Żużlowe różności

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
WBA
Szkółkowicz
Kontakt:

#1351 Postautor: WBA » 11 września 2005, o 21:57

Koper pisze:Jeden z glownych sponsorow TZ Sipma Lublin i oficjalny sponor Gornika Leczna i Motoru Lublin - Perla Browary Lubelskie S.A podpisal wczoraj umowe sponsorksa z SPR ICom Lublin.

Dziś (po "meczu" piłkarskim) ludzie z Perły powinni uzmysłowić sobie, że postawili na złego konia i zamiast wywalać $$$ na wątpliwą reklamę z bydłem w roli głównej, powinni wejść mocniej w żużel.
No i Kurczuk zrobił se reklamę wyborczą :lol: , chociaż jemu to raczej ta zadyma chyba ani pomoże, ani zaszkodzi.

Awatar użytkownika
motorlublin
Szkółkowicz

#1352 Postautor: motorlublin » 11 września 2005, o 22:07

Były minister Sprawiedliwości nie może sobie poradzić z grupą wyrostków,bandytów i debili....WSTYD i KOMPROMITACJA!!!! TO p.Kurczuk firmuje ten syf. Zamknąc stadion na rok dla kibiców " kopaczy" jeśli nie potrafią z niego chuligani korzystać!!!! :evil:
WINĘ PONOSI ORGANIZATOR!

Zaratustra
Kadrowicz

#1353 Postautor: Zaratustra » 11 września 2005, o 22:26

Teraz trzeba się zastanowić, czy jest sens w ogóle to ciągnąć. Po co w Lublinie piłka na niezłym poziomie, skoro normalni kibice będą bali się przychodzić na mecze, a frajdę będą miały grupy debili, z którymi rozmawiać w cywilizowany sposób nie da rady. Jedyna szansa to wzór angielski, gdzie takie bandziory miały dożywotni zakaz wstępu na stadiony, a nierzadko kończyło się na ogromych grzywnach lub po prostu więzieniu, pozdr.

Koper
Trener
Kontakt:

#1354 Postautor: Koper » 11 września 2005, o 22:31

WBA pisze:
Koper pisze:Jeden z glownych sponsorow TZ Sipma Lublin i oficjalny sponor Gornika Leczna i Motoru Lublin - Perla Browary Lubelskie S.A podpisal wczoraj umowe sponsorksa z SPR ICom Lublin.

Dziś (po "meczu" piłkarskim) ludzie z Perły powinni uzmysłowić sobie, że postawili na złego konia i zamiast wywalać $$$ na wątpliwą reklamę z bydłem w roli głównej, powinni wejść mocniej w żużel.
Za to dziewczyny wlasnie dokladnie w tym samym dniu i mniej wiecej o tej samej porze kiedy byly zadymy potwierdzily ze jesli chodzi o inwestycje w ta druzyne to byl dobry ruch.Tak wiec zamiast pomopwac kase w pilke nozna (Motor Lublin i Gornik Leczna) ja cieszylbym sie aby kasa poszla na pilke reczna i zuzel :)

Awatar użytkownika
Złoty
Kontakt:

#1355 Postautor: ZÅ‚oty » 12 września 2005, o 19:24

motorlublin pisze:Były minister Sprawiedliwości nie może sobie poradzić z grupą wyrostków,bandytów i debili....WSTYD i KOMPROMITACJA!!!! TO p.Kurczuk firmuje ten syf. Zamknąc stadion na rok dla kibiców " kopaczy" jeśli nie potrafią z niego chuligani korzystać!!!! :evil:
WINĘ PONOSI ORGANIZATOR!

