Senator Cugowski obiecuje wesprzeć TŻ

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#26 Postautor: Łoptymista » 27 września 2005, o 15:25

Lublin_Fan pisze:
Łoptymista pisze:Cugowski zna się na polityce tak jak mój lewy kapeć na gwiazdach.

Jak obserwuję sobie działania polityków (a w szczególności lubelskich) to mam wrażenie że naprawdę każdy jest w stanie zrobić dla nas więcej niż oni.
Chociaż itak to wszystko jedno wielkie g....

Pozdr.

Wybacz ale to argument w stylu "jak inni kradną to i ja będę". Inni są "be" to wybierzemy też "be", ale za to znanego.
Moim zdaniem kandydowanie Cugowskiego to dowód jego znudzenia życiem, albo zadufania w samym sobie.
Jesli chodzi o jego wybór to tragedia. Facet na niczym, co może mieć wpływ na działanie państwa, się nie zna. Chyba dopiero teraz zaczęło docierać do niego w co się wpakował. Czytałem kiedyś wywiad z K.C. w Przekroju, który do bólu odsłonił jego niekompetencję. Same chęci zmiany w kraju jeszcze z nikogo nie robią dobrego posła, senatora czy polityka. KC w orkiestrze braci Kaczyńskich miał jedno zadanie: robił za małpę lub mówiąc łagodniej żywą maskotkę. I tyle. Teraz na mnasz koszt będzie się woził do W-wy.

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#27 Postautor: luCas » 27 września 2005, o 15:51

To prosze p. loptymisto o wymienienie kompetencji senatora i uzasadnienie, jakich warunkow i dlaczego nie spelnia p.Cugowski??
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski

lucki73
Kontakt:

#28 Postautor: lucki73 » 27 września 2005, o 16:28

Łoptymista pisze:
Lublin_Fan pisze:
Łoptymista pisze:Cugowski zna się na polityce tak jak mój lewy kapeć na gwiazdach.

Jak obserwuję sobie działania polityków (a w szczególności lubelskich) to mam wrażenie że naprawdę każdy jest w stanie zrobić dla nas więcej niż oni.
Chociaż itak to wszystko jedno wielkie g....

Pozdr.

...Moim zdaniem kandydowanie Cugowskiego to dowód jego znudzenia życiem, albo zadufania w samym sobie.
Jesli chodzi o jego wybór to tragedia...

A moim zdaniem, podobnie pewnie jak i wielu współczesnych psychologów, to zaspokojenie kolejnej, ostatniej już w heriarchii potrzeby wyższego rzędu, czyli potrzeby władzy. Po zaspokojeniu potrzeb materialnych bowiem, realizuje się potrzebę sprawowania władzy. I pewnie tak jest w przypadku wielu osób ze świecznika finansjery, kultury, sztuki, że gdy osiągną materialny dobrobyt, sięgają po następne dobra. A tych nie pozostało im już do wyboru wiele, pozostało w zasadzie jedno: władza.
Ale Cugowski przynajmniej realizuje te potrzeby we właściwej kolejności. Gorzej z innymi politykami, którzy władzę traktują jako środek do zaspokojenia potrzeb materialnych i zamieniają podręcznikową kolejność pieniądze--->władza, na władza--->pieniądze.

ukłoniki
lucki73
Motor Lublin AD 2006:
9. P.Karlsson
10. D.Jeleniewski
11. T.Piszcz
12. P.Staszek
13. D.Śledź/G.Knapp???
14. R.Klimek
15. K.Kępa
rez. S.Trumiński, J.Mordel, M.Michaluk, K.Polak
i... szkolić oraz brać udział w MDMP i Lidze Południowej.

Zulu
Junior

#29 Postautor: Zulu » 27 września 2005, o 16:47

Jeżeli aktor R. Reagan mógł zostać najlepszym prezydentem w historii USA, to dlaczego muzyk Cugowski nie może zostać przynajmniej przyzwoitym senatorem? Dajcie mu szansę. Facet własną pracą i własnym talentem wybił się w tym kraju ponad przeciętność, czego niestety nie można powiedzieć o znakomitej większości pozostałych kandydatów do Sejmu i Senatu. W czym od niego lepszy jest Bender, który także zostanie parlamentarzystą?

