Kołodziej out, Kasiński nowym dyrektorem!!!

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#26 Postautor: Cz@rek » 22 sierpnia 2005, o 23:25

Przypomnę tylko ze ten pan juz był dyrektorem w LKZ :!: :? Co wskórał :?: Ano tyle
co i w Starcie.Czyli nic .Facet nie miał ostatnio roboty i przyszedł do TZ.
Jeszcze niektórzy zatęsknią za Jarkiem Siwkiem,ten przynajmnie wykładał też sporo
swojej prywatnej kasy w ten "interes".A co nowego może wnieść nowy dyrektor... :?: :roll:

Zaratustra
Kadrowicz

#27 Postautor: Zaratustra » 22 sierpnia 2005, o 23:39

Pan Krzysztof K. dyrektorem :?: :!: Hmmm, kilka epitetów od razu nasuwa mi się do głowy, kiedy słyszę jego nazwisko... :roll:
Ale skoro ten Pan mający wybitną smykałkę "do zdobywania pieniędzy" nie czuje się wypalony to...niech spróbuje :wink:
Chciałbym za jakiś czas móc napisać, że "tylko krowa nie zmienia poglądów". Obawiam się jednak, że mogę nie mieć okazji...
Pożyjemy, zobaczymy. Ja w każdym bądź razie na samym starcie życzę wszystkiego dobrego :!: :!:
A odchodzącemu dyrektorowi dziękuję za pracę wykonaną na rzecz żużla w Lublinie. Tyle od kibiców mu się moim zdaniem należy, pozdr.

Awatar użytkownika
motorlublin
Szkółkowicz

#28 Postautor: motorlublin » 22 sierpnia 2005, o 23:43

Co może wnieść?: uczciwość,zaangażowanie,pracę i nowe pomysły ...

Oj bredzisz strasznie.. Moze wniesc,ale gwarantuje Ci, ze niestety nie wniesie - szczegolnie jesli chodzi o dwie pierwsze cechy...

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#29 Postautor: kilar » 22 sierpnia 2005, o 23:45

Skoro jest tu tyle osob popierajacych ex-dyrektora J.Siwka, to dlaczego on odchodzi :?: :?: Ma przeciez poparcie..
Gdzie sie podziali wszyscy przeciwnicy J.Siwka :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#30 Postautor: Łoptymista » 22 sierpnia 2005, o 23:54

kilar pisze:Skoro jest tu tyle osob popierajacych ex-dyrektora J.Siwka, to dlaczego on odchodzi :?: :?: Ma przeciez poparcie..
Gdzie sie podziali wszyscy przeciwnicy J.Siwka :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:

Nic nie kumasz z tego co sie tu pisze.
Naprawde nic a nic.

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#31 Postautor: kilar » 22 sierpnia 2005, o 23:57

Nie wcale :lol: :lol:...moze jutro zakumam jak mi to ktos narysuje :lol: :lol:

Awatar użytkownika
kaczka

#33 Postautor: kaczka » 23 sierpnia 2005, o 00:17

Cieszy fakt, że u steru klubu pojawi się człowiek, który czuje i kocha sport. Martwi jednak fakt, że w ostatnim czasie był widywany w towarzystwie osób, które kilka lat temu omal nie doprowadziły do upadku lubelskiego żużla :evil: . Miejmy nadzieje, że Pan Dyrektor Kołodziej pozbędzie się złego towarzystwa :!: Wizytówką tarnowskiego żużla jest obecnie Janusz Kołodziej, oby niebawem wizytówką lubelskiego żużla był Krzysztof Kołodziej :D

Awatar użytkownika
Jinxsior
Junior
Kontakt:

#34 Postautor: Jinxsior » 23 sierpnia 2005, o 00:50

W tym momecie to mnie Gawrzyk przerazil trasznie.
Kto?? Ja sie pytam kto do k...y nedzy wpuszcza czlowieka ktory ma " male pojecie o prowadzeniu klubu zuzlowego" Slyszalem opinie ze to dyrektor Siwek pana Kolodzieja zarekomendowal ja sie pytam po co????
Czy po to aby za 7 miesiecy odezwal sie pan pod nickiem Harry i powiedzial ze " tak mnie k...a nie lubiliscie a teraz juz tylko II liga" bo cos czuje ze taka przyszlosc nam sie wrozy.

Ehh panie Jarku a myslalem ze jednak to pan zostanie, nie zawsze moze byc z gorki, nieudany sezon a a pan ucieka. Tonacego okretu sie tak nie zostawia.

Pebas
Szkółkowicz

#35 Postautor: Pebas » 23 sierpnia 2005, o 00:57

No to kurnia pięknie. Udupił Motor - od 1994 r. kiedy pracował Motorek rozpoczął agonię, udupił Start i teraz zniszczy TŻ. Znając jego metody nie będzie pracował za darmo, tylko wyznaczy sobie niezłą pensję. Jeszcze będziemy płakać za Siwkiem.

