Skład na sezon 2006

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#451 Postautor: mikas » 26 września 2005, o 23:48

Bimmer pisze:Po co brać najlepszego, skoro wiadomo, że się z nim nie awansuje?

Dodam jeszcze że jak widać można awansowac nawet z takim Klingbergiem a obejśc sie smakiem mając w składzie Lorama czy Karlssona,sa rózne drogi budowania drużyny jedni jak Gelo opierają budowe składu na świetnym obcokrajowcu inni na seniorach czy juniorach, wszystko zależy od wizji jaka ma sie na skład przed sezonem i jej realizacji, słuszność obranej drogi weryfikuje potem sezon.
I jeszcze jedno spostrzeżenie, już drugi sezon z rzędu I lige wygrywa drużyna z przeciętnym obcokrajowcem a za to z solidnymi seniorami i juniorami to też o czyms świadczy.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#452 Postautor: Gelo » 27 września 2005, o 09:00

Dodam jeszcze że jak widać można awansowac nawet z takim Klingbergiem a obejśc sie smakiem mając w składzie Lorama czy Karlssona,sa rózne drogi budowania drużyny jedni jak Gelo opierają budowe składu na świetnym obcokrajowcu inni na seniorach czy juniorach

Przecież cały czas to powtarzam - upieram się przy Kalrssonie, bo model z najlepszym obco w lidze po prostu u nas sie sprawdził. Jak bedziemy mieli Kuciapę, Śledzia, Rempałę, Barana, z ktorych każdy jest w stanie zrobić powyżej 10 oczek i jednych z lepszych juniorów w lidze - możemy jezdzić nawet z Kylmaekorpim. Ale poki co mamy Frankowów, Piszczów Jeleniewskich i Pietraszków i jestesmy bez juniorów. Coś trzeba zrobić. Łatwiej opłacić jednego gościa ktory ciagnie za sobą miernotę niż wymieniać cały skład. To chyba tak oczywiste, że nie trzeba tego tłumaczyc.

Davv
Kadrowicz

#453 Postautor: Davv » 27 września 2005, o 12:23

No dobra Gelu. Ale czy bierzesz pod uwagę to, że taki Peter weźmie kupę kasy. W związku z tym dalej będziemy musieli jechać z takimi sierotami jak Franek. A co będzie jeśli Peter zawiedzie, złapie kontuzje lub weźmie przykład z Andersena gdy jeździł u nas? Wtedy 2 ligo witaj nam. Nikt mnie nie przekona, że lepiej jest wydać kasę na jednego zawodnika - niby pewaniaka, niż na podzielić to na całą drużynę równych seniorów. Wtedy w przypadku wpadki jednego zawsze zostaje kilku którzy mogą go zastąpić. W obecnej sytuacji finansowej drogiemu Peterowi mówimy stanowcze nie.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#454 Postautor: Gelo » 27 września 2005, o 12:29

No dobra Gelu. Ale czy bierzesz pod uwagę to, że taki Peter weźmie kupę kasy. W związku z tym dalej będziemy musieli jechać z takimi sierotami jak Franek.

A czy naprawdę uważasz, ze jak przedłużymy kontrakt z Joonasem, to zaoszczędzimy na sprowadzenie Gollobów?Możemy zmienić jedynie mizerię na trochę mniejszą mizerię. I tak będzie trzeba ciągnać resztę za uszy - czy to będzie Trumiński czy Burza - jeżeli w ogóle bedzie. Kto ma ciągnąć wynik - Joonas? Bez żartów panowie.

Davv
Kadrowicz

#455 Postautor: Davv » 27 września 2005, o 12:36

Gelu kup sobie koło....
Zastanów się czasami co piszesz. Czy ja pisałem o Gollobach?
niż na podzielić to na całą drużynę równych seniorów

Naprawdę kup koło i to duże :wink:

Pozdro

Kto ma ciągnąć wynik - Joonas? Bez żartów panowie.

A kto to robił w tym sezonie? Nie masz żadnych podstaw aby myśleć ze za rok będzie inaczej.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#456 Postautor: Gelo » 27 września 2005, o 12:43

Gelu kup sobie koło....
Zastanów się czasami co piszesz. Czy ja pisałem o Gollobach?

To o kim pisales? Czy naprawde tak trudno zrozumieć hiperbolę?
Naprawdę kup koło i to duże :wink:

Nie rozumiem niestety.
A kto to robił w tym sezonie?

Nikt, bo nie było wyniku.
Nie masz żadnych podstaw aby myśleć ze za rok będzie inaczej.
Owszem mam - 25 lat spędzonych na żużlu, baczne obserwacje, znajomość statystyk i intuicję.