Czarek
Trener

#30 Postautor: Czarek » 27 września 2005, o 17:32

Zulu pisze:Jeżeli aktor R. Reagan mógł zostać najlepszym prezydentem w historii USA, to dlaczego muzyk Cugowski nie może zostać przynajmniej przyzwoitym senatorem? Dajcie mu szansę. Facet własną pracą i własnym talentem wybił się w tym kraju ponad przeciętność, czego niestety nie można powiedzieć o znakomitej większości pozostałych kandydatów do Sejmu i Senatu. W czym od niego lepszy jest Bender, który także zostanie parlamentarzystą?

Reagan był republikaninem kilkadziesiąt lat zanim został prezydentem, a Bender jest profesorem historii i od dawna zajmuje się polityką zawodowo.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Davv
Kadrowicz

#31 Postautor: Davv » 27 września 2005, o 18:28

Tak, ale Bendera całkowicie dyskwalifikuje partia. U nas Senat to miejsce na dorobienie do emerytury. Zobaczcie kto tam siedzi/ał - Kutz, Lato i im podobni. I wg mnie Cugoś nie będzie od nich gorszy...

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#32 Postautor: Łoptymista » 27 września 2005, o 18:42

luCas pisze:To prosze p. loptymisto o wymienienie kompetencji senatora i uzasadnienie, jakich warunkow i dlaczego nie spelnia p.Cugowski??

Po pierwsze Łoptymisto a nie loptymisto.
A jeśli chodzi o pana senatora KC. Niech sam sie wypowie na temat swojego przygotowania politycznego.

Kod: Zaznacz cały

Czytał pan statut i dokumenty programowe Prawa i Sprawiedliwości?
– Statutu nie czytaÅ‚em. Program znam mniej wiÄ™cej.

Nie jestem prawnikiem, ale znam siÄ™ na paru rzeczach. Nie mam najmniejszej nadziei, że potrafiÄ™ coÅ› zmienić w sprawach globalnych, natomiast na paru rzeczach drobnych – na kulturze, kulturze masowej, sporcie – trochÄ™ siÄ™ znam, wiem, jak to, niestety, funkcjonuje. W tych sprawach niewiele bym zepsuÅ‚.

Zna się trochę i niewiele by zepsuł. To dopiero łaskawca.

– Na budżecie znam siÄ™ w sposób ogólny, myÅ›lÄ™, że chyba mam jakieÅ› pojÄ™cie o tym, jak to powinno wyglÄ…dać.

Geniusz ekonomii siÄ™ trochÄ™ rodzi.

Wiecej mi sie nie chce wklejeac. Ale czy jeszcze wam malo, zeby dotralo do was, ze ten facet bedzie kolejna porazka?

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#33 Postautor: Lublin_Fan » 27 września 2005, o 19:22

Łoptymisto chciałem Ci odpisać, ale to co miałem do powiedzenia idealnie rozpracował Lucki, więc go zacytuję:

Gorzej z innymi politykami, którzy władzę traktują jako środek do zaspokojenia potrzeb materialnych i zamieniają podręcznikową kolejność pieniądze--->władza, na władza--->pieniądze.

Zapewne za 4 lata Cugowski będzie miał na koncie tyle samo sukcesów co inni "wybitni" politycy z lubelszczyzny, czyli cały ch** i ciut ciut :wink: .

Ogólnie polityka to dla mnie nudny i bezsensowny temat, więc nie bedę juz o tym pisał. Wolałbym o żużlu :lol:

Pozdr.