Ostre slowa, ale wydaje mi sie ze zwalanie winy na kurczuka jest troszke na wyrost, zawinili wszyscy - debile nazywani kibicami, policja, wladze miejskie. Rok temu po dlugiej nieobecnosci wybralem sie na Motor, grali wtedy z Heko. Niestety nie dane bylo mi cie4szyc sie pilka bo doszlo do zamieszek, rozpetanych przez gowniarzy 15-18 lat. To tylko wybrany przyklad, i jak tu zabrac na mecz rodzine, gdy mozna po lbie dostac. Zamieszki na stadionie sa prawie co sezon i nikt nic nie robi w tym kierunku. Zapotrzebowanie na pilke jest co bylo widac po liczbie kibicow. Nalezy raz na zawsze podjac radykalne kroki by wyplenic zaraze z naszego stadionu; moze gdyby jakis Vip dostal po lbie ruszyli by 4 litery i wprowadzili porzadek. Czy to tak trudno wylapac grupke idiotow, ktorzy prowokuja? Niestety w Lublinie tak.

http://img38.imageshack.us/my.php?image=hpim30662qj.jpg

http://img38.imageshack.us/my.php?image=hpim30415pp.jpg

bardzo smutne obrazki...
Obrazek

Koper
Trener
Kontakt:

#1356 Postautor: Koper » 14 września 2005, o 20:51

Awatar użytkownika
Fork
Zawodowiec

#1357 Postautor: Fork » 15 września 2005, o 10:12

Jeżeli finał MDMP jest w Rzeszowie to Młodzieżowymi Drużynowymi mistrzami Polski zostaną Tarnowianie a na drugiej pozycji uplasuje się Stal, smutne ale prawdziwe... :)
trening czyni mistrza.

Awatar użytkownika
Jaga
Junior

#1358 Postautor: Jaga » 15 września 2005, o 12:32

Fork pisze:Jeżeli finał MDMP jest w Rzeszowie to Młodzieżowymi Drużynowymi mistrzami Polski zostaną Tarnowianie a na drugiej pozycji uplasuje się Stal, smutne ale prawdziwe... :)

No o tym że smutne to mam nadzieje że mówisz o tym że 2 miejsce zajmie Żeszuf !! ;)
Jedno jest pewne józkolandia nie zasługuje na organizacje finału MDMP. Rozumie że na wschodzie (okolice Azji :P ) nalezy rozpowszechniać taki sport jakim jest żużel no ale bez przesady :!:

P.S.
Temat o Józkolandi został zamknięty więc pozwole sobie to tu pierdyknąć.
Hymn Marnego Żeszofa ze Stali :P :

Biało niebieska jest ich
Chorągiew którą dziś tak dumnie unosi wiatr
Na piersiach żurawia znak
Zakuci w skóry jak w stal
Do walki stajÄ… na start

Stalowe serca nerwy jak stal
Stalowe konie w słońcu lśnią
O tak.....

Naprzód armio naprzód gnaj
Nigdy nie trać wiary w to
By królewski objąć tron
Cały świat niech do stóp ukłoni się
Oto nadszedł wielki dzień
Właśnie spełnia się twój sen

Tumany kurzu już
Nad torem wznoszÄ… siÄ™
A na trybunach szał
Kibiców wiernych śpiew
niczym armatni strzał
obwieszcza zwycięski bieg
Obrazek
PROSTACY'05 ~ Ultra Brigade

NSN

Awatar użytkownika
Fork
Zawodowiec

#1359 Postautor: Fork » 15 września 2005, o 17:17

Jaga pisze:
Fork pisze:Jeżeli finał MDMP jest w Rzeszowie to Młodzieżowymi Drużynowymi mistrzami Polski zostaną Tarnowianie a na drugiej pozycji uplasuje się Stal, smutne ale prawdziwe... :)

No o tym że smutne to mam nadzieje że mówisz o tym że 2 miejsce zajmie Żeszuf !! ;)
Jedno jest pewne józkolandia nie zasługuje na organizacje finału MDMP. Rozumie że na wschodzie (okolice Azji :P ) nalezy rozpowszechniać taki sport jakim jest żużel no ale bez przesady :!:

Tak mówie o zajęciu drugiego miejsca przez Rzeszów, ponieważ gdzie by nie był rozgrywany finał i tak wygra Tarnów (Kołodziej i M.Rempała).
Pozdrawiam.
trening czyni mistrza.

