Wywiady z ludźmi lubelskiego żużla

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#426 Postautor: grzesieck » 1 września 2005, o 23:34

czaszka pisze:
Cz@rek pisze:To jest nas już trzech 8) Mam dokładnie te same "parametry" 8) :lol:

Nie trzech, a czterech :P W tym roku miałem jubileusz 15-lecia :wink: A to dopiero początek 8)

pieciu :) rowniez mialem 15-lecie w tym roku 8)
METHANOL ADVENTURE TEAM

Metalliczny
Senior
Kontakt:

#427 Postautor: Metalliczny » 2 września 2005, o 08:53

grzesieck pisze:
czaszka pisze:
Cz@rek pisze:To jest nas już trzech 8) Mam dokładnie te same "parametry" 8) :lol:

Nie trzech, a czterech :P W tym roku miałem jubileusz 15-lecia :wink: A to dopiero początek 8)

sześciu :mrgreen: i także jublieusz 15-lecia :D dziwny zbieg okoliczności :?

sledzio

#428 Postautor: sledzio » 2 września 2005, o 08:57

hehe to ja jestem lepszy ja już ciągne 16-lecie

Awatar użytkownika
Kaka
Szkółkowicz
Kontakt:

#429 Postautor: Kaka » 2 września 2005, o 08:59

Kurcze, jak to jest, to wszyscy zaczeli chodzić na żużel w 1990 :?: :!:
No, bo dziwnym zbiegiem okoliczności mnie ojciec też zabrał pierwszy raz na stadion 15-lat temu :D

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#430 Postautor: Gelo » 2 września 2005, o 09:06

Ja na swoich pierwszych zawodach byłem w 1978 roku. Oczywiscie niewiele pamietam ale od 80 chodzilem regularnie na wszystkie mecze. Pamietam w Lublinie takich panów jak Jarmuła, Plech, Raba, Waloszek. Także mozna powiedzieć, że stuka mi ćwierć wieku z żużlem :).

Awatar użytkownika
Kiry
Senior

#431 Postautor: Kiry » 2 września 2005, o 09:13

ja debiutowalem w 1980 albo 81 a od Jarmuły nawet dostalem gogle :mrgreen:
Wtedy byly to w zasadzie jednorazowki, czesto na zawodach pekala szybka-plastik posrodku, miedzy oczami, ale ja dostalem nowke sztuke :lol:

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#432 Postautor: Łoptymista » 2 września 2005, o 09:23

grzesieck pisze:
czaszka pisze:

Daj sobie i innym ostrzeżenia za nie trzymanie się tamatu :mrgreen:

PS. Bardzo ciekawe te wywiady. Szczególnie z panem Kołodziejem.

meesha
Trener
Kontakt:

#433 Postautor: meesha » 2 września 2005, o 10:58

Kaka pisze:Kurcze, jak to jest, to wszyscy zaczeli chodzić na żużel w 1990 :?: :!:
Nie wszyscy :D Mnie wozili jak jeszcze w pieluchę robiłem :lol: nie ma to jak za młodu uzależnić dziecko od rycyny 8) :wink: Ale pierwsze wspomnienia to okolice lat 1988-89 - Roman Feld, Marek Iwaniec i te klimaty :mrgreen:

PS. Tak myślę, że chyba przeniosę te ostatnie posty do nowego tematu :idea:
Albo i nie - bo się okazuje, że nie mogę. Może admini się pobawią i przeniosą to do nowego tematu - "Mój pierwszy raz" :D
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
czaszka
Junior

#434 Postautor: czaszka » 8 września 2005, o 15:29

Dziś w Tygodniku Żużlowym jest wywiad z Mariuszem Frankowem. Ambitny to chłopak, bo chce wrócić do Ekstraligi :shock: :shock: :lol: :lol: Chętnych do poczytania odsyłam na 47 stronę Tygodnika, albo do Empiku :wink:

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#435 Postautor: Cooper » 8 września 2005, o 15:51

O kurde... wywiad z Frankiem <rozmarzony> Zaraz lece do EMPiKu, ale moze ktos wklei skana jakiegos, cio?

Hmm, czy mowiac to, ze chce wrocic do E-ligii, ma na mysli wprowadzenie Motoru do najwyzszej klasy rozgrywkowej w nastepnym sezonie?
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Koper
Trener
Kontakt:

#436 Postautor: Koper » 8 września 2005, o 17:29

Cooper pisze:O kurde... wywiad z Frankiem <rozmarzony> Zaraz lece do EMPiKu, ale moze ktos wklei skana jakiegos, cio?

Hmm, czy mowiac to, ze chce wrocic do E-ligii, ma na mysli wprowadzenie Motoru do najwyzszej klasy rozgrywkowej w nastepnym sezonie?
Pod nazwa Motor to becnie wystepuje dryzna zuzlowa amatorow z Lublina ale tam chyba jest tylko jedna liga :lol:

Awatar użytkownika
papi
Trener

#437 Postautor: papi » 8 września 2005, o 18:04

Obrazek

jest także wywiad z Dyrektorem Harrym :wink:
Obrazek

lucki73
Kontakt:

#438 Postautor: lucki73 » 8 września 2005, o 21:12

Czytając wywiad z Frankim w dzisiejszym Tygodniku Żużlowym nasuwa mi się tylko jedno stwierdzenie: on chyba jest stuknięty mocno w głowę.

Może Franków czyta to Forum (w co wątpię), więc mam apel do niego:
uderz się chłopie młotkiem w głowę, a jak otrzeźwiejesz, to w te pędy grzej do Rawicza, Łodzi albo reaktywujących się Świętochłowic, jak chcesz mieć "robotę" w przyszłym roku.
Ekstraliga i Franków :), no ubawiłem się setnie dzisiejszego popołudnia :) Nie dość że kloszard, to (muszę użyć eufemizmu, bo bana dostanę) niedorozwinięty.

ukłony
lucki73

Awatar użytkownika
jas
Senior
Kontakt:

#439 Postautor: jas » 8 września 2005, o 21:22

-Nowy-Lucki73- pisze:(...)
Może Franków czyta to Forum (w co wątpię), więc mam apel do niego:
uderz się chłopie młotkiem w głowę, a jak otrzeźwiejesz, to w te pędy grzej do Rawicza, Łodzi albo reaktywujących się Świętochłowic, jak chcesz mieć "robotę" w przyszłym roku.(...)

w swietle zproszenia, ktore kiedys do mnie wystoswales, podejrzewam, ze jestes masochista, skoro znowu chcesz Franka ogladac :twisted: :twisted: :twisted: .

a tak powaznie - Franek i ekstraliga :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Srodmiescie zawsze z MOTOREM!!!

lucki73
Kontakt:

#440 Postautor: lucki73 » 8 września 2005, o 21:38

Masz jas rację!!! Chyba jestem masochistą, skoro wymieniłem Świętochłowice. A przecież jak Świętochłowice się reaktywują, to będę im kibicował (z racji pochodzenia mojej kochanej żony - właśnie Świętochłowice). Chwilowa zaćma umysłowa mnie ogarnęła, skoro wymieniłem jako potencjalnych mocodawców Frankiego Świętochłowice. No zgłupiałem do reszty.

Franków!!!, pomyliłem się z tymi Świętochłowicami. Niech Cię ręka broni wykręcać numer telefonu na Skałkę. Nie mam ochoty Cię już oglądać, ani w Motorze, ani w Śląsku. Idź sobie do Krakowa albo Łodzi, by mnie nawet nie kusiło pojechać na mecz z Tobą w roli ... (chciałem napisać "głównej", ale to byłoby z pewnością na wyrost).

pzdr.
lucki73

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#441 Postautor: Lublin_Fan » 8 września 2005, o 22:20

Proponuję zorganizować plebiscyt na wypowiedź roku. Moje kandydatury:

Nie wiem, może powinienem wrócić do ekstraligi?

Ale wiem już co z silnikami można zrobić

Franków rządzi :lol: :lol: :lol:

Pozdr.

Awatar użytkownika
Złoty
Kontakt:

#442 Postautor: ZÅ‚oty » 8 września 2005, o 23:30

Panie Mariuszu!!!
Ja szary kibic lubelskiego żużla błagam Pana niech Pan nas nie opuszcza!!!Po co zaraz ekstraliga?Czy u nas tak źle?Nie musi Pan przyjeżdżać na treningi,przecież jest Pan liderem naszej drużyny, nasz klub oszczędza swoje gwiazdy; no a każdy ma prawo sie czasem zamotać(nawet ja rano w piżame).Wie już Pan co można z silnikami zrobić?Zatrzeć albo nic nie robic tez motor jedzie.Ale to nic, wybaczymy wszystko, przecież każdy może sie mylic a Pan jest dla nas niemal jak Ronaldinhio dla Katalonii!!!To że Pana nie zapraszają do ligi niemieckiej to srom i hańba!!!Mieć tak wysoką średnią w zawodówce i nie jechać do Niemiec na warsztaty?!Niech sie szkopy wstydza, tym lepiej dla nas, budujemy ekipe na e-lige jest Pan nasza opoka!Jest u nas zdolna mlodziez, u Panskiego boku bedziemy miec naszych Gollobow, niech sie ucza od najlepszych. Na koniec mojego apelu chce napisac, ze Prezydent Pruszkowski ma osobiscie dopilnowac,aby od nowego sezonu przy blasku jupiterow na pierwszy mecz wyjechal Pan jako nasz kapitan co Panu juz sie slusznie nalezalo od poczatku startow w Lublinie. Profesorze z Piły!!!Zostań z nami!!!
Obrazek

go!
Trener

#443 Postautor: go! » 9 września 2005, o 03:12

Nie nosz kurwa...

