Senator Cugowski obiecuje wesprzeć TŻ

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#51 Postautor: Łoptymista » 29 września 2005, o 10:47

Widze panie kolego ze nie ma pan pojecia o ukladach towarzysko-polityczno-biznesowych w naszym pieknym kraju, wiec niech pan sie lepiej nie osmiesza

No jasne. :lol: :lol: :lol: :lol: Na razie to mam zabawe z bandy nawiniakow, wiec po co mi taka wiedza.

lucki73
Kontakt:

#52 Postautor: lucki73 » 29 września 2005, o 15:13

Gemeran pisze:
lucki73 pisze:Skoro nie uczestniczyłaś w wyborach, nie biadol bo nie masz do tego prawa.

Lucki, a może ci co nie uczestniczą w wyborach nie mają po prostu z czego wybierać. Bo lepiej jest nie pójść głosować niż potem obserwować jak ten wybrany przez nas kandydat wraz ze swoimi kolesiami robi nas w ch...! Tak było parę poprzednich kadencji i raczej to się nie zmieni.

Gemeran, a czy myślisz że moje poglądy są w całości styczne z PiS-em? PO? albo inną partią? Nie, nie są. Ja akurat jestem laickim liberałem. Więc tak naprawdę w programie społecznym niekiedy jest mi także blisko do programu SLD (np. w kwestii dotyczących aborcji, legalizacji związków partnerskich, pełnej świeckości życia publicznego etc.) - choć na SLD nigdy, przenigdy głosu bym nie oddał, bo proweniencja działaczy tej partii jest dla mnie dokładnie znana - w programie gospodarczym jest mi najbliżej do PO, a najbardziej wierzę w uczciwość PiS, bo śledzę karierę polityczną Kaczyńskich od wielu, wielu lat i mam wyrobiony pogląd na temat ich uczciwości, która jest w polityce jedną z ważniejszych pożądanych cech. I nie ma takiej partii, która by była dla mnie idealnie odpowiednia. I co? Mam nie iść głosować, bo moje poglądy nie zgadzają się w 100% z poglądami jednej partii, tylko są rozrzucone pomiędzy kilka ugrupowań? Nie, drogą eliminacji wybieram taką partię, której program jest najbardziej zbliżony do moich przekonań. Na tym właśnie polega świadomość polityczna, na umiejętności właściwego wyboru poprzez eliminację, której ewidentnie brakuje polskiemu narodowi, skoro co 4-lata jest pełna zmiana w "elitach" rządzących i co 4-lata ten biedny naród miota się i nie wie co jest dla niego najwłaściwsze, a później biadoli, smędzi i narzeka. I tak nie powinno być. Wybieramy to co jest nam najbliższe, a jeśli nie interesujemy się losami tego kraju, to może po prostu wyemigrujmy. A jeśli już nie oddajemy głosu, bo nie wiele nas obchodzi to państwo, to nie narzekajmy, że będzie gorzej, bo nie mamy wtedy do tego żadnej legitymacji.

A jeśli ktoś nie zuważył, że Polska znajduje się naprawdę w przełomowym momencie dla swojej historii (niemal całkowite odejście od władzy osób związanych układem w Magdalence) i nie idzie do wyborów bo uważa że znowu przychodzą złodzieje, to jest moim zdaniem albo politycznym ignorantem (a to niedobrze, bo polityka towarzyszy nam na co dzień i decyduje o losach każdego z nas), albo naprawdę nie zależy mu co będzie się działo z nim samym, z jego rodziną i z przyszłoscią jego dzieci w tym kraju, w którym przyszło nam żyć, albo jego interesy ulokowane są w tych samych segmentach życia ekonomicznego czy społecznego, za którymi optował układ Okrągłego Stołu.

To wszystko w tym temacie.

I przepraszam za OT.

ukłoniki
lucki73
Motor Lublin AD 2006:
9. P.Karlsson
10. D.Jeleniewski
11. T.Piszcz
12. P.Staszek
13. D.Śledź/G.Knapp???
14. R.Klimek
15. K.Kępa
rez. S.Trumiński, J.Mordel, M.Michaluk, K.Polak
i... szkolić oraz brać udział w MDMP i Lidze Południowej.

meridol

#53 Postautor: meridol » 30 września 2005, o 03:12

[ Dodano: PiÄ… 30 Wrz, 2005 ]
Łoptymista pisze:
Widze panie kolego ze nie ma pan pojecia o ukladach towarzysko-polityczno-biznesowych w naszym pieknym kraju, wiec niech pan sie lepiej nie osmiesza

No jasne. :lol: :lol: :lol: :lol: Na razie to mam zabawe z bandy nawiniakow, wiec po co mi taka wiedza.

