogule zechce podpisac. Oponenci Jelenia , czy macie info co do przyszłorocznego budżetu, jeśli Jelenia przekreślacie już we wrześniu.
pozdrawiam

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#514 Postautor: Gelo » 30 września 2005, o 12:41

Dokładnie. Przecież nie porównujemy Daniela z takimi zawodnikami, jak chociażby Hlib, lecz z naszymi lubelskimi "asami"
Właśnie porównujemy - i niestety te porównania wypadają na niekorzyść Daniela. Być gorszym od Frankowa to wstyd i hańba.

Awatar użytkownika
czaszka
Junior

#515 Postautor: czaszka » 30 września 2005, o 12:46

Tutaj się zgadza, faktycznie nikogo przyzwoitego nie wyprzedził :lol: Jeleń jest i póki co będzie drugą linią. Nad tym trudno polemizować. Uważam jednak, że zrobił krok do przodu i porównania go do juniorów nie jest miarodajne :) Ale jestem i tak zdanie że lepszy Jeleń w garści :wink: Na niego można liczyć chociaż w Lublinie, nie tak jak na Frankowach czy innych Pietraszkach :wink:

Zaratustra
Kadrowicz

#516 Postautor: Zaratustra » 30 września 2005, o 12:56

Gelo pisze:
Dokładnie. Przecież nie porównujemy Daniela z takimi zawodnikami, jak chociażby Hlib, lecz z naszymi lubelskimi "asami"
Właśnie porównujemy - i niestety te porównania wypadają na niekorzyść Daniela. Być gorszym od Frankowa to wstyd i hańba.

Każdy swoje i niech tak zostanie :!: Średnia nie odzwierciedla wszystkiego (chociażby te defekty) :!: Czy naprawdę jazdę Daniela oceniasz niżej od Franka :?:
W takim razie najlepszym obco w lidze powinien być dla Ciebie nie kto inny, jak Max, a nie jego braciszek. Konsekwencja to konsekwencja, nieprawdaż :?: :wink: :) No chyba, że nie będziesz się upierał, że tylko średnia mówi wszystko o zawodniku, pozdr.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#517 Postautor: Gelo » 30 września 2005, o 13:10

Każdy swoje i niech tak zostanie :!: Średnia nie odzwierciedla wszystkiego (chociażby te defekty) :!: Czy naprawdę jazdę Daniela oceniasz niżej od Franka :?:

Od Franka trudno kogoś ocenić niżej. Tym bardziej jest to godne ubolewania, że można być od niego niżej w rankingach.
W takim razie najlepszym obco w lidze powinien być dla Ciebie nie kto inny, jak Max, a nie jego braciszek. Konsekwencja to konsekwencja, nieprawdaż :?: :wink: :) No chyba, że nie będziesz się upierał, że tylko średnia mówi wszystko o zawodniku, pozdr.

Upieram sie tylko przy tym, że statystyki to jedyne kryterium obiektywne do jakichkolwiek ocen. Są liczby, widać czarno na białym kto jest lepszy kto gorszy. W przypadku Maxa i Karlssona jest tak samo. Peter jest lepszy w liczbach od kilku lat. Jedynym wyjątkiem jest tegoroczna polska liga, w ktorej nie miał mozliwosci przegonić Maxa, bo ten złapał kontuzję. I o tym, ze to Max jest pierwszy zadecydował przypadek, bo żużlowcem jest ogólnie słabszym od Petera. Odkąd był piątym zawodnikiem świata uszło z niego powietrze, przestał liczyć się na świecie.

Zaratustra
Kadrowicz

#518 Postautor: Zaratustra » 30 września 2005, o 13:25

Tak naprawdę wszyscy powinniśmy być mądrzejsi po następnym sezonie, któy powinien być dla Daniela sezonem przełomowym (jeśli chce coś w tym sporcie osiągnąć). Ale jest jeden warunek, a mianowicie taki, że uda się w klubie zbudować podstawy finansowe, a co za tym idzie i ciekawy skład, w którym Jeleń znalazłby miejsce w drugiej linii. Wtedy jego postępy lub ich brak będą widoczne gołym okiem, pozdr.

Davv
Kadrowicz

#519 Postautor: Davv » 30 września 2005, o 13:38

Ja nie wiem, ale jeśli ktoś kto chodzi 25 lat na żużel (i uważa, że się na nim zna) twierdzi, że Daniel był najsłabszym lubelskim seniorem (oprócz Jerzego) to wątpię w jego wiedzę. Jeśli patrzymy na statystyki to warto również spojrzć nie tylko na śr. biegową.:
Liczba meczy: DJ-15 MF-16 AP-15
Biegi: DJ-87 MF-77 AP-76
I miejsca: DJ-19 MF-17 AP-14
II miejsca: DJ-21 MF-16 AP-20
III miejsca: DJ-20 MF-28 AP-26
IV miejsca: DJ-12 MF-12 AP-10
Defekty: DJ-13 MF-2 AP-4
Upadki: DJ-0 MF-1 AP-0
Wykluczenia: DJ-2 MF-0 AP-2
Taśma: DJ-0 MF-1 AP-0
Piszcza nie wliczam bo jeździł dużo mniej.

Ktoś kto choć trochę zna się na żużlu zauważy różnicę. Daniel w 15 biegach nie dojechał do mety. A Franek i Focus w 6. To o czymś świadczy. I wydaje mi się, że na korzyść Jelenia. Poza tym Franek miał 12 bonusów, o 4 więcej od Jelenia. Widać też różnicę w liczbie biegów. Daniel startował o 10 biegów więcej niż Franek, ma najwięcej I i II miejsc. Z tego wynika, że spośród naszych asiorów Daniel był najlepszy. Można też porównać innych, porównywalnych I ligowców (np. Baran), i to samo wychodzi. Aha i warto porównać liczbę biegów/mecz Daniela z najlepszymi nawet. Daniel napewno nie jest I ligowym słabeuszem.