Jakbym w GKSŻ (tfu!) był, to bym dał zakaz udzielania wywiadów po pijaku... :!:

Awatar użytkownika
m.a.c.i.e.k.s
Junior

#444 Postautor: m.a.c.i.e.k.s » 10 września 2005, o 13:02

Lublin_Fan pisze:Proponuję zorganizować plebiscyt na wypowiedź roku. Moje kandydatury:

Nie wiem, może powinienem wrócić do ekstraligi?

Ale wiem już co z silnikami można zrobić

Franków rządzi :lol: :lol: :lol:

Pozdr.

podpis pod obrazkiem : MARIUSZ FRANKÓW CORAZ LEPIEJ POZNAJE SWOJE SILNIKI

pozdro

sledzio

#445 Postautor: sledzio » 14 września 2005, o 14:51

lucki73
Kontakt:

#446 Postautor: lucki73 » 14 września 2005, o 14:59

Bardzo dobry wywiad i w wyważony sposób ukazanie tego, co było niewłaściwe w bieżącym sezonie. Brawo Moran, za utrzymanie emocji na wodzy i za rozsądek.

ukłony
lucki73
Motor Lublin AD 2006:
9. P.Karlsson
10. D.Jeleniewski
11. T.Piszcz
12. P.Staszek
13. D.Śledź/G.Knapp???
14. R.Klimek
15. K.Kępa
rez. S.Trumiński, J.Mordel, M.Michaluk, K.Polak
i... szkolić oraz brać udział w MDMP i Lidze Południowej.

meesha
Trener
Kontakt:

#447 Postautor: meesha » 14 września 2005, o 15:02

Ale czyta się to bardzo ciężko :roll: Czy autor wywiadu nie mógłby pomyśleć o jakiejś obróbce stylistycznej przed publikacją :?: :? Samo spisanie tekstu z dyktafonu "jak leci" daje dość komiczny efekt :wink:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

woocash
Szkółkowicz

#448 Postautor: woocash » 15 września 2005, o 10:30

wywiad z Markiem KepÄ… ,ale dotyczacy rzecz jasna Kacpra K.

OJCIEC RADZI SYNOWI, ABY DAŁ SOBIE SPOKÓJ Z ŻUŻLEM

Kacper Kępa, utalentowany junior TŻ Sipma Lublin, pod koniec maja nabawił się groźnej kontuzji. Po wypadku w Bydgoszczy nie pojawił się więcej na torze. Wiele wskazuje na to, że zawodnik zakończy przygodę z żużlem. Tak przynajmniej twierdzi Marek, ojciec Kacpra.

* Grzegorz Kotyłło: Kibice zastanawiają się, czy Kacper wystartuje w przyszłym roku.
Marek Kępa: Moje zdanie jest takie, żeby już nie jeździł na żużlu.

* Dlaczego?
Z dzisiejszą służbą zdrowia nie wyobrażam sobie dalszej jazdy. Po wypadku wiozłem dziecko z duszą na ramieniu z Bydgoszczy do Lublina, nie wiedziałem, co mu jest i na ile poważny jest stan zdrowia. Przez cztery dni nie mogłem się doczekać na chirurga szczękowego. Do tego dochodzą jeszcze kwestie finansowe. Klub do tej pory nie zainteresował się uregulowaniem należności.

* A co o tym myśli sam Kacper?
On chciałby startować, jeździ na stadion, krząta się po parkingu. Ale mu odradzam. Nie należy wywoływać wilka z lasu, a tylko cudem uniknęliśmy tragedii. Gdyby miał mocniej zapięty kask, mógłby zostać kaleką.

* Obawy są oczywiste. Ale decydując się na żużel należało chyba wkalkulować ryzyko kontuzji.
Tak, ale uraz był bardzo poważny jak na niewielki staż. Wszystko potoczyło się zbyt szybko i zbyt gwałtownie. Ciężko jest przejść nad tym do porządku dziennego i udawać, że nic się nie stało.

* Jakie plany ma Kacper?
W tym roku zdaje maturę, będzie chciał dostać się na studia. Jeżeli chodzi o sport, doradzam mu tenis.

* Czyli definitywnie kończy z żużlem?
Wydaje mi się, że tak. W każdym razie szanse, że jeszcze będzie się ścigał, są minimalne.

W dzisiejszym papierowym wydaniu Kuriera znajdziesz więcej informacji sportowych.

Kurier Lubelski

JAG
Senior

#449 Postautor: JAG » 15 września 2005, o 10:51

szkoda że tak to wygląda :(
:),czasami :(

Davv
Kadrowicz

#450 Postautor: Davv » 15 września 2005, o 11:12

Nie znam szczegółów kontuzji Kacpra. Jednak mam nadzieję, że będzie jeszcze jeździł. Jak dla mnie to brakuje mu jazdy. Jednak jest presja ze strony rodziców. Wydaje mi się, ze wszystko jednak zależy od Kacpra i jeśli będzie naprawdę chciał to przekona rodziców i wróci na tor. Jednak nic na siłę. Nie ma co ryzykować. Ale ja wierzę w powrót Kacpra na tor