kolego, banda naiwaniakow to sobie mozesz nazwac swoja rodzinke, ale ja sobie wypraszam i kolega "loptymista" pewnie tez!!!
widocznie nie masz pojecia co sie dzieje w sferach polityczno-biznesowych i pewnie nigdy sie nie dowiesz. dlatego wybaczam ci nie znajomosc tematu ale obrazac nikogo nie masz prawa.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#54 Postautor: Łoptymista » 30 września 2005, o 10:44

sti pisze:[ Dodano: PiÄ… 30 Wrz, 2005 ]
Łoptymista pisze:

kolego, banda naiwaniakow to sobie mozesz nazwac swoja rodzinke, ale ja sobie wypraszam i kolega "loptymista" pewnie tez!!!
widocznie nie masz pojecia co sie dzieje w sferach polityczno-biznesowych i pewnie nigdy sie nie dowiesz. dlatego wybaczam ci nie znajomosc tematu ale obrazac nikogo nie masz prawa.

Łof łof łof Wiesz co tak robi?
Nie wiem co jest większe? Twoja wiedza o sferach polityczno - biznesowych czy wspaniałomyslność.
Wybacz, ze Ci sie narazilem. Ufam ze nie doniesiesz na mnie do przedstawicieli biznesu i polityki. Profilaktycznie bede teraz szybciutko przemykal ulicami aby nie dostac w czape od twoich znajomkow z jakiegos zradykalizowanego kola poselskiego.
Prosze przebacz, ze nazwalem Cie nawiniakiem i w ogole wszedlem w polemike. Powinienem po prostu zrobic duzego kroka i ominac. Zamiast teraz babrac sie w takim czyms.

meridol

#55 Postautor: meridol » 1 października 2005, o 02:42

Łoptymista pisze:
sti pisze:[ Dodano: PiÄ… 30 Wrz, 2005 ]
Łoptymista pisze:

Łof łof łof Wiesz co tak robi?
Nie wiem co jest większe? Twoja wiedza o sferach polityczno - biznesowych czy wspaniałomyslność.
Wybacz, ze Ci sie narazilem. Ufam ze nie doniesiesz na mnie do przedstawicieli biznesu i polityki. Profilaktycznie bede teraz szybciutko przemykal ulicami aby nie dostac w czape od twoich znajomkow z jakiegos zradykalizowanego kola poselskiego.
Prosze przebacz, ze nazwalem Cie nawiniakiem i w ogole wszedlem w polemike. Powinienem po prostu zrobic duzego kroka i ominac. Zamiast teraz babrac sie w takim czyms.

wybaczam...

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#56 Postautor: Łoptymista » 1 października 2005, o 11:21

Kontakty polityczno biznesowe to jest to! Senator już działa:

[url=http://]http://wiadomosci.gazeta.pl/wybory2005/ ... 46095.html[/url]

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Może to wszechmocne bożyszcze forumowiczow zalatwi buty dla TZ?

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#57 Postautor: ravajas » 1 października 2005, o 13:59

Gemeran pisze:
lucki73 pisze:Skoro nie uczestniczyłaś w wyborach, nie biadol bo nie masz do tego prawa.

Lucki, a może ci co nie uczestniczą w wyborach nie mają po prostu z czego wybierać. Bo lepiej jest nie pójść głosować niż potem obserwować jak ten wybrany przez nas kandydat wraz ze swoimi kolesiami robi nas w ch...! Tak było parę poprzednich kadencji i raczej to się nie zmieni.

zawsze jednak pozostaje podlegac biernemu prawu wyborczemu, prawda? więc jesli ktoś nie wykazuje ŻADNEJ aktywności społecznej, to - cytuję - niech nie biadoli, bo nie ma do tego prawa.

pozdrawia:
Rafał Borowski

[ Dodano: Sob 01 Paź, 2005 ]
Łoptymista pisze:Kontakty polityczno biznesowe to jest to! Senator już działa:

[url=http://]http://wiadomosci.gazeta.pl/wybory2005/ ... 46095.html[/url]

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Może to wszechmocne bożyszcze forumowiczow zalatwi buty dla TZ?

zrobił, że nie mozna wyświetlić strony? :(

pozdrawia:
Rafał Borowski
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#58 Postautor: Łoptymista » 1 października 2005, o 14:41

http://serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34317,2946095.html
Przeniesli newsa w inne miejsce. Zdradliwe...