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#34 Postautor: luCas » 27 września 2005, o 20:04

Mysle, ze dzialania p. Cugowskiego najlepiej ocenimy po jego kadencji, a mowienie teraz, ze program zna tak sobie (moze dzis doczytal) na mnie wrazenia nie robi, skoro w sejmie sa ludzie, ktorym poprawna polsczyzna sprawia klopoty, a to daje duzo do myslenia.
Ilu to poslow/senatorow juz mielismy ktorzy mieli byc znawcami tematu, spraw gospodarczych, a program partii znali na pamiec, tylko mieli go w d...
Zycze Ci panie Łoptymisto, zebys Ty osiagnal w zyciu tyle co p.Cugowski. Niestety, problemem tego kraju jest to, "ze wszyccy na wszystkim sie znaja" i jak powiedzial pewnien polityk "moga byc kazdym" :roll:
A co do senatora Bendera, mam o nim wlasne zdanie, niestety dla niego nie za dobre. Wklejam kilka jego dokonan:
R.Bender Katolik z państwową koncesją w PRL, poseł na komunistyczny Sejm w latach 1976-1980, do którego wszedł do Sejmu na miejsce prof. Stommy wyrzuconego za to, że nie zgodził się głosować za zmianami konstytucji: dopisaniem sojuszu z ZSRR i kierowniczej roli PZPR w 1975 r
W latach 1973-1977 radny Miejskiej Rady Narodowej w Lublinie. W latach 1981-1983 wiceprezes Polskiego Związku Katolicko-Społecznego, który poparł stan wojenny.
W latach 1985-1989 był członkiem Rady Konsultacyjnej przy przewodniczącym Rady Państwa (Wojciechu Jaruzelskim)
KRRiTV pod kierownictwem Ryszarda Bendera bezprawnie, jak stwierdziły Naczelny Sąd Administracyjny i Najwyższa Izba Kontroli, zmieniła 60 wniosków koncesyjnych Radia Maryja dotyczących 117 częstotliwości o zasięgu lokalnym (nadajniki małej mocy) na jedną koncesję ogólnopolską i obiecała 80% pokrycia powierzchni kraju. Najwyższa Izba Kontroli w 2001 r. stwierdziła, że było to zobowiązanie bezprawne, a poza tym nie było możliwości technicznych pozwalających na jego zrealizowanie[/i][/i]

Awatar użytkownika
Ziuta 85
Kontakt:

#35 Postautor: Ziuta 85 » 27 września 2005, o 21:17

Ja powiem tyle, polityka naszego kraju nigdy nie była dobra :cry: w miare dobrze było (sama nie sprawdzałam, ale tak mówia "starsi i mądrzejsi) za czasów komuny a, najlepiej to było jak w Polsce była monarchia, ale niestety ważne postacie historyczne mówiły(nie pytać kto bo niewiem :P), że bedzie lepiej z prezdyentem. Ja sie polityką nie interesuję, głosować nie poszłam i nie mam zamiaru, bo gdyby to coś zmieniało to by politycy zabronili wyborów. Co co Cugowskiego, zrobi coś to uwierze, bo na słowo już nigdy nie uwierze nikomu, bo z tego nigdy nic niema.
"Bo fantazja, fantazja, bo fantazja jest od tego, aby bawić się, aby bawić się, aby bawić się na całego"

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#36 Postautor: Łoptymista » 27 września 2005, o 21:34

luCas pisze:Zycze Ci panie Łoptymisto, zebys Ty osiagnal w zyciu tyle co p.Cugowski.

Misiu najmilszy co ma piernik do wiatraka. To nie ja jestem senatorem tylko on. I to on sie musi wykazywac. Teraz sam głos, nawet najmocniejszy, nie pomoże. Tzreba miec jeszcze cos do powiedzenia.
Zycze KC, nam i sobie, aby okazal sie on dobrym politykiem bo zyska na tym całe państwo. A przeciez o to w tych wyborach chodzilo.
PS. Co Bendera...
:twisted: :lol: :lol: :lol: jakbym chcial napisac wszystko co mysle o wiem i mysle o tym panu to forum by sie przytkalo. Dosc powiedziec, ze ten wybor to kolejna porazka. Ani historyk, ani polityk.