Davv
Kadrowicz

#457 Postautor: Davv » 27 września 2005, o 12:57

To o kim pisales? Czy naprawde tak trudno zrozumieć hiperbolę?

Hiperbolę zrozumiałem. Nie miałem na myśli żadnych konkretnych nazwisk, ale napewno podpisując kontrakt z Joonasem i oszczędzając te pare złotych, będziemy mogli je przeznaczyć na np. Knappa, a nie chociażby Jurczyńskiego.

Nie rozumiem niestety.

Jest takie powiedzenie: Kup sobie koło i się "stuknij" w czoło. :wink: Bez obrazy oczywiście :lol:

Owszem mam - 25 lat spędzonych na żużlu, baczne obserwacje, znajomość statystyk i intuicję.

I uważasz, że to upoważnia Cię do wystawiania ocen za coś co nie miało miejsca? Weź przykład Maxa. Nikt się nie spodziewał takiej jazdy. A może zostaniesz wróżką :wink: ? A może lepiej zastąpisz pana KK?

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#458 Postautor: Gelo » 27 września 2005, o 13:32

Hiperbolę zrozumiałem. Nie miałem na myśli żadnych konkretnych nazwisk, ale napewno podpisując kontrakt z Joonasem i oszczędzając te pare złotych, będziemy mogli je przeznaczyć na np. Knappa, a nie chociażby Jurczyńskiego.

Czyli dochodzisz do tego samego co napisalem wyzej. Cały czas mowimy a zamianie mizerii na trochę mniejszą. A w związku z tym dalej musimy ratować się mocnym obcokrajowcem.
I uważasz, że to upoważnia Cię do wystawiania ocen za coś co nie miało miejsca?
To mnie upoważnia do prezentowania własnych poglądów, ktore niekoniecznie muszą się spotkać ze zrozumieniem.
Weź przykład Maxa. Nikt się nie spodziewał takiej jazdy. A może zostaniesz wróżką :wink: ? A może lepiej zastąpisz pana KK?

Trzy zdania i żadnego związku ze sobą - naprawdę jestem pod wrażeniem.

Davv
Kadrowicz

#459 Postautor: Davv » 27 września 2005, o 14:49

No jeżeli uważasz, że Knapp jest niewiele lepszy od Jurczyńskiego to wątpie w Twoją wiedzę o żużlu. Knapp chyba nawet byłby lepszy niż każdy z naszych krajowych seniorów z tego sezonu.

Trzy zdania i żadnego związku ze sobą - naprawdę jestem pod wrażeniem.

Ja tam widzÄ™ cztery zdania :wink:
Weź przykład Maxa. Nikt się nie spodziewał takiej jazdy

Czy to nie ma zwiÄ…zku ze sobÄ…?
A może zostaniesz wróżką ? A może lepiej zastąpisz pana KK?

To też nie ma? Coś chyba źle przeczytałeś, a że nie napisałem tego od nowego akapitu to chyba nie powód aby to wytykać. Ale w sumie jak się nie ma argumentów to cóż pozostaje

Pozdro

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#460 Postautor: Gelo » 27 września 2005, o 14:58

No jeżeli uważasz, że Knapp jest niewiele lepszy od Jurczyńskiego to wątpie w Twoją wiedzę o żużlu. Knapp chyba nawet byłby lepszy niż każdy z naszych krajowych seniorów z tego sezonu.

Nie chodzi ani o Knappa ani o Jurczyńskiego - nic nie zrozumialeś niestety. Stracilem tylko cenny czas.
Czy to nie ma zwiÄ…zku ze sobÄ…?

Jazda Maxa z moim byciem wróżką nie ma żadnego związku. A zastępstwo za pana KK to do czego?
Ale w sumie jak się nie ma argumentów to cóż pozostaje

Pozostaje się osmieszać bez ładu i składu, co skutecznie czynisz.

Awatar użytkownika
Fork
Zawodowiec

#461 Postautor: Fork » 27 września 2005, o 15:08

Cholera... Ale dyskusja
Możemy pisać nazwiska jakie chcemy począwszy od Rickardssona nawet do
Jerneja Kolenki, bo nie którzy wolą tego a inni tamtego lecz i tak zarząd zadecyduje sam ! Więc kłutnie nie są potrzebne.
Jak znam życie Joonas trafi do Gorzowa lub Grudziądza a Peter zostanie w Ostrowie ... A my będziemy patrzec na jakąś miernote z Europy...
Pozdrawiam.
trening czyni mistrza.

lucki73
Kontakt:

#462 Postautor: lucki73 » 27 września 2005, o 16:34

Mam nadzieję, że to pojawiające się nazwisko Jurczyńskiego jest żartem. Już jednego mistrza II ligi zakontraktowaliśmy. Potrzebny nam drugi?

pzdr.
lucki73
Motor Lublin AD 2006:
9. P.Karlsson
10. D.Jeleniewski
11. T.Piszcz
12. P.Staszek
13. D.Śledź/G.Knapp???
14. R.Klimek
15. K.Kępa
rez. S.Trumiński, J.Mordel, M.Michaluk, K.Polak
i... szkolić oraz brać udział w MDMP i Lidze Południowej.

