Joonas Kylmaekorpi w TÅ»!!!

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#376 Postautor: Cz@rek » 5 września 2005, o 17:04

Jeśli faktycznie na nasz tor ma być dosypana nawierzchnia,to mimio wszystko stawiałbym
na fina.To zawodnik który potrzebuje "coś niecoś"pod kołem .A w Angli tory są bardzo różne
ale raczej dominuje tam jazda przy krawężniku co wskazuje na raczej twarde tory.
Joonas lubi też trochę dłuższe tory niź w Angli ,dlatego uważam że u nas będzie się czuł coraz lepiej i ciągle się rozwijał.A jego efektownie zdobywane punkty przyciągną nowych fanów.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#377 Postautor: Gelo » 5 września 2005, o 18:54

Cz@rek pisze:Jeśli faktycznie na nasz tor ma być dosypana nawierzchnia,to mimio wszystko stawiałbym
na fina.To zawodnik który potrzebuje "coś niecoś"pod kołem .A w Angli tory są bardzo różne
ale raczej dominuje tam jazda przy krawężniku co wskazuje na raczej twarde tory.
Joonas lubi też trochę dłuższe tory niź w Angli ,dlatego uważam że u nas będzie się czuł coraz lepiej i ciągle się rozwijał.A jego efektownie zdobywane punkty przyciągną nowych fanów.

Bardzo przepraszam, ale nie po to sie ściąga obcokrajowca zeby lubił jakieś tory, a innych nie lubił. On ma płacone za robienie punktów, bez względu na to gdzie. Jak mamy dowozić nawierzchni tylko po to żeby sobie Klimekorpi poszalał przy płocie to coś chyba nie jest tak. A co z wyjazdami - tradycyjnie będziemy walczyć o wyjście z 25 punktów? Mnie już nudzą te ciągłe baty.

Davv
Kadrowicz

#378 Postautor: Davv » 5 września 2005, o 20:33

Ja nie wiem o czym Ty Gelu rozmawiasz tutaj :roll: Czy według Ciebie w sezonie 2006 będziemy walczyć o Eligę? Już wcześniej o tym pisałem, ale powtórze: na nadchodzący sezon Joonas będzie zawodnikiem idealnym. Jest jeszcze w miarę tani, (porównując do Lee i innych wymieniach jako kandydatów do "naszej" drużyny). Joonas gwarantuje też te 12-13 pkt. w Lublinie, na wyjazdach i tak nie będziemy jeździć o zwycięstwo. Na wyjazdach też robić powinien po te 10 pkt. bez względu gdzie będziemy jechać. Po za tym jest jeszcze młody i zatrzymując go w Lublinie dajemy sobi szansę, że w przypadku gdy będzie jeździł lepiej zawsze chętniej do nas przyjdzie. Nikt mnie nie przekona, że w przyszłym roku będziemy potrzbbować kogoś lepszego od Joonasa. A tak poza tym to Joonas jest idolem naszej publiczności i napewno przyciągnie sporo osób na stadion samo jego nazwisko.

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#379 Postautor: _piotrusss » 5 września 2005, o 20:43

Ostatnio na zawodach lekkoatletycznych komentatorzy zauważyli bardzo wazną rzecz. Mianowicie na sukces amerykańskich sportowców bardzo duży wpływ ma ich podejscie. Oni nie myślą o podium, oni myslą wyłacznie o pierwszym miejscu i to jest ich celem. Nawet jak nie są faworytami, jak nikt na nich nie stawia to oni walcza o PIERWSZE MIEJSCE. Dlatego tyle jest niespodzianek, zupełnei nieznany amerykanin zdobywa złoto na bardzo waznej imprezie. Nie można stawiać na przyszły sezon celu utrzymania się w lidze albo środek tabeli. Celem musi być posuwanie się do przodu, czyli awans. Popieram Gela, że Joonas nie jest zawodnikiem dla nas na przyszły sezon. Nam potrzeba obcokrajowca jadącego na najwyższym poziomie na KAŻDYM torze! Jestem za Joonasem, ale tylko jako drugi obco.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#380 Postautor: Gelo » 5 września 2005, o 20:56

Davv pisze:Ja nie wiem o czym Ty Gelu rozmawiasz tutaj :roll: Czy według Ciebie w sezonie 2006 będziemy walczyć o Eligę?

A Ty już oczywiście wiesz, że nie będziemy - prawda?
Nie wiem co nas czeka w przyszłym roku, ale z Joonasem możemy tylko powalczyć o miejsca 5-7 przy czym piąte miejsce jest osiągalne przy wymianie całego składu seniorskiego. Skoro jesteś ciekaw mojej opinii to jest niezmienna - sport jest taką dziedziną w ktorej realizuje się pewne cele. Kto stoi w miejscu ten sie cofa. Dlatego mierzyć trzeba jak najwyżej się da.

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#381 Postautor: boxing » 5 września 2005, o 21:19

Ja jestem za pozostawieniem Joonasa na nastepny sezon. Bez watpienia to jeden z najefektowniej jezdzacych zawodnikow na "pierwszym froncie" - na przyczepnym torze jego jazda to niesamowita frajda dla kibicow. Wiem ze znalazloby sie kilku skuteczniejszych jezdzcow, ale za emocje i wielkie serce do walki - zakontraktowalbym finskiego wojownika! Jezeli jeszcze jest znacznie tanszy niz Gelowe "lokomotywy" typu Peter Karlsson, to zaoszczedzone srodki mozna przeznaczyc na krajowe wzmocnienia, ale o tym, jakie sa roznice miedzy kontraktami Joonasa, Petera, Lee czy chocby Nichollsa (chyba byl wstepnie przymierzany do ubieglorocznego barazu) najlepiej wypowiedzialby sie Harry. Gdyby tak sie stalo, mielibysmy widowisko i punkty Joonasa i wsparcie krajowych seniorow. Pozdrawiam :D
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#382 Postautor: Lublin_Fan » 5 września 2005, o 21:22

Gelo pisze:Jak mamy dowozić nawierzchni tylko po to żeby sobie Klimekorpi poszalał przy płocie to coś chyba nie jest tak.

Oczywiście, że nie tak. Zresztą to jest tak idiotyczne, że nie ma sensu o tym myśleć. Nowa nawierzchnia jest potrzebna po to, żebyśmy odzyskali atut własnego toru.

Pozdr.

Davv
Kadrowicz

#383 Postautor: Davv » 5 września 2005, o 21:35

Gelo pisze: (...)z Joonasem możemy tylko powalczyć o miejsca 5-7 przy czym piąte miejsce jest osiągalne przy wymianie całego składu seniorskiego

No to tu mnie rozwaliłeś konkretnie :roll: Czy uważasz, że Joonas jest gorszy od obcokrajowców Grudziądza czy nawet Rybnika? Wydaje mi się, że róznicę mogłoby być widać tylko między Finem, a Maxem i Peterem. Inni są w zasięgu Joonasa. Joonas nie jeździł w Polsce, a prezentowała się całkiem nieźle w tym sezonie. A jeszcze ta wymiana całego składu seniorskiego :lol: to juz całkiem przesadziles. Gdyby nie klika czynników to w tym sezonie mielibyśmy to 5 miejsce: 1. Jensen, 2. Kontuzja Piszcza, 3. Nierówna jazda Franka i Focusa. Fakt, że to tylko gdybanie, ale nie wydaje mi się żeby Grudziądz miał tak odstającą od naszej drużynę żeby trzeba było wymieniać cały skład. Jak by wymienić całą drużynę to można za obco wziąść i Jensena i będziemy walczyć o Eligę. Wystarczy zakontraktować Hampela, Walaska, Kołodzieja i kilku innych :wink: JOONAS MUSI ZOSTAĆ

Pozdro

Metalliczny
Senior
Kontakt:

#384 Postautor: Metalliczny » 5 września 2005, o 21:43

Davv pisze:
Gelo pisze: (...)z Joonasem możemy tylko powalczyć o miejsca 5-7 przy czym piąte miejsce jest osiągalne przy wymianie całego składu seniorskiego

No to tu mnie rozwaliłeś konkretnie :roll: Czy uważasz, że Joonas jest gorszy od obcokrajowców Grudziądza czy nawet Rybnika? Wydaje mi się, że róznicę mogłoby być widać tylko między Finem, a Maxem i Peterem. Inni są w zasięgu Joonasa. Joonas nie jeździł w Polsce, a prezentowała się całkiem nieźle w tym sezonie. A jeszcze ta wymiana całego składu seniorskiego :lol: to juz całkiem przesadziles. Gdyby nie klika czynników to w tym sezonie mielibyśmy to 5 miejsce: 1. Jensen, 2. Kontuzja Piszcza, 3. Nierówna jazda Franka i Focusa. Fakt, że to tylko gdybanie, ale nie wydaje mi się żeby Grudziądz miał tak odstającą od naszej drużynę żeby trzeba było wymieniać cały skład. Jak by wymienić całą drużynę to można za obco wziąść i Jensena i będziemy walczyć o Eligę. Wystarczy zakontraktować Hampela, Walaska, Kołodzieja i kilku innych :wink: JOONAS MUSI ZOSTAĆ

Pozdro

Po pierwsze - Joonas nic nie musi, on co najwyżej może, albo chce. Po drugie, zgadzam się i powiem po raz kolejny - budowanie składu powinno zacząć się od silnego i pewnego obcokrajowca. Nie wiemy jeszcze jakie będą przepisy, kto wypadnie z GP, więc może wyjśc tak, że Joonas będzie jednym ze słabszych zawodników. I co? Znowu taka mizeria jak w tym roku? Fin może być brany pod uwagę, ale jak dla mnie, jako rezerwowy obcokrajowiec*.