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#1360 Postautor: Cz@rek » 15 września 2005, o 22:26

Koper pisze:Finał MDMP w Rzeszowie: http://sportowefakty.pl/index.php?dysc_ ... &news_id=8
1958

Szkoda,finał należał się Rawiczowi.Jedyny drugoligowiec wszedł do finału po raz drugi
z rzedu i po raz drugi zostali olani... :?

Koper
Trener
Kontakt:

#1361 Postautor: Koper » 15 września 2005, o 22:56

Groznie wygladajacy upadek mial na treningu Piotr Winiarz ktory niedawno wznowil po dlugiej przerwie treningi:
Wszyscy obecni na Å›rodowym treningu na stadionie Stali przy ulicy HetmaÅ„skiej, przeżyli chwile grozy, ponieważ bardzo groźnie wyglÄ…dajÄ…cy upadek miaÅ‚ Piotr Winiarz. Na I Å‚uku wyniosÅ‚o go, zahaczyÅ‚ o bandÄ™ i przeleciaÅ‚ przez kierownice. Na szczęście „Siwy” jest caÅ‚y i zdrowy! ( http://www.stal.rzeszow.pl )

wojteko
Senior

#1362 Postautor: wojteko » 15 września 2005, o 23:03

Bimmer pisze:
Koper pisze:Na szczęście „Siwy” jest caÅ‚y i zdrowy![/i] ( http://www.stal.rzeszow.pl )

Zdrowy to on już niestety dawno nie jest.

Ale jak bardzo chory musi byc ten czlowiek ktory dopuscil Winiarza do jazdy na torze :!: :?: :shock: :shock: :shock:

Koper
Trener
Kontakt:

#1363 Postautor: Koper » 15 września 2005, o 23:21

wojteko pisze:
Bimmer pisze:
Koper pisze:Na szczęście „Siwy” jest caÅ‚y i zdrowy![/i] ( http://www.stal.rzeszow.pl )

Zdrowy to on już niestety dawno nie jest.

Ale jak bardzo chory musi byc ten czlowiek ktory dopuscil Winiarza do jazdy na torze :!: :?: :shock: :shock: :shock:

To samo mowiono o dopuszczeniu Dadiego do uprawiania sportu po probach samobojczych, jadnak nie dziwi mnie ze sa fani Siwego, ktorzy tak jednoznacznie nie postawiliby tej sprawy o czym na forum Stali pisze MaK (ktory niedawno opisywal m.in. na lamach TZ swoje przezycia zwiazane z wyjazdem na tor po tak dlugiej przerwie):
MaKs pisze:Balem sie tej chwili, kiedy Piotrkowi zdarzy sie pierwszy wypadek. Teraz rodzina ma juz na niego powaznego haka. Ale wczesniej tez mieli, a jednak "Siwy" dopial swego. Mysle, ze nie jest to koniec jego przygody z zuzlem. Nawet jesli pare dni/tygodni odpocznie, to jestem prawie przekonany, ze jeszcze pojezdzi. Lepiej, zeby jezdzil po torze, niz smigal po Bialej :wink: . Tak czy inaczej - okaze sie w praniu. NIe zazdroszcze rodzinie, bo utrzymac Siwego w domu bedzie niezwykle ciezko, a zakazac mu jazdy to tak jak odciac czlowiekowi doplyw tlenu. Ciezka decyzja.

Tak wiec mysle ze do startow Siwego w zawodach ligowych to bardzo odlegly temat o ile sie pojawi ale tez widac czym dla tego zawodnika byl i jest zuzel i to jego deycyzja ze wznowil treningi (na wlasne ryzyko).