Awatar użytkownika
motorlublin
Szkółkowicz

#59 Postautor: motorlublin » 4 października 2005, o 22:15

Senator Cugowski potwierdził swoje wcześniejsze deklaracje... Obiecał pomoc dla TŻ SIPMA Lublin. Szczegóły w jutrzejszym Kurierze :wink:

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#60 Postautor: Apocalips » 4 października 2005, o 23:20

motorlublin pisze:Senator Cugowski potwierdził swoje wcześniejsze deklaracje... Obiecał pomoc dla TŻ SIPMA Lublin. Szczegóły w jutrzejszym Kurierze :wink:

Dla zainteresowanych podajÄ™ link do tej informacji: http://www.kurierlubelski.pl/modules.ph ... &sid=19531

Znalezienie drugiego sponsora strategicznego - cel jak najbardziej szczytny i do zrealizowania przez Cugowskiego. A czy się uda ? Dowiemy się w następnym odcinku...

Wiadomo już gdzie to spotkanie z Hansem się odbędzie ?
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin

Pozdrawiam - Apocalips

Awatar użytkownika
motorlublin
Szkółkowicz

#61 Postautor: motorlublin » 4 października 2005, o 23:27

Spotkanie z Nielsenem odbędzie się w jednej z sal AR .

Shack
Administrator

#62 Postautor: Shack » 5 października 2005, o 09:27

cytat z forum kuriera:

Re: Senator z TÅ» Sipma (Wynik: 0)
przez Anonim Opublikowano: 04 Paź 2005 - 23:26
Panie Krzysztofie do boju razem z PiS i PO !!! Boju o nową Polskę. Trzeba skruszyć układ okrągłostołowy i osłabić Michnikowy Różowy Salon. Proszę się nie przejmować pryczatym szczylom z forum KL którzy będą zaraz na Pana szczekać. Jedno co im w życiu wyszło to podłączenie komputera do internetu.

Awatar użytkownika
prt
Junior
Kontakt:

#63 Postautor: prt » 5 października 2005, o 09:31

SENATOR Z TÅ» SIPMA

To była jedna z pierwszych oficjalnych wizyt senatora Krzysztofa Cugowskiego. Wokalista Budki Suflera spotkał się wczoraj z przedstawicielami zarządu Towarzystwa Żużlowego Sipma.

– DeklarujÄ™ pomoc lubelskiej drużynie. Jestem kibicem z prawie półwiecznym stażem – przypomniaÅ‚ senator Cugowski, który pamiÄ™ta jeszcze wystÄ™py WÅ‚odzimierza Szwendrowskiego. Zanim zgodziÅ‚ siÄ™ pozować do zdjÄ™cia, zastrzegÅ‚, że w obawie przed żartami ze strony kibiców nie usiÄ…dzie na archiwalnej 2-zaworówce ze stojÄ…cym silnikiem, co Å›wiadczy o znajomoÅ›ci tematu.
Dwa zadania, jakie wyznaczyÅ‚ sobie popularny muzyk, to pomoc w pozyskaniu Å›rodków na tegoroczne zawody i znalezienie drugiego – obok Sipmy – sponsora wiodÄ…cego dla klubu.
Cugowski będzie uczestnikiem sobotniego (15 bm.) spotkania kibiców z Hansem Nielsenem oraz honorowym patronem turnieju o Memoriał Witolda Zwierzchowskiego i Roberta Dadosa dzień później. Być może pan Krzysztof wykona na torze rundę honorową w parze z Nielsenem. Umie jeździć na motocyklu żużlowym.
– PiÅ‚ka ma posÅ‚a, to żużel zafundowaÅ‚ sobie senatora – zauważyÅ‚ przytomnie przechodzÄ…cy obok stadionu kibic. AK

W dzisiejszym papierowym wydaniu Kuriera znajdziesz więcej informacji sportowych.

źródło: http://koziolek.pl/index2.php?op=news&i ... c23a180e8a

Centrum Konferencyjne BENSIP. Miejsce Spotkań.

http://www.bensip.pl
http://www.sport.bensip.pl

Restauracja-Bar. Przyjęcia Okolicznościowe. Transmisje sportowe na żywo.
Szkolenia. Konferencje. Imprezy integracyjne.

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#64 Postautor: Talib » 5 października 2005, o 11:28

Przejrzałem sobie komentarze do tego artykułu. Wiara ludzi w skuteczność i dobre chęci nowego senatora jest iście budująca. :lol: A w mojej rodzinnej Łodzi wręcz odwrotnie po wyborczej wiktorii nowej pani poseł prezes. Ciekawe, czy u nas ludzie bardziej naiwni, czy też może w sejmie da się więcej załatwić?

Awatar użytkownika
motorlublin
Szkółkowicz

#65 Postautor: motorlublin » 19 października 2005, o 17:04

W dzisiejszym Dzienniku Wschodnim senator Cugowski potwierdził swoje wcześniejsze deklaracje. Ponoć wszystko jest na dobrej drodze...