Davv
Kadrowicz

#463 Postautor: Davv » 27 września 2005, o 18:21

Gelu czytasz wszystko tak jak chcesz przeczytać, a nie tak jak jest napisane. Ja wszysko czytelnie wyjaśniłem, a Ty dalej czepiasz się rzeczy zupełnie nieistotnych. Temat jest o składzie na sezon 2006, a Ty dyskutujesz nad tym, że nie rozpocząłem zdania od nowego akapitu. Z całym szacunkiem dla Ciebie, nigdy więcej nie zacznę dyskusji z Tobą bo jest to bezcelowe.

Lucki obawiam się, że Jordan jest jednym z pewniejszych kandydatów na jazdę u nas w sezonie 2006. :roll:

Szacuneczek

lucki73
Kontakt:

#464 Postautor: lucki73 » 27 września 2005, o 18:40

Davv pisze:Lucki obawiam się, że Jordan jest jednym z pewniejszych kandydatów na jazdę u nas w sezonie 2006. :roll:
Szacuneczek

No to nie wiem co powiedzieć. Zakontraktujmy może jeszcze Dawida Cieślewicza i będziemy mieli samych asów II ligi, którzy będą nie wiele lepsi niż Jeleń. Jeśli postawimy znowu na mierność (a Jurczyński jest miernotą, co do tego wątpliwości chyba nie ma), to nigdy nie wybijemy się z dolnych partii tabeli w I lidze. Będziemy blokowali miejsce naszym młodzieżowcom, zamiast dawać im się objeżdżać, a będą występować takie tuzy jak Jurczyński. Tragedia. Już wolałbym Wardzałę, Smitha czy kogokolwiek innego, ale nie Jurczyńskiego. Pomiędzy II ligą a I jest przepaść. Polaryzacja w sile poszczególnych lig jest tak silna jak nigdy. I wcale średnia powyżej 2,000 w II lidze nie gwarantuje dobrych występów w I lidze. Jurczyński..... nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.

pzdr.
lucki73
Motor Lublin AD 2006:

9. P.Karlsson

10. D.Jeleniewski

11. T.Piszcz

12. P.Staszek

13. D.Śledź/G.Knapp???

14. R.Klimek

15. K.Kępa

rez. S.Trumiński, J.Mordel, M.Michaluk, K.Polak

i... szkolić oraz brać udział w MDMP i Lidze Południowej.

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#465 Postautor: Regdal » 27 września 2005, o 19:15

Davv pisze:Gelu czytasz wszystko tak jak chcesz przeczytać, a nie tak jak jest napisane. Ja wszysko czytelnie wyjaśniłem, a Ty dalej czepiasz się rzeczy zupełnie nieistotnych. Temat jest o składzie na sezon 2006, a Ty dyskutujesz nad tym, że nie rozpocząłem zdania od nowego akapitu. Z całym szacunkiem dla Ciebie, nigdy więcej nie zacznę dyskusji z Tobą bo jest to bezcelowe.

Lucki obawiam się, że Jordan jest jednym z pewniejszych kandydatów na jazdę u nas w sezonie 2006. :roll:

Szacuneczek

Nie dyskutuj z nim bo on ma zawsze jedynie słuszne argumenty,25-letni staż,olbrzymią wiedzę i rzadko spotykany upór.Dyskusja z takim geniuszem prowadzi donikąd.

Jonas zamiast Karlssona na sezon 2006 !!!

baranek
Junior

#466 Postautor: baranek » 27 września 2005, o 19:54

Skład na sezon 2006:
9. P. Staszek
10. D. Jeleniewski
11. K.Słaboń(marzenia) Ktoś z ekstraligi. Wydaje mi się że będzie to G.Rempała lub D. Śledź bo " ptaszki " awansowały do e-ligi
12. A. Pietraszko (warto w niego inwestować, młody, i chce jeździć u nas ale trza płacić, zwróćcie uwage, początek sezonu miał super( kasa jeszcze była) końcówka słaba(kasy nie ma) ale w tych ważnych meczach jeździł dobrze
13. L. Richardson( klasowy zawodnik)
13.b J. Kylmaekorpi(walczak, ale twarde tor- na nich chyba bezradny)
14. K. Kępa (wychowanek, waleczny i sprzęt ma bo ojciec nie pozwoli by syn jeździł na byle czym)
15.?????????? morze Głuchy, albo inny ze Stali, morze ten Jendrzejewski z Bydgoszczy chociaż Klecha już nie jest juniorem, morze Ciura z Częstochowy bo nie ci z Tarnowa.

Davv
Kadrowicz

#467 Postautor: Davv » 27 września 2005, o 20:35

Lucki według niektórych to w składzie możemy mieć Jurczyńskiego, Cieślewicza i paru innych "solidnych" seniorów, do tego Polak i Michaluk wsparci oczywiście Peterem "zawal ostatni mecz" Karlsonem i mamy Eligę 2006. Więc nie martw się, Peter nam pomoże, reszta jest nieistotna.

Pozdro :wink:

Zaratustra
Kadrowicz

#468 Postautor: Zaratustra » 27 września 2005, o 23:57

Przeczytałem sobie ten wywiadzik z naszym nowym dyrektorem i zastanawia mnie jedna rzecz. Zapytany o to kto będzie trenerem, mówi, że to jest tajemnica. Wnioskuje zatem, że wcale nie takie pewne jest powierzenie tej funkcji Głogowskiemu. Jeśli to by się sprawdziło, to moglibyśmy sobie pogdybać i "powolić" jeszcze ewentualnych kandydatów na trenerów :wink: A może tak klan Wardzałów :?: :) Dali sobie po mordach w Tarnowie, to i może tam jakieś głowy polecą :wink: Co Wy na to :?: :!: Pan Marian i Pan Robert w Lublinie :!: :wink: , pozdr.

bartexs1
Senior

#469 Postautor: bartexs1 » 28 września 2005, o 00:04

Do TŻ-U tylko JONNAS KYLMAKORPI!! DO MOTORU ŻADEN!!

Awatar użytkownika
jas
Senior
Kontakt:

#470 Postautor: jas » 28 września 2005, o 00:19

bartexs1 pisze:Do TÅ»-U tylko JONNAS KYLMAKORPI!!

Nasz Wspanialy Pan Redaktor nawet nie potrafi prawidlowo imienia i nazwiska naszego zawodnika napisac :lol: :lol: :lol: .

DO MOTORU ŻADEN!!

i pewnie dzieki swoim wtykom u KK i wielu innym swoim znamienitym znajomosciom wie, ze bedziemy mieli tak swietny sklad krajowy, ze pojedziemy bez obco :wink:
Srodmiescie zawsze z MOTOREM!!!

bartexs1
Senior

#471 Postautor: bartexs1 » 28 września 2005, o 00:46

dodajcie do ankiety Mateja Ferjana, Marka Lorama i Mikaela Maxa ;)

Awatar użytkownika
Kaka
Szkółkowicz
Kontakt:

#472 Postautor: Kaka » 28 września 2005, o 01:31

bartexs1 pisze:dodajcie do ankiety Mateja Ferjana, Marka Lorama i Mikaela Maxa ;)

Bartek a ja Ciebie jeszcze chciałbym dodać jako redaktora roku...jest jeszcze taka szansa :?:
Proszę daj mi znać, jako że niecierpliwy jestem i mam nadzieje, że bede mógł na Ciebie zagłosować :)
Obrazek

bosmanKSZ

#473 Postautor: bosmanKSZ » 28 września 2005, o 15:27

dodajcie do ankiety Mateja Ferjana, Marka Lorama i Mikaela Maxa

Matej zostaje w Krosnie i nie ma bata :wink: Szukajcie gdzie indziej obcokrajowca :wink:

Podro dla kibicow TZ-u :D

Awatar użytkownika
Portek
Senior

#474 Postautor: Portek » 28 września 2005, o 15:30

bartexs1 pisze:dodajcie do ankiety Mateja Ferjana, Marka Lorama i Mikaela Maxa ;)

Może jeszcze Niklasa Klingberga :?:

max3
Zawodowiec

#475 Postautor: max3 » 28 września 2005, o 18:34

1.Max
2.T.Piszcz
3.P.Staszek
4.J.Kylmaekorpi
5.G.Knapp/D.Sledz
6.M.Ciura
7.R.Klimek.Kepa,Polak
W rezerwie D.Jelenieski lub w niektorych meczach za zawodnika zagranicznego.Takiego skladu nam potrzeba nie zadnych Krzyzaniakow,Burz,Wardzalowitp.