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#37 Postautor: boxing » 27 września 2005, o 21:39

Ziuta 85 pisze:w miare dobrze było (sama nie sprawdzałam, ale tak mówia "starsi i mądrzejsi) za czasów komuny

Dziewczyno, kto Ci takich bajek naopowiadal? Masz w swoim otoczeniu jakichs UBekow albo entuzjastow stanu wojennego? Jak tak, to zapytaj ich o ksiedza Popieluszke czy np. Stanislawa Pyjasa. Wiem ze teraz tez nie jest normalnie bo za duzo ludzi jest bez pracy a politycy tylko udaja ze walcza z korupcja ale glupote jaka napisalas klade na karb Twego mlodego wieku i naiwnosci. To tyle bo jestesmy na forum zuzlowym - pozdrawiam.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

lucki73
Kontakt:

#38 Postautor: lucki73 » 27 września 2005, o 21:47

Ziuta 85 pisze:Ja powiem tyle, polityka naszego kraju nigdy nie była dobra :cry: w miare dobrze było (sama nie sprawdzałam, ale tak mówia "starsi i mądrzejsi) za czasów komuny a, najlepiej to było jak w Polsce była monarchia, ale niestety ważne postacie historyczne mówiły(nie pytać kto bo niewiem :P), że bedzie lepiej z prezdyentem. Ja sie polityką nie interesuję, głosować nie poszłam i nie mam zamiaru, bo gdyby to coś zmieniało to by politycy zabronili wyborów. Co co Cugowskiego, zrobi coś to uwierze, bo na słowo już nigdy nie uwierze nikomu, bo z tego nigdy nic niema.

Ziuta, wybacz ale muszę Ci trochę nawsadzać.
Przepraszam Cię więc najmocniej, ale nie jestem tolerancyjny dla politycznej głupoty:

1. Skoro nie uczestniczyłaś w wyborach, nie biadol bo nie masz do tego prawa.
2. Widać, że nie interesujesz się polityką. Gołym okiem widać, że nie tylko nie intersujesz się polityką, ale nawet historią, najnowszą historią kraju w którym żyjesz skoro wypisujesz takie bzdury, że za komuny było w miarę dobrze. Tu masz link, zobacz jak było dobrze: [url]http://republika.pl/printo/warszawa/80te2/w03sl[1].jpeg[/url] - tak wyglądały sklepy w tym Twoim dobrobycie i uwierz mi na słowo, że naprawdę tak było przez bardzo, bardzo długie lata. A ja dobrobyt pojmuję nieco inaczej.
3. Mowa jest srebrem, milczenie jest złotem. Ozłoć się więc proszę, przynajmniej gdy zamierzasz palnąć coś w temacie poiltyka.

Jakie to smutne, że młodzież nie interesuje się tak bliską historią swojego kraju. Smutne a zarazem porażające.

Przepraszam najmocniej za OT, ale nie mogłem zdzierżyć tej głupoty.

ukłony
lucki73

PS. W wolnej chwili pooglądaj sobie dokładniej ten dobrobyt. Tu masz link, obejrzyj wszystko z uwagą: http://republika.pl/printo/warszawa/, a wtedy już nie będziesz wypisywała takich bzdur.
Motor Lublin AD 2006:

9. P.Karlsson

10. D.Jeleniewski

11. T.Piszcz

12. P.Staszek

13. D.Śledź/G.Knapp???

14. R.Klimek

15. K.Kępa

rez. S.Trumiński, J.Mordel, M.Michaluk, K.Polak

i... szkolić oraz brać udział w MDMP i Lidze Południowej.

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#39 Postautor: Talib » 28 września 2005, o 02:04

Lucki73! I o co Ty siÄ™ czepiasz?

"Co c[d?]o Cugowskiego, zrobi coś to uwierze, bo na słowo już nigdy nie uwierze nikomu, bo z tego nigdy nic niema."

Jak dla mnie oprócz literówek, reszta jest właśnie wynikiem interesowania się polityką, nawet historią, również (a może właśnie przede wszystkim) najnowszą historii kraju (państwa?) w którym się żyje.