Awatar użytkownika
cheeroke_re

#1364 Postautor: cheeroke_re » 21 września 2005, o 10:50

Złoty pisze: Zapotrzebowanie na pilke jest co bylo widac po liczbie kibicow.
http://img38.imageshack.us/my.php?image=hpim30662qj.jpg

http://img38.imageshack.us/my.php?image=hpim30415pp.jpg

bardzo smutne obrazki...

zapotrzebowanie chyba na powód do burdy a nie na piłkę. A co do zdjęć to nie widzę tam nic innego jak grupę dobrze zorganizowanych kibiców w ciemnych strojach. :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
cheeroke_re

#1365 Postautor: cheeroke_re » 21 września 2005, o 15:55

oo widze ze nie jesteśmy apolityczni... a jak na meczach się pojawiał ten pan z wąsem i spiker zapowiadał go to jak klaskałem stojąc by go przewitać to sie w koło ludzie jakoś dziwnie na mnie patrzyli....
Obrazek

Shack
Administrator

#1366 Postautor: Shack » 21 września 2005, o 16:06

cheeroke_re pisze:oo widze ze nie jesteśmy apolityczni... a jak na meczach się pojawiał ten pan z wąsem i spiker zapowiadał go to jak klaskałem stojąc by go przewitać to sie w koło ludzie jakoś dziwnie na mnie patrzyli....

no jak nie, przeciez ten Pan do żadnej pratii nie nalezy ;]

Awatar użytkownika
cheeroke_re

#1367 Postautor: cheeroke_re » 21 września 2005, o 16:28

nie?? oo, ale chyba nalezal ( z tego co mi sie kojarzy) btw w polityce jest juz jakis czas.... hmmm a jeśli się mylę to zwracam honor.
Obrazek

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#1368 Postautor: Lublin_Fan » 21 września 2005, o 16:38

Nie bardzo wiedziałem gdzie, wiec wklejam tutaj artykuł o DPE

Za "PrzeglÄ…dem Sportowym":

WALKA ŻYCIA

-Elita staruje w Grand Prix.Wschód do elity ma daleko,więc najbardziej prestizowo traktuje Klubowy Puchar Europy.Dla krajów byłego ZSRR te zawody to punkt kulminacyjny sezonu,walka na smierc i życie.Dosłownie.-

Tak było w Togliatti.Drugi bieg turnieju na starcie pieciu żuzlowców.Wychodzą spod taśmy równo,jest bardzo ciasno,ale nikt nie odpuszcza.Po sekundzie na stadionie zapada grobowa cisza.tylko najodważniejsi patrzą na tor,większośc z widzów z przerażeniem zakrywa oczy.Masakra.Czterech żużlowców leży bez ruchu ,dwóch wyleciało za płot,karetki nie nadążają z przewożeniem poszkodowanych do szpitala .kontuzjowany jest też Grzegorz Dzik z Unii Tarnów.Żaden z nich nie wraca już na tor.Jeden do dziś walczy o powrót, ale do życia.

Tym najbardziej poszkodowanym jest Sergiej Darkin (ze zwycięskiej Mega Łady Togliatti), znany rosyjski zawodnik .Kierownik Unii Tarnów Bogdan Kasiński z przerażeniem relacjonował tuż po zawodach,że Darkin ma przebite płuco,uraz mózgu i złamany kręgosłup.W niedzielę Rosjanin przeszedł operacje i został przewieziony do Samary,gdzie mają się nim zająć specjaliści.Wg informacji stamtąd ,jego stan sie poprawił .W poniedziałek wieczorem żużlowiec odzyskał przytomność i zaczęto diagnozować jego kręgosłup(wiadomo już ,że ma 6 złamanych żeber i to własnie one przebiły płuco).
Świadomość zachowywał od początku Andriej Karpow (Ukraina Równe),ale nie jest pewne czy kiedykolwiek wstanie z inwalidzkiego wózka.W wypadku zmiażdżył 4 kręgi.O urazach Szajchulina (Togliatti-Bałakowo) wiadomo niwiele, ale prawdopodobnie ma złamaną nogę i dwa palce.Wobec tych dramatycznych wieści ,stan Grzegorza Dzika można okreslić jako nie najgorszy.-Ma złamany krąg lędźwiowy.Dzięki uprzejmości Leigh Adamsa,który użyczył mu specjalnego łóżka w swoim busie,zostanie bezpieczne przewieziony do Warszawy-mówi prezes Unii Szczepan Bukowski.
Podróż do Togliatti to wielkie przedsięwzięcie.2600 km bezdrożami.By zdążyć na sobotnie zawody,żużlowcy Unii wyjechali z Tarnowa w środę wieczorem.Jechali z litewską ekipa Daugavpils,by zminimalizować koszty "opłat",nakładanych przez rosyjską policję.Jeden Robert Wardzała postanowił wyłożyć swoje pieniądze(ok.2,5 tysiąca zł) i wybrał szybszą oraz bezpieczniejszą metodę transportu -samolot.
-Takich zawodów nie widziałem jeszcze nigdy.niektórzy jeździli tak,jakby od tego zależały ich losy-mówi Wardzała.Determinacji trudno się dziwić.Działacze kusili niebotycznymi premiami za punkt.Mega Łada sprowadziła nawet wielkie gwiazdy:Adamsa,Richardsona i Jonssona.Ale z ich strony zagrożenia akurat nie było.To żużlowcy z bloku wschodniego budzili strach.To oni jednego dnia mogli zarobić tyle co przez kilka tygodni.-Gdy widziałem szalejącego rywala,po prostu przymykałem gaz-dodaje Wardzała.-Nie będę przecież ryzykował życia.Dla nas to miał być trening,a nie rzeźnia.(SP)

Komentarz
Sebastiana Parfjanowicza:

ZAWODY FRUSTRATÓW

Działacze Unii Tarnów nie wysłali do Togliatti najlepszych zawodników i mogą się cieszyć, bo gdyby Gollob czy Rickardsson doznali kontuzji przed rewanżem finału MP,w Bydgoszczy ciężko byłoby obronić złoto.Z drugiej strony,wystawianie juniora na zawody ,gdzie jeździ się w piątkę na torze i łatwiej mu"zdobyć" kontuzję niż punkt,do rozsądnych decyzji nie należy.W Togliatti zabrakło drużyn angielskich,duńskich czy szwedzkich.Polacy są w żużlowej elicie,jeżdżą w GP wygrywają DPŚ.Chyba nie musimy tego udowadniać w turniejach frustratów.

Żużel to w Rosji to niesamowicie odmienny sposób postrzegania i wykonywania tego sportu. Na podstawie mojej wiedzy na temat moge powiedzieć, ze ww. artykuł nie jest przesadzony.

Pozdr.

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#1370 Postautor: Lublin_Fan » 21 września 2005, o 17:23

sting126 pisze:artykul byl juz przepisany tutaj

Eh... a kto na takie peryferia zaglÄ…da ;)

Pozdr.

JAG
Senior

#1371 Postautor: JAG » 21 września 2005, o 18:36

co do artykułu to uważam że jest krzywdzący dla zawodników zza wschodniej granicy bowiem wrzuca ich do jednego worka.mam na koncie co prawda niewiele obejrzanych biegów z ich udziałem ale nie zauważyłam tego o czym pisze autor.
co do finału pucharu Europy to już sam fakt jazdy w 5 przyczyniał się do wzrostu zagrożenia na torze.
:),czasami :(

lucki73
Kontakt:

#1372 Postautor: lucki73 » 22 września 2005, o 21:06

JESTEM ZAWIEDZIONY, SRODZE ZAWIEDZIONY :( :( :(

Za Interia.pl
-------------
Tony Rickardsson, sześciokrotny mistrz świata w żużlu oświadczył w czwartek, że zakończy karierę sportową jesienią przyszłego roku... być może z siódmym złotym medalem.

"Decyzja dojrzewała już kilka lat. Żużel był przez wiele lat częścią mojego życia. Z tym sportem wiążę wiele wspaniałych wspomnień, które mi na zawsze pozostaną w pamięci. Kocham żużel lecz pomimo to czuję, że nadszedł czas aby zająć się czymś innym" - napisał Rickardsson w oświadczeniu prasowym w czwartek.

Rickardsson napisał, że karierę zakończy pod koniec przyszłorocznego sezonu. "W 2006 roku będę do każdego meczu i zawodów przygotowany jak zawsze, to znaczy najlepiej, a celem będzie jak największa liczba wygranych".

Szwedzkie media skomentowały, że celem Rickardssona jest zdobycie siódmego tytułu mistrza świata i odejście w glorii najlepszego żużlowca wszechczasów.

Dziennik Expressen pisze: "Tony Rickardsson wyrusza na polowanie po siódme złoto".

Według Aftonbladet: "Król odchodzi ... lecz po tym jak w tym roku wyrównał rekord legendarnego Ivana Maugera, zamierza wykorzystać okazję, aby zostać najlepszym żużlowcem świata."

Rickardsson, który już kilka lat wcześniej zapowiadał zakończenie kariery, powiedział szwedzkiej telewizji SVT, że teraz już podjął ostateczną decyzję. "Przez wiele lat żyłem bardzo intensywnie. Teraz nadszedł czas, aby zacząć prowadzić trochę spokojniejsze życie."

Rickardsson wyjaśnił też, że podał do wiadomości swoją decyzję teraz - "aby spokojnie zaplanować terminy trzech meczów pożegnalnych za rok. Odbędą się one w Polsce, Szwecji i Anglii".

Kończyć tak wcześnie taką wspaniałą karierę??? Szkoda, naprawdę wieeeeeeeeeeeelka szkoda :(

pzdr.
lucki73
Motor Lublin AD 2006:
9. P.Karlsson
10. D.Jeleniewski
11. T.Piszcz
12. P.Staszek
13. D.Śledź/G.Knapp???
14. R.Klimek
15. K.Kępa
rez. S.Trumiński, J.Mordel, M.Michaluk, K.Polak
i... szkolić oraz brać udział w MDMP i Lidze Południowej.

Davv
Kadrowicz

#1373 Postautor: Davv » 22 września 2005, o 22:48

Przynajmniej odejdzie w slawie, po co ma jezdic niewiadomo ile, ryzykowac zdrowie, a moze i zycie. Dorobil sie juz i jemu wystarczy, rozumiem jego decyzje...

lucki73
Kontakt:

#1374 Postautor: lucki73 » 22 września 2005, o 23:18

Co nie zmienia faktu, że odejdzie ze sportu żużlowego jeden z dwóch najlepszych żużlowców ostatniego 15-lecia (wciąż Hans jest u mnie nr 1, może z powodu tego lubelskiego sentymentu do niego - ale obiektywnie przyznając Rickardsson poziomem sportowym mu nie ustępuje). Mnie jest żal, bardzo żal, tak jak mi było żal Hansa, który także odszedł z żużla wtedy, gdy jeszcze nie woził się na końcu stawki jak np. niezatapialny "Tomek" Huszcza (ale ile on ma gęb do wyżywienia w domu, więc mu się nie dziwię, że wciąż tyra chłop - mimo że żużlowa emerytura należała mu się już ładnych parę lat temu - by ten babiniec w domu wykarmić :) ). Szkoda, bardzo szkoda.

pzdr.
lucki73
Motor Lublin AD 2006:

9. P.Karlsson

10. D.Jeleniewski

11. T.Piszcz

12. P.Staszek

13. D.Śledź/G.Knapp???

14. R.Klimek

15. K.Kępa

rez. S.Trumiński, J.Mordel, M.Michaluk, K.Polak

i... szkolić oraz brać udział w MDMP i Lidze Południowej.

go!
Trener

#1375 Postautor: go! » 23 września 2005, o 00:35

lucki73 pisze:Co nie zmienia faktu, że odejdzie ze sportu żużlowego jeden z dwóch najlepszych żużlowców ostatniego 15-lecia

Inna logistyka, inne podejście, inna kasa, inny sprzęt
Nie ma co porównywać

Gdzie Alonso, Barrichello czy nawet Schumacher :?:
Jak ich porównywać do Senny czy Prosta :?:
Nie wspominajÄ…c o starszych...

PS. Nigdy za Rickardssonem nie przepadałem - może dlatego