Awatar użytkownika
jas
Senior
Kontakt:

#66 Postautor: jas » 19 października 2005, o 19:21

a podano moze jakies szczegoly? :roll:
Srodmiescie zawsze z MOTOREM!!!

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#67 Postautor: Regdal » 19 października 2005, o 23:30

motorlublin pisze:W dzisiejszym Dzienniku Wschodnim senator Cugowski potwierdził swoje wcześniejsze deklaracje. Ponoć wszystko jest na dobrej drodze...

Pożyjemy,zobaczymy. 8) 8) 8)

Awatar użytkownika
prt
Junior
Kontakt:

#68 Postautor: prt » 28 października 2005, o 13:20

Lublin: Czarny dzień dla Prawa i Sprawiedliwości

Dwa mocne ciosy spadły wczoraj na lubelskie PiS. Najpierw senator Krzysztof Cugowski zapowiedział wypisanie się z klubu tej partii. A potem doszło do przewrotu w Radzie Miasta Lublina. PiS traci wpływy na rzecz LPR i PO, które zawarły sojusz.

O swoim zamiarze wyjÅ›cia z klubu PiS wokalista Budki Suflera powiedziaÅ‚ w programie TVN24 „DzieÅ„ na żywo”. Senatorowi, który na Lubelszczyźnie we wrzeÅ›niowych wyborach zdobyÅ‚ najwiÄ™ksze poparcie (118 440 gÅ‚osów), nie podoba siÄ™ współpraca PiS z SamoobronÄ….
Z senatorem nie udaÅ‚o nam siÄ™ wczoraj porozmawiać. Ale jego sÅ‚owa potwierdza Tomasz DudziÅ„ski, poseÅ‚ PiS z CheÅ‚ma. – Krzysztof Cugowski od poczÄ…tku mówiÅ‚, że jeÅ›li partia wejdzie w koalicjÄ™ z SamoobronÄ… i bÄ™dzie z niÄ… współpracować, to on w klubie PiS nie zostanie – przyznaje poseÅ‚.
SytuacjÄ™ próbuje zaÅ‚agodzić Artur SoboÅ„, rzecznik lubelskiego PiS. – Senator Cugowski jest po prostu przeciwny koalicji naszej partii z partiÄ… Leppera, ale takiego sojuszu przecież na razie nie ma – zaznaczyÅ‚ rzecznik.
Druga niekorzystna dla PiS informacja...

na podstawie: http://koziolek.pl/index2.php?op=news&i ... did=2&dr=1

Davv
Kadrowicz

#69 Postautor: Davv » 28 października 2005, o 13:27

Jak go nie lubię, to zaimponował mi teraz trochę. Nie myślałem, że będzie tak stanowczy i konsekwentny. Mam nadzieję, że równie uczciwie wywiąże się z obietnicy pomocy TŻ-owi.
Ciekawe czy w sobote pojawi siÄ™ na stadionie :roll:

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#70 Postautor: RadeKas » 28 października 2005, o 13:34

Wielkie brawa. Mam nadzieje, ze coraz wiecej ludzi bedzie uciekac z tej partii. Niech rozpadnie sie w pyl.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
Radzio
Senior

#71 Postautor: Radzio » 28 października 2005, o 14:11

RadeKas pisze:Wielkie brawa. Mam nadzieje, ze coraz wiecej ludzi bedzie uciekac z tej partii. Niech rozpadnie sie w pyl.

To nie temat w którym wyrażamy swoje poglądy polityczne, a miejsce na naszym forum poświęcone Cugowskiemu.

Mam nadzieje, że Krzysztof będzie prawdomówny i pomoże rozwijać się naszemu klubowi oraz dotrzyma obietnic i będzie konsekwentny w tym co robi.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#72 Postautor: Cooper » 28 października 2005, o 20:44

Bo wszystkie Krzyśki to równe chłopaki :lol:
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

meridol

#73 Postautor: meridol » 29 października 2005, o 02:10

Moge was zapewnic ze jesli PIS wejdzie w uklad z Samoobrona to Krzysztof Cugowski zrobi to co zapowiedzial, a wtedy o pomocy dla klubu raczej tez mozemy zapomniec...

Awatar użytkownika
prt
Junior
Kontakt:

#74 Postautor: prt » 29 października 2005, o 09:27

Cooper pisze:Bo wszystkie Krzyśki to równe chłopaki :lol:

a jeden Krzyś to nawet jak robi imprezę - niewypał, to dokłada z własnej kieszeni. :D
a w ogóle to ten Krzyś nie robi imprez - niewypałów.
i wiem, że niektórzy podkładają mu szpilki. to nie ludzie, to wilki.