A co do senatora Cugowskiego mam podobne zdanie, ani negatywne, ani pozytywne. Po prostu zobaczymy...

meridol

#40 Postautor: meridol » 28 września 2005, o 06:07

Jak zwykle w Polsce wszyscy wiedza wszystko najlepiej i na wszystkim sie znaja. Ludzie a dlaczego sie nie cieszycie, ze ktos kto kocha ten sport tak jak wy, a smiem twierdzic ze bardziej i interesuje sie tym sportem dluzej niz wy zyjecie, dostal sie do Senatu??? przeciez sam J Siwek mowil ze trzeba nam czlowieka ktory ma cos wspolnego z polityka!!! Krzysztof Cugowski jesli ma pomoc jakiemus klubowi to TZ bedzie na pierwszym miejscu.
z tego co wiem to bedzie sie chcial ostro zabrac za MOSIR i jego zarzadcow: p. Drabko ,p. Ruperta i wszystkich ktorzy sie tam placza...
i jesli chocby to sie udalo zmienic w lubelskim sporcie to bedzie to krok milowy!!!
pozdrawiam
i mimo wszystko prosze nie obrazac na forum p. K Cugowskiego bo niczym sobie na to nie zasluzyl.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#41 Postautor: Łoptymista » 28 września 2005, o 09:30

sti a co ma senator do obsady stolkow w jakim urzedzie na prowincji? Wez sie nie kompromituj chlopie.

bartexs1
Senior

#42 Postautor: bartexs1 » 28 września 2005, o 10:16

Panie Cugowski, skoro pan obicuje wesprzec klub, to na dzień dobry niech pan kupi po 1 motocyklu dlka kazdego zawodnika na nowy sezon... wtedy uwierze ze jest Pan w stanie wesprzec klub...

Awatar użytkownika
Złoty
Kontakt:

#43 Postautor: ZÅ‚oty » 28 września 2005, o 12:18

hmmm mysle, ze z diety senatorskiej mu nie starczy, zejdzmy z żądań, może po oponie...
Obrazek

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#44 Postautor: Talib » 28 września 2005, o 13:03

To ja może zamiast polemiki, nie mniej a propos tematu..., ponownie zacytuję Ziutę 85 :):

Ziuta 85 pisze:Co co Cugowskiego, zrobi coś to uwierze, bo na słowo już nigdy nie uwierze nikomu, bo z tego nigdy nic niema.

BR
Senior

#45 Postautor: BR » 28 września 2005, o 19:09

Może i Pan Cugowski nie bedzie idealnym senatorem ale na liscie do glosowania nie bylo innych, rozsadnych kandydatów.
Ludzie głosowali drogą eliminacji.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#46 Postautor: istred » 28 września 2005, o 21:31

To chyba pierwszy powinien zostać wyeliminowany Cugowski...
Jesli juz zostal wybrany i obiecuje zrobic cos dla lubelskiego zuzla to mi to nie przeszkadza. Jak mu się uda to z pewnością zagłosuje na niego za 4 lata.

meridol

#47 Postautor: meridol » 29 września 2005, o 03:56

Łoptymista pisze:sti a co ma senator do obsady stolkow w jakim urzedzie na prowincji? Wez sie nie kompromituj chlopie.

jeszcze bys sie zdziwil ile moze taki senator... chlopie

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#48 Postautor: Łoptymista » 29 września 2005, o 10:05

sti pisze:
Łoptymista pisze:sti a co ma senator do obsady stolkow w jakim urzedzie na prowincji? Wez sie nie kompromituj chlopie.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Nawet zabawny jestes. Szczegolnie Twoja wiara w senatorskie: checi i wszechmoc.

Awatar użytkownika
Gemeran

#49 Postautor: Gemeran » 29 września 2005, o 10:22

lucki73 pisze:Skoro nie uczestniczyłaś w wyborach, nie biadol bo nie masz do tego prawa.

Lucki, a może ci co nie uczestniczą w wyborach nie mają po prostu z czego wybierać. Bo lepiej jest nie pójść głosować niż potem obserwować jak ten wybrany przez nas kandydat wraz ze swoimi kolesiami robi nas w ch...! Tak było parę poprzednich kadencji i raczej to się nie zmieni.

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#50 Postautor: luCas » 29 września 2005, o 10:43

Łoptymista pisze:
sti pisze:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Nawet zabawny jestes. Szczegolnie Twoja wiara w senatorskie: checi i wszechmoc.

Widze panie kolego ze nie ma pan pojecia o ukladach towarzysko-polityczno-biznesowych w naszym pieknym kraju, wiec niech pan sie lepiej nie osmiesza :roll: