Skład na sezon 2006

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#351 Postautor: Lublin_Fan » 22 września 2005, o 11:48

W przypadku zawodników, którzy dopiero zdali licencje jest moim zdaniem całkowitą głupotą wystawianie ich od razu do składu. Zbyt głeboka woda. Przecież oni się nic nie nauczą w ten sposób, skoro w momencie startu już będą z tyłu. W końcu presja i ambcja ich poniesie i może być niewesoło bo doświadczenia i umiejętności póki co nie mają. Nawet z minitorów. Wypychać nowicjuszy na ligę to można, gdy sie ma takich juniorów z pięciu a nie dwóch. Dla Michaluka i Polaka pierwszy rok startów powinien minąć pod znakiem ligi młodzieżowej, mdmp i sporadycznych występów w lidze.

Edit:
To że obcokrajowiec to podstawa to ja dobrze wiem i jest to sprawa tak oczywista, że nawet nie podlega dyskusji. Chodzi mi o to, że jeśli mamy wydawać duże pieniądze to lepiej na seniora niż na obcego juniora.

Pozdr.

lucki73
Kontakt:

#352 Postautor: lucki73 » 22 września 2005, o 12:25

Gawrzyk pisze:A ja uważam że nie ma najmniejszego sensu ponownie sprowadzać Dominiczaka. Wozić zera i nabierać doświadczenia mogą Michaluk i Polak. Zresztą, ja nadal liczę na Kacpra...Jeśli ściągać to kogoś kto zagwarantuje punkty.

A ma ktoś w ogóle taki pomysł, by go ponownie sprowadzić do Lublina? Jeśli już w ogóle czyjeś oczy są skierowane na Zieloną Górę, to proponuję zacząć śledzić karierę takiego zawodnika, który nazywa się Daniel Pytel (mimo, że chłopak dopiero zaczyna w zasadzie swoją poważną przygodę z żużlem, dorobił się już własnej strony w necie: Daniel Pytel - strona oficjalna ). Moim zdaniem to mogłaby być dobra inwestycja. Chłopak jeździ naprawdę zadziornie i ma już na rozkładzie kilku utytułowanych żużlowców młodego pokolenia. Na I ligę powinien wystarczyć. Ale też nie wiadomo, czy po spadku do I ligi Zielonka nie postawi na młodość i chciałaby Daniela puścić w Polskę (i podpisując umowę na wypożyczenie, zastrzegłbym możliwość kupienia zawodnika po sezonie - to mogłaby być naprawdę bardzo udana inwestycja).

ukłony
lucki73
Motor Lublin AD 2006:
9. P.Karlsson
10. D.Jeleniewski
11. T.Piszcz
12. P.Staszek
13. D.Śledź/G.Knapp???
14. R.Klimek
15. K.Kępa
rez. S.Trumiński, J.Mordel, M.Michaluk, K.Polak
i... szkolić oraz brać udział w MDMP i Lidze Południowej.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#353 Postautor: Gelo » 22 września 2005, o 12:38

Lucki - w obecnej sytuacji kierunek zielonogórski w ogóle nie wchodzi w rachubę. Jeżeli kogokolwiek się pozbędą, to raczej nie będzie to klub pierwszoligowy. Tym bardziej, jeżeli jest to ktoś, kto budzi jakiekolwiek nadzieje na przyszłość.

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#354 Postautor: Dobromir » 22 września 2005, o 13:11

Jeśli chodzi o juniora to ja proponuje Tomka Shmidta o którym już kiedyś pisałałem. Wątpliwe żeby ktoś sie o niego bił a będzie na pewno lepszy od Dominiczka. Zdarzyło mu się już w tym sezonie przywieść np Hliba.

Oczywiście nie uważam zeby z tym zawodnikiem wiązać jakieś nadzieje na przyszłość ale trzeba mieć juniora z troche większym doświadczeniem niż Polak i Michalczuk bo może być tak że po 2 kolejkach ligowych obaj sie rozwalą na pół sezonu i kim wtedy jechać??

Zaratustra
Kadrowicz

#355 Postautor: Zaratustra » 22 września 2005, o 13:37

Dobromir pisze:trzeba mieć juniora z troche większym doświadczeniem niż Polak i Michalczuk bo może być tak że po 2 kolejkach ligowych obaj sie rozwalą na pół sezonu i kim wtedy jechać??

Defetysta :wink: :) A tak na serio; pomysł ze Schmidtem byłby bardzo ciekawy, biorąc pod uwagę, że naprawdę ciężko będzie wypożyczyć w przyszłym sezonie jakiegoś dobrego juniora, pozdr.

lucki73
Kontakt:

#356 Postautor: lucki73 » 22 września 2005, o 13:46

Gelo pisze:Lucki - w obecnej sytuacji kierunek zielonogórski w ogóle nie wchodzi w rachubę. Jeżeli kogokolwiek się pozbędą, to raczej nie będzie to klub pierwszoligowy. Tym bardziej, jeżeli jest to ktoś, kto budzi jakiekolwiek nadzieje na przyszłość.

Domyślam się właśnie tego, bo na miejscu Zielonki po prostu wypieprzył bym Świstów, Okoniewskich, Kesslerów (pierwszy za chimeryczność, drugi za pechowość, Kessler to w ogóle nieporozumienie) i postawiłbym na młodych wychowanków, których z Zielonce nie brakuje, by wsparci Stojanowskim, Kłopotem, Staszewskim i Huszczą walczyli o awans. I myślę, że jeśli dalej będzie szefował Dowhan, to tak zrobi.
Napisałem o Pytelu (Pytlu?) tylko w kontekście przedstawienia propozycji ponownego zakontraktowania Dominiczaka, co wydaje mi się totalnym nieporozumieniem. Pytel ma już za sobą szlify na minitorze i chłopak naprawdę nieźle zaczyna jeździć. Dominiczak to kaleka, z którą absolutnie nie należy w ogóle pertraktować. Zajmował tylko juniorskie miejsce, a teraz gdy mamy 2 młodych nowych chłopaków z licencją, wolałbym już im dawać się objeżdżać w tym jednym juniorskim biegu, niż zostawiać miejsce dla Dominiczaka. Przypominam zwolennikom Dominiczaka, że to rocznik 1985 i przyszły sezon jest jego ostatnim w gronie juniorskim. Można zainwestować w 21-letniego juniora, jeśli ten jest dobry i rokuje, że po wejściu w wiek seniorski będzie z niego pożytek. Ale inwestować w 21-letniego leszcza, który wozi tyły regularnie to byłby totalny brak rozsądku.

pzdr.
lucki73
Ostatnio zmieniony 22 września 2005, o 13:57 przez lucki73, łącznie zmieniany 1 raz.
Motor Lublin AD 2006:

9. P.Karlsson

10. D.Jeleniewski

11. T.Piszcz

12. P.Staszek

13. D.Śledź/G.Knapp???

14. R.Klimek

15. K.Kępa

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#357 Postautor: Regdal » 22 września 2005, o 13:57

Kierunek gorzowski i zielonogórski to zbyt daleko dla tych młodzieńców,szukajmy bliżej.

I napewno nie ma co liczyć na punkty w lidze zawodników którzy dopiero zdali czy też zdadzą licencję.Dotyczy to zarówno Polaka,Michaluka,Klimka czy Kępy, gdyby się zdecydował na jazdę po wyleczeniu kontuzji.Dla w/w MDMP oraz młodzieżowa liga południowa
Niestety procentują zaniedbania szkółki ostatnich kilku lat.

8) 8) 8)
Ostatnio zmieniony 22 września 2005, o 22:01 przez Regdal, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Saint
Kadrowicz

#358 Postautor: Saint » 22 września 2005, o 14:30

Regdal pisze: MDMPJ

Młodzieżowe Drużynowe Mistrzostwa Polski JUNIORÓW :wink: :twisted:

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#359 Postautor: Gelo » 22 września 2005, o 14:39

Saint pisze:
Regdal pisze: MDMPJ

Młodzieżowe Drużynowe Mistrzostwa Polski JUNIORÓW :wink: :twisted:

Zapewne chodziło o Młodzieżowe Drużynowe Mistrzostwa Polski Józków

ivan.m

#360 Postautor: ivan.m » 22 września 2005, o 15:14

luCas pisze:
sledzio pisze:
meesha pisze:
ivan.m pisze:6. Michaluk
7. Polak

I znów mecze od 1:5 zaczynamy :? Wprowadzanie od razu do pierwszego składu dwóch "świeżo upieczonych" żużlowców to już jest niezły hardkor :D Może jednak przydałby się choć jeden, który przejechał już choć 5-10 biegów w jakichś zawodach 8)

A kto ci odda takiego juniora co będzie zdobywał tyle punkcików ???

Chodzi o juniora bardziej doswiadczonego niz nasi swiezo po licencji, niech sobie jezdza w MDMP czy Lidze Poludniowej i nabieraja doswiadczenia przynajmniej przez ten sezon, bo dowch adeptow odrazu po licencji w lidze to nie najlepszy pomysl...

Kto odda juniora ktory zdobywa punkty? Nikt a po co klub ma kupywać juniora który nie jeżdził w swoim klubie już lepiej by kupił Maćkowi i karolowi Motory

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#361 Postautor: bkapusta » 22 września 2005, o 18:42

ivan.m pisze:
Kto odda juniora ktory zdobywa punkty? Nikt a po co klub ma kupywać juniora który nie jeżdził w swoim klubie już lepiej by kupił Maćkowi i karolowi Motory

Ktos czasami oddaje.. Nie mowie o topowych juniorach ale np. rok temu oddalismy dawida do Rzeszowa ;]

edit by mikas:
nie cytuj 5 osób zeby dopisac jedno zdanie, wystarczy zacytowac ostatnia osobę.
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

ivan.m

#362 Postautor: ivan.m » 22 września 2005, o 20:25

bkapusta pisze:Ktos czasami oddaje.. Nie mowie o topowych juniorach ale np. rok temu oddalismy dawida do Rzeszowa ;]

Nie mówie o TŻ bo czasami prezesowi zdarzają się głupie wpadki a Dawid odszedł z ojcem.

edit by mikas:
nie cytuj 6 osób zeby dopisac jedno zdanie, wystarczy zacytowac ostatnia osobę a jeśli nikt w miedzy czasie sie nie wypowiada to najlepiej nie cytować wcale.

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#363 Postautor: bkapusta » 22 września 2005, o 20:33

ivan.m pisze:
bkapusta pisze:Ktos czasami oddaje.. Nie mowie o topowych juniorach ale np. rok temu oddalismy dawida do Rzeszowa ;]

Nie mówie o TŻ bo czasami prezesowi zdarzają się głupie wpadki a Dawid odszedł z ojcem.

Naszemu sie zdazaja i innym tez, gdzies czasami da sie urwac calkiem sprawnego juniora ;]
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#364 Postautor: kilar » 22 września 2005, o 21:08

Schmidt... ciekawy zawodnik, na pewno lepszy od Dominiczaka, wiec moze warto sie postarac o niego tymbardziej, ze silnym argumentem moze byc fakt, ze znow moglby startowac w 1 lidze. Pozyskanie juniora z Gorzowa wedlug mnie jest malo realne.

lucki73
Kontakt:

#365 Postautor: lucki73 » 22 września 2005, o 21:15

A kto to ten Schmidt? Wygrał coś? Skąd ten pomysł? Pytam serio, bo mi jakoś chłopak nie zapadł specjalnie w pamięci, ale może po prostu coś przeoczyłem. Co za nim przemawia?

pzdr.
lucki73
Motor Lublin AD 2006:

9. P.Karlsson

10. D.Jeleniewski

11. T.Piszcz

12. P.Staszek

13. D.Śledź/G.Knapp???

14. R.Klimek

15. K.Kępa

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#366 Postautor: kilar » 22 września 2005, o 22:16

a Pytel wygral cos?

lucki73
Kontakt:

#368 Postautor: lucki73 » 23 września 2005, o 01:03

kilar pisze:a Pytel wygral cos?

A wygrał, np. Młodzieżowy Turniej Juniorów w Zielonej Górze 27.08.2005r. (14 pkt) (inna sprawa, że rywale wymagający nie byli, ale ma chłopak już pierwsze zwycięstwa w turniejach za sobą). W turniejach zaplecza kadry dwa razy plasował się na 6 miejscu (nie dawał rady tylko Buczkowskiemu, Jędrzejewskiemu i Brzozowskiemu, woził natomiast Gomólskiego, Dąbrowskiego, Brucheisera, Piaszczyńskiego).
W treningu punktowanym pomiędzy Polonią a Falubazem (na torze w Bydgoszczy) przewiózł np. Robackiego. Jak na niespełna 18-latka chyba nieźle.

A na marginesie: nieładnie jest odpowiadać pytaniem na pytanie, ale wiem dlaczego tak zrobiłeś. I Ty też wiesz. To co wygrał ten Schmidt? Może teraz sie dowiem? I pytam naprawdę serio, bo zwyczjnie to nazwisko nie utkwiło mi głębiej w pamięci.

pzdr.
lucki73
Motor Lublin AD 2006:

9. P.Karlsson

10. D.Jeleniewski

11. T.Piszcz

12. P.Staszek

13. D.Śledź/G.Knapp???

14. R.Klimek

15. K.Kępa

ivan.m

#369 Postautor: ivan.m » 23 września 2005, o 08:34

kilar pisze:Schmidt... ciekawy zawodnik, na pewno lepszy od Dominiczaka, wiec moze warto sie postarac o niego tymbardziej, ze silnym argumentem moze byc fakt, ze znow moglby startowac w 1 lidze. Pozyskanie juniora z Gorzowa wedlug mnie jest malo realne.

Dominiczak za granicą jeżdzil bardzo dobrze nie wiem o dlaczego u nas gorzej zdaje mi sie ze chodzi o kase.

K.A.M.I.L.
Zawodowiec
Kontakt:

#371 Postautor: K.A.M.I.L. » 23 września 2005, o 08:52

To co wygrał ten Schmidt? Może teraz sie dowiem? I pytam naprawdę serio, bo zwyczjnie to nazwisko nie utkwiło mi głębiej w pamięci.

Oto wynik uzyskane w I lidze przez Tomasza Schmidta w sezonie 2005:

Opole-Ostrów
(0,2) 2

GrudziÄ…dz-Opole
(t,1,1) 2

Opole-Rzeszów
(2*,1) 3+1

Rybnik-Opole
(2*) 2+1

Gorzów-Opole
(0) 0

Opole-Lublin
(3,0) 3

Krosno-Opole
(1*,0,0) 1+1

Opole-Gorzów
(2,1,3) 6

Opole-Rybnik
nie mam tego

Rzeszów-Opole
(1,0,1,0,1) 3

Opole-GrudziÄ…dz
(2,0,0,-,0) 2

Ostrów-Opole
(1,0,-,1,0) 2

Opole-Krosno
(2*,2,1) 5+1

Krosno-Opole
(1,2,ns) 3

Tomasz Schmidt w sezonie 2005 został sklasyfikowany na 47 miejscu w 1 lidze ze średnią biegową 1,024.

Pozdrawiam
MOTOR LUBLIN

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#372 Postautor: Gelo » 23 września 2005, o 09:01

... czyli jak widać straszna mizeria. Można sobie go odpuścić. To że jest lepszy od Dominiczaka to żaden argument, bo trudno być gorszym

Davv
Kadrowicz

#373 Postautor: Davv » 23 września 2005, o 09:28

Gelo pisze:... czyli jak widać straszna mizeria. Można sobie go odpuścić. To że jest lepszy od Dominiczaka to żaden argument, bo trudno być gorszym

Kogo? Pytam kogo widzisz lepszego od Schmidta? Oczywiście w naszym zasięgu, bo lepszych jest mnóstwo. Warto go ściągnąć bo napewno nikt z naszych chłopaków nie będzie lepszy od niego, a i tani pewnie będzie. I nie powinien przywoźić tylko 1 pkt. w 1 biegu.
Pytela też można by spróbować, ale nie sądze aby 1 ligowa Zielonka go puściła.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#374 Postautor: Gelo » 23 września 2005, o 11:04

Kogo? Pytam kogo widzisz lepszego od Schmidta?

Nikogo. Dla mnie temat juniorów jest trzeci w hierarchii ważności. W przyszłym sezonie dysproporcje będą mniejsze niż w tym. Jak do ekstraligi trafią Stachyra z Miesiacem i np. Hlib, dobrych juniorów będzie można policzyć na palcach jednej ręki. Chciałbym, żeby Kacper jeszcze pojeździł. W parze np. z Klimkiem mogliby niejednemu spłatać psikusa.

Zaratustra
Kadrowicz

#375 Postautor: Zaratustra » 23 września 2005, o 11:05

Skoro podstawą drużyny jest silny obcokrajowiec, to jest kolejny (przynajmniej teoretycznie i chyba tylko tak) kandydat...Ryan Sullivan. Dzikiej karty nie otrzyma, a jeśli nawet, to jak mówi jego menedżer i tak jej nie przyjmie, bo chce odbudować formę w lidze. W takim razie najlepszym rozwiązaniem mogłaby być właśnie jazda o szczebel niżej, gdzie woziłby same trójki i odbudowałby się również psychicznie 8)
Tutaj link : http://miasta.gazeta.pl/czestochowa/1,3 ... 30452.html