Pozdro
Ostatnio zmieniony 30 września 2005, o 13:41 przez Davv, łącznie zmieniany 2 razy.

lucki73
Kontakt:

#520 Postautor: lucki73 » 30 września 2005, o 13:40

Fork pisze:
lucki73 pisze:Jeśli pomysł szukania juniorskich wzmocnień na zewnątrz, poza naszym klubem jest nadal aktualny, podsuwam kolejne nazwisko, które wydaje mi się godne uwagi: Grzegorz Zengota - Falubaz Zielona Góra. To kolejny talent, który rodzi się w Zielonej Górze. Wiem, że zielonogórski kierunek może być trudny do zrealizowania (bo nie wiadomo czy będą chcieli się pozbywać juniorów po degradacji), ale jeśli nie stawialiby na młodzieżowy skład w przyszłym roku, to warto byłoby zrobić podchody do tego chłopaka. Razem z Pytelem naprawdę zaczęli już prezentować ciekawy poziom jak na tak młody wiek.

pzdr.
lucki73

A moze spojrzałbyś na Maćka Michaluka, Karola Polaka, Michała Bałabucha ?? moze w nich widzisz talent ??
Denerwuje mnie jak w klubie są swoi, a ktoś na siłe chce sprowadzic jakis chłopców z innych drużyn którzy nie mieszczą się w składzie....

Jestem przekonany że jeżeli Lublin miał tyle imprez młodzieżowych co Zielona Góra to.... zaz pare lat moglibyśmy jezdzic w składzie złożonym z wychowanków :)
Pozdrawiam.

Fork, nie czytasz ze zrozumieniem. Spójrz na górę mojego postu i spróbuj dostrzec słowo "jeśli". Wykładu z logiki robić nie będę :)

Już komu jak komu, ale mnie zarzucać że chcę sprowadzać kogoś z zewnątrz? Spojrz no przyjacielu do mojej stopki i spójrz na proponowany skład.

buziaki
lucki73
Motor Lublin AD 2006:
9. P.Karlsson
10. D.Jeleniewski
11. T.Piszcz
12. P.Staszek
13. D.Śledź/G.Knapp???
14. R.Klimek
15. K.Kępa
rez. S.Trumiński, J.Mordel, M.Michaluk, K.Polak
i... szkolić oraz brać udział w MDMP i Lidze Południowej.

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#521 Postautor: kdsz » 30 września 2005, o 13:41

spiks pisze:Nie chcecie go?
Nikt tego nie napisał. Większość kibiców lubi Daniela i szanuje Jego podejście do sportu, natomiast robienie z Niego krajowego lidera to jednak lekkie przegięcie. Powtarzam więc - jeśli mamy walczyć o 1. czwórkę, to Jeleń powinien zostać, jeśli mamy liczyć się w batalii o awans, to Daniel może być jedynie rezerwowym, ew. wskakiwać do składu na mecze w Lublinie

Davv
Kadrowicz

#522 Postautor: Davv » 30 września 2005, o 13:51

KDSZ - uważasz, że gdyby Marma sponsorowała TŻ :twisted: , a w Lubline jeździliby Max, Śledź, Kuciapa, Rempała, Stachyra, Miesiąc oraz DANIEL to nie mielibyśmy awansu? :wink:

Szkoda, że to tylko marzenia :roll:

Ja nie robię z Jelenia krajowego lidera, ale jako 3-4 senior może z powodzeniem jeździć w każdej I ligowej drużynie.

Pozdro
Ostatnio zmieniony 30 września 2005, o 13:52 przez Davv, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
spiks

#523 Postautor: spiks » 30 września 2005, o 13:52

Kdsz, mnie chodzi o to czy w ogóle będą finanse na pozyskanie kogoś lepszego, bo na forum sporo osób snuje dalekosięne plany o pozyskaniu zawodników,a ja się pytam czy nas na Daniela będzie stać? Bo to co się dzieje nie napawa optymizmem.
pozdrawiam

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#524 Postautor: Gelo » 30 września 2005, o 13:56

spiks pisze:Kdsz, mnie chodzi o to czy w ogóle będą finanse na pozyskanie kogoś lepszego, bo na forum sporo osób snuje dalekosięne plany o pozyskaniu zawodników,a ja się pytam czy nas na Daniela będzie stać? Bo to co się dzieje nie napawa optymizmem.
pozdrawiam

A co siÄ™ dzieje?
Davv pisze:Ja nie wiem, ale jeśli ktoś kto chodzi 25 lat na żużel (i uważa, że się na nim zna) twierdzi, że Daniel był najsłabszym lubelskim seniorem (oprócz Jerzego) to wątpię w jego wiedzę.

Rzeczywiście - nie wiesz.

Awatar użytkownika
spiks

#525 Postautor: spiks » 30 września 2005, o 14:05

Wiesz Gelu odpowiem tak. Ostatni sezon nie do końca rozliczony ( tylko nie pisz, że jak i w innych klubach), nowych sponsorów brak, czy zostaną obecni - wielkia niewiadoma, przetarg przegrany, no i za 3 tygodnie turniej który może pogłębić finanse klubu.
A z drugiej strony plany kibiców kogo TŻ-owi uda się ściągnąć z extra ligi - to dla mnie lekkie nieporozumienie.
Nie mówię, iż Jeleń to kandydat ma Mistrza Świata, ale myślę, iż powinien mieć miejsce w składzie koziołkówna przyszły sezon - bez względu na obrany wariant (walka o awans, walka o utrzymanie)
pozdrawiam