* - chyba, że przepisy pozostaną bez zmian, wtedy można się ewentualnie zastanawiać.

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#385 Postautor: Dobromir » 6 września 2005, o 08:42

Ja osobiście popieram Gela. Joonasa w przyszłym sezonie bardzo chętnie zobacze jako naszego 2 obco niezależnie czy będzie ich mogło jeździc 2 czy 1 w meczu. Kylmaekorpi to było ryzyko już w tym sezonie na szczęscie opłaciło sie. A nie wiadomo czy za rok trafi ze sprzętem i nie powtórzy sie sytuacja jak z Jensenem. Peter i Max to starzy wyjadacze którzy jezdza od ładnych kilku lat na podobnym poziomie z lekkimi wahaniami a napewno jeden z nich po tym sezonie będzie do wzięcia.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#386 Postautor: Gelo » 6 września 2005, o 08:49

Przykro mi ale nic nie zrozumiales. Moze jeszcze raz wytlumacze. Co mnie obchodzi Rybnik czy Grudziądz? Joonasowi zdarzyło się przegrać z Brhelem i Ferjanem, ktorych nie uważam za wybitnych asów.

Oj Gelu a co to za argument. Peter w Opolu też przegrał z Brhelem i Pawliczkiem, a na swoim torze z Pietraszko i jak wspomniał Czaszka w Grudziądzu z Barańskim. I to przyklady tylko z kilku spotkań. Oczywiście uważam, że Peter aktualnie jest lepszy od Joonasa.

Awatar użytkownika
KOTI

#387 Postautor: KOTI » 6 września 2005, o 08:50

Peter i Max :> ciekawe tylko czy bedzie nas na nich stac. Ja osobiscie jestem za Joonasem, gdyz jest on dobrym zawodnikiem.

Awatar użytkownika
czaszka
Junior

#388 Postautor: czaszka » 6 września 2005, o 10:53

Gelo pisze: Joonasowi zdarzyło się przegrać z Brhelem i Ferjanem, ktorych nie uważam za wybitnych asów.

No wiesz Gelu, idąc tym tropem można jeszcze powiedzieć, że Peterowi zdarzyło się przegrać z Barańskim :wink:

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#389 Postautor: Lublin_Fan » 6 września 2005, o 10:59

Ze względu na styl jazdy Joonasa bez sensu byłoby kontraktowanie go jako pierwszego obcokrajowca. Tak szalejąc na torze nie trudno nabawić się kontuzji. wtedy dupa zbita. Idealnie byłoby mieć go na mecze w Lublinie a kogoś klasy Petera na wyjazdy i najważniejsze mecze.

Pozdr.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#390 Postautor: Gelo » 6 września 2005, o 11:01

czaszka pisze:
Gelo pisze: Joonasowi zdarzyło się przegrać z Brhelem i Ferjanem, ktorych nie uważam za wybitnych asów.

No wiesz Gelu, idąc tym tropem można jeszcze powiedzieć, że Peterowi zdarzyło się przegrać z Barańskim :wink:

No niezupełnie jest to ten trop. W najważniejszych dwóch meczach oddał jeden punkt (i to Loramowi) i o to chodzi w temacie obcokrajowca. Cały czas powtarzam - Joonas tak - ale na drugiego - na Gniezno, Krosno i Grudziadz wystarczy. Ale tylko na takie mecze.

Davv
Kadrowicz

#391 Postautor: Davv » 6 września 2005, o 11:54

Rozbraja mnie wasz optymizm. Walka o Elige za rok. Sciągnięcie najlepszych obco. Ludzie jak narazie naszym sponsorem strategicznym pozostaje Sipma i nie widać, żeby to się maiło zmienić. Piszecie, że Petera na wyjazdy a Joonas w Lublinie - nie sądzę, aby Joonas a tym bardziej Peter zgodzili się na występ tylko w połowie meczy. Peter napewno będzie chciał jechać w większości meczy. Joonas pewnie też biorąc pod uwagę to, że będzie w naszej drużynie od początku sezonu. Podkreślam po raz kolejny, że będzie dobrze jak uda nam się zatrzymać Joonasa. Jego cena napewno wzrośnie, ale nie do poziomu zarobków Petera czy Maxa (który nie wiadomo jak będzie jeździł po kontuzji). Gelu wcześniej mi zwróciłes uwagę skąd wiem czy nie będziemy walczyć o Eligę. A teraz piszesz, że na Gniezno Joonas wystarczy. Akurat Gniezno szybciej powalczy o Eligę niż my, tam jest kasa, której u nas bardzo brakuje...

Pozdro

Davv
Kadrowicz

#393 Postautor: Davv » 6 września 2005, o 23:52

No jechał z nie byle kim. Można się czepiać tylko porażki z Harisem i może Hlibem, ale to koledzy z drużyny :wink: . Jak dla mnie to objechanie Golloba, Pedersena, czy Chrzanowskiego to nie byle co. A porażki z nimi to żadna ujma.

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#395 Postautor: InDorka » 8 września 2005, o 23:13

Gelo ma racjÄ™,Davv ma racje i Czaszka ma racje........
A ja i tak marzę,aby Joonas jeździł u nas i z nami ,gdzies na obcych stadionach.
W naszej lubelskiej kondycji nie stac nas na najlepszych seniorów,juniorów i nawet najlepszy obco ze srednia 3,1 ( :wink: ) nie wciagnie nas do E-ligi.
A Joonas też dlatego,ze czytając posty Mikasa zawsze czytam dołaczoną
wypowiedź Joonasa.........i robi sie cieplej i jaśniej i milej........

....... :) .......

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#396 Postautor: mikas » 8 września 2005, o 23:30

Joonas dzis zdobył komplet w Anglii (3,3,3,3)=12

http://sportowefakty.pl/index.php?dysc_ ... s_id=81216
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Kazinski

#397 Postautor: Kazinski » 9 września 2005, o 09:02

Komplety i zdobycze punktowe w Anglii czy Szwecji pokazują po czesci klase tego zawodnika, i tym ktorzy mówią ze Joonas jest za słaby na nasz zespół to normalnie nalezy sie nagana, Ci co byli na meczach TZ nie tylko u siebie ale i na wyjazdach chyba pamietaja jego jazde :idea: to młody zawodnik, kształci sie, i moze( jak to mamy okazje ogladac) objezdzac i najlepszych...Jak nie Joonas to kto ?? Karlsson, Max, Lee ?? Watpie :| Ja bym pozostawil Joonasa na nastepny sezon z tego wzgledu ze nie tylko przyciaga kibiców, potrafi naprawde jak malo kto "madrze" objechac i wygrac bieg, my lubimy jego, on lubi nas, i robi wszystko w tym kierunku zeby wygrywac mecze, a co do wygrywania to niestety nawet najlepszy obco sam meczu nie wygra :idea: Dwóch solidnych seniorów plus dobry junior plus Joonas, taką widze opcje na nastepny sezon...

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#398 Postautor: Cz@rek » 9 września 2005, o 10:28

Może klub zaprosi Joonasa na ten turniej 2 lub9 października :?: Myślę że na to zasłużył.
A jeśli chodzi o przyszły sezon to wyboru dużego nie mamy.Max pewnie będzie leczył jeszcze
kontuzje(przynajmniej na początku sezonu),Lee wystartuje w GP,jedynie Karllson ale to już
wiąże się z grubszą kasą.Tak więc już powinniśmy zacząć negocjacje z Joonasem,to napewno
nie zaszkodzi i poznamy jego oczekiwania.

Awatar użytkownika
czaszka
Junior

#399 Postautor: czaszka » 13 września 2005, o 13:17

Wczoraj miał miejsce bratobójczy :wink: pojedynek między naszymi obcokrajowcami. Joonas mimo że zdobył punkt mniej od Jensena ( z bonusami wiecej :P ) to w bezpośrednich pojedynkach okazyłał się lepszy 2:0. Obaj byli czołowymi zawodnikami swoich drużyn, Joonas 13+2, Jensen - 14 :shock: :shock:

http://sportowefakty.pl/index.php?dysc_ ... s_id=81754

Awatar użytkownika
Złoty
Kontakt:

#400 Postautor: ZÅ‚oty » 13 września 2005, o 13:27

czaszka pisze:Wczoraj miał miejsce bratobójczy :wink: pojedynek między naszymi obcokrajowcami. Joonas mimo że zdobył punkt mniej od Jensena ( z bonusami wiecej :P ) to w bezpośrednich pojedynkach okazyłał się lepszy 2:0. Obaj byli czołowymi zawodnikami swoich drużyn, Joonas 13+2, Jensen - 14 :shock: :shock:

to moze i jensena zaprosic na pazdziernikowy turniej :D :D
Obrazek