Manitou
Kadrowicz
Kontakt:

#37 Postautor: Manitou » 23 sierpnia 2005, o 09:20

Mnie ciekawi jedna rzecz. Jak ten facet ma zamiar pozyskiwać nowych sponsorów :?: Skoro ma taką opinię wśród większości kibiców (zniszczył tych, udupił tamtych) to wyobraźcie sobie jaką ma opinię w "półświatku" :wink: lubelskich biznesmanów :?: Może być ciężko moim zdaniem...no, ale pożyjemy zobaczymy - jak mówi Gawrzyk - na razie trzeba poczekać na efekty jego działalności.

P.S.: Lucki gdzie jesteś w tym przełomowym dla klubu momencie... :?: :shock: Siwek już odszedł tak jak chciałeś, a Ty nawet nie skomentujesz :?: :roll:

Awatar użytkownika
papi
Trener

#38 Postautor: papi » 23 sierpnia 2005, o 09:43

To, że umowa jest na 2 miechy to może wyjść na dobre obu stronom. Kołodziej przy pomocy Siwka może w miare szybko się zorientuje jak działa klub żużlowy, a jeśli mu się to nie uda to klub też niewiele traci. Natomiast ciężko będzie ze sponorami. Nie wiem ile w tym prawdy, ale na forum przeczytałem że jeśli TŻ się utrzyma to Perła chce poważnie zainwestować w żużel. A z tego co pamiętam to jak Start grał w extraklasie i szanse na utrzymanie były niewielkie, Perła przestała im pomagać, a Kołodziej ich bardzo równo obsmarował w gazetach. Jak ta współpraca miałaby teraz wyglądać :roll:

No i kwestia umów z zawodnikami :x Jakoś przez 2 lata gry Startu w extraklasie nie potrafił dokonać takich transferów by drużyna nie usiała walczyć tylko o utrzymanie :evil: Ale niech będzie - dajmy mu sanse i zobaczymy co pokaże, choć zwolennikow na pewno nie ma, a może to będzie jego atutem :?:

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#39 Postautor: $korzen$ » 23 sierpnia 2005, o 09:46

Ludzie dajcie spokoj, z zuzlem na wysokim poziomie mozemy sie pozegnac. Znajac mozliwosci Kolodzieja w pozyskiwaniu sponsorow to ciekawe czy wogole dojedziemy do konca przyszlego sezonu. Juz widze przyszle transfery ... Jacek Wozniak, Wojciech Zurawski i Igor Marko na obcokrajowca .......... do 2 ligi wracamy.

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#40 Postautor: mikas » 23 sierpnia 2005, o 09:56

Dla mnie w tym momencie najważniejszą sprawą jest to jak zareagują a moze już zareagowali, głowni sponsorzy naszego klubu. Sipma podobno zostaje, ale co z Perłą, Kangurem i pozostałymi sponsorami?? Czy będą chcieli wspołpracować z Kołodziejem? Czy ktoś wie jakie jest stanowisko naszych obecnych sponsorów?
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#41 Postautor: Gelo » 23 sierpnia 2005, o 10:55

Bimmer pisze:Mój pogląd na sprawę jest jasny. Facet nie umiał zebrać miliona złotych, a teraz ma zebrać trzy. Uważam, że jeśli w "okresie próbnym" się naprawdę nie wykaże, to umowy nie należy przedłużać. Jej zawarcie, podobnie jak większość, uważam za błąd.

Nie za bardzo się orientuję w dotychczasowej działalności nowego dyrektora, ale opinie nie są pochlebne. Na żużlu się chyba nie zna, ale nie musi. Ważne żeby umiał sprowadzić pieniądze do klubu. Obawiam się jednak, że spadniemy do II ligi z hukiem. Nie wiem kto wpadł na genialny pomysł zmiany. Na szczęście nowy dyrektor ma teraz dużo czasu do wykazania się operatywnością. Chętnie będę sie przyglądał jego poczynaniom.

Awatar użytkownika
czaszka
Junior

#42 Postautor: czaszka » 23 sierpnia 2005, o 11:01

Ja mam tylko nadzieje, że Kołodziej nie zabierze w pakiecie do TŻ swojego ziomka ze Startu - redaktora Andrzeja Ćwieka :? Jest co prawda w zarządzie, jako sekretarz, ale mam nadzieje że jego status nie ulegnie zminie :x Spiker i redaktor w jednej osobie, a do tego nasz eks prezes czy dyrektor, za czasów najgorszego bagna w lubelskim żużlu :evil:

Awatar użytkownika
motorlublin
Szkółkowicz

#43 Postautor: motorlublin » 23 sierpnia 2005, o 11:21

Bimmer pisze:Mój pogląd na sprawę jest jasny. Facet nie umiał zebrać miliona złotych, a teraz ma zebrać trzy. Uważam, że jeśli w "okresie próbnym" się naprawdę nie wykaże, to umowy nie należy przedłużać. Jej zawarcie, podobnie jak większość, uważam za błąd.

A Kto powiedził ,że tylko dyrektor jest odpowiedzialny za zbieranie kasy??? Może porozmawiamy o roli "PREZESA" w TŻ Sipma Lublin...

Awatar użytkownika
papi
Trener

#44 Postautor: papi » 23 sierpnia 2005, o 12:20

tzlublin.com pisze:Na spotkaniu zarządu oprócz zmian w kierownictwie podjęto także inne ważne decyzje. Prezes Leszek Kępa zadeklarował rozpoczęcie działań zmierzających do powołania sportowej spółki akcyjnej.

jak szanowny pan prezes ma zamiar powołać SSA skoro uchwalona w ostanich tygodniach "Ustawa o sporcie kwalifikowanym" mówi, że sportowe spółki akcyjne mają ulec rozwiązaniu. Ale widać nasz prezes jest świetnie poinformowany i chce ją założyć teraz - kiedy prawo tego nie przewiduje :x Jak w tym klubie ma być dobrze skoro osoba w dużej mierze odpowiedzialna za jego działalność wygaduje takie bzdury :roll:

Dla zainteresowanych w/w ustawą - szczegóły TUTAJ

dumbli
Szkółkowicz

#45 Postautor: dumbli » 23 sierpnia 2005, o 12:28

To powoła spólkę akcyjną. Wszystkie zyski będą i tak szły na młodzież więc podatków nie będzie się płacić. Módlmy sie aby na pewno powołał tę spółke, bo to będzie znaczyło, że SIPMA bierze się na poważnie za sport :lol: :shock: :lol:

rob7
Senior

#46 Postautor: rob7 » 23 sierpnia 2005, o 13:01

papi pisze:
tzlublin.com pisze:Na spotkaniu zarządu oprócz zmian w kierownictwie podjęto także inne ważne decyzje. Prezes Leszek Kępa zadeklarował rozpoczęcie działań zmierzających do powołania sportowej spółki akcyjnej.

jak szanowny pan prezes ma zamiar powołać SSA skoro uchwalona w ostanich tygodniach "Ustawa o sporcie kwalifikowanym" mówi, że sportowe spółki akcyjne mają ulec rozwiązaniu. Ale widać nasz prezes jest świetnie poinformowany i chce ją założyć teraz - kiedy prawo tego nie przewiduje :x Jak w tym klubie ma być dobrze skoro osoba w dużej mierze odpowiedzialna za jego działalność wygaduje takie bzdury :roll:

Dla zainteresowanych w/w ustawą - szczegóły TUTAJ

po pierwsz przytoczona ustawa prawdopodobnie zostanie zaskarżona do TK a jeśli nawet nie
to w miejsce SSA będą działać SA co nie wiele zmienia a nawet ułatwia nadzór i kontrole nad przepływami finansowymi a podatki? a kto niby te zysk wypracuje...
PS
tylko co na to nowy dyrektor bo w Starcie podobno był "hamulcowym" powołania SSA

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#47 Postautor: Talib » 23 sierpnia 2005, o 13:23

Daj panie Boże z tą spółką (SSA czy SA) jak najlepiej. Ale ja obserwując łódzkie i nie tylko doświadczenia w tej materii jestem bardzo sceptyczny i uważam, że wcale nie jest to idealna forma funkcjonowania klubu sportowego.

Awatar użytkownika
prt
Junior
Kontakt:

#49 Postautor: prt » 23 sierpnia 2005, o 16:40

"wyciągłem" stare bilety z koszykówki, gdy rządził w Starcie lubelskim Kołodziej.
głównymi sponsorami były nastepujące firmy / instytucje:
Urząd Marszałkowski Województwa Lubelskiego, Perła Browary Lubelskie, Nałęczowianka, MC', E. Leclerc, Lubelski Węgiel "Bogdanka", Lotto, Elektroprojekt.
(na stronie Startu sÄ… jeszcze tacy: Sanitas, Lubzel, Faelbud, MPWiK, FS Holding, PZU, Galeria Olimp)

ktoś może napisać w jakich (jeszcze?) firmach pan Kołodziej źle się kojarzy?

Centrum Konferencyjne BENSIP. Miejsce Spotkań.

http://www.bensip.pl
http://www.sport.bensip.pl

Restauracja-Bar. Przyjęcia Okolicznościowe. Transmisje sportowe na żywo.
Szkolenia. Konferencje. Imprezy integracyjne.

Awatar użytkownika
motorlublin
Szkółkowicz

#50 Postautor: motorlublin » 23 sierpnia 2005, o 16:50

Bimmer pisze:
motorlublin pisze:Może porozmawiamy o roli "PREZESA" w TŻ Sipma Lublin...

Możemy porozmawiać. Będzie to bardzo krótka rozmowa, bo i rola jest prosta: wykłada kasę, więc kontrasygnuje wszystkie (przynajmniej w założeniu) wydatki Klubu.

ROZUMIEM,ze musisz bronić swego chlebodacy:( Moje zdanie w tej kwestii jest zgoła inne...Wykłada pieniądze jako Prezes SIPMA S.A. Suma nie pokrywa potrzeb klubu,a Prezes robi bardzo niewiele(poza deklaracjami),aby to zmienić. ROLA PREZESA KLUBU ŻUŻLOWEGO jest dużo bardziej złożona i wymaga zdecydowanie